Witam po dłuższej przerwie[emoji4]
Lilith, Aha, trzymam kciuki za Was, jestem dobrej myśli[emoji123][emoji123]
Paninka, wszystkiego najlepszego[emoji513][emoji322][emoji322]
Megan, wszystkiego co najlepsze, zaczynasz nowy rozdział w życiu[emoji7][emoji7][emoji7]
Katja, dzień dobry[emoji5]
We wtorek miałam wizytę u gina (27 tydzień). Mała miała 974g, także rośnie moja córeczka[emoji7][emoji7] Pozostałe parametry ok, ilość wód prawidłowa, szyjka w porządku.
Zmiana naczyniowa w pachwinie się nie powiększa (to już plus), zastrzyki z clexane prawdopodobnie będzie do końca ciąży... Zauważyłam popękane naczynia na nogach, po ciąży będę się tym martwić jak się nie wchłonie samo. Mała cała czas jest w poprzek brzucha, główka z lewej strony, dupka z prawej, od początku układa się tak samo do badania[emoji4]
Kolejna wizytę mam w sb 22.04, potem już pewnie co 2 tygodnie by kontrolować stan żył przymaczicznych. Ogólnie jestem trochę przybita tymi problemami. Wiem, powinnam się cieszyć, że dwa trymestry przeszłam idealnie bez żadnych objawów, ale ledwo zaczęłam trzeci i ciągle coś się dzieje.
Jutro rano idę do lumpka na łowy, mam nadzieję że poprawią mi humor[emoji6] Muszę jeszcze poprzednie zakupy wrzucić na zakupowy wątek.
Na świeta jestem u przyszłych teściów, bo moi rodzice wyjeżdżają we dwójkę. Zrobię małą miseczkę sałatki, kupię białą kiełbasę na śniadanie i ugotuje do niej troszkę kapusty kiszonej i tyle. Jak mi się będzie chciało to zrobię jakieś ciasto, a jak nie to świat się nie zawali[emoji3]
Ostatnio kiepsko śpię, koło 6-7 rano już się budzę a zasypiam koło 24. Śniło mi się ostatnio, że urodziłam Małą nieco przed terminem, miała 49cm i 2340g[emoji64][emoji64] Widziałam ją w tym śnie, maleńką z ledwo co widocznymi ciemnymi włoskami. Taki mega realny sen był[emoji6]
Dziś dowiedziała mnie kuzynka z Berlina, przywiozła mi szlafrok i japonki pod prysznic do szpitala, kilka koszulek na ramiączkach, klapki z futerkiem[emoji23] i sukienkę z Primarka, jakieś 35-40€ i tyle rzeczy, tak to można kupować[emoji6] kilka rzeczy moja Malutka dostała w prezencie, ale tym pochwalę się na zakupowym.
Poszliśmy na lody, wzięłam 3 (!!!) gałki i poprosiłam o mieszane smaki, więc miałam 6 smaków lodów, niebo w gębie[emoji509][emoji509][emoji509] Przed świętami będę miała wózek i fotelik, zdecydowałam się ostatecznie na Joolz, nic innego nie przypadło mi do gustu jak ten[emoji6] I kosz Mojżesza Mamas&papas dorwalam na Olx u mnie w mieście z podstawą bujaną nogi/głowa za 200zl, kosz jest jak nowy, stan idealny[emoji7][emoji7]
Napisane na D5803 w aplikacji
Forum BabyBoom