reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czesc po bardzo pieknym ale intensywnym weekendzie

Kiedys czytalam, ze ciagniecia w dol trzeba zglaszczac do lekarza.

Aim mi tez zaczyna spadac wydolnosc. Nie odpowiem % i co do basenu bo bylam tylko ze 3 razy w ciazy. Ale widze po cwiczeniach. Dalej robie wszystko, ale szybciej sie mecze

Linoone tak sie zastanawialam tez nad plyta Lewandowskiej, ale stwiedzilam, ze juz mi sie mie oplaca ;). Jutro zaczynam
Juz 31 tc

Patuszka brawo za czujnosc! Dobrze, ze nie zbagateliowalas

Lilth dalej cora ma takie rzesiska? Moj starszy takie ma i oczy jak wegielki. W ogole on jest bardzo ladny. Wiem, ze nieladnie tak mowic, ale widze, ze tak jest . Za ta swoja buzke dostaje tyyyle komplementow i gratisy w sklepach. Troche sie obawiam, ze mu w glowie sie poprzewraca jak na kazdym kroku slyszy jaki jest ladny. Mlodszy juz jest bardziej przecietny i nikt nie zwraca uwagi

Linoone, Pumelova hahaha tez tak mam. Jakas tendencje do zasotrzenia doety pzed wizyta ;D

Ola gratuluje braku cukrzycy

Mamusia ja co prawda na razie nie mialam problemow medycznych, ale jestem wdzieczna za chec rozwiania medycznych watpliwości u dziewcztn. To jest super!!! Nie przestawaj :)

Misia ja nie przytylam pzez pierwsza ciaze zupelnie nic, w drugiej 4,5 kg i to na samym finiszu. Dzieci urodzily sie standardzikami. Moje wyniki moczu, krwi byly bardzo ok. Wtedy mialam nadwage i ja chudlam po sobie dzieci rosly. Mysle, ze jakbym byla z niedowaga to taka sytuacja nie moglaby miec miejsca. Czasami pojawialy mi sie ciala ketonowr w moczu to musialam wiecej jesc na kolacje. Ale ja nie jadlam drugiej kolacji.

Tea pewnie ze sobie poradzi!

Zdrowka dla chorujacych

reklama
Dziewczyny rannie sie klaniam!

Nocka kiepsko przespana, bo emocje przed glukozka i moj T chrapal[emoji21] na urodzinkach corci bylej szefowej sobie popil, raz go z wyra wywalilam do salonu ale wrocil blagajac o miejscowke...eh, masz miekkie serce nie spisz potem w nocy[emoji1]

Powiem Wam, ze ta glukoza to jest pikus. Taka panike sieja kobiety w ciazy, ze szok. Wiadomo kazdy inaczej to znosi. Ale tak samo jest z pobraniem krwi[emoji4]
Smakowka i tyle[emoji4]

No to czekam[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się po pięknym weekendzie,mam nadzieję że taka pogoda utrzyma się długo
Patuszka jak dobrze że ta zakrzepica szybko została wykryta,teraz dbaj o siebie,
Lilith,piękna masz core
Tak dziś myślałam dlaczego mnie tak często boli podbrzusze,dotychczas uważałam ze to dziecko jakoś napiera w dół ale dziś tyle razy się to przydarzyło ze pomyślałam czy to nie aby skurcze przepowiadajace?tylko że czytałam ze te skurcze idą od góry brzucha w dół a to co ja czuje to momentalne twardnienie podbrzusza i tak jakbym miała tam kamienie i ciągnęły mnie w dół,to dosyć boli,muszę się zgiac i odczekać,parę,paręnaście sekund i przechodzi,zdarza się nawet kilkanaście razy na dzień,co sądzicie?
Mam jeszcze pytanie do mam które mają starsze dzieci,mój syn akurat w lipcu będzie miał 2 latka,chcemy żeby swoje łóżeczko oddał siostrze i tu pytanie czy nadaje się taki maluch do normalnego łóżka?bez sensu kupować na rok np.łóżeczko turystyczne,wolałabym takie zwykłe dziecięce,ale boję się raz ze będzie wypadac,a dwa że zaczną się nocne przeprowadzki do sypialni rodziców,a z tym będzie ciężko przy budzącym się noworodku

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Po 1 te ciągnięcia w dół jakbyś miała kamienie mam dokładnie takie same. trwają kilka do kilkunastu sekund i odpuszcza ją - stawiam na to, że to dzidzia się tam pcha bo raczej to nie jest ból tylko taki ucisk/dyskomfort. nie mogę się wtedy wyprostować. ale czekam na info od jakiegoś lekarza w tym temacie bo ja dopiero 13.04 mam wizytę.

