reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzisiejsza noc to masakra. Do toalety chodziłam 5 razy. Jestem niewyspana i zła.
Mąż po pracy ma komisję w zusie bo w styczniu złamał 2 żebra w pracy. Ciekawe czy dostanie odszkodowanie.
Jadę do koleżanki na ploty jak wróci. Obiad zrobiłam wczoraj to mam luz.
Czy badanie glukozy w 24 tygodniu jest ok? Nie wiem czy w czwartek zrobić...
Buziaki

reklama
Witam się i ja w deszczowy poranek

Inka - mężowy pewnie już wrócił z pracy, więc nie wylaz z łóżka [emoji6]. Ciepłe nóżki i kolderka to coś co i ja bym dzisiaj przedłużyła.

Aim - u nas w każdym labo mają glukoze. Jedynie ta cytrynowa jakbyś chciała to trzeba kupić, ew.cytryne z sobą zabrać.
Ale myślę.. Ze juz jesteś w trakcie [emoji6]. Powodzenia!

Kasiulka - zazdroszczę tego optymizmu pogodowego z rana [emoji5]. Może i mi się za jakiś czas udzieli.

Lilith - kciukasy za wizytę [emoji110][emoji110].

Aha - tradycyjnie łącze się w bólu [emoji11]. U mnie cały czas trwa akcja wykończenie. Wczoraj wróciłam przed 21:00 z zakupów typowo budowlanych. Teściowa miała ogarnąć Jage z zadaniami domowymi, ale.. Nie zrobiła tego, bo jak się tłumaczyła "Jagoda nie chciała jej słuchać. Po szkole położyła się i usnęła na 2 h". Tyle tylko, że Jaga była u niej 5h [emoji34]. I tym sposobem Teściowa tak mi pomogła, że do 23:00 siedzieliśmy nad lekcjami.

U mnie oprócz bólu krocza, pleców, brzucha.. To jeszcze doszła zgaga + refluks. Wrrr - cudnie.

Linoone - nasze szkraby mają już ok. 30 cm, także wiesz [emoji6] - gmeraja gdzie się da (a łapki, nóżki, główkę można w różne miejsca wcisnąć [emoji6]) [emoji3].

Witam i ja
U nas też remontowo więc czasu na forum niewiele. Btw czy Wy też jesteście w ciazy takie niezdecydowane??? Czasami najprostszy wybór a ja myślę i myślę;-)

Zdrówka dla chorowitkow!
Kciuki za glukozy i wizytujace!

Ja z niecierpliwością czekam na wizytę 13.04 czy te akcje skurczów jakaś wpłynęły na szyjke. Dopiero po ponad tygodniu wróciłam do normalności a napinania pojawiają się tylko przy zwiększonym wysiłku. Także asmag forte dał radę+ dieta bogata w magnez.

Inka1985 - a dostałaś już skierowanie na badanie z glukozą od lekarza prowadzącego ?? jeżeli tak to po prostu zrób sobie jak najbliżej terminu kolejnej wizyty - wtedy masz najświeższy wynik. 24 tydzień teoretycznie nie przeszkadza.

Jak coś odnośnie badania glukozą to właśnie najczęściej laboratoria nie mają glukozy na miejscu i trzeba samemu przynosić - koszt takiej glukozy nie jest duży ok. 3-4 zł. Nie wiem jak z tą cytrynową bo nie znalazłam, ale można przyjść z cytryną i wcisnąć połowę do glukozy - ten sam efekt. U mnie akurat pozwolili a nawet sami zaproponowali ten patent i miałam w zapasie cytrynę, choć z tego co słyszałam są laboratoria, które czegoś takiego nie praktykują - także się nie zdziwcie.

Karuzela - z tymi powolnymi wyborami - mam dokładnie to samo, szczególnie teraz przy remontach. Pytają się mnie jak co ma wyglądać a ja patrzę przed siebie i nie wiem o czym myśleć.... gdyby nie mąż to byłoby ciężko cokolwiek w moim wykonaniu załatwić....

Tak już w trakcie :D pierwsze pół szklanki było nawet spoko bo ja bardzo lubię słodkie ale drugie pół to już mnie pielęgniarka pospieszała z piciem :p

Ja mam pytanie z innej beczki... : "czy któraś z Was robiła może remont poddasza (np. strychu) i mogłaby poradzić co dawała na strop, krokwie - płytę karton gips pod ukosem czy jakieś panele ?? Podobno karton gips obniży jeszcze bardziej ten strop a i tak mamy już tam nisko... może jakieś inne rozwiązania ??

Hej

Ja wlasnie siedze na glukozie fuuj jakie to nie dobre oczywiscie glukozy nie mieli i nikt nie powiedzial ze musze miec ...ale ostatecznie 1 sie znalazla , musze tylko odkupic.Strasznie to nie dobre cytryne wcislam nawet nie pytalam czy mozna ale nie dalabym rady bez brrr.Teraz 2h siedzenia...

Inka lacze sie w bolu ja wstawalam rowniez 5 razy...moja mala tak kopie mnie po pecherzu spac sie nie da dodatkowo na zadnym boku mi nie daje polezec bo lezy poprzecznie i mnie kopie no ocicpcie mozna....

Nawet czytalam ze po porodzie moze byc rownie aktywna super bedziemy mieli malego szogunka:D

linone no pewnie dziecko juz ma ok 30 cm :-) moja mnie tez kopala po szyjce..ale na szczescie juz wyciagla girki stamtad bo myslalam ze oszaleje.

Aga lacze sie ze zgaga i wspolczuje jednoczenie co bierzesz?

Pumelova no to jak masz jeszcze swoja glukozke to se trzasnij przed sniadankiem[emoji1]

Inka tule Cie [emoji4][emoji8]

Aha - wiecej podczas remontu odpoczywaj! Zeby nie doszlo czasem do czegos nie fajnego! Remont to fakt nie najlepszy czas...ale pomysl jak bedzie pieknie po[emoji4] no i masz co robic[emoji4]

Buziaki [emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny powodzeniana glukozie, Lilith na usg, ja tez dzis mam wizyte i usg (takie zwykle podgladanie dzidziola:))
u nas dopiero jutro ma byc zalamanie pogody, takze dzis trzeba jeszcze korzystsc:) zbieram sie zaraz na wymiane opon. Na obiad dzis (po wczorajszych wynikach hemoglobiny) barszcz czerwony, mielone z cielecinki z buraczkami na cieplo i ziemniakami, a na kolacje salatkaze szpinakiem :)

My tez mamy remontowac (chyba ograniczymy sie doodswiezenia - wymalowania) juz mojego meza pospieszam, bo nawet na apce ciazowej w telefonie pisalo zeby remonty robic teraz, bo pozniej moze juz nie byc energii:)

Aga wspolczuje dodatkowych dolegliwosci...

Doczytalam ze dzis wiele wizytujacych (ja tez;)) trzymam kciuki za wszystkie wizyty!:)

Jenny jatak niby w okolicach 17, ale coreczka urodzila sie miesiac wczesniej, wiec zobaczymy jak to bedzie tym razem....oby sie udalo doczekac do terminu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry