reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith mam awersje do płukania solą:p klikam gotową ziołowa mieszanka która mi pomagała tydzień temu. Dziś mi nic nie pomaga. Tzn nie wiem jeszcze bo jeszcze nie ustaliłam jak się czuje z rana :D aaa Lilith przekroczyłam magiczne 100 cm w pasie :-)

Inka Wow ile pierogów!:)

Tea fajnie że cukry są w miarę ok:) myślę że to że nie przybierasz to nie problem, dziecko z Ciebie wyciąga więc po prostu schudniesz poza brzuszkiem:D

Misia u mnie też taka przeplatana pogoda. Może lepiej jak będziesz miała ta insulinę:*

Ja na to wesele miałam 100 km i jechałam w piątek (na trzaskanie porcelany dla tych ze slaska to kumaja:D)i w sobotę znów - godzinka drogi bez korków:) ale już powiedzialam szwagierce że do porodu nie przyjadę, nie dlatego że daleko ale dlatego że wymeczyl mnie ten weekend i mam przynajmniej powod:D

Bab ja czytałam że dziecko ma czas do 36tc żeby się obrócić:> A pewnie nawet i dłużej.. ja mam prenatalne za 2 dni a moja jeszcze parę razy dziennie się przekreca więc na pewno się nie uspokoi nagle

Aniek głos wrócił ale gardło znów boli, masakra! No fryzjer gawędziarz ale było o czym gadać, jak zobaczył mój brzuch to zeszlo:D w ogóle tam na wsi to masakra wszyscy się znają, ten fryzjer chodził do klasy z moim od wczoraj szwagrem:D podziel się fota sukienki!!!! Gdzie w końcu kupiłaś???

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bab jezeli na USG 3 trym wyjdzie ulozenie posladkowo dalej to w okolicach 37 tc bedziesz miala powtorzone. Bo miedzy 30 a 37 jeszcze moze sie duzo zmienic. Posladki mozna probowac rodzic SN, ale musi byc to bardzo doswiadczony poloznik, no i podobno lepiej jak jest wielorodka. Ale sa osoby, ktore przekrecaja dziecko. Tyle, ze tez musi byc do lekarz ktory sie na tym zna z USG w zasiegu reki. Moj brat u swojego dziecka mial posladki szukal literatu odnosnie "pekniecia macicy przy przekrecaniu" z tego co kojarze nie bardzo znalazl. Wiec to chyba "mit"

Lilth jak ktoras wyzej pisala masaz szyjki w porodzie to jest masakra. Mialam przy pierwszym, 100 razy bardziej bolalo niz skurcze. Myslalam, ze zemdleje.
Mnie nie boli nic ciazowo, jedynie przepone mam scisnieta
Masz fb? Tam jest taka grupa porod SN po Cc na pewno wiele bys moglo sie dowiedziec

140 km daleko? Ja co weekend tyle robie jak jade do rodzicow. Wydaje mi sie to blisko :p

Tea super ze cukry masz w ryzach

Pumelova ciesze sie ze impreza udana, no ale nie moglo byc inaczej :D

Misia a Tobie zazdro barku tycia :D

Truskawka ciesze sie, ze malutka ma sie dobrze, trzymac bede kciuki za echo

Czesc Dziewczyny!:) u nas dzis piekne sloneczko:) szkoda tylko,ze moja Karolina przeziebiona i bedziemy razem siedziec w domku:(
Dziekuje Wam bardzo za zyczenia!:) obie imprezki super udane, a co najwazniejsze- coreczka zachwycona:)
Ja juz wczoraj pod wieczor bylam tak hiper zmeczona,ze tylko lezalam w lozku i zastanawialam sie jak to bedzie dzis jak wstane. Dzisiaj na szczescie ok:)

Lilith z tego co wiem, to przy sn po cc zagrozeniem jest przede wszystkim pekniecie macicy. Ale cc to tez nie jest bajka w sumie. Ja czesto pytam lekarza co on zrobilby w takiej sytuacji.

