reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
dzień dobry:)

Lilith co ty masz z tą pogodą tam u Ciebie??? U mnie cały tydzien piękny...

Ja też wczoraj pojechałam na zakupy. Mam tylko dwa t-shirty typowo ciążowe i od razu do karmienia, dostałam od siostry mojego. A resztę kupuję po prostu w większych rozmiarach i bardzo dobrze się w tym czuję. No i wczoraj musiałam dokupić sobie legginsy, biustonosze większe bo mi piersi wychodzą z tych co mam, spódniczkę taką na gumce bo w dalszym ciągu lubię mini i jakoś nie czuję się jak krowa hehe skoro mój mi mówi, że ślicznie wyglądam i ja tez sie sobie podobam to mogę nosić :D No i jeszcze kilka pierdół. AA no i trampki wsuwane bo wiązane to już ciężko mi ubierać hehe

aga_k_m - jeżeli chodzi o magnez to polecam pobrać Aspargin - to jest połączenie magnezu i potasu. Początkowo bierzesz 3 x dz. a jak Ci się poprawi to 2xdz. Można kupić bez recepty i nie jest jakiś super drogi tylko uwaga bo pastylki są dosyć duże... i trzeba coś zjeść najlepiej wysokobiałkowego przed przyjęciem. Mnie pomogło na poranne skurcze :)

Kasia_831 i Lilith - odnośnie problemów z kręgosłupem to może nie wyleczy Wam skoliozy co teraz powiem, ale na pewno uśmierzy nieco ból w zaawansowanej ciąży oraz spowolni dalszy rozwój - zwróćcie uwagę na to jak siedzicie i na czym śpicie. Zainwestowanie pieniędzy w dobry i specjalny materac naprawdę dużo daje. A co do siedzenia to unikać siedzenia z "nogą na nogę - krzyżak na kolanie" bo to jeszcze bardziej pogłębia wadę i wzmaga ucisk na partie kręgosłupa, które w przypadku np. skoliozy powinny być odciążane...

AAggAA88 - jeżeli lekarz zalecił Ci dwa razy dziennie to powinnaś brać dwa razy dziennie tym bardziej, że 1. nie masz tej choroby dobrze ustawionej z racji tego, że przy zwiększonym wysiłku lub niewyspaniu możesz dostać ataku. Na Twoim miejscu teraz bym z czymś takim nie ryzykowała. Mówisz,że znasz swój organizm i w to wierzę, ale nie uwierzę w to, że będziesz pewna swojego organizmu teraz w trakcie ciąży i w przypadku porodu, który jest jednak bardzo męczący i wymagający wysiłku i fizycznego i psychicznego
2. Lamotrygina, którą dostajesz to jest jeden z lepszych leków przeciw EPI na rynku, który może być podawany kobietom w ciąży i taka dawka, którą Ci lekarz przepisał powinna być w tej ilości stosowana, tym bardziej, że później będą próby odstawienia/zmniejszenia dawki i z tej wartości lekarz będzie chciał z Tobą "wystartować".
Tak jak napisałaś igrasz z ogniem bo taki atak w ciąży może być naprawdę niebezpieczny. Jak nie jesteś pewna dawki leku to porozmawiaj z Twoim neurologiem i powiedz mu jak bierzesz te leki i czy tak możesz, żeby wiedział jak wygląda u Ciebie leczenie.

Alex_87 - odnośnie Twojej sytuacji z tymi mamusiami w szkole... Ja ostatnio dostałam wiadomość od koleżanki, z którą nie widziałam się hmm 5-6 lat i nagle dostałam wiadomość, że chciałaby się spotkać, zobaczyć bo kopę lat itd. a niestety należy do osób TYCH BARDZIEJ wścibskich odkąd pamiętam. Najprawdopodobniej dowiedziała się o mojej ciąży i chce "obczaić" jak się sprawa miewa. Ta jej ciekawość i brak zahamowań uświęca mnie w tym, że w życiu się z nią nie spotkam po to by miała co później ludziom opowiadać....
Także lepiej unikać takich ludzi, choć w Twoim przypadku sądzę, że na pytaniach się skończy :)

Ola W. - z tymi 12 h się nie przejmuj bo zgodnie z wytycznymi może być między 8-12 h także spokojnie. Bylebyś dzień przed specjalnie się nie głodziła bo to może zafałszować wynik. Teraz przeczytałam - gratuluję udanego wyniku ! A z krwi badania co przedstawiłaś skoro lekarz mówi, że dobrze i nie ma się czym przejmować to tak jest :D

Patuszka89 - super, że trafiłaś na takiego lekarza, który zbadał Cię całą a nie połowicznie, przy tego typu schorzeniu to bardzo ważne, także trzymaj się!

Mówicie o chrapaniu u mężczyzn... szkoda gadać - u mnie jest chrapanie + gadanie przez sen + bezdech + zgrzytanie zębami. Czasami cała orkiestra a czasami jeden instrument :)

Plan na dzisiaj koncert, oby się udał ! :)

Witam się słonecznie [emoji3]

Czy i Wy macie wrażenie jakby temp. na zewnątrz podchodzila do 30st?

Jak tam chorowitki?
Tymuniek polepszylo się choć troszkę?

Abed - udanej zabawy na kulkach! i udanych ploteczek [emoji6]

Kasia - bo grunt to dobrze się czuć we własnej skórze [emoji4].

Pumelova, Misia - mój mąż to raz na fotelu dentystycznym miał akcje z "zawiasami" . Od tamtej pory zawsze korzysta z nakładki [emoji1].

Misia - jak tam nocka [emoji6][emoji3]?

No ja z doswiadczenia mam bardzo słabe zaufanie do lekarzy. Tak mnie leczyli, ze wylądowałam w szpitalu z ciężkim zapaleniem płuc (odciąganie płynu, bronchoskopia) itp. Wiec moje zaufanie jest ograniczone do minimum

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Linoone też kocham hm:D kiecek pewnie jeszcze nakupie, dobrze że to pierwsza ciąża to będę miała na następną cały komplet ubran:D jeśli chodzi o ziewanie - faktycznie bolało mnie wtedy ale teraz też to opowiadam jako anegdotke:D
Właśnie kupiłam arbuza w Biedrze!:D

Abed udanej zabawy w kulkach:)

Kasia831 o spódniczki jeszcze nie mam :):D

Mumusia jakie konsultacje lekarskiee[emoji16][emoji16] Wow jaki zestaw chrapacza:D współczuję!

Aga km jakiej nakładki? Bo ja nie mogę otworzyć zbyt szeroko więc chyba nie ma takiej nakładki które wie ile można:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga normalnie jestem zmarzluch, ciągle mi zimno, na początku ciąży były przeskoki ciepła z zimnem, potem zimno a teraz od ponad tygodnia poce się i ciepło mi baardzo.. Jakby jeszcze tlenu mnjej było ale nie od ciąży, takie zewnętrzne odczucie.

Kasia tez musze po staniki jechać bo wypływać zaczęłam. Nie wiem gdzie bo nie będę przepłacać na taki krótki okres a w naszych mafketach ciężko o np 65 f :p
Wczoraj rozpogodzilo się na wieczor ale i tak mieliśmy dzień z dupy.. Teraz wzięłam się za prasowanie i po planuje spacer etc. Nie jest ciepło ale świeci słoneczko od czasu do czasu i co najważniejsze, nue leje!

Mamusia ja siedzę bokiem. Z tym, że ja mam problem z balansem i jak np. Wychodzę po schodach musze uważać, bo ściąga mnie na prawo, prosto tez nie pójdę. By siedziało mi się dobrze, to też na boku jakby musze.. I nie lubię siedzieć, zdecydowanie wolę stać i chodzić, jak usiade bardzo boli.

Atakuje pranie: D

Pumelova jak piszesz o córeczce Agatka to mi się nawet podoba :)
Linoone szalona kobieto, o 6.40 to ja nawet na siku nie wstaje :)
Abed akurat do kuleczkowa pasujesz jak ulał :) miłej zabawy ;)
Mamusia_Muminka na współczuję koncertu w nocy, a mąż był u specjalisty? Mnie ten bezdech przeraża, męża przepadałam po tym jak straciliśmy tak kolegę. Wrócił z imprezy położył się do łóżka do żony i jak się obudziła w nocy bo nie słyszała chrapanie to już był zimny. Masakra to było 5 lat temu, a ja ciągle nasluchuje czy mąż przypadkiem w nocy nie ma bezdechu. W końcu go przekonałam ba badania 2 lata temu i jest ok.
Mąż wrócił o 3 czekałam dzielnie, ale się opłacało ;) teraz kochany trze ziemniaki na przecieraki :)
Miłej słonecznej niedzieli. No i zdechlakom dużo zdrowia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Aga, ja śmigam w krótkich spodenkach dziś. Dla mnie im ciepłej tym lepiej [emoji4]

Pumelova, osz ty! Zazdroszczę arbuza, ja w końcu nie wzięłam bo bym tego wszystkiego nie doniosła do domu, a specjalnie poszłam na piechotę a nie autem.. ale nic straconego, może jeszcze podjadę po niego potem [emoji4]

Misia, ja na codzień wstaje o 6.10, także jestem przyzwyczajona do takiego wczesnego wstawania. Super że nocka udana [emoji6]

Ja już po zakupach, umyłam okna i podłogi, a w między czasie robię rosół dla mężulka. Troszkę się zmachałam, nie powiem. Ale przynajmniej jest świeżo i czysto wreszcie w domu. I coś widać przez okna, bo chyba ich z rok nie myłam, hehe [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry