reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek, nie mam z niczym doświadczenia, bo to pierwszy bobas, ale chcę kupić taki komplet i zwykle dodają właśnie motylka. To skoro już będzie to go wypróbuję. Też planuję noworodkową sesję. :)

Tymuniek, mój będzie właśnie spał albo w śpiworku albo otulaczu. Kołdrę i tak kupię, ale nie planuję jej używać na początku. No ale w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia, ma być temat o tym co kupować i ogólnie co i jak z noworodkiem na początku robić, więc liczę że coś powiedzą ciekawego na temat łóżeczkowy. :)

reklama
Hej

Kylessa dobrze ze z mloda juz lepiej i wychodzi na prosta mam nadzieje ze wszystkie nasze maluchy grzecznie poczekaja jeszcze!

Pumelova udanej zabawy!

Aniek i dobrze mu powiedzialas...czarna mafia ja co prawda meza mam dalej ale do spowiedzi nie chodze dla mbie to chore...bo z czego sie mam spowiadac?!
Jeden facet cale zycie , nie kradne nie zabijam.A to ze czadami przeklne? Hellol zreszta to wieksi grzesznicy od nas wszystkich...w parafii obok hazardzista , w 2 ma syna z ktorym mieszka, u nas 2 ksiezy emerytow maja swoj dom w ktorym mieszkaja tylko ze swoja " gosposia" zal.pl...

Co do poscieli i kolderek ja tez nie kupuje poduszek sie dziecku nie daje w ogole na kolderke za malutkie bedzie spala w spiworku/ otulaczu koldra najwczesniej za rok mysle.Jak nie pozniej dla mnie najlepsze sa spiworki.

Maziajka też tak uważam, że nasze grzechy w porównaniu z tym co oni robią to pikuś.
W Boga wierzę, w księdza nie. Teraz mam przymus chodzenia do kościoła, trzeba dzieciom jakieś wartości przekazać....ale prędko mnie tam po komuni nie zobaczą.
Pościel na pewno kupię, moje chłopaki też są wychowani w pościeli(w upał kocyk).

Pumelova tak jest jak się iść nie chce to zabawa będzie udana :) a pogoda może i tam się zrobiła bo u nas cały dzień słońce tylko chłodno :)

Inka fajni tacy znajomi :) a krew z nosa i mi dzisiaj lekko poleciała ale to normalne słyszałam :)

Co do pościeli ja mam dostać w prezencie z czymś tam jeszcze, ale na początek kupiłam śpiworek, poczytałam dużo ludzi poleca to spróbuję :)

Sesje ciążową będę miała, mąż mi zrobi ostatnio szukaliśmy zdjęć na necie jakie są ładne i coś podobnego będziemy robić niedługo :)
A sesje noworodkowa tez juz mamy zamówiona ale to już u fotografa :)

Co do księży kościoła się nie wypowiadam ostatni raz byłam, na swoim ślubie ;) ale wiem co robią ciocia moja jest z byłym mężem katechetki. ..opowiadał co się działo na imprezach u księży ...

Masaż krocza mam zamiar robić po 32 tyg. A o tym 5s nie słyszałam ;)

My dzisiaj domowo, mąż się rozchorowal, pojechał tylko ze mną na zakupy bo juz lodówka była pusta a jeść chce :p aaa jeszcze posprzątal ze mną ;) teraz oglądamy filmy :)

Aniek - mam dwóch kuzynow księży (jeden z powołania do Boga i ludzi - już miał załamanie nerwowe, drugi z powołania do tacy i do "co łaski, ale nie mniej niż.." [emoji6]).

witam Was wieczornie :)

Sobota wieczór w TV nic nie ma ...al przez tą pogodę to i weny na nic nie ma...
My za tydzien mamy jechac na uroczystosc pierwszej komuni....na szczescie jako goscie i ze wzgledu na to ze mamy kawał drogi ...to kosciół sobie odpuszczamy...podjedziemy tylko na obiad i kawe, pobyc chwile z rodzina ....i tak zleci cały dzien.

Pumelova- mam nadziej ze wesele udane :)
Chetnie sama bym sie na jakies przeszła ...ale zadne sie nam nie szykuje w najblizszej przyszłosci...

reklama
Oglądam One born.. Z naszego szpitala :) i coraz bardziej myślę o tych SN.
We wtorek wizyta omawiajaca cc i SN. Musze listę zrobić bo zapomnę.
Nie wiem jeszcze co scan pokaże :(

Prócz masażu krocza, sutkow, sexu, schodów, sprzątania, spacerów, lusci malin, ananas, czy przypraw, wiesiołka znam jeszcze olej rycynowy i nie zawaham się użyć jak na SN się zdecyduje. Jeszcze się dowiem, czy mogą mi zrobić masaż szyjki..
Z Judyta nic a nic nie zadzialalo a wywoływanie po 7 dniach i to marnie.

Teraz znowu się boje, że nie donosze hihi.

Aniek używam jeszcze kurtki, mam ciazowke. U nas nawet jak ciepło to i tak zimno. Wyprasowalam dziś za to sukienki ha :)

Mam kolderki po synku ale teraz nie będą potrzebne, mam otulacze i kocyki różnej grubości, wystarczy.

Te motylkowe poduszki czasem są wskazane ponoć, to jak boki w foteliku samochodowym, mają tylko amortyzowac boki główki, na dole nie mają wypełnień.

Dzień mega udany, jutro też mam nadzieje. W ponidzialek wracamy do codzienności i startujemy z 32tc wow :)

Do góry