reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny,ależ sie za wami stesknilam,nie mam w ogóle czasu żeby tu wchodzić,codziennie gdzieś jeżdżę na wizyty,diabetolog,logopeda,rehabilitacja,mąż się pakuje bo chyba w tym tygodniu wyjedzie do pracy na 6 tygodni,a ja się coraz gorzej czuje,spojenie już mocno daje się we znaki,szybko się męczę,mała tak daje czadu w brzuchu ze aż boli,mam położenie miednicowe na zmianę z poprzecznym, cukry w miarę ok,ale mam insulinę na noc,wczoraj miałam wieczorem mega skurcze jak na okres i się wystraszylam ale po nocy przeszło,za dużo wzięłam na siebie,trzeba zacząć się oszczędzać,jak ja bym chciała już być po 30 tygodniu,a tu dopiero 28+3,jutro wizyta u gina wreszcie się dowiem jak z wagą małej bo od 6 tygodni ani 100 gram nie przytylam na diecie,a do tego obwód brzucha -4 cm w porównaniu do poprzedniego miesiąca,trochę mnie to martwi.pozdrawiam Was cieplutko i postaram się częściej wpadać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea ostatnio przechodziłam to samo, chyba od 23 do 26 waga na minus i w cm również. Chyba w 28 ruszyło choć waga skacze albo na ta sama albo wyższa i tak w koło. Jakbym miała przyjmować ta niższa to stoi od 8-9 tyg. Za to mała rośnie dobrze, za tydzień scan to tez się okaże co i jak :)

Inka wow, dużo. Narobilas się. Poodpoczywaj teraz.

Boli Was miednica? Szczególnie po dłuższych spacerach? Dziś mam wrazsnie, że się rozlazi aż..

Część niedzielnie. Ja wróciłam że Świętokrzyskiego. Z 5 razy dzisiaj śnieg padał. A w Warszawie przywitało mnie piękne słońce. Już nigdzie tak daleko nie jadę a tym bardziej na południe. Źle się czuję jak jest wyżej, od razu ciśnienie wyższe. Do tego wytrzeslo mnie jakie powiem co.
Lilith męża bratowa dwa razy rodziła SN po CC i wspomina bardzo dobrze.
Tea już długo nie przytyłam ani grama. Obwód brzusia bez zmian. Tylko ja się jakby trochę skurczylam, bo brzuszek z dnia na dzień większy. Też pewnie dostanę insuline bo ostatnio cukier rano powyżej 100. Później super wzrasta po jedzeniu tak do 120-130 później ładnie spada do 80. Nie wiem co z ta nocą.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny,

Lilith ...ja nie mam porównia czy cc czy sn "lepsze" miałam tylko sn..ale na samą myśl już jestem przerażona...

Pola - komunia troche daleko - ponad 140 km...i wlasnie mam dylemat coraz wiekszy co robic...jechac czy nie...

My dzis troszkę na zakupach...pogoda do bani. Miałam nadzieje ze fajne zakupu dla nas wszytkich ...a wrolcilimy prawie z niczmy ...jakos nic nie wpadło nam w oko....ehhh...pozostaje tylko internt.

dziewczyny - wiecie gdzie mozna kupić jakieś eleganckie sukienki dla dziewczynek ..niestey tym razem ani HM ani Coocordrilo nic nie ma ...co by mi sie spoobao. Maciej jakis sprawdzone inne sklepy ?

Hej,
mam do Was pytanie. Jak to jest ze skierowaniem na cc ? U nas młoda ułożona jest pośladkowo i wiem, że ma jeszcze dużo czasu, żeby się przekręcić i zrobi to pewnie z 1000 razy ale jeśli na usg 3 trymestru okaże się, że nadal jest tak ułożona to z tego co wyczytałam poród naturalny jest wykluczony. No i tu pytanie czy już wtedy dostaje się zaświadczenie o skierowaniu na cc czy jeszcze później jest to sprawdzane? I jaka jest ewentualnie procedura?
Z góry dziękuję za info od osób bardziej zorientowanych w temacie (czyli pewnie od większości z Was hehe :) )

Pola naj najlepszego dla córeczki i udanej rodzinnej imprezki.
Tak dla jasności nie jestem dewotką latającą na każdą mszę(przed komunią muszę) ani nie jestem anty. W Boga wierzę, ale denerwuje mnie nastawienie w kościele, że ludzie nie mają w życiu nic innego, tylko kościół. Nastawienie tylko na kasę. Nie mówię oczywiście o jakichś dewiacjach czy zboczeniach o których tak często teraz słychać, bo to już wcale się nie mieści w mojej głowie. I tyle!

Linoone właśnie o to chodzi, że czuję się słoniowata :-D i imprezy mnie bardziej męczą niż cieszą. Też boję się w dalsze trasy jeździć, bo moja choroba lokomocyjna nasiliła się okropnie.

Truskawka ładna waga, dzieci przecież nie rosną w jednakowym tempie. Myślę, że bobasek nadgoni zaległości. Trzymam kciuki za echo. Nie ma co sobie wkręcać, że jak jedna kobieta się wykrwawiła, to i nas to spotka. Dobre nastawienie, to podstawa!
Właśnie też tak myślę, ja mam sakramenty, moje dzieci też niech mają, a co w dorosłym życiu zrobią, to ich sprawa.

Anita to i ciebie czeka komunia?

Pumelova fajnie, że imprezka udana. I tak jesteś wytrzymała od 6.00 do 2.00 na nogach, podziwiam. Tylko żebyś głosu nie straciła, nafaszeruj się czochem, miodem, cytryną i odpoczywaj. Czekamy na fotki.
Mówisz, że fryzjer gawędziarz ci się trafił?:laugh2:

Lolith nie mam porównania bo dwa razy sn. Jednak na samą myśl mi słabo. Pocieszam się tylko, że po raz trzeci, to szybko pójdzie. Nie upierała bym się przy sn jak lekarz wspomni o cc. Oleju rycynowego nie testowałam, masaż szyjki miałam przed samym porodem robiony przez położną, ale oni to jakoś inaczej robią niż masaż krocza i powiem ci, że można z bólu ścianę ugryźć.
Miednica mnie nie boli, za to mam coraz częściej twardy brzuch, ale nie boli to nie panikuję. Jak leżę jest ok., gorzej jak się ruszam.

Tea trzymam kciuki za wszystkie wyniki badań i wizytę.

Inka domowe pierogi...najlepsze!

Misia u nas też dziś na przemian słońce i deszcz ze śniegiem, masakra! Dobrze, że szczęśliwie wróciłaś do domu.

Jeny faktycznie trochę daleko, 140km.to kawał drogi. Zależy jak się czujesz w podróży. Może z przerwawi na rozprostowanie, dasz radę?
Też mieliśmy dziś dzień zakupów i widziaław cudne sukienki na wystawie w smyku, zależy na jaki wiek potrzebujesz?

Muszę się pochwalić, nareszcie udało mi się dziś kupić na siebie sukienkę na komunię mojego małego. :-) :) co prawda całkiem prosta, zależało mi żeby była elegancka, ale też nadawała się na mniej uroczyste okazje i po ciąży. No i parę "drobnostek"do paznokci dokupiłam.:p
Spokojnej nocy.

Dziewczyny czy wy też się jakoś bardziej pocicie teraz??? Od ok.3 tyg.strasznie mi się pocą stopy. Myślałam, że to od butów zależy , ale zmieniam i w każdych to samo bleeee.

reklama
Hej,
mam do Was pytanie. Jak to jest ze skierowaniem na cc ? U nas młoda ułożona jest pośladkowo i wiem, że ma jeszcze dużo czasu, żeby się przekręcić i zrobi to pewnie z 1000 razy ale jeśli na usg 3 trymestru okaże się, że nadal jest tak ułożona to z tego co wyczytałam poród naturalny jest wykluczony. No i tu pytanie czy już wtedy dostaje się zaświadczenie o skierowaniu na cc czy jeszcze później jest to sprawdzane? I jaka jest ewentualnie procedura?
Z góry dziękuję za info od osób bardziej zorientowanych w temacie (czyli pewnie od większości z Was hehe :) )
Po pierwsze oczywiście że jest to jeszcze do samego końca sprawdzane. Po drugie takie ułożenie nawet jakby zostało nie jest od razu wykluczeniem do sn, są jeszcze inne rzeczy które są brane pod uwagę.

Do góry