Co do 2 latka to właśnie tyle miała córka jak przeniosła się do większego łóżka. Miała barierkę zabezpieczająca przez jakiś czas i spała w tym łóżku do 5 roku życia. Od 5 rż śpi na kanapie.

Helo wczoraj zasnełam po 20 tak się źle czuje kaszel mnie bardzo męczy:( obudził mnie telewizor który oglądał mąż:errr: i takim sposobem nie śpie mam wrażenie że młoda mnie nie kopie od dobrych kilku godzin...zjadłam napiłam się ciepłej herbaty i nic:( także wyczekuje kopniaków.
Dziś jak mi się uda idę do lekarza bo brzuch i plecy od kaszlu mnie bolą bardzo:(
Zdrówka!!!
Ja tez chyba podziebioba.... temp nawet poniżej normy, ale mam jakis ucisk w okolicy mostka, zatkany nos (niby nie katar, ale zatkany nos) i takie dziwne uczucie w głowie :/
Moze stad takie dziene wyniki morfologii.

Do tego synuś postanowił sobie zrobic imprezę o 4:20... poszłam do toalety i jak wrocilam to juz nie mogłam zasnąć, bo kopał i sie wiercił :) miłe uczucie, ale niekoniecznie o 4:20 [emoji23]

Czy któraś z Was ma (np po nocy) kłujący bol po prawej stronie na wysokości lędźwi? Nie siem czy to ledzwia czy co... czasem tak zakłuje, ze czuje sie niepewnie stając na prawej nodze [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie też zdarzają się kłucia w okolicy mostka i też o to spytam lekarza dopiero 13.04

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam[emoji4]

Bardzo, bardzo mocno z całego serca (a mam teraz 2[emoji6]) dziękuję za wsparcie Dziewczyny[emoji8][emoji8] Jesteś naprawdę bezcenne, na Was zawsze można liczyć[emoji8] Już się troszkę uspokoiłam po ciezkim weekendzie, dziś czeka mnie masa telefonów do klientek, że przekładamy wizyty na nie wiem kiedy... Coś czuję, że dużo stresów będzie mnie to kosztować. Teraz moja córcia najważniejsza[emoji64]

Byłam w laboratorium, glukoza wypita (pierwsza poszła lepiej, teraz mało co no faceta przede mną nie zwymiotowałam[emoji23][emoji23] Teraz siedzę w poczekalni do rodzinnego, mam na 8.00 wizytę kontrolną po sobocie.

Wkurza mnie, że bez znajomości w rejestracji nie udałoby się załatwić na dziś żadnego numerka... Ciocia pielęgniarka pobrała nr o 6:43, żeby nie korzystać ciągle ze znajomości (17 min przed rozpoczęciem rejestrowania pacjentów) i byłam 43 w kolejce! No absurd! Niestety, trzeba było podejść poza kolejką, bo nie miałabym szans dostać się do kogoś normalnego. Tak przy okazji mój nr dopiero przed chwilą został wywołany i zostały 2 ostatnie wolne miejsca do jakiegokolwiek rodzinnego na dzisiaj... Lepiej być zdrowym, bo chory może nawet do lekarza nie zdążyć[emoji26]...

Miłego dnia piękne Kobietki[emoji8][emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczynki,

Aaggaa, Patuszka - za dzisiejszą glukoze [emoji110][emoji110].

