reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia ich akurat stać żeby wysłać ją na kolonie ale moja siostra tak jakby nie toleruje córki swojej, nie będę się rozpisywać o tym.

Lilith ja przy komuni myślałam o sukience i o tym kogo zobaczę z rodziny, ale to każde dziecko jest inne wiadomo.
Uważaj na siebie.

Ja jeszcze nie wiem czy będą chrzciny, my od śluby nie chodzimy tez do kościoła a mój to już w ogóle jest anty kościół ..pewnie też za tłumem pójdę i zrobimy, zobaczymy :)

reklama
Madziazt - może jak teściu zacznie Cię głaskać po brzuchu to też zacznij go głaskać po brzuchu - może mu się głupio zrobi :p :)
A tak na poważnie to chyba jedyne wyjście z tej niezręcznej sytuacji to powiedzieć wprost, że czujesz się niekomfortowo, gdy dotykają Ci Twojego brzucha. Można jeszcze powiedzieć , że w lipcu nadotykają się malucha i to będzie znacznie przyjemniejsze.
A z tym kościołem szwedzkim to mnie zaskoczyłaś - kapłanka?

Odnośnie komunii, 18-stek i ślubów - drogie Panie, moim zdaniem sami jesteśmy sobie winni obecnej sytuacji w sprawie prezentów itd. Skoro słuchamy się porad i czytamy "co wypada a co nie wypada" to tak to wszystko później się nakręca - "efekt domino". Zawsze powinno się dawać zgodnie z własnymi upodobaniami, sumieniem i dobrem dziecka lub osoby dorosłej, którą obdarowywujemy, a nie widzi mi się rodzica lub zasadami savoir vivre prezentów bo coś takiego nie istnieje. Prezent ma być od serca a nie jak najdroższy. Takie moje zdanie.

Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie "Aniball" takiej pompki podobno ułatwiającej poród. Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie na ten temat ?? używał??

Madziazt - może jak teściu zacznie Cię głaskać po brzuchu to też zacznij go głaskać po brzuchu - może mu się głupio zrobi :p :)
A tak na poważnie to chyba jedyne wyjście z tej niezręcznej sytuacji to powiedzieć wprost, że czujesz się niekomfortowo, gdy dotykają Ci Twojego brzucha. Można jeszcze powiedzieć , że w lipcu nadotykają się malucha i to będzie znacznie przyjemniejsze.
A z tym kościołem szwedzkim to mnie zaskoczyłaś - kapłanka?

Odnośnie komunii, 18-stek i ślubów - drogie Panie, moim zdaniem sami jesteśmy sobie winni obecnej sytuacji w sprawie prezentów itd. Skoro słuchamy się porad i czytamy "co wypada a co nie wypada" to tak to wszystko później się nakręca - "efekt domino". Zawsze powinno się dawać zgodnie z własnymi upodobaniami, sumieniem i dobrem dziecka lub osoby dorosłej, którą obdarowywujemy, a nie widzi mi się rodzica lub zasadami savoir vivre prezentów bo coś takiego nie istnieje. Prezent ma być od serca a nie jak najdroższy. Takie moje zdanie.

Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie "Aniball" takiej pompki podobno ułatwiającej poród. Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie na ten temat ?? używał??

Śmieszna rada, ale chyba nie dałabym rady jego pogłaskać[emoji16]ale napewno coś powiem.
A nie słyszałam o czymś taki jak "Aniball"?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

z tą koszulką Lilith to dobry pomysł :D madzia kup sobie taką :D

Maziajka oczywiście chrzest w PL zrobimy ale dopiero na Boże Narodzenie albo na wiosnę przyszłego roku. Ale zapowiedziałam, że tylko dziadkowie i chrzestni zostaną zaproszeni no i nasze rodzeństwo oczywiście

Ostatnio czytałam ze Na Chrzciny to dziadkowie, rodzice chrzestni i rodzeństwo. A okazja do spotkania się w większym gronie może być np. Z okazji 1 roczku. Tez tak chce zrobić. Na chrzest mojej Julki do kościoła zaprosiliśmy jak ktoś miał życzenie, na obiad to tylko chrzestnych. Wtedy to było takie spontaniczne, ale fajne, kameralne. Teraz zobaczymy jak to bedzie. Mi juz moja mama mówi ze nie wypada tj. ja chce. Ale mam całe życie zastanawiać się jak wypada?! Pożyjemy, zobaczymy, jeszcze dużo czasu.

Mumusia_Muminka zobaczyłam w necie, ciekawa jestem czy któraś stosowała?
Ja miałam nacięcie jak rodziłam córkę, nigdy mi to jakos nie przeszkadzało. Ale w tej ciazy cały czas czuje ta bliznę. Muszę zapytać lekarki czy to normalne. Teraz to niby musza się pytać czy mogą naciąć, tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

`
Jeśli wychylasz się z szeregu, to licz się z tym, że zaczniesz być widoczny oraz oceniamy, ale nie dlatego, że robisz coś złego, lecz dlatego, że przypominasz ludziom, że mogą mieć swoje zdanie - a Ci boją się je mieć, boją się nawet pomyśleć, by je mieć!

Dlatego będą chcieli Ciebie ukarać za to, że sami nie mogą zrobić tego, co Ty właśnie robisz. Nie pozwolą komuś mieć tego, czego sami nie mogą (choć mogą tylko się panicznie boją).

Być może zawsze będziesz przypominał ludziom o tym, że mogą żyć inaczej i dlatego będziesz zawsze na celowniku.

Idź przed siebie. Bądź szlachetny i uczciwy. Postępuj tak, aby mieć czyste sumienie. Życz wszystkim dobrze. Szanuj każdego bezwarunkowo.

To nie Twoja sprawa, że ktoś jest zajęty bardziej Twoim życiem niż swoim własnym!!!

a to powyżej to a propos wypada czy nie wypada :)

Fatalnie z kucaniem mam, scylic się nie mogę a jak kucne to nie wstanę.. Wczoraj na helperze syna się zatrzymalam na szczęście, wiec źle nie było ale sam fakt.. Juz czuje się niezdarna. Nie wiem jak to potem bedzie. Za to z chodzeniem czy noszeniem daje rade świetnie, dalej pion trzymam, zero kaczki i jeszcze podbiegac za synem mige :p

Maziazt powinni uszanować Twoja decyzję. Zawsze możesz zamówić coś ładnego do ubioru i dać do nadruku. By nie było, że się nie ubralas ładnie czy coś..

Z tymi prezentami Wam współczuję.. Ake ludzie różni są niestety i dla wielu liczy się głównie kasa no i żeby jednak odrobić imprezę bo to też spory wydatek przecież?
Dzieci też coraz gorsze, kiedyś pierdola wystarczyła i juz a teraz wymagania..

U nas chrzcin nie było i nie będzie. Żadne z dzieci nie jest chrzczone ale my mamy zuuupelnie inne poglądy..
Z judi przez pierwsze dwa lata była afera bo babia etc mocno wierząca no ale.. W końcu to nie ich decyzja.

Kasia jakbyś cytowala :p

Madziazt koniecznie kup taką koszulkę ciekawe jaka będzie reakcja matko a z tym bonem to już przegięcie, dla mnie to kupa kasy i super prezent a tu ktoś jeszcze grymasi ludzie są bezczelni!
Przyszła mamusia dużo zdrowia ci życzę
Lilith mnie kiedyś też tak przeważylo do tyłu i siadlam na pupę
Byłam dzisiaj u kosmetyczki zrobić sobie henne i regulacje brwi od razu człowiek inaczej wygląda wstapilam do kumpla ale szału nie było i nic nie kupilam.
Wiecie co kupiłam ostatnio kalafiora bo jak go zobaczyłam w sklepie nie mogłam się oprzeć i go nie wziąć ale jak ugotowałam i spróbowałam to od razu w kosz - bez smaku normalnie syf

Fatalnie z kucaniem mam, scylic się nie mogę a jak kucne to nie wstanę.. Wczoraj na helperze syna się zatrzymalam na szczęście, wiec źle nie było ale sam fakt.. Juz czuje się niezdarna. Nie wiem jak to potem bedzie. Za to z chodzeniem czy noszeniem daje rade świetnie, dalej pion trzymam, zero kaczki i jeszcze podbiegac za synem mige :p

Maziazt powinni uszanować Twoja decyzję. Zawsze możesz zamówić coś ładnego do ubioru i dać do nadruku. By nie było, że się nie ubralas ładnie czy coś..

Z tymi prezentami Wam współczuję.. Ake ludzie różni są niestety i dla wielu liczy się głównie kasa no i żeby jednak odrobić imprezę bo to też spory wydatek przecież?
Dzieci też coraz gorsze, kiedyś pierdola wystarczyła i juz a teraz wymagania..

U nas chrzcin nie było i nie będzie. Żadne z dzieci nie jest chrzczone ale my mamy zuuupelnie inne poglądy..
Z judi przez pierwsze dwa lata była afera bo babia etc mocno wierząca no ale.. W końcu to nie ich decyzja.

Kasia jakbyś cytowala :p

Lilith współczuje Ci bardzo[emoji20]nie wiedziałam ze się kaczką nazywa. Moja córka mówi ze czasem wieczorem chodzę jak pingwin[emoji6]ale to tylko wtedy jak naprawdę jestem zmęczona. Jednak najbardziej meczy mnie siedzenie w pracy 8 godzin, a jak wracam to lecę na spacer a pózniej ciagle coś robię w domu, i wtedy odpoczywam. Jakos ruch dodaje mi energii. Tylko niestety strasznie nogi mi puchną ( ale to pewnie tez od siedzenia długo)

Pewnie dziewczyny ważne zeby mieć własne zdanie i postępować zgodnie z własnym sumieniem. Ostatnio czytałam ze gorszym grzechem jest nie robienie złych rzeczy i postępowanie niezgodnie w zasadami, tylko obojętność.

reklama
Madziazt koniecznie kup taką koszulkę ciekawe jaka będzie reakcja matko a z tym bonem to już przegięcie, dla mnie to kupa kasy i super prezent a tu ktoś jeszcze grymasi ludzie są bezczelni!
Przyszła mamusia dużo zdrowia ci życzę
Lilith mnie kiedyś też tak przeważylo do tyłu i siadlam na pupę
Byłam dzisiaj u kosmetyczki zrobić sobie henne i regulacje brwi od razu człowiek inaczej wygląda wstapilam do kumpla ale szału nie było i nic nie kupilam.
Wiecie co kupiłam ostatnio kalafiora bo jak go zobaczyłam w sklepie nie mogłam się oprzeć i go nie wziąć ale jak ugotowałam i spróbowałam to od razu w kosz - bez smaku normalnie syf

Miałam to samo z kalafiorem, chodził za mna juz kilka tygodni. Kupiłam i ugotowałam kalafiorową, do kibla poszła. Choć mój zdziwiony, bo mówił dobra była.
Zazdroszczę tej kosmetyczki. Ja za tydzień w końcu pójdę do fryzjera. (Juz pewnie kiedyś pisałam, tutaj mi kiedyś mało włosy nie odpadły, więcej nie chodze juz) wole z odrostami chodzić niż stracić czuprynke[emoji6]

Do góry