reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusia Muminka - biorę asparaginian, także to prawie to samo ;-). Ale dziękuję bardzo za radę :-*.
O zesz.. Ty to masz koncerty nocne [emoji1]. Może mocne brawa zaspokoją wirtuoza w rozszerzaniu repertuaru [emoji6]?

Pumelova - mi ta nakładka przypomina taką "odkurzaczowa" [emoji1]. Dentystka też lekka spanikowala jak memu M szczena się zablokowała i od tamtej pory stosuje przy nim ta plastikowa nakładkę. Pewnie są różne rozmiary.

Misia - przykra historia :-(. Nie dziwię się, że działalas w temacie.

Linoone - ja pierdziele.. Motor w tyłku i w rękach masz Kobieto! [emoji3]. No ale.. Do wieczora zdążysz odpocząć, a i mąż z pewnością doceni wszelkie starania [emoji5].

reklama
Lilith ja też mam problem z siedzenie m, a im twardsze krzesło tym szybciej cierpię.

Misia dzięki;D kurcze nie sądziłam że dorosłym też trafia się tak tragiczny bezdech, nie słyszałam takich historii:o

Linoone ja też wstałam dziś 6:50 ale u mnie też to normalne[emoji16]

Aga km muszę poczytać o tych nakładkach[emoji16]

Lecimy na grilla buziaki!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia tez nie słyszałam o czymś takim, przerażające.

Ogarnelam, pogoda dalej jako tako to zaraz się pozbieramy.

Tych grilli to Wam zazdroszczę :p może w przyszły weekend zrobimy w parku mmm.

Pumelova dla mnie bez znaczenia czy miękko czy twardo..

Dziewczyny pływające- jaki procent pływacie teraz w stosunku do tego ile pływałyście przed ciążą? Zdaje sobie sprawę że dla każdego punkt wyjścia jest nieco inny, rozbieżności spore, dlatego nie pytam ile konkretnie pływacie tylko o jaki procent/stosunek zmniejszyłyście ilość na raz?

Aim ja teraz jak sama byłam to nie chodziłam dwa tygodnie wcale. Teraz wracam i zobaczymy. Ostatnio plywalam 30-40 basenów 25metrow w ok 30 minut plus jakieś tam machanie w wodzie. Wcześniej plywalam 70 do 100 basenów. Zazwyczaj nie byłam w wodzie więcej niż godzinę. Czyli wychodzi że tak gdzieś 40 % . Chodzę na taki basen z zimna wodą i głównie wychodzę bo mi zimno i nie chce się przeziębić.
Dziewczyny z tym moim kolega to bardzo skomplikowana historia. Nie mogli mieć dzieci i wzieli chłopca do siebie 2 miesiące przed tym zdarzeniem. Sprawa adopcyjna skończyła się już po śmierci tego kolegi, gdzie uznali jego ojcostwo po śmierci i mały dostał rentę po tacie. Ponoć precedens to był.
Ja już zrobiłam 3 prania mezowych rzeczy. Teraz duszę mięsko z cebulką w piekarniku. Do tego pieczone ziemniaczki będą i surówka z kiszonej kapusty-do bardziej dla mnie.
Dziś się ważyłam i mam 2,2 kilo do przodu od początku, a było już 3. Powiem szczerze że się trochę martwię czy mały ładnie rośnie. Wizyta u prowadzącej 24 kwietnia. W poniedziałek w poradni cukrzycowej.
Kasiulka tu mam do Ciebie pytanie bo jesteś doświadczoną w cukrzycy ciazowej czy to może być od tego że mniej jem. Ja wiem że to logiczne ale już mnie tu straszą że dzidzie głodze. Ale jestem najedzona i wyniki mam ładne.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki kolejny dzień ładna pogoda, byłam po obiadku na spacerze, a teraz leże, jest mi zimno, temperatura 37,8 i tragiczny ból gardła. Na razie nie brałam żadnych leków, eh jakieś przeziębienie mnie dopadło, już wczoraj wieczorem czułam się niewyraźnie, ale dziś się wyspałam i myślałam, że ok, choć w sumie czułam się osłabiona. Mam nadzieję, że choroba się nie rozwinie.:unsure::(:(
Pozdrowienia spod koca.

Mamusia_Muminka - dzieki za rade[emoji4]
Wszystko co napisalas wiem[emoji4]zmienilam dawke, bo wlasnie po 10 latach potrafie o siebie zadbac zeby do ataku nie dopuscic. Atak pojawia sie przy skrajnym zmeczeniu, skrajnym niewyspaniu i dlugotrwalym stresie (ostatni w 2013r). Tak mialam zawsze na wlasne zyczenie.
Przy porodzie to juz inna sprawa, wtedy to mozna sobie gdybac...bo zadna dawka leku moze nie pomoc przy takim wysilku. Moj lekarz wie, cieszy sie ze przy tej setce nic sie nie dzieje a i nawet aura sie nie pojawila[emoji4] czuje wewnetrznie od samego poczatku, ze tak wlasnie powinnam zrobic[emoji4]
Jak baba w ciazy sie uprzeee...[emoji4]
Zdrowia!

Bezdech i u mojego sie pojawil...czasem mam zawal...[emoji21]

Misia Ty to wytrzymala jestes[emoji1]
Jak masz wyniki okej to okej. A jaka waga wyjsciowa z przed ciazy?? Ja poki co 2kg na plus...ale start z 71kg.

[emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No przefajny weekend był, sprzątanie, spacery, ćwiczenia, grill, teraz pranie się kończy, a my zaraz łoże rozkładamy, synuś śpi. Szkoda, że weekend tak szybko minął.
Wolne czy nie i tak wstajemy o 6 , może to i lepiej, bo dzień dłuższy :blink:
Szczerze mówiąc dopiero teraz po zbyt dużym ruchu czuję ciągnięcie w dole, ale to znak aby poleżeć.
Ubrania może jakieś kupię za tydz po wypłacie, dla synusia by się przydała bluza i butki, a i ja chcę jakieś koszulki, sukienkę i luźne gacie np alladynki:-) :)
Leoś w brzuchu ładnie szaleje, głównie rano i wieczorem gdy leżę, na wadze plus 4 kg , 2 kg mniej niż w poprzedniej ciąży:tak: Chociaż dziś na grilu się tak obżarłam, że uffff.
Pozdro mamusie! Dbajcie o siebie ;-) ;)

Do góry