Patuszka - oby dzisiejsze wyniki były duuuuuzo lepsze!
Kolejki w rejestracji i zapisywanie się "po znajomości" znam dość dobrze. W przychodni mam koleżankę, ale.. Zawsze mi głupio do niej dzwonić (całe szczęście rzadko mamy taką potrzebę). Niemniej tydzień temu poszła na urlop, więc..nie udało mi się wcisnąć Jagody w kolejkę (na szczęście miałam się zgłosić tylko do kontroli z wynikami) [emoji19].

misia ja już przytyłam 6kg :p startowałam z 60, a dziewczyny z moim wzrostem ważą po 50 więc też myślę że ważę za dużo :D trudno. ja się już cały weekend stresuje bo w czwartek mam wizyte i zaś ważenie, a objadłam się na urodzinach i grillu chociaż wszystkiego sobie odmawiam. mam plan że najwyżej się rozpłaczę u lekarza że jestem ciągle zła głodna i zestresowana tą wagą :D

AAggAA powodzenia na glukozie :) ja właśnie wróciłam z labo, oddałam 4 próbówki krwi :D
tea brzmi jak te przepowiadające ;>

Tymuniek bidoku życzę zdrówka.. córa kopła coś w nocy?

Ola W nie mam pojęcia co to może być :o życzę Tobie również zdrówka!

Kasiulka to ja już do czwartku będę tylko o wodzie :D masakra! kurcze 31 tc! zazdroszczę Ci, z jednej strony chciałabym żeby to szybciej leciało i być dalej = 'bezpieczniej', z drugiej tak mi się podoba bycie w ciąży że nie wiem jak to potem przeżyję jak zostanę tylko z brzuchem grubym pustym :( :D teraz wszyscy są mili, wszyscy pytają o małą. no chyba że jest się moją kochaną ciotką która na urodzinach walnęła mi tekstem że teraz już widać że będę miała córę bo mi się twarz zmienia [czyli jak subtelnie powiedzieć kobiecie w ciąży że brzydnie!]. a ja nigdy nie czułam się tak pięknie jak teraz! franca :D

Patuszka :* wyobrażam sobie te wszystkie kobiety bez paznokci na święta haha powodzenia życzę w dzwonieniu :D współczuję rodzinnego:/ ja nie znoszę kolejek, przepychanek w rejestracjach, wiem że to nie poważne ale wolę iść wszędzie prywatnie niż się wkurzać. mam opiekę lekarską z pracy więc będę korzystać z dzieckiem :D

ja wróciłam z labo, zrobiłam pakiet badań już na 3 trym bo lekarz stwierdził że nie będę się tyle kłuć - toxo, hbs, wassermann itp więc trzymajcie jutro kciuki za wyniki :D (powinny dzisiaj przyjsc mailem ale baba mi psioczyła że mają przy tym problem bo przeciwciał nie mogę mailem i muszą dzielić:/ no kurde płacę za badania, więc zadzwonię tam popołudniu że sobie życzę wyniki na pocztę jak będzie inna zmiana:D)

miłego dnia!

p.s. szukam specjalistek od storczyków. miałam 13 sztuk - wszystkie kwitły przez 4 lata i odkąd jestem w ciąży wszystkie zdechły (nie zmieniłam im położenia, nie zmieniałam odżywki, dbałam o nie tak jak przez te wcześniejsze lata kiedy pięknie rosły). 5 już wyrzuciłam, zostało 8 - czy przesadzenie ich do nowej ziemi coś da? kupiłam taką dla storczyków, może trochę się odświeżą :( jakaś rada, jak je uratować? generalnie one wszystkie schną, łodygi im nie rosną, liście więdną i żółkną. tylko nie piszcie w jaki sposób podlewacie bo nie mam z tym problemu a wiem że każdy ma swoją teorię

Zdrowia chorowitkom.
Dobrych wyników.
U mnie bóle w okolicach mostka lekarz określił obwodowymi tzn. odkregoslupowymi.
Kasiulka czyli mogę się wcale nie przejmować waga bo mam nadwagę :) dzisiaj się zwaze w przychodni bo idę do tej poradni cukrzycowej, obym nie dostała insuliny.
Miłego dnia mamusie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Pumelova a powiedz czy dostalas jakiegos nowego teraz storczyka? Bo wydaje mi sie ze jakis nowy ze sklepu byl chory i zarazil inne... Tak to wyglada przerabialam to kilka razy.. Niestety.

Aga te Twoje zdjecie z ryb jest czadowe serio:D co do glukozy ide w czwartek najbardziej boje sie tego siedzenia bo kosc ogonowa mnie napierdziela nie raz...

Patuszka mam nadzieje ze juz takie przygody sie Wam nie zdarza!i ze wszystko bedzie ok

Moja mala tak szaleje widax ze juz ma mniej miejsca bo sie wygina i dupcie wypina:p za tydzien wizyta zobaczymy ile wazy ale pewnie ponad 1kg.

