reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka jak pierwszy raz mnie kopala po szyjce to miałam akurat wizytę u gina a byłam spekana bo mnie tak bolało aż w kroczu i na usg mi skakala po szyjce:D nieprzyjemne to było. Teraz rzadko tak czuje jak wtedy

Aim miło Cię widziec :)) jednak nie dasz rady dłużej pracować?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek - takie mam marzenie. Co by szybko naturalnie urodzic[emoji38]
Z racji mojej Epi moga szybko zrobic mi cc, z racji ze dlugotrwale zmeczenie i stres konczy sie u mnie atakiem. Tak mi sie bynajmniej wydaje. Dopytam w srode lekarza.

Tea - ja biore 1x25mg przy TSH 2,7 na poczatku ciazy.

Bulkaasia - domyslac sie tylko moge o ile ciezej jest z 2 dzidziusiow w brzusiu.
Wazne, ze w ogolnym rozrachunku wszystko gra! W sumie duzo nam nie zostalo! Twarda jestes! Dasz rade!

Misia fajna czuprynka, ale ile robotyyyy[emoji21]

Aim - dobrze ze zyjesz! dawaj na L4! [emoji41]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja młoda w poprzek jest ułożona, więc póki co żadnych dancow poniżej nie czuję.

Aim - no niestety tak to właśnie jest z planowaniem. Nic na siłę. Kiedy sobie odpoczniesz jak nie teraz? [emoji6]

Misia - kurcze... Żeby mi tylko powieka skalala. Noc w noc mam mega skurcze w lydkach (w poprzednim tygodniu chociaż w 1 nogę mnie atakowaly, a w tym już obie nogi wykreca) - 2 dodatkowe tabsy przed snem nic nie pomagają. Lekarz zabronił mi już zwiększać dawkę.
P.S. Ale z Ciebie rasowa lwica na tej fotce [emoji3]

Bułkaasiu - współczuję dodatkowego zmartwienia w postaci cukru :-(. Trzymam kciuki za szybkie ogarnięcie dietki i samych sukcesów w otrzymywaniu dobrych pomiarów :-)

Tea - dużo sił Ci życzę i milutko spędzonego weekendu [emoji3]. A nie możesz męża wywalić do innego pokoju? Ja mojego każdorazowo szturcham, a jak to nie pomaga, każe zmienić bok na którym śpi [emoji6]

Aniek - też mi się krótkie fryzurki podobają, ale... Obecnie łatwiej jest związać niż co rusz modelowac. Zobaczę jak będzie z ich kondycją po porodzie i akcji z karmieniem, wówczas zdecyduje się na coś konkretnego [emoji4]

Tea ja biorę euthyrox 1 tabletka dziennie rano 88mg.nie pamiętam jaki miała ostatnio wynik ale coś 2,3 chyba. 10 kwietnia znowu idę do endokrynologa raz na miesiąc mam wizytę.
Mój mąż też chrapie, najpierw poszedł wyprostować nos operacyjnie bi powiedzieli, ze może to pomoże, na jakiś czas był spokój a teraz będzie szedł na drugą operacje będzie coś miał na podniebieniu robione, niestety ja także przez to spać nie mogę więc sam powiedział, że pójdzie bo spać osobno nie będziemy :)

Hej dziewczyny... czuć wiosnę :) weekend zapowiada się wspaniale ;)
dziś od rana u nas w pracy wróżenie z obrączki ;) wyszło mi 2 dziewczynki 2 chłopcy :) hehe ciekawe czy teraz się sprawdzi :p aż mi się gorąco zrobiło, oczywiście o 4 nawet nie myślę :p
misia12 podziwiam Cię za robienie fryzury, ja właśnie na odwrót- prostuję.
Wczoraj wyjechała moja teściowa do pracy sezonowej, więc muszę teraz inaczej organizować sobie prace domowe, po pracy jadę prosto do mamy po dziewczyny, później jakiś obiad na szybko, choć my pewnie będziemy jadły u mamy ;) jedynie mąż zostaje bez obiadu. Cały kwiecień taka organizacja później będę siedzieć w domu ;)

Curran twins gratulacje, super ze blizniaczki maja sie dobrze

Alex ja jem lososia

Tymuniek bo tam zwykle jest formaldehyd. Zdrowka. Moze kup Renni

Maziajka mnie czesto tez nisko, ale raczej w pecherz

Aga mam nadzieje, ze wyniki beda odpowiedzia na Twoje skurcze

Tea ja eutyrox 50 raz dziennie. Tsh przy takim dawkowaniu mialam 1,8. Przy dawce 25 3,8
Nie pamietam zebym miala wyzszy cukier po slabej nocy

Bulkaasia ciaza blizniacza to musi byc kosmos.

Miska sa takie zabiegi na trwale uniesienie wlosow u nasady.

Tea sugeruje laryngologa dla męża, są tacy co w chrapanie się specjalizuja. Mój pochrapuje raczej łagodnie choć jak się napije to masakra. Bierze teraz jakieś sterydy do nosa i jest poprawa. Euthyroxu biorę 50. Miałam 4,2 potem 1,8 obecnie 0,8 wydluzylam czas od wzięcia do śniadania, tzn tabletkę biorę jak na siku wstaje a dopiero po 2-3 godzinach śniadanie. A z cukrem zauważyłam że przy stresie jest wyższy.
Bulkaasia dasz radę z ta cukrzycą, nie jest źle. Żołądek się kurczy :) waga nie rośnie. Ja jak chce zgrzeszyc np. Batonika to idę na spacer. Wystarczy 10 minut. Fajny masz zestawik. Szczególnie pojemniczek na odpady. Nie pomyślałam o nim. Będzie dobrze.
Aga_k_m no to masakra z tymi skurczami. Czemu nie możesz zwiększyć magnezu. Jest chyba bezpieczny. Nadmiar się nie wchłania. Długo brałam po 8 tabletek przy tachykardii. Jak magnez ok będzie to może to od kręgosłupa ?
Tak to jest z tymi włosami kto ma proste to kręci a kto ma kręcone lub falowane prostuje.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie będę kolejny raz tłumaczyć że jestem nieco inna niż większość tu i nie rajcuje mnie wizja L4 ani "kiedy jak nie teraz" ;) dla mnie to wcale nie jest optymistyczna wizja. Ale już o tym pisałam, nie ma co się powtarzać,i tak nie będę zrozumiana :)

No ale jednak raczej nie dam rady. Chyba że jakimś magicznym sposobem po świętach poczuje się nieco lepiej ;)

reklama
aim ja cię rozumiem :) też chcę pracować jak najdłużej :) ale nie określam sobie daty, w pierwszej ciąży pracowałam do połowy 8 mc :) chciałam do końca ale szef mnie zmusił do odejścia wcześniej... mi pomogło jak byłam zmęczona kilka dni wolnego :) może weź sobie zrób jakiś dłuższy weekend i wtedy się odmieni :)

Do góry