reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia - niewyspanie a w drugiej kolejnosci stres to sa glowne czynniki, ktore prowadza do ataku. Moj brat mial padaczke jak byl maly (7lat), ale inny typ. Ja mam ataki grand mal od 18 rż.
Przyklad: poszlam pare lat temu na imprezke do klubu. Kladlam sie spac na 3-4h, bo na drugi dzien uczelnia/praca a tu zonk i padalam jak dluga...dopiero po paru razach sie nauczylam, ze igram z ogniem.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
misia wrzuć jakąś fotkę :D chętnie nauczyłabym się inaczej układać włosy ;) też bym zjadła takie dobre pomidory.. <3

aaggaa to że się tak wprost spytam ciąża jest bezpieczna? leki nie zaszkodzą dziecku? od kiedy wiesz że w ogóle masz epi? edit: widzę już że od 18 rz. bardzo Ci wspolczuje tej choroby.

tea jasne, Ciebie o słodycze nie pytam :D byłam ciekawa jak Ci idzie, nie patrząc na pomiary, jak psychicznie dajesz radę bo to duża zmiana moim zdaniem. to fajnie że się już mniej denerwujesz :)

Pumelova - wlasnie dlatego pol roku przed planowaniem zmienilam leki. Zeby nie szkodzily, albo nie szkodzily az tak! Mimo to modle sie, zeby nie wplynely na bobasa! Wiesz rozne wady itp...[emoji21]
Ogolnie da sie z tym zyc[emoji4] [emoji8]

U mnie tez piekna pogoda, mam mase pracy w domu, ale musze dzis niestety siedziec do 15 w pracy :/ od poniedziałku juz postanowiłam mniej chodzic, ale znajac zycie dalej bede lazic ;p choc juz kompletnie mi sie nie chce i nawet nie czuje sie juz na siłach zeby dalej pracowac.

Ewella moj maz tez chrapie, ma krzywy nos wiec moze od tego, ale napewno specjalnie dla mnie by sie nie zoperował, nawet do zwykłego laryngologa mu sie nie chce isc. Ja spie w korkach do uszu, inaczej bym nie zasneła. Ale po porodzie go eksmituje do goscinnego a my z córka przejmujemy sypialnie :D

Ja tez biore euthyrox 25, nie spada po nim jakos super ta tarczyca, przed tym lekiem mialam ok 2,6 a teraz mam 2-2,1, ale ide do endokrynologa ze wzgledu na ta tachykardie, wiec zobaczymy czy bede miala wyzsza dawke.

Aaggaa ja tez bym nie ryzykowała przy epilepsji porodu naturalnego, zreszta nie wiadomo czy sie w ogole lekarz zgodzi na porod sn.

Misia ja mam naturalna tendencje do krecenia wlosów i akurat u mnie fale sie bardzo dlugo trzymaja ale lubie robic jak mam długie wlosy, wtedy super wygladaja. Ja robie prostownica fale- sa nie do rozprostowania

Ja byłam na jednym porodzie dziewczyny z padaczką. Pomijając to, że wybitnie nie współpracowała i kompletnie nie słuchała co robić, żeby urodzić to odbyło się bez żadnych komplikacji. No tylko straaaaasznie długo ale to nie z padaczki wynikało tylko z jej charakteru że kompletnie nie słuchała co ma robić, ale od strony medycznej wszystko było ok. Także da się, lekarz może wyrazić zgodę, tylko to indywidualna kwestia.

myslę, że da się zyć z każdą chorobą jak tylko się ją okiełzna, pozna. 8 lat temu na swoją odpowiedzialność zrezygnowałam ze sterydów, które przyjmowałam od 15 lat na astmę. Staraliśmy się wtedy z ex o dziecko i bałam się, że to wpłynie na bobasa. Wprawdzie w ciążę i tak nie zachodziłąm ale o dziwo po odstawieniu leków astma tez zniknęła, nie powiem, że się nie męczyłam przez równy miesiąc, czasem myslałam, że zejdę heh ale po miesiącu doszłam do wniosku, że mój organizm był uzależniony od leków. Od tamtej pory mam spokój aczkolwiek jeszcze długo nosiłam w torebce leki wziewne bo nie wierzyłam w to, że astma mi znikła ot tak przez siłę woli. Oczywiście astma a epilepsja to dwie różne bajki...ale z tego co słyszałam, to leki na padaczkę nie szkodzą dziecku jesli są umiejętnie stosowane. Wszystko będzie Aga dobrze:)

