reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusia Muminka - gratuluję !! Toast wznoszę sokiem z buraka :D

Alex - gratuluję udanej wizyty :). A jak sprawa z usg? Trzymam kciuki za odświeżanie/remoncik :)

Misia - Tobie wobec tego, tylko erotyki powinny w głowie siedzieć - wówczas czy na jawie czy we śnie będziesz w pełni zaspokojona ;):D.
Co do zgagi i calej reszty.. Resztę umiem zaakceptować - zgagi z tym mega pieczeniem/parzeniem w przełyk już nie ... Stąd wymioty się pojawiły (ale też podobnie jak u Ciebie - najgorzej jest wieczorem). Zastanawiam się czy magnez mi dodatkowo tej zgagi nie powoduje. Bo po połknięciu mam wrażenie takiego duszenia, i dodatkowego pieczenia. Ja nie umiem sobie znaleźć dobrego sposobu na zwalczenie - a Ty jak sobie radzisz?

Ostatnia edycja:
reklama
Mamusia Muminka - gratuluję !! Toast wznoszę sokiem z buraka :D

Alex - gratuluję udanej wizyty :). A jak sprawa z usg? Trzymam kciuki za odświeżanie/remoncik :)
Aga_k_m na usg jeszcze sobie trochę poczekam..Jeśli zadecydują że powinnam je mieć to będzie ok 30tygodnia ciąży..ale zazwyczaj wykonują je jak np brzuszek jest bardzo mały lub czegoś się doszukają i chcą to sprawdzić..A jeśli ominie mnie to usg to następne i ostatnie już w 36tyg..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia muminka niecaly rok. Nie wiem czy na gorze peka bo rzadko tam zagladam ze wzgledu ma schody strychowe. Ale widze po kominku gdzie tez mamy gips karton ze peka na laczeniu ze sciana.
Gratuluje wynikow [emoji5]

Truskawka bardzo ladnie wygladaja te panele.

Remont to dla mnie cos strasznego. My juz mamy za soba. Ale ja wyjechalam na tydzien z chlopcami do rodzicow

Aga Ciebie to na prawde ekstra wysilek czeka w czerwcu. Duzo macie nagromadzonych rzeczy? Bierzecie firme przwozowa? Wyprowadzasz sie z bloku?
Na zgage mala pomaga mi szklanka zimnego mleka. W poprzednich ciazach mialam straszna, obrzydliwa. Tylko Renni pomagal. On jest dozwolony dla kobiet w ciazy i to calkiem sporo tabletek mozna wyssac. Choc moj brat uwaza, ze ma jakas substancje, ktorej nie mozna stosowac w ciazy. Troche na mnie krzyczal, ale ja nie dawalam inaczej rady.
Z domowych sposobow to migdaly (nic mi nie pomagaly) siemie lniane.

Dziewzynki super ze cukry macie ok! A z anemia mam nadzieje, ze sie uporacie, a z tym sokiem z buraka to chyba trzeba doczytac. Kiedys czytalam, ze mam malo tego przyswajalnego (helatowanego???) zelaza.

Alex 15 min, ale dobre 15 min! Ciesze sie, ze ok :)

Kasiulka - mleko też ogarnialam, i tez dupka. W poprzedniej ciąży strasznie się cackalam nad sobą, i żadnych dodatkowych tabsow poza Wit + Dha i Mg nie brałam. Dzisiaj idę po Rennie.

Wyprowadzam się z wieżowca (także chwała za windę), z 2 garażow i piwnicy babci (tam głównie ciuchy mamy złożone).
Firma przewozowa odpada - mój M z chłopakami z pracy ogarnie temat (mają busy do dyspozycji).
Do sprzątania, mycia okien i podłóg wezmę kogoś wynajmę, ale.. Nikomu nie pozwolę tykac rzeczy osobistych, także pakowanie i układanie biorę na siebie.

hej dziewczyny, ja się zmagam z tym cofaniem pokarmu, codziennie wieczorem jak usypiam to mi się zaczyna cofać...blee...pumelova pisała, że poduszkę ma wyżej i to pomaga i faktycznie. Typowej zgagi to nie mam. Moja mała chyba ma jeszcze dużo miejsca bo w różne miejsca mnie kopie, wróciła nawet do kopania mnie w szyjkę, co jak piszecie przyjemne nie jest. Wczoraj to się ruszała cały dzień, aż się niepokoiłam bo też gdzieś wyczytałam , że zbytnia aktywność też nie jest dobra. Ale co do cholery znaczy zbytnia aktywność wg żródeł? Zwariować można od tego czytania czasem :)

Lilith jakim sposobem znalezc prywatnych landlordów?? Myslałam, że tu wszystko załatwia się przez agencje... jeszcze nie widziałam nigdzie ogłoszenia prywatnego...
Chcę Ci się zapytać o pewną rzecz. Bo dostałam od położnej formularz Fw8 ten tyczący się darmowych leków dla kobiet w ciąży i darmowej opieki dentystycznej i byłam przekonana, że ja to mam wysłać na podany tam adres, nawet się nie zapytałam położnej. No ale ten formularz jest jakby skierowany do położnej albo GP, żeby oni go wysłali no i się pogubiłam. Co ja do cholery mam z tym zrobić??:D

reklama
Aga_k_m Haha a ja głupia o body , niedrapkach i głupich pajacach :) ta chyba zgaga to dopiero od kilku dni więc sobie nie radzę, trochę piecze i przechodzi gdzieś po 2 godzinach po ostatnim posiłku. I pojawia się jak się położę. Próbowałam sok z cytryny ale nie zauważyłam różnicy. Pora na mleko :)
Aim no to super. Tylko pozazdrościć.
Wytargałam wagę do jedzonka i wszystko mierze i zapisuje, się pani doktor zdziwi. Niepodobaly jej się moje notatki to teraz sobie poczyta :)
Porobiłam mężowi obiadki na jutro. Będzie miał w pudeleczkach:
1 duszoną lopatke z brązowym ryżem i brukselka
2 pikantna pierś z kurczaka z warzywami na parze
3 kefir z duża ilością bialka
4 pełnoziarniste pieczywo z indykiem sałatą i pomidorem.
Na jutro mu coś walnę z kasza.
A skubaniec na nartach schudł 6 kilo w dwa tygodnie na pizzy, pulpetach, makaronach i alkoholu. Muszę go zdopingowac bo jeszcze z 10 powinien zrzucić.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry