reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie :)

U nas dziś, jak na weekend w Nl przystało..deszczowy i zachmurzony dzień.. Właśnie ogarniam mieszkanie..i powiem wam że jakoś słabo mi to idzie..Został mi tydzień żeby pomyc okna w 3 sypialniach i powybierac w szawkach a potem przyjeżdżają moi rodzice..i będzie malowanie salonu i kuchni a później ogarnięcie tego wszystkiego..no i swieta..Także czekają mnie 2 intensywne tygodnie..
Co do tych pan z pod szkoły..ja osobiście też nie lubię takiego zachowania..za kilka tyg wiedziały by już na pewno.. No ale niektórzy żywią się plotkami i informacjami o innych..

Życzę wam wszystkim miłego i ciepłego dnia :)

A ja uciekam wziąść się w garść..bo na 15 do fryzjera z synkiem..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaggaa haha znów ryby:D weź sobie jakąś książkę :D

Ewella to super że nie jest źle:D

Abed nie ukrywam że mam go dosc:D ja mam jeszcze u dentysty taki problem że nie otwieram szeroko paszczy bo mi się kiedyś zablokowała i nie moge - boję sie. Więc u mnie to stres dodatkowy jest:/ sto lat dla synka!

Alex widocznie te babki mają nudne życie skoro tak interesują się czyims;)))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

heja :)
Cudnie jest:) ale będzie dzisiaj przyjemny dzień:) uwielbiam jak ptaki śpiewają już o 4, ahh ta wiosna :)

misia faktycznie zwierzęta wyczuwają jak coś nowego dzieje się w człowieku, czy to własnie ciąża czy choroba, szczególnie psy i koty.Jak byłam mała to miałam kotka i jak chorowałam na oskrzela to on mi się na klatce piersiowej wylegiwał, czuł , że jestem chora. No i koty własnie w ten sposób wyciagają chorobę. Psy natomiast mają naturalny antybiotyk w ślinie. Dwa lata temu dostałam zakażenia rany bo brat mojej mamy wziął mnie na motor tak spontanicznie , także nie miałam odpowiedniego wdzianka tylko krótkie spodenki i japonki. I jak schodziłam z motoru, pomimo, że to robiłam ostrożnie zawadziłam łydką o gorącą rurę wydechową, co za ból, od razu mi skóra zeszła a po 2 dniach rana zaczęła czernieć. No i Maciuś, pies mojej mamy caały czas mnie po tej ranie lizał, nawet jak legginsy miałam to wyczuwał i mnie lizał. Normalnie bym nie pozwoliła na takie lizanie bo bałabym się jakichś zarazków ale kuzynka mi powiedziała, że wujek zawsze podstawiał rany swojemu psu i mu się szybko goiło.

Aniek ja też czystością w domu nie grzeszę. Robię to co potrzebne ale żebym była w tym dokładna to nie. No nie lubię i już. Mój R lubi:) Nie mam syfu w domu, co to to nie ale nie latam non stop ze ścierką. Co do proszku to to jest Bold tylko, że ja w UK mieszkam:) Nie wiem szczerze mówiąc czy on jest w Polsce.

Witam. Troszkę mnie nie było ale nadrabiam czytanie. Pogoda świetna. Przelece mieszkanie odkurzaczem i pójdę na działkę czytać. Dzisiaj wraca mama z Niemiec. Ciekawa jestem co tam ma dla bobasa bo kupowała jak szalona dla wnuka. Dopiero jutro pojadę do rodziców na obiadek☺
Moja siostra zwariowala ... przeprowadziła się do byłego z którym już 2 razy zrywala. Masakra jakaś . Wnerwiłam się bardzo...
Co do euthyrox to macie malutkie dawki. Ja mam na przemian 175\200 moja tarczyca jest mała i dlatego.

Inka nic nie poradzisz jeśli chodzi o siostrę, każdy sam musi zmądrzeć. Ludzie wracają do swoich byłych partnerów bo boją się być sami. Mam koleżankę, którą facet robi w bambuko od kilku lat a ona non stop zrywa i wraca. Sama mi się przyznała, że panicznie boi się być sama.

Ola, trzymam kciuki za dobra cukrowe wyniki :)
Lilith, córa prześliczna :)
Inka, ja na początku z moim też dwa razy zerwałam i się wyprowadzałam. Na parę dni. Ale byliśmy wtedy młodzi, akurat na mojego męża to zadziałało i zmienił swoje zachowanie. Oczywiście nie były to jakieś poważne problemy, tylko taki mały konflikt priorytetów ;)
Koniecznie pochwal się mamowymi zakupami!

Ja jeśli chodzi o sprzątanie to nie znoszę! Ale lubię jak jest czysto, więc regularnie sprzątam. Teraz jak mój mąż wyjechał na tydzień to odkurzałam tylko raz, a normalnie robię to codziennie. Ale jutro wraca więc muszę trochę ogarnąć na jego przyjazd. ;) Żeby nie było, on też nie lubi sprzątać, tylko co najgorsze to jemu bałagan nie przeszkadza. Więc mamy razem baardzo mało motywacji do sprzątania, a przy dwóch psach trzeba odkurzać codziennie..

Wróciłam właśnie z zakupów, kupiłam sobie w h&m aż 5 bluzek ciążowych. Na początku nie chciałam nic kupować ciążowego, ale powiem wam że w zwykłych bluzkach czy tshirtach, takich luźniejszych, wyglądam jak beczka i czuję się fatalnie. Nie mówiąc już, że wszystkie się zrobiły za krótkie.. Nawet dłuższe tuniki źle się układają i wyglądam po prostu jakbym była gruba. A te ciążówki są przylegające, ładnie eksponują brzuszek, czuję się w nich normalnie kobieco a nie jak słoń. Więc uznałam że zainwestuję we własne dobre samopoczucie, mimo, że tylko troszkę ponad 3 miesiące będę w nich chodzić :D

Misia oj to faktycznie ma już swoje latka i pewnie wymagania. Boje się takiego wieku u moich kotów.. Najstarszy ma zaledwie 6 lat choć dla nas to już bo niedawnonjeszcze taki mały rozrabiaka z niego był..
On też dużo gada, śmiejemy się ze jęczy jak baba bo ciągle i o wszystko lub właśnie o nic ale jest też szefem w stadzie i często można to zaobserwować, jak coś nowego ske dzieje. Wysyłają jego na kontrolę :p

Aniek u mnie ponic tak jest, choć dla mnie zawsze jest syf :p
Szkoda, z córa w ciąży miałyśmy całkiem fajna ekipę dziewczyn z forum i milo było się spotkać, pogadać i wybawic dzieci :) tu nie mam nikogo :(

Aaggaa ooo udanych lowoch hihi :p

Linoone i tak długo doczekalas, ja już w 1 trym wszystko wymienilam :)

Fatalna pogoda u nas..
Misia prasujesz dziś?
Ogarniam prania, młoda ma koleżanke, poszyje chyba..

Laski!
Powiedzmy, ze nam sie podoba.
Pzdr z ryb [emoji28] fota ala Aga_k_m!
1491046963-aaaaaa.jpeg

Ola czekamy na wyniczki wiec!

Abed 200 lat dla syncia!

Linone tez mam pare ciuchow ciazowych z hmu! Umielbiam je[emoji7]

[emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Lilith, wcześniej wszystko jakoś w miarę pasowało, poza tym była zima, nosiłam bluzy więc i tak nie było nic widać. Teraz jak jest tak ciepło, zdjęłam kurtkę, bluzę, brzuch urósł i się przeraziłam :D
Lilith, współczuję brzydkiej pogody.. ale nie ma tego złego, przynajmniej porobisz coś w domku.

U nas za to przepięknie, byłam rano już na jednym krótkim spacerze, teraz chwilę odpocznę i śmigam na drugi, tym razem jadę nad Wisłę z piesami :)

Aga hahahahahah super :D:D bawcie się dobrze!

Do góry