Dziewczyny powoli zaczynam czuc sie jak kaczka chodzic ciezko bo kolke lapie do tego zaraz siku sie chce.. Martwie sie upalami jesli nadejda to rozkladam basen w maju i bede sie moczyc jak foka!!!

Troche mnie to przeraza tymbardziej ze ta apka liczy do daty wg OM czyli 1.07 a ja bede miec CC jakies 10 dni wczesniej...czyli zostalo 70 pare dni o mamo!!!
1491203068-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.

Życzę Wam miłego tygodnia.
u nad weekend intensywny i zastanawiam się jak zorganizować wiec czasu wolnego.
Nie wiem jak Wy ale ogarnia mnie juz sżal wiosennych porządków. W sobotę zagonilam meza do mycia okien. Jeszcze nie wszytkie umyte..ale mam nadzieję że do świąt zdarzy.

Tea. ...moja córka w zeslym roku też w lipcu miała 2 latka. Około mają kupiliśmy łóżko...posklasalismy i nie zmuszalismy od razu. .. codziennie chwilę spedzalismy czasu w jej pokoju...i co któryś dzień pytaliśmy czy chce iść tam spać. ..I jakoś na koniec czerwca oznajmiła ze tak...I śpi tak do dziś. Moja akurat potrzebuje oswajanie się z nową sytuacją. ..wiec tak się u nas sprawdziło. ..łóżko oczywiście mamy z barierka...polecam na początek Ikea..nie są drogie...a my i tak planujemy przemeblowac pokój jak mała pójdzie do szkoły wiec wtedy docelowo kupimy większe łóżko.

Dziewczyny. ..mam pytanie do doświadczonych mam. Czy mialyscie obawy przed zapisaniem dziecka do przedszkola. Kiedyś wydawało mi się to normalne. ..taka kolej rzeczy. ..a wraz ze złożeniem podania jakieś obawy mnie naszła. ..chyba się boje ze kończy się ten cudowny okres takiego typowego dzicinstwa. ..ze moja slodka córeczka za szybko mi wyrośnie...wiem wiem taka kolej rzeczy...ale nie zdawałam sobie sprawy ze tak będę to przeżywać

Życzę Wam miłego dnia i zmykam na śniadanie :);)

reklama
Hej hej Dziewczeta!:) ja dzis od 8 na glukozie, takze Aaggaa, Patuszka lacze sie z Wami;)
Ps ta glukoza nie jest taka zla, po nawet daja popic pol szklaneczki wody;)

Weekend mialam bardzo aktywny, dlatego na glukozie wcale mi sie nie nudzi, tylko doczytuje Dziewczyny co u Was slychac:)

Patuszka strasznie wspolczuje przezyc....jakie to szczescie, ze trafilas na tak kompetentnego lekarza, ktory to w pore wykryl i zdiagnozowal. Wiadomo, dzidzius najwazniejszy, trzeba stosowac sie do wszystkich zalecen lekarskich, nie stresuj sie klientkami, na pewno wszystkie zrozumieja, to przeciez sytuacja nadzwyczajna. bedzie dobrze, musi byc!

Tea wedlug mnie spokojnie mozecie kupic takie lozeczko jak np z ikei sa dla dzieci z barierka. Ja jak Jenny na spokojnie dalam sie coreczce przyzwyczaic do nowego lozka i dopiero po paru dniach od rozlozenia zaczela spac w tym nowym lozeczku.:)

Jenny dla dzieci wazny jest kontakt z innymi dziecmi w wiekszej grupie, nauka umiejetnosci spolecznych, to jest cos, czego sam rodzic nie jest w stanie dac dziecku chocby stanal na glowie, dlatego super ze zapisalas coreczke do przedszkola:) kazdy rodzic martwi sie na poczatku, szczegolnie jak przyjdzie ten pierwszy dzien w przedszkolu a tu placz. Ale trzeba to przetrwac, a potem dzieciaczki uwielbiaja swoje przedszkole, maja swoich kolegow, swoje sprawy:)

Abed jak udala sie imprezka w kulkach?:)

Lilith jaki slodziak z Twojej coreczki i jakie rzesy!:) sliczna po prostu!:)

Ostatnia edycja:
Do góry