reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone ostatnio sobie zrobiła 5 ćwiczeń po 2 serię na ręce i ramiona, bo wiszą i tak mnie bolały że szok. Muszę więcej ćwiczyć tych partii żeby mojego klocuszka móc dźwigać.
AAggAA no się chyba nie doczekam, mąż dopiero w Katowicach ;(
Mnie dzisiaj przy stoisku mięsnym pani wzięła z końca na początek. Wypiełam się i rozchylilam bluzke bezwiednie ale podziałało, a straszna była kolejka, ludzie na grilla robili zakupy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga_k_m dobrze się czuje mąż ;) sprzątal balkon pół dnia a drugie pół spał więc jest dobrze :)

AAggAA tak jest jutro mleko i leżaczek ;)

Aa zapomniałam napisać, że dzisiaj mała szaleje widać po całym brzuchu jak się rusza :D super, a jak mąż do mnie głośniej z kuchni do pokoju mówił to bardziej kopala :)

Miłego wieczoru :)

Dobry wieczór Kobietki[emoji4]

Dziś miałam najgorszy dzień od początku ciąży... Przed południem byłam w pracy i nagle coś bardzo mocno zabolalo mnie w lewej pachwinie. Poszłam do łazienki i zobaczyłam że pojawiła się wyborczyna pod skórą wielkości ok.10x10cm. Po pracy pojechałam na szpital, zrobili wszystkie badania (usg, pełna morfologia, badanie ginekologiczne) i okazało się, że mam miejscową zakrzepicę żył powierzchniowych... Najgorsze jest to, że jakieś nieduże zmiany zaczynają się pojawiać też w okolicy macicy. Te są najbardziej niebezpieczne, bo jak się zrobi zakrzep to Maleństwo nie będzie odżywiane i przestanie rosnąć... Dostałam zastrzyki do domu z clexane, we wtorek na wizycie dowiem się co dalej... Mam zwolnienie z pracy, zalecenie to spacery i odpoczynek. Jestem typem lubiącym pracować, ale nie wybaczylabym sobie, że coś się stało z mojej winy mojemu dziecku.
Mam dość, psychicznie jestem wykończona. Dobrze, że pojechałam na ten szpital.
Miałam szczęście z lekarzami dzisiaj, wszyscy bardzo mili[emoji4] Dzięki spostrzegawczości radiologa wyszły te zmiany na usg, bo skierowanie było tylko na lewą pachwinę, a on sprawdził od kolan aż niemal po piersi... Na konsultację ginekologiczną trafiłam do mojego lekarza prowadzącego, ma dyżur tylko w 1 weekend w miesiącu, więc miałam farta. Ogólnie na obsługę nie mogę powiedzieć złego słowa, byli przemili[emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej babolki
Tymuniek one nie sa z olaplex tylko inna firma Ale fryzjerka mówiła mi że byli teraz niedawno na szkoleniu to im to pokazywali i mają to wprowadzać, wiem, że już w niektórych salonach jest to używane :) pięknie pachnie i umnie działa super :) kurcze nie da się zdjęcia wrzucić cały czas pisze, ze za duże wpisz sobie Nashi Argan ja używam szamponu odżywki i olejku :)

A gdzie ty kupujesz ten zestaw do włosów i czy po tym szamponie i odżywce są wygładzone włosy?

Ola, trzymam kciuki za dobra cukrowe wyniki :)
Lilith, córa prześliczna :)
Inka, ja na początku z moim też dwa razy zerwałam i się wyprowadzałam. Na parę dni. Ale byliśmy wtedy młodzi, akurat na mojego męża to zadziałało i zmienił swoje zachowanie. Oczywiście nie były to jakieś poważne problemy, tylko taki mały konflikt priorytetów ;)
Koniecznie pochwal się mamowymi zakupami!

Ja jeśli chodzi o sprzątanie to nie znoszę! Ale lubię jak jest czysto, więc regularnie sprzątam. Teraz jak mój mąż wyjechał na tydzień to odkurzałam tylko raz, a normalnie robię to codziennie. Ale jutro wraca więc muszę trochę ogarnąć na jego przyjazd. ;) Żeby nie było, on też nie lubi sprzątać, tylko co najgorsze to jemu bałagan nie przeszkadza. Więc mamy razem baardzo mało motywacji do sprzątania, a przy dwóch psach trzeba odkurzać codziennie..

Wróciłam właśnie z zakupów, kupiłam sobie w h&m aż 5 bluzek ciążowych. Na początku nie chciałam nic kupować ciążowego, ale powiem wam że w zwykłych bluzkach czy tshirtach, takich luźniejszych, wyglądam jak beczka i czuję się fatalnie. Nie mówiąc już, że wszystkie się zrobiły za krótkie.. Nawet dłuższe tuniki źle się układają i wyglądam po prostu jakbym była gruba. A te ciążówki są przylegające, ładnie eksponują brzuszek, czuję się w nich normalnie kobieco a nie jak słoń. Więc uznałam że zainwestuję we własne dobre samopoczucie, mimo, że tylko troszkę ponad 3 miesiące będę w nich chodzić :D

Jakie bluzeczki sobie kupiłaś ja na h&m jak dla mnie widzą mi sie tylko na krótki rękaw t-shirt granatowe w białe serduszka reszta droga taka że hoho

Dziewczyny czuję się beznadzieja buuu

Patuszka - Kochana - współczuję Ci strasznie tego dnia i przeżyć z nim związanych. Oszczędzaj się teraz na maxa i sumiennie stosuj do zaleceń lekarza. Będzie dobrze! Musi być! Tule mocno, buziaki [emoji8]

Tymuniek - też mam ten T-shirt granatowy w serduszka, i ten w paski [emoji6]. Dokupie jeszcze ten różowy.

Aagga ekstra!! Cudna pogoda :)

Misia pamiętam kiedyś mi pisałaś o tych dolegliwościach i ze juz wiesz jak co rozpoznać i co podać. Niestety taki już wiek :( denerwujesz sie troszke jak to będzie jak się maluszek urodzi??

Aga haha ale porównaniem:p
Miło mi się zrobiło, to dla Ciebie mała jak miała 18m
Zdj_cie009.jpg

Patuszka ale przeżycia..

Załączniki

• Zdj_cie009.jpg
    Zdj_cie009.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 322
Lilith - no i się powtórzę: te oczeta, te rzęsy [emoji7][emoji7][emoji7], te usteczka - istny aniołek [emoji4]. Śliczna była, jest i będzie [emoji3]

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Do góry