reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jenny wesela są fajne, ale teraz nie chciałoby mi się, czuję się strasznie słoniowata. Chyba wiek w moim wypadku robi swoje;)
Boję się jak cały dzień tą komunię wytrzymam, a to dopiero za miesiąc.

Lolith dobrze, że dzień udany, człowiek od razu lepiej się czuje. Ty już masz 32 tc??? Jejuuu to już bliziutko :)
Motylka wypróbuję i też bardziej kocyki, rożki , śpiworek kupiłam, ale jakoś u nas się poprzednio nie sprawdzał.

reklama
Część Dziewczyny:)
Wczoraj miałam imprezę urodzinowa w kulkach dla coreczki, impreza bardzo udana, córeczka zachwycona, do tego wszystkiego dostała od dzieciaków demoralizujaca ilość prezentów;)
Dzisiaj część druga, impreza w domu dla rodziny. Mamy zamówiony tort, myślałam wczesniej żeby zamówić po prostu pizzę hihi:) ale wysłałam wczoraj męża na zakupy i zrobimy takie jedzonko a'la imieninowe:)
Moi jeszcze smacznie śpią, więc może zdążę nadrobić co pisalyście, bo jestem do tyłu bardzo:)

Ciężki temat z kościołem i księża:) ja mam córeczkę w przedszkolu sióstr, ale nie ze względów ideowych, tylko to było najbliższe przedszkole przy domu. Trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie, bo akurat te siostry, które zajmują się dzieciakami, to fajne babeczki, potrafią się pobawić i pośmiać z dzieciakami, moja córeczka nie chce wychodzic wczesniej do domu;) także tutaj bardzo pozytywnie się zaskoczyłam;)

Jejciu dziewczyny, to ja z moją schiza przedwczesnego porodu już wiem czego nie mogę robić na pewno dzięki 5S:) tylko muszę wchodzić po schodach na 2 piętro, sprzątać i pozostałych S już zaprzestaje prewencyjnie;)

Pumelova zdaj relacje po weselu:)

Jenny jak daleko macie na tą komunie? Ja już prewencyjnie wolę nie jeździć gdzieś dalej:)

Lilith super, już 32 tydz!:) Z sn musisz poważnie przemyśleć. Ja np. pomimo, że lekarz mi powiedział, że mogłabym spróbować, boję się ryzykowac. Wydaje mi się, że jest to wieksze zagrożenie dla matki (po CC) i dziecka, ale specjalista nie jestem, to tylko takie moje odczucia, wiec sn nie chce.

Też chyba wypróbuje motylka, bo kupiłam wózek z bardzo mała amortyzacja;)

Kylessa dobrze napisałaś, Twoja córeczka jest cudem:) musiałaś i nadal musisz naprawcze bardzo dużo pracy wkladać w wsparcie rozwoju coreczki i miłości:)

Ostatnia edycja:
Lilith, 32 tydz, no ładnie, jak ten czas leci. Ja dopiero 30 zaczynam, ale jestem w szoku jak mało już zostało do końca ;)
Hehhe, dzięki za kolejne pomysły, ja te wszystkie przyspieszacze porodu zamierzam stosować intensywnie po 37tyg, bo bardzo się boję że mogę skończyć jak moja mama, z cesarką, kilkanaście dni po terminie.. a tego bardzo bym nie chciała.

Aniek, mam to samo z wszelkimi imprezami. Ja się często czuję się gruba i ociężała i nie w głowie mi teraz ładne ubieranie i wychodzenie do ludzi, bo po prostu źle się czuję. Źle psychicznie oczywiście ;)

Pola, to masz weekend pełen wrażeń, ważne że córcia zadowolona :)

Ja się na temat księży i kościoła nie wypowiadam, bo tylko sobie nastrój popsuję. Ale jestem totalnie na nie w stosunku do tej instytucji. ;)

Witam,

Kylesa, też od ponad miesiąca biorę neoparin, a poleciła mi go farmaceutka. Oczywiście skonsultowalam telefonicznie z doktorkiem i powiedział, że spokojnie mogę brać, bo to jest to samo :-)

Hejka
Pola wszystkiego najlepszego dla córeczki dużo zdrówka uśmiechu i jeszcze więcej prezentów!
Truskawka współczuję tego śniegu u mnie pochmurno ale na razie nie pada.
Może corcia po prostu będzie z tych drobniejszych ale jak jest wszystko dobrze to nie masz co się martwić.
A co do kościoła to zaraz tam ide-tylko czekam, aż będzie po komunii to wtedy z babcią będzie dreptac bo ja nie będę w stanie tyle tam wysiedziec o ile już nie urodze!
Miłego dnia wszystkim życzę!

Dziekuje Wam za zyczenia udanej zabawy :D bylo super, ale jako ze wstalam o 6 rano to o 2 w nocy padlam juz na twarz i ucieklam spac:(( jeść już nie miałam siły, tańczyć już też bo mnie nogi bolały:D i nawet gadać nie mogłam bo moje gardło wysiadlo od śpiewania i teraz zdycham:D przynajmniej wstałam o 8 wyspana :D

Fotek moich nie mam, tyle co selfie w hotelowym lustrze, jak dostaniemy kiedyś od fotografa i będę na jakimś to wam wrzucę:D

Aa u fryzjera w górach nasluchalam się o blizniakach bo fryzjer ma 10 miesięczne - bulkaasia historia dla Ciebie [emoji14] powiedzieli im na początku że ten mniejszy nie przeżyje i muszą zrobić wszystko żeby jak najdłużej żył ten większy.. Ale urodziła w 36tc 1300 i 1900 i maluchy mają się bardzo dobrze :) ten mniejszy był w inkubatorze 2 tyg A teraz normalnie się rozwija :)

Linoone aaaa takie 5s:D dzieki:D

Aniek ja właśnie ostatnio sprzedałam takie w których jeszcze nie chodziłam:D dobrze powiedziałas temu ksiedzu;)

Aa co do pogody rano po weselu - śnieg wszędzie :D

Jeszcze pytanko - jeśli całe życie nie jem miodu bo nie lubię to teraz mogę? Szukam domowych sposobów:// miód gryczany z ciepłą wodą i cytryną jest ok na gardło? Jak już wrócę do domu to najem się czosnku ale jeszcze czekamy na obiadek, Miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jakie są niebezpieczeństwa SN po cc? Wiadomo, że liczy się historia dodatkowo, skąd tez poprzednie/a cc. Ale tak poza tym to? Pęknięcie blizny wiem. A reszta?
U nas vbac odbywa się już pid specjalnym nadzorem, se scanem i reszta na salce, stałym lekarzem i obok z gotowa sala do cc, jakby tylko było coś nie tak. Nigdy nie czekają za długo jak są kiepskie postępy do tego.
Próbuje to jakoś przeanalizować i nie mogę dopatrzec się tych zagrożeń. Tym bardziej jak wiadomym jest, że będzie to poród wyższego ryzyka i ma się swoją ekipę do niego.

Miała któraś z juz rodzących masaż krocza?

Świetnie się sprawdza ten olej rycynowy, pamiętam jak dziewczyny na sierpniowkach po nim rodziły, jedna za drugą jak wszystko inne juz zawiodło.

Linoone, u mnie z 1 tak niestety było :(

Truskawka z tym snidgiem to przesada, żeby szybko wyszło słoneczko :) trzymam mocno kciuki za to echo, byś była już spokojniejsza :*

Pola super, że imprezka udana.

Pumelova a sprawdź płukanie solą, tez bardzo pimaga. Sama teraz stosuje, bo zaś choroba sie przyplatala.

Do góry