reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
A jak to jest z przysiadami? W tum zestawie były przysiady, a ja słyszałam, ze w 3 trymestrze nie powinno sie robic tak głębokich przysiadów. Orientujecie sie czy i jesli tak to dlaczego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maziajka ja piję pokrzywe, ale w mieszance z jeszcze 3 innymi ziołami. Opisałam to wszystko na brzuszkowym wątku . Wszytko kupiłam w sklepie zielarskim.

AAggAA jadłam te gofry ostatnio na food trackach u siebie [emoji38]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola to co jedt w treningu jest bezpieczne. Mozna robic spokijnie wykroki, wypady i sumo przysiady. Trzeba uwazac na tetno, ale nie sadze czy w koteyms zestawie trningowym dla ciezarnych jest w stanie przekroczyc 140. Nie powinno sie skakac i cwiczyc miesni brzucha. Choc widzialam, ze Pioro porywa sie na skosne czasami.
Ja cwicze od paru mcy 5-6x w tyg i wsio gra. Przed ciaza tez tak cwiczylam, wiec cialo bylo przyzwyczajone do wysilku. Na poczatku jak zaczelam cwiczyc w 21tc zupelnie luuuuz. Teraz widze ze wydolnosc jest lekko nizsza, ale wciaz jest spokojnie i fajnie

Ostatnia edycja:
Ogolnie od poczatku ciazy nie wzmacnia sie miesni brzucha a tylko lekko pobudza. Po 20 tyglu dajemy spokoj prostemu brzucha. Delikatnie mozemy cwiczyc skorne i poprzeczne[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam po dłuższej przerwie[emoji4]

Lilith, Aha, trzymam kciuki za Was, jestem dobrej myśli[emoji123][emoji123]

Paninka, wszystkiego najlepszego[emoji513][emoji322][emoji322]

Megan, wszystkiego co najlepsze, zaczynasz nowy rozdział w życiu[emoji7][emoji7][emoji7]

Katja, dzień dobry[emoji5]

We wtorek miałam wizytę u gina (27 tydzień). Mała miała 974g, także rośnie moja córeczka[emoji7][emoji7] Pozostałe parametry ok, ilość wód prawidłowa, szyjka w porządku.
Zmiana naczyniowa w pachwinie się nie powiększa (to już plus), zastrzyki z clexane prawdopodobnie będzie do końca ciąży... Zauważyłam popękane naczynia na nogach, po ciąży będę się tym martwić jak się nie wchłonie samo. Mała cała czas jest w poprzek brzucha, główka z lewej strony, dupka z prawej, od początku układa się tak samo do badania[emoji4]

Kolejna wizytę mam w sb 22.04, potem już pewnie co 2 tygodnie by kontrolować stan żył przymaczicznych. Ogólnie jestem trochę przybita tymi problemami. Wiem, powinnam się cieszyć, że dwa trymestry przeszłam idealnie bez żadnych objawów, ale ledwo zaczęłam trzeci i ciągle coś się dzieje.
Jutro rano idę do lumpka na łowy, mam nadzieję że poprawią mi humor[emoji6] Muszę jeszcze poprzednie zakupy wrzucić na zakupowy wątek.
Na świeta jestem u przyszłych teściów, bo moi rodzice wyjeżdżają we dwójkę. Zrobię małą miseczkę sałatki, kupię białą kiełbasę na śniadanie i ugotuje do niej troszkę kapusty kiszonej i tyle. Jak mi się będzie chciało to zrobię jakieś ciasto, a jak nie to świat się nie zawali[emoji3]

Ostatnio kiepsko śpię, koło 6-7 rano już się budzę a zasypiam koło 24. Śniło mi się ostatnio, że urodziłam Małą nieco przed terminem, miała 49cm i 2340g[emoji64][emoji64] Widziałam ją w tym śnie, maleńką z ledwo co widocznymi ciemnymi włoskami. Taki mega realny sen był[emoji6]

Dziś dowiedziała mnie kuzynka z Berlina, przywiozła mi szlafrok i japonki pod prysznic do szpitala, kilka koszulek na ramiączkach, klapki z futerkiem[emoji23] i sukienkę z Primarka, jakieś 35-40€ i tyle rzeczy, tak to można kupować[emoji6] kilka rzeczy moja Malutka dostała w prezencie, ale tym pochwalę się na zakupowym.
Poszliśmy na lody, wzięłam 3 (!!!) gałki i poprosiłam o mieszane smaki, więc miałam 6 smaków lodów, niebo w gębie[emoji509][emoji509][emoji509] Przed świętami będę miała wózek i fotelik, zdecydowałam się ostatecznie na Joolz, nic innego nie przypadło mi do gustu jak ten[emoji6] I kosz Mojżesza Mamas&papas dorwalam na Olx u mnie w mieście z podstawą bujaną nogi/głowa za 200zl, kosz jest jak nowy, stan idealny[emoji7][emoji7]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny.

Mam nadzieje ze niedziele miałyscie udana. U nas piekne popołudnie dziś ...my z rana wyskoczylismy na szybkie zakupy ...a popołudniu mąż z córką na zakupach...a mnie odwiedzial kolezanka.

Widziałam dzis pogode na świta - niestety nie zapowiada sie ciekawe ...ma być deszczowo i zimno...oby sie jeszcze odmieniło
A propo kosemtyków dla dzieci. Byłam dziś w Rossmanie i pierwszy raz widziałam serie kosmetyków DOVE dla dzieci. Słyszałyscie o tej serii ?

i jeszcze jedno - dla dziewczyn z problemami z żylazem i hemoglobiną...kolezanka poleciała mi suszone morele ..podobno bardzo dobrze wypływją...wiec i wam polecam do spróbowania.

Milego wieczoru Wam życzę.

Dobry wieczór dziewczyny, długo się nie odzywałam, ale walczę od tygodnia z chorobą. A dzisiaj zawołałam lekarza do domu. Antybiotyk dostałam i powiedziała lekarka, że lepiej wziąć antybiotyk, bo może się to skończyć zapaleniem oskrzeli. A głos mi całkiem odebrało.
Piszecie o zakupach a ja jeszcze nic nie mam kupione, trzeba po świętach zacząć wielkie zakupu, ale myślę, że najpierw zacznę od ubranek i różnych przyborów, bo wózek i łóżeczko to na sam koniec, bo i tak na razie nie byłoby gdzie postawić. Mam nadzieję, że zdrówko mi szybko wróci.
Pozdrówka. :hmm:

reklama
Hej Dziewczynki [emoji5]

Jenny widzialam w rossmanie ta serie Dove i czytala o niej i nie jest najlepsza. Ponoc bardzo uczula.

Przyszla Mamusia zdrowka [emoji5]

Linoone super najwieksze zakupy za Wami.

Ciuszki to juz chyba mam wszystkie i to na 2 lata [emoji33]
Ale te z lidla takie ladne ze sie chyba wybiore.

Do góry