reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

AAggAA pocieszyłaś mnie z ta wagą, ja też jestem z tych większych i wiem że max powinnam przytyć 12 kg a najlepiej 10 ale ten spadek w drugim trymestrze mnie zmartwil. W pierwszy dziewczyny chudna i 10-15kg.
Morela zdjęcie z ryb jest czadowe:) mina AAggAA wręcz obledna.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Morela, Misia - dzieki!
Jak juz pojechalam, to musialam sobie umilac czas robiac glupie twarze[emoji1]

Misia nie martw sie. U mnie to wygladalo tak: jak zaszlam to 71 kg, przez 4 mce mdlosci - 67kg...teraz 73 kg...moj gin w srode pewnie na mnie spojrzyyyy jak na jakis szatanski pomiot [emoji1] ale no coz, 4mce nie moglam jesc, a teraz juz moge[emoji1]

Jutro poniedzialek...dzien kolejki w enel med do pielegniarek! Bede tam i ja na glukozce. Cytrynka juz czeka w pudelku[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się po pięknym weekendzie,mam nadzieję że taka pogoda utrzyma się długo
Patuszka jak dobrze że ta zakrzepica szybko została wykryta,teraz dbaj o siebie,
Lilith,piękna masz core
Tak dziś myślałam dlaczego mnie tak często boli podbrzusze,dotychczas uważałam ze to dziecko jakoś napiera w dół ale dziś tyle razy się to przydarzyło ze pomyślałam czy to nie aby skurcze przepowiadajace?tylko że czytałam ze te skurcze idą od góry brzucha w dół a to co ja czuje to momentalne twardnienie podbrzusza i tak jakbym miała tam kamienie i ciągnęły mnie w dół,to dosyć boli,muszę się zgiac i odczekać,parę,paręnaście sekund i przechodzi,zdarza się nawet kilkanaście razy na dzień,co sądzicie?
Mam jeszcze pytanie do mam które mają starsze dzieci,mój syn akurat w lipcu będzie miał 2 latka,chcemy żeby swoje łóżeczko oddał siostrze i tu pytanie czy nadaje się taki maluch do normalnego łóżka?bez sensu kupować na rok np.łóżeczko turystyczne,wolałabym takie zwykłe dziecięce,ale boję się raz ze będzie wypadac,a dwa że zaczną się nocne przeprowadzki do sypialni rodziców,a z tym będzie ciężko przy budzącym się noworodku

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie wieczorowo... weekend minął zdecydowanie za szybko przy tak pięknej pogodzie czas płynie inaczej... wczoraj porządki, pranie, grillowanie, mąż rozłożył trampoline to frajdę miały dzieciaki... Ja wieczorkiem wychodziłam na babskie spotkanie ale siedzialysmy krótko bo siora leciała do swojego 3 mies. synka. Ciekawe jak ja przy trójce będę organizować wyjścia... chyba się nie uda :D
Ja też wstaje wcześnie codziennie do pracy o 6 pobudka więc w weekend też nie mogę dolezec, może się coś zmieni na l4 ale dzieciaki i tak trzeba wyprawic na 7.20 i 8.
Moja 4 latka śpi ze mna, póki jeszcze może niech korzysta to taki mój slodziak. Oczywiście spala już w swoim pokoju ale przyszedl taki okres ze nikomu nie chcialo jej się przenosić. Na dobranoc powiedziała mi ,kocham cię, dzicie też kocham :) i jak tu nie spać z takim robaczkiem kochanym :D
Ja chociaż miałam mlodsci to nie chudlam... ehh a przydałoby się :/ 5,5 na plusie obecnie.
Ten tydzień będzie zalatany bo organizuje urodziny. Cały następny weekend imprezuje :)

Tea mi się wydaje że się śmiało nadaje do łóżka. Możesz na początek spróbować z zabezpieczeniem. Tylko żeby małej nie wchodził, bo przecież umie wyciągać szczebelki :) Moja chrzesnica jak miała dwa latka to się bratu malutkiemu pakowala i raz go posadziła jak lalkę, a miał może 3 miesiące. Na szczęście nic mu się nie stało, ale musieli pilnować i tłumaczyć.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :)

Melduje się nocą..ale dopiero was poczytalam..

Patuszka wspolczoje przeżyć..dbaj o siebie i wypoczywaj..

Lilith córcia przeurocza.. ;)

Tea wydaje mi się że wiem co czujesz..miewam coś bardzo podobnego..czuję wtedy straszną cięzkosc i nacisk..czuję ulgę dopiero jak się pochyle lub usiądę..zdarza mi się tak co jakiś czas ale niedokońca wiem co to..próbowałam wyszukać info w tym temacie ale z marnym skutkiem..

Co do wagi ehhh to ja już sama nie wiem co jest grane..
Startowałam z waga 65kg..mdłości spowodowały że schudłam do 62kg no i od lutego waga rośnie w szalonym tempie..aktualnie 70,5 czyli 8.5kg na + ...A nie żebym się jakoś bardzo objadala..Problem mam z wyproznianiem się..Trochę mnie to dobija...

Spokojnej nocy życzę wszystkim

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Helo wczoraj zasnełam po 20 tak się źle czuje kaszel mnie bardzo męczy:( obudził mnie telewizor który oglądał mąż:errr: i takim sposobem nie śpie mam wrażenie że młoda mnie nie kopie od dobrych kilku godzin...zjadłam napiłam się ciepłej herbaty i nic:( także wyczekuje kopniaków.
Dziś jak mi się uda idę do lekarza bo brzuch i plecy od kaszlu mnie bolą bardzo:(

Ja tez chyba podziebioba.... temp nawet poniżej normy, ale mam jakis ucisk w okolicy mostka, zatkany nos (niby nie katar, ale zatkany nos) i takie dziwne uczucie w głowie :/
Moze stad takie dziene wyniki morfologii.

Do tego synuś postanowił sobie zrobic imprezę o 4:20... poszłam do toalety i jak wrocilam to juz nie mogłam zasnąć, bo kopał i sie wiercił :) miłe uczucie, ale niekoniecznie o 4:20 [emoji23]

Czy któraś z Was ma (np po nocy) kłujący bol po prawej stronie na wysokości lędźwi? Nie siem czy to ledzwia czy co... czasem tak zakłuje, ze czuje sie niepewnie stając na prawej nodze [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tymuniek, biedaku,współczuję, znowu cię wzięło. Lekarz to dobry pomysł, zdrówka!
Aga, powodzenia na glukozie, smacznego! ;)
Tea, ja niedoświadczona także nie pomogę z synkiem. Ale chętnie poczytam na ten temat, co dziewczyny piszą, bo takiej wiedzy nigdy za wiele :)
Ola, ja nie miałam takich bóli, ale pewnie musi być to nieprzyjemne.. współczuję nocnej pobudki. Mój mały na razie w nocy śpi, nawet jak wstaje do kibelka to go nie czuję. Na szczęście dopiero w ciągu dnia się uaktywnia :)
Ja mam czasem te skurcze przepowiadające. To take uczucie napięcia, ale u mnie bezbolesne, normalnie z tym funkcjonuję. Trwa to chwilkę zaledwie, nie boli, lekarz kazał nie zwracać na to uwagi bo to normalne, także się nie przejmuję.

Ja standardowo po śniadanku i kawce, zaraz atakuję łazienkę, psi spacer i do pracy.
Miłego dzionka! :)

reklama
tea80 mój syn miał 2 latka jak zaczął spać na łóżku z barierką żeby nie spadł, barierkę ściągneliśmy jak miał 4,5 roku, u nas nie było przychodzenia do nas, bardziej się darł żeby przyjść do niego ;)

Miłego dnia :)

Do góry