aga_k_m - jeżeli chodzi o magnez to polecam pobrać Aspargin - to jest połączenie magnezu i potasu. Początkowo bierzesz 3 x dz. a jak Ci się poprawi to 2xdz. Można kupić bez recepty i nie jest jakiś super drogi tylko uwaga bo pastylki są dosyć duże... i trzeba coś zjeść najlepiej wysokobiałkowego przed przyjęciem. Mnie pomogło na poranne skurcze
Kasia_831 i Lilith - odnośnie problemów z kręgosłupem to może nie wyleczy Wam skoliozy co teraz powiem, ale na pewno uśmierzy nieco ból w zaawansowanej ciąży oraz spowolni dalszy rozwój - zwróćcie uwagę na to jak siedzicie i na czym śpicie. Zainwestowanie pieniędzy w dobry i specjalny materac naprawdę dużo daje. A co do siedzenia to unikać siedzenia z "nogą na nogę - krzyżak na kolanie" bo to jeszcze bardziej pogłębia wadę i wzmaga ucisk na partie kręgosłupa, które w przypadku np. skoliozy powinny być odciążane...
AAggAA88 - jeżeli lekarz zalecił Ci dwa razy dziennie to powinnaś brać dwa razy dziennie tym bardziej, że 1. nie masz tej choroby dobrze ustawionej z racji tego, że przy zwiększonym wysiłku lub niewyspaniu możesz dostać ataku. Na Twoim miejscu teraz bym z czymś takim nie ryzykowała. Mówisz,że znasz swój organizm i w to wierzę, ale nie uwierzę w to, że będziesz pewna swojego organizmu teraz w trakcie ciąży i w przypadku porodu, który jest jednak bardzo męczący i wymagający wysiłku i fizycznego i psychicznego
2. Lamotrygina, którą dostajesz to jest jeden z lepszych leków przeciw EPI na rynku, który może być podawany kobietom w ciąży i taka dawka, którą Ci lekarz przepisał powinna być w tej ilości stosowana, tym bardziej, że później będą próby odstawienia/zmniejszenia dawki i z tej wartości lekarz będzie chciał z Tobą "wystartować".
Tak jak napisałaś igrasz z ogniem bo taki atak w ciąży może być naprawdę niebezpieczny. Jak nie jesteś pewna dawki leku to porozmawiaj z Twoim neurologiem i powiedz mu jak bierzesz te leki i czy tak możesz, żeby wiedział jak wygląda u Ciebie leczenie.
Alex_87 - odnośnie Twojej sytuacji z tymi mamusiami w szkole... Ja ostatnio dostałam wiadomość od koleżanki, z którą nie widziałam się hmm 5-6 lat i nagle dostałam wiadomość, że chciałaby się spotkać, zobaczyć bo kopę lat itd. a niestety należy do osób TYCH BARDZIEJ wścibskich odkąd pamiętam. Najprawdopodobniej dowiedziała się o mojej ciąży i chce "obczaić" jak się sprawa miewa. Ta jej ciekawość i brak zahamowań uświęca mnie w tym, że w życiu się z nią nie spotkam po to by miała co później ludziom opowiadać....
Także lepiej unikać takich ludzi, choć w Twoim przypadku sądzę, że na pytaniach się skończy
Ola W. - z tymi 12 h się nie przejmuj bo zgodnie z wytycznymi może być między 8-12 h także spokojnie. Bylebyś dzień przed specjalnie się nie głodziła bo to może zafałszować wynik. Teraz przeczytałam - gratuluję udanego wyniku ! A z krwi badania co przedstawiłaś skoro lekarz mówi, że dobrze i nie ma się czym przejmować to tak jest
Patuszka89 - super, że trafiłaś na takiego lekarza, który zbadał Cię całą a nie połowicznie, przy tego typu schorzeniu to bardzo ważne, także trzymaj się!
Mówicie o chrapaniu u mężczyzn... szkoda gadać - u mnie jest chrapanie + gadanie przez sen + bezdech + zgrzytanie zębami. Czasami cała orkiestra a czasami jeden instrument
Plan na dzisiaj koncert, oby się udał !