reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka właśnie chyba małej juz sprawdzać nie będzie, bo chyba tylko dopochwowe zrobi. Ale odetchne. Z wodami tez miałam paranojei dużo dał mi wtorkowy scan, tak samo jak przepływy i głębokości posprawdzala.

Komunie, jak dobrze ze mnie to nie dotyczy :)

Kiedyś pisałam, my mamy przedszkole od 2 roku i tak też oboje poszli. Od 3 mogę już do szkoły zapisać ale jeszcze grupy nursery. Judi szkole zaczęła od 4 juz pełna ilość. Do tego czasu to się chodzi po 15 h tygodniowo.
Choroby masakra, tu dziecka zawsze takie zasmarkane i chore..

Aga doczeka się, Judi kiedyś podobne teksty rzucała pod koniec. Za to jak była na sprawdzaniu płci u nas to zrobiła tatrzyk i się poryczala, że brata nie chce..

Ewella juz za moich czasów myślało się o prezentach i dziewczyny o sukniach a nie o komunii..

Madziazt załóż od razu koszulkę, nie dotykać hihi.
Głupio tak rodzinie zabronić ale z drugiej strony brzuch jest Twój. Cofnelabym się i powiedziała wprost, że nie lubisz jak dotykają. Zawsze można wymyślić, że głaskanie jest nie zalecane a dodatkowo piteguje to u Ciebie swędzenie :p

Pumelova dużo takich dzieci się rodzi. Na sierpniowkach kilka takich maluchów SN się urodziło :)

Kasia, wczoraj Ci nie odpisalam. Wpisz sobie w Google może.. Bo napisałam, że bony a papiery do nich są na necie.

Wczoraj miałam marny dzień..
Dodatkowo jak kucalam to równowagę straciłam i jak kula runelam do tylu.. Na wieczór brzuch mi wywalilo na wyższej wysokości i chyba tak zostolo..
Ostatnio jeczalam, że brzuch zmalał i nie rósł miesiąc, to jak wrócił do normy i dobrał 4cm tak wczoraj znowu i juz mam 110. Dobrze, że waga stoi w miejscu..

Ogarnelam dół chaty, zaraz wychodzę na zakupy a tak mi się coś nie chce..

reklama
Madzia szok jak mozna sie obrazic ze dalas tylko 200zl dla mnie to bardzo bardzo duzo,..ja dzieciom takich drogich prezentow nie robie.Raczej symbolicznie zreszta te dzieci maja teraz wszystko i z niczego sie nie ciesza.Ja pamietam jak za dziecka sie czekalo jak jakas ciocia przyjdzie i da wafelka albo lizaka a teraz...wszystkiego tyle..ze dzieci nawet nie czuja radosci z tego.

Kasia wlasnie moze chrzest w Polsce??

Lilith uwazaj na siebie!

Jeśli chodzi o przdszkole to trudno mi się wypowiedzieć. Osobiście poszłam jak miałam 2lata i 3miesiace, ciocia synka też tak puściła bo zaczęła prowadzac 4 letnia córkę i mały nie chciał wyjść :)
Przyszła_mamusiu dużo zdrowia. Na kaszel to nie wiem co pomaga, ale na maga zatkany nos brałam ksylometazoline mimo że nie jest wskazana, ale nie mogłam spać bez tego.
Truskawka u mnie w najbliższej rodzinie dzieci są pełnoletnie, jest 3 u męża ale to jak jedziemy to są zawsze jajka z niespodzianka, czasem jakiś drobiazg typu bańki, kolorowanki, kredki , a chrześnicy to na urodziny i pod choinkę-ma 4lata
Ewella Moja starsza chrześnica za to co dostała pojechała na kolonie sportowe. Jest ich 5 i się nie przelewalo wtedy.
Madziazt koniecznie koszulka z napisem-"nie dotykać-żywy czlowiek!" :) możesz im powiedzieć że masz przewrażliwiona skórę, albo po prostu że sobie nie życzysz. Mi to nie przeszkadza zupełnie, ale rozumiem że komuś może. A w styczniu to macali ci jelita bo dzidzia jest znacznie niżej :) mogłaś to wykorzystac ;)
Pumelova no myślę że z 9 cm spokojnie.
1491473764-aaaaaa.jpeg

Zmierzyłam jest 11 :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt cieszę się że Ci się spodobało:D jak mnie kopie to też wołam męża żeby dotykal bo przy znajomych tak mocno nie kopie żeby było czuć przez skore. Może gdyby mnie tak mocno kopala przy jakiejś znajomej to też bym jej dała dotknąć nawet nie miałam takiej sytuacji:D

Maziajka chyba każdy ma w swoim otoczeniu taka osobę, ja sama mam i pewnie będą cyrki jak będziemy mieć dzieci ;)

Kasia831 co do chrzcin to też się zastanawialiśmy ale idziemy za tłumem, bo by prababcie wyklnely.. do kościoła od ślubu nie chodzimy, itd więc nie czuje potrzeby. Wiem że to głupie ale dla zasady pewnie ochrzcimy.

Madziazt fajnie macie w tej Szwecji haha

Lilith nie wiedziałam, myślałam że to za dużo:p ja mam 98cm w pasie! (Pisałam ci kiedyś że Cię gonie ale od tamtego czasu się uspokoil)

Misia szacun :D:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka właśnie chyba małej juz sprawdzać nie będzie, bo chyba tylko dopochwowe zrobi. Ale odetchne. Z wodami tez miałam paranojei dużo dał mi wtorkowy scan, tak samo jak przepływy i głębokości posprawdzala.

Komunie, jak dobrze ze mnie to nie dotyczy :)

Kiedyś pisałam, my mamy przedszkole od 2 roku i tak też oboje poszli. Od 3 mogę już do szkoły zapisać ale jeszcze grupy nursery. Judi szkole zaczęła od 4 juz pełna ilość. Do tego czasu to się chodzi po 15 h tygodniowo.
Choroby masakra, tu dziecka zawsze takie zasmarkane i chore..

Aga doczeka się, Judi kiedyś podobne teksty rzucała pod koniec. Za to jak była na sprawdzaniu płci u nas to zrobiła tatrzyk i się poryczala, że brata nie chce..

Ewella juz za moich czasów myślało się o prezentach i dziewczyny o sukniach a nie o komunii..

Madziazt załóż od razu koszulkę, nie dotykać hihi.
Głupio tak rodzinie zabronić ale z drugiej strony brzuch jest Twój. Cofnelabym się i powiedziała wprost, że nie lubisz jak dotykają. Zawsze można wymyślić, że głaskanie jest nie zalecane a dodatkowo piteguje to u Ciebie swędzenie :p

Pumelova dużo takich dzieci się rodzi. Na sierpniowkach kilka takich maluchów SN się urodziło :)

Kasia, wczoraj Ci nie odpisalam. Wpisz sobie w Google może.. Bo napisałam, że bony a papiery do nich są na necie.

Wczoraj miałam marny dzień..
Dodatkowo jak kucalam to równowagę straciłam i jak kula runelam do tylu.. Na wieczór brzuch mi wywalilo na wyższej wysokości i chyba tak zostolo..
Ostatnio jeczalam, że brzuch zmalał i nie rósł miesiąc, to jak wrócił do normy i dobrał 4cm tak wczoraj znowu i juz mam 110. Dobrze, że waga stoi w miejscu..

Ogarnelam dół chaty, zaraz wychodzę na zakupy a tak mi się coś nie chce..

Lilith widziałam właśnie te koszulki- nie dotykać, teren prywatny[emoji4]chyba założę na śniadanie wielkanocne do teściów [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Madzia szok jak mozna sie obrazic ze dalas tylko 200zl dla mnie to bardzo bardzo duzo,..ja dzieciom takich drogich prezentow nie robie.Raczej symbolicznie zreszta te dzieci maja teraz wszystko i z niczego sie nie ciesza.Ja pamietam jak za dziecka sie czekalo jak jakas ciocia przyjdzie i da wafelka albo lizaka a teraz...wszystkiego tyle..ze dzieci nawet nie czuja radosci z tego.

Kasia wlasnie moze chrzest w Polsce??

Lilith uwazaj na siebie!

Dla mnie to tez dużo 200zl, ale oni jej nic kupowali, chodziła jak bida z nędzą i mi szkoda jej zawsze było. Kiedyś jej jakieś ciuchy kupowałam ale nigdy nie widziałam zeby to założyła, kasy dawać nie chciałam bo starzy jej zabierali, wiec chciałam karnet zeby sama sobie wybrała. Ona poza tym ma spora nadwagę i musiałam wybrać sklep gdzie napewno coś znajdzie. Ale i tak zle było. Także się skończyło i moja szwagierka udaje ze mnie nie zna[emoji6] zeby nie było, pretensji do swojego brata nie ma tylko do nie[emoji16]głupia baba

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith uważaj kobieto na siebie. Nie wywracaj się więcej. Z obwodem mnie gonisz też mam 110 :) ale w proporcji do mojego ciała to brzuch niewielki a u Ciebie to ogromny się wydaje :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

z tą koszulką Lilith to dobry pomysł :D madzia kup sobie taką :D

Maziajka oczywiście chrzest w PL zrobimy ale dopiero na Boże Narodzenie albo na wiosnę przyszłego roku. Ale zapowiedziałam, że tylko dziadkowie i chrzestni zostaną zaproszeni no i nasze rodzeństwo oczywiście

reklama
Siostra mojego T.jest tez taka ze ciagle jej malo i potrafi przyjechac i mowi do swoich dzieci zeby szly do wujka po pieniadze do skarbonki,a przed urodzinami i swietami zawsze dzwoni i mowi co chcialaby aby jej dzieci dostaly w prezencie..

Madziazt tez nie lubie jak mnie ktos dotyka,tylko ja wprost mowie ze nie podoba mi sie to. Na szczescie nie czesto sie zdarza ze ktos probuje.
Co do tych 200zl to masakra,zamiast podziekowac to jeszcze narzekaja. Dobrze robisz ze nic nie dajesz teraz.

Do góry