Witam w ta przepiekna pogode z polnocnych Niemiec

Aaggaa moja tutaj bardzo Dobra kolezanka z ktora mam kazdy dzien Kontakt tez choruje na epilepsje chyba od 7 roku zycia. Ma rowniez Ataki przy zmeczeniu i stresie. Ostatnie dwa Ataki miala po dwoch porodach.miala obydwa bardzo szybkie porody ale jednak zmeczenie dalo sie we znaki. Po ostatnim porodzie jak ja odwiedzilam to patrze a ona taka dziwna i mowi ze jest po ataku. Jak zesmy Pare dni pozniej gadaly to mowi ze wie ze bylam ale tylko tyle. Nic wiecej niepamieta

Curran_twins super ze dziewczynki tak pieknie sie rozwijaja

Bulkasia wspolczuje cukrzycy ale dasz rade.ja mialam dzwonic dzisiaj po moje wyniki cukrzycowe ale skapnelo Mi sie o 12.05 a u lekarza Telefony odbieraja tylko Do 12stej wiec musze w poniedzialek dzwonic

U Mnie mala caly czas glowka Do gory, niechce sie jakos Narazie obrocic to nozkami caly czas Mi pecherz lub szyjke uciska. Czasami jak gdzies tam nozke wlozy to ani kroku zrobic niemoge.ostatnio ruchy czulam duzo wyzej nad pepkiem i se mysle o obrocila sie a tu lekarz wlancza usg a ta dalej glowka u gory

f2w3flw15r2h1ssa.png

Dzieki dziewczyny za Wasze opinie i przyklady z zycia odnosnie epi.

Kasia tak jak piszesz, kazda przypadlosc ma swoje minusy. Astma czy epi - trzeba na siebie uwazac i nauczyc sie z tym zyc tak zeby bylo okej[emoji4] jak sobie pomysle o osobach ktore maja kilka atakow dziennie...tone lekow i coraz mniej szarych komorek to dziekuje, ze moge zyc normalnie[emoji4][emoji8][emoji8]

Karo jest to cenna opowiesc z zycia! Tego okresu boje sie najbardziej. Zawsze jak mnie maz wkurza groze mu atakiem[emoji53] ale tak na prawde nie chcialabym go tak doswiadczac...w dodatku z dzieckiem w ramionach...[emoji57]

Aim - ja bede bardzo grzeczna i posluszna[emoji38]

Mysle, ze moj lekarz da mi szanse na sn [emoji4]

Dzis robie placuszki waniliowe z truskawkami i bananami mniami! A potem grillek!
Cos mnie jakos glowa pobolewa...moze kawe wypije mala!

na ból głowy zawsze polecam.....wodę :) szklanka albo dwie na raz. Zwykle ból głowy wskazuje, że organizm nie jest wystarczająco nawodniony. No chyba, że Ci się Aga po prostu chce kawki hehe Tez się nad nią zastanawiam:)

reklama
Truskawka tez śpię w korkach do uszu ale nie raz i przez to słyszę :p teraz próbuje się oduczyć żeby zasnąć później z małą i mężem, może już po zabiegu będzie ;) on nie ma problemu jak mi przeszkadza to idzie nos poszedł to mówi i drugi zabieg przeżyje :)
Ja właśnie zbieram się do rodziców na obiad a później z siostrą pochodzimy trochę po mieście :)

AAggAA udanego grillowania :) my jutro albo w niedzielę planujemy jAK pogoda dopisze i mój ogarnie balkon i okna :D

Miłego popołudnia :)

Do góry