reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Madziazt podziwiam wszystkie mamy pracujące, bez względu na rodzaj pracy. To musi być męczące.
Nie, żeby mamy na l4 czy domowe ( sama taka jestem) były gorsze, bo też zapierdzielam bardzo dużo i cały czas coś robię ale to jest zdecydowanie większy komfort no i samemu sobie a nie pod kontrolą. Obecnie mam tak marny okres, że mogłabym nietypowo spać i spać i rano to mąż budzi mnie i syna by go do przedszkola wyprawic a ja ledwo się ogarniam :( potem już zaczynam sprzątać etc ale nie wiem jakbym sobie dala rade by wstać np.na 5-6.

Misia syn dużo pomaga, więcej niz starsza. Tylko jego też nie ma, np.podczas karmienia kotów. Trochę musze powykladac :) i do niego też się schylam :p

Z włosami to mi się tak nie chce robić..musze zdjąć kolor, rozjaśnić odrost, nałożyć toner, potem całe wybielic i zdecydować jaki kolor lub bez.. Ech.

Kasia jestem pewna, że kiedyś wspominałam o tych tureckich sklepach :p ich jest bardzo bardzo dużo. Zwróć uwagę na nie, bo różnią się w nich sporo tez ceny.

Tez zrobione leczo mam.. Juz cały tydzień za mną chodziło..

Pumelova gratuluję! Ważne, że wszystko dobrze!

Abed i Tobie gratuluję :)

Madziazt podziwiam wszystkie mamy pracujące, bez względu na rodzaj pracy. To musi być męczące.
Nie, żeby mamy na l4 czy domowe ( sama taka jestem) były gorsze, bo też zapierdzielam bardzo dużo i cały czas coś robię ale to jest zdecydowanie większy komfort no i samemu sobie a nie pod kontrolą. Obecnie mam tak marny okres, że mogłabym nietypowo spać i spać i rano to mąż budzi mnie i syna by go do przedszkola wyprawic a ja ledwo się ogarniam :( potem już zaczynam sprzątać etc ale nie wiem jakbym sobie dala rade by wstać np.na 5-6.

Misia syn dużo pomaga, więcej niz starsza. Tylko jego też nie ma, np.podczas karmienia kotów. Trochę musze powykladac :) i do niego też się schylam :p

Z włosami to mi się tak nie chce robić..musze zdjąć kolor, rozjaśnić odrost, nałożyć toner, potem całe wybielic i zdecydować jaki kolor lub bez.. Ech.

Kasia jestem pewna, że kiedyś wspominałam o tych tureckich sklepach :p ich jest bardzo bardzo dużo. Zwróć uwagę na nie, bo różnią się w nich sporo tez ceny.

Tez zrobione leczo mam.. Juz cały tydzień za mną chodziło..

Pumelova gratuluję! Ważne, że wszystko dobrze!

Abed i Tobie gratuluję :)

Lilith kobiety które są w domu nieraz bardziej zapierdzielajcie niż kobiety pracujące zawodowe. Wiem coś na ten temat, bo przez kilka lat taką byłam i miałam tego dość, chciałam się rozwijać No i mieć odskocznie od domowych spraw. A nieraz jestem bardziej wykończona po weekendzie niż po całym tygodniu pracy. Uwielbiałam swoją pracę tylko teraz juz przestałam. Jak szefowie dowiedzieli się o mojej ciazy wszystko runęło i moja praca jest dla mnie wykańczające i fizycznie i psychicznie, dlatego jestem taka zmęczona. Gdybym mogłam wzięłabym L4, ale tutaj to niemożliwe. Wiec robię swoje na odwal się i punkt 16ta wychodzę z pracy i nic mnie nie obchodzi, nie to co kiedyś.

Ale Lilith teraz to masz prawo się nie ogarniać. I to normalne. Poza tym ostatnio wszystko się Ciebie czepia, wiec to zrozumiałe ze energii nie masz. I masz juz dwoje dzieci, o które musisz dbać każdego dnia i to dopiero wysiłek. No i zwierzaki[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,

Pumelova gratki i współczuję kopniaczkow, mój często mnie kopie po szyjce, no koszmar jakiś, właśnie teraz sobie na takie boksowanie pozwala buuu

Rozmawialyscie o prezentach. .. ja nie patrzę na to ile się daje tylko daje tyle na ile mnie stać oczywiście stosownie do rangi uroczystości, wkurza mnie ta moda na drogie prezenty na komunie, nie wyobrażam sobie żeby kupować chrzesniakowi laptopa ... jeśli taki prezent mu się marzy to dam kasę i niech zbiera [emoji6]

U mnie dalej remontowo. ..Spokojnej nocki

3jgxhqvkn04csc4c.png

dziewczyny - ja bym chciala wypsrztac dom przed switam..zebybyło tak świeżo i wiosennie ..ale kompletni sił mi brak ...to co kiedys zrobiłam w 1 wieczór ..teraz odkładam z dnia na dzien ..
mam nadzieje ze uda mi sie trochę to wszytko ogarnac i wpuscic wiosne do domu :)

dziewczyny - ja bym chciala wypsrztac dom przed switam..zebybyło tak świeżo i wiosennie ..ale kompletni sił mi brak ...to co kiedys zrobiłam w 1 wieczór ..teraz odkładam z dnia na dzien ..
mam nadzieje ze uda mi sie trochę to wszytko ogarnac i wpuscic wiosne do domu :)

Mam tak samo. Wcześniej mobilizowałam się i w 1 dzień ogarniałam wszystko, teraz po sprzątnięciu jednej łazienki opadam z sił, a gdzie druga i reszta domu. Wkurza mnie to ze u mnie tak strasznie się kurzy i w każda sobotę trzeba generalne porządki robic[emoji35]2 tygodnie temu okna myłam, a wyglądają jakby nie ruszane były z rok. Masakra! Dobrze ze wyjeżdżam na święta to nie będę tego widziec[emoji6]

pumelova - gratuluje wizty.
ps. jak to zrobiłas ze udało Ci sie schudnać 0,5 kg :)

No właśnie Pumelova pochwal się jak tego dokonałaś? Mi się chyba woda zatrzymała, mam takie nogi spuchnięte i przez 2 dni 2 kg więcej, a jem mniej niż przed ciążą. Staram się puc wody dużo, ale przez to nie śpię prawie bo non stop kibelek, i z nogami w górze leżę. Chyba ze to od siedzenia w pracy tyle godzin?

reklama
A ja nie wiem czy to szyjka ale czasami jak kopnie tam na dole to aż podskocze.
Madziazt mnie też kurz dobija, już nie mam prawie odkrytych półek żeby nie było.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry