reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone ostatnio sobie zrobiła 5 ćwiczeń po 2 serię na ręce i ramiona, bo wiszą i tak mnie bolały że szok. Muszę więcej ćwiczyć tych partii żeby mojego klocuszka móc dźwigać.
AAggAA no się chyba nie doczekam, mąż dopiero w Katowicach ;(
Mnie dzisiaj przy stoisku mięsnym pani wzięła z końca na początek. Wypiełam się i rozchylilam bluzke bezwiednie ale podziałało, a straszna była kolejka, ludzie na grilla robili zakupy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga_k_m dobrze się czuje mąż ;) sprzątal balkon pół dnia a drugie pół spał więc jest dobrze :)

AAggAA tak jest jutro mleko i leżaczek ;)

Aa zapomniałam napisać, że dzisiaj mała szaleje widać po całym brzuchu jak się rusza :D super, a jak mąż do mnie głośniej z kuchni do pokoju mówił to bardziej kopala :)

Miłego wieczoru :)

Dobry wieczór Kobietki[emoji4]

Dziś miałam najgorszy dzień od początku ciąży... Przed południem byłam w pracy i nagle coś bardzo mocno zabolalo mnie w lewej pachwinie. Poszłam do łazienki i zobaczyłam że pojawiła się wyborczyna pod skórą wielkości ok.10x10cm. Po pracy pojechałam na szpital, zrobili wszystkie badania (usg, pełna morfologia, badanie ginekologiczne) i okazało się, że mam miejscową zakrzepicę żył powierzchniowych... Najgorsze jest to, że jakieś nieduże zmiany zaczynają się pojawiać też w okolicy macicy. Te są najbardziej niebezpieczne, bo jak się zrobi zakrzep to Maleństwo nie będzie odżywiane i przestanie rosnąć... Dostałam zastrzyki do domu z clexane, we wtorek na wizycie dowiem się co dalej... Mam zwolnienie z pracy, zalecenie to spacery i odpoczynek. Jestem typem lubiącym pracować, ale nie wybaczylabym sobie, że coś się stało z mojej winy mojemu dziecku.
Mam dość, psychicznie jestem wykończona. Dobrze, że pojechałam na ten szpital.
Miałam szczęście z lekarzami dzisiaj, wszyscy bardzo mili[emoji4] Dzięki spostrzegawczości radiologa wyszły te zmiany na usg, bo skierowanie było tylko na lewą pachwinę, a on sprawdził od kolan aż niemal po piersi... Na konsultację ginekologiczną trafiłam do mojego lekarza prowadzącego, ma dyżur tylko w 1 weekend w miesiącu, więc miałam farta. Ogólnie na obsługę nie mogę powiedzieć złego słowa, byli przemili[emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej babolki
Tymuniek one nie sa z olaplex tylko inna firma Ale fryzjerka mówiła mi że byli teraz niedawno na szkoleniu to im to pokazywali i mają to wprowadzać, wiem, że już w niektórych salonach jest to używane :) pięknie pachnie i umnie działa super :) kurcze nie da się zdjęcia wrzucić cały czas pisze, ze za duże wpisz sobie Nashi Argan ja używam szamponu odżywki i olejku :)

A gdzie ty kupujesz ten zestaw do włosów i czy po tym szamponie i odżywce są wygładzone włosy?

Ola, trzymam kciuki za dobra cukrowe wyniki :)
Lilith, córa prześliczna :)
Inka, ja na początku z moim też dwa razy zerwałam i się wyprowadzałam. Na parę dni. Ale byliśmy wtedy młodzi, akurat na mojego męża to zadziałało i zmienił swoje zachowanie. Oczywiście nie były to jakieś poważne problemy, tylko taki mały konflikt priorytetów ;)
Koniecznie pochwal się mamowymi zakupami!

Ja jeśli chodzi o sprzątanie to nie znoszę! Ale lubię jak jest czysto, więc regularnie sprzątam. Teraz jak mój mąż wyjechał na tydzień to odkurzałam tylko raz, a normalnie robię to codziennie. Ale jutro wraca więc muszę trochę ogarnąć na jego przyjazd. ;) Żeby nie było, on też nie lubi sprzątać, tylko co najgorsze to jemu bałagan nie przeszkadza. Więc mamy razem baardzo mało motywacji do sprzątania, a przy dwóch psach trzeba odkurzać codziennie..

Wróciłam właśnie z zakupów, kupiłam sobie w h&m aż 5 bluzek ciążowych. Na początku nie chciałam nic kupować ciążowego, ale powiem wam że w zwykłych bluzkach czy tshirtach, takich luźniejszych, wyglądam jak beczka i czuję się fatalnie. Nie mówiąc już, że wszystkie się zrobiły za krótkie.. Nawet dłuższe tuniki źle się układają i wyglądam po prostu jakbym była gruba. A te ciążówki są przylegające, ładnie eksponują brzuszek, czuję się w nich normalnie kobieco a nie jak słoń. Więc uznałam że zainwestuję we własne dobre samopoczucie, mimo, że tylko troszkę ponad 3 miesiące będę w nich chodzić :D

Jakie bluzeczki sobie kupiłaś ja na h&m jak dla mnie widzą mi sie tylko na krótki rękaw t-shirt granatowe w białe serduszka reszta droga taka że hoho

Dziewczyny czuję się beznadzieja buuu

Patuszka - Kochana - współczuję Ci strasznie tego dnia i przeżyć z nim związanych. Oszczędzaj się teraz na maxa i sumiennie stosuj do zaleceń lekarza. Będzie dobrze! Musi być! Tule mocno, buziaki [emoji8]

Tymuniek - też mam ten T-shirt granatowy w serduszka, i ten w paski [emoji6]. Dokupie jeszcze ten różowy.

Aagga ekstra!! Cudna pogoda :)

Misia pamiętam kiedyś mi pisałaś o tych dolegliwościach i ze juz wiesz jak co rozpoznać i co podać. Niestety taki już wiek :( denerwujesz sie troszke jak to będzie jak się maluszek urodzi??

Aga haha ale porównaniem:p
Miło mi się zrobiło, to dla Ciebie mała jak miała 18m
Zdj_cie009.jpg

Patuszka ale przeżycia..

Załączniki

• Zdj_cie009.jpg
    Zdj_cie009.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 441
Lilith - no i się powtórzę: te oczeta, te rzęsy [emoji7][emoji7][emoji7], te usteczka - istny aniołek [emoji4]. Śliczna była, jest i będzie [emoji3]

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Do góry