Kasiulka czy 140 km to daleko czy blisko w ciazy, to zalezy od samopoczucia podrozniczki;)

Jenny Ty sama wiesz najlepiej jak sie czujesz, wiadomo, do tych 140 km trzeba dolozyc cala imprezke na siedzaco/stojaco i brak mozliwosci polozenia sie w miedzyczasie.

Pumelova z Ciebie niezla imprezowiczka;) do 2 w nocy;)
Mi gin pozwolil plukac na gardlo takim roztworem gargarin(to sa saszetki), jest swietny!

Aniek fajnie, ze masz juz sukienke na komunie, bo w ciazy ciezko dopasowac;)

Ostatnia edycja:
Witam. Pierogów tyle zrobionych było bo to na 3 domy. Rodzice siostra i ja. Na śniadanie już pocislam ☺
zapowiada się piękna pogoda. Zmieniłam pościel i brudna pierze się. Szybko wyschnie na słońcu. Zastanawiam się czy prać już ciuchy dla bobasa...

Buziaki

Bab moja Mała też pośladkowo teraz leży i mój ginekolog mówił, że jeśli do 37 tyg się to nie zmieni to wtedy będziemy myśleć i obserwować bacznie jaki poród. Także jeszcze kupa czasu [emoji6]

Kasiulka ja też do domu mam 180 i nie jest to jakaś zawrotna odległość dla mnie. Nawet w święta stwierdziłam, że ze wszystkich kanap najwygodniejszy jest dla mnie teraz fotel w samochodzie [emoji12]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka, ewella - gdzie w Tychach jest jakiś sklep z fotelikami cybexa? Wiecie może? Będziemy w sobotę na obiedzie tam to byśmy sobie podjechali przymierzyć gdyby mieli.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka. Witam się z poczekalni. Najpierw pani od cukrzycy potem prowadząca ciążę. Trochę tu posiedzę.
U mnie ubranka poprane i w końcu wyschły. Jutro poprasuje i do wora jak Kasiulka, snapy to szpitala też popakuje. Będzie z głowy. Walizkę już przyniosłam, jak będzie stała może mnie natchnie żeby też spakować. Jadę też dzisiaj obejrzeć wózki, mąż pojechał do rckik oddać krew to ma wolny dzień :) może jeszcze materacyk kupimy, bo łóżeczko już zamówione.
Chorowitkom zdrowia życzę, coś się zmieniły prognozy i w weekend majowy ma być ładnie. Dobrze byłoby jak by wam przeszło.
Idę w najbliższą sobotę na wesele mam nadzieję trochę potańczyć, a kreacji będę szukać w szafie w czwartek :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie do kasiulki,jeśli chodzi o centyle i wagę dziecka to patrząc na tabelkę bierzemy pod uwagę skończony tydzień tak?w moim przypadku,dziś 38+4 to 38 tydzień,bo wszystkie apki pokazują już zaczęty.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pola najlepszego dla córki :) fajnie że impreza udana :)
Truskawka granulacje udanej wizyty :) trzymam kciuki za echo
Pumelova to i tak długo dałaś radę :)
Tea trzymam kciuki za wizyty
Inka dużo tych pierogów
Aniek42 koniecznie pochwal się sukienką
Lilith co do cerki to ci powiem co mi powiedziała moja lekarka, że po pierwszej cesarce nie namawiają jeśli nie ma przeciw wskazań do sn, tylko zostawiają pacjentce decyzję, bo też psychiczny aspekt jest barany pod uwagę, jeśli nie chcę to nie zmuszą... mi Pani doktor radzi cesarkę i chyba się z nią zgodzę
misia12 powiedzenia na wizytach

my weekend intensywny, za farbami się rozglądaliśmy, mamy już wszystko wybrane, w piątek zaczynamy, więc będę co miała robić na długi weekend...
miłego dnia :)

Do góry