reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela_87 -
Tak i to aż tak bardzo,że nawet kąpiel sprawa mi ból. Ja z bólem piersi zmagam się już od samego początku ciąży. Zawsze byłam "płaska"..prawie zerówka i dopiero na kilka dni przed miesiączką delikatnie mnie pobolewały. Tym razem jednak ból pojawił się zaraz po owulacji,strasznie mnie swędziały z boku i z dnia na dzień robiły się coraz większe. Kiedy powiedziałam o tym mojej mamie to zaczęła się śmiać i twierdziła,że to jeszcze za wcześnie na takie zmiany ale ja na prawdę widzę,że są większe nawet po tym,że staniki mnie strasznie uciskają,a w niektóre się po prostu już nie mieszczę :D Najgorzej jest zaraz po przebudzeniu bo kiedy wstaje z łóżka czuje takie jakby "ciągnięcie" w dół ;/

Dorota_87 - Mi lekarz zawsze zalecał sok z żurawiny również na zapobieganie tej choroby ale to już jak byłam trochę starsza ...tak to zawsze przepisywał antybotyki i po kilku dniach było już ok :) Jako nastolatka miałam nawrót tej choroby i to olałam do tego stopnia,że pojawiło się przez to zapalenie przydatków,powiększony jajnik i bardzo ostre zapalenie pęcherza :( U małych dzieci przebiega to trochę inaczej i ta choroba dotyka wielu ale też łatwo ją wyleczyć , jak się okaże ,że to na 100% to zapytaj lekarza o witaminy na zapobieganie ew. nawrotom :) Na pewno już o tym wiesz ale ja i tak z własnego doświadczenia lubie coś doradzić :)
No ja na 100 % mam większe a to dopiero 5 tydzień. jeden stanik mi został tylko, który mnie nie uwiera:(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
No ja na 100 % mam większe a to dopiero 5 tydzień. jeden stanik mi został tylko, który mnie nie uwiera:(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Ja to stanik ubieram tylko jak wychodzę z domu :D Muszę wybrać się na zakupy bo mam same push up'y i maksymalnie mnie uwierają. Nie moge za cholerę się do tej zmiany przyzwyczaić :D Kasiulka! - Mi mówili własnie,że to na początku ciąży loty są najbardziej niebezpieczne dla rozwijajacego sie zarodka i to wtedy mdlosci i inne ciazowe dolegliwosci sa najwieksze,a podczas lotu moga sie one jesze bardziej nasilic.... Widac kazdy lekarz ma inne zdanie na ten temat i juz nie wiadomo komu w 100% ufac. Ja jednak z powodu tego calego stresu i mojej nerwicy dam sobie na razie spokoj.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny
Powodzenia na wizytach dzis!! ja mam jutro wizytę i to będzie 5t1d, wiec pewnie za wiele nie zobacze, ale musze isc po receptę oraz zastanawiam się nad zwolnieniem ciązowym, brała któraś tak wcześnie??

Nath mnie tez ciągle chce sie plakac, w zasadzie najchetniej bym sobie siadła gdzies w kąciku i płakała, w dodatku chodzę taka zła, mój m. ma tez teraz gorszy okres w pracy wiec awantury są dzień w dzień :/

Morela mnie piersi dopiero od kilku dni zaczeły bolec, choc urosły już wcześniej, ale od owulacji przyjmuję progesteron a od tego tez piersi bardzo rosną.

Dziewczyny czy Wy tez macie skurcze jak na @? mnie juz zaczeły przechodzic, ale od wczoraj znów mnie brzuch pobolewa, a w nocy dostałam taki skurcz, ze az się obudziłam, pozniej zasnełam i sniło mi się, ze dostałam okres :/ trochę się tym martwie, biorę cały czas magnez a jak mocno mnie boli brzuch to nospę.

Nath, serio z tymi lotami ? Ja 2go grudnia lecę do Polski. Rozmawiałam z moim lekarzem z pl i mówiłam,ze bede leciała do Polski, bo chciałam sie umówić na wizytę i nic o przeciwskazaniach do lotu nie mówił. Mi w ogóle przez myśl mi nie przeszło ze to może byc niewskazane , w imie zasady 'ciąża to nie choroba' . W piątek bede u położnej to zapytam.Bilety kupione :o
Paalina - bo ciąża to nie choroba :-), ale podróż samolotem (ciśnienie) lub długie podróże samochodem/autokarem czasami nie sprzyjają niektórym kobietom. Moja znajoma 2 razie poronila we wczesnym etapie ciąży przez właśnie samolot i raz wycieczkę autokarowa. Teraz stwierdziła, ze jeżeli zajdzie to będzie siedziała cały 1 trymestr na tyłku.

Dodam jeszcze, że w jej przypadku bardzo ciężko było zajść w ciążę. O synka walczyli kilka lat. Także to też może mieć wpływ na jej predyspozycje i wrażliwość organizmu.

I ja się witam z nowymi lipcoweczkami :-)

Piszecie tak o tej kapuście i ogórkowej, że.. Aż sobie dzisiaj ugotuje, a co ;-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie i ja. Pamietacie mnie jeszcze?[emoji2]czytam Was ciagle ale brak weny na pisanie. Zanim z pracy wroce ogarne mlodego to juz trzeba sie do spania szykowac bo godzina 22ga a ze mna nie ma juz kontaktu[emoji4]moz w morzu[emoji53]wiec jest mi smutno i teskno i zle[emoji53]ale coz damy rade. Czy ktoras z Was tez jest tzw zona marynarza??
Ja obiawow puki co nie mam procz strasznie bolacych piersino i wczoraj naszlo mnie na leczo łooo matko caly talerz z bułka opędzlowalam[emoji4][emoji4]dzis dzwonie do gina i ustalam godzine jutrzejszej wizyty. Takze odezwe sie wieczorkiem. Milego dnia.
Witam nowe mamusie[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wendy83 - Gratki!:) Mnie też bolaly strasznie jajniki na samym początku,a potem przeszło na piersi [emoji23]Ja drugą kreseczkę zobaczyłam 2-3 dni po przewidywanej dacie @ . Na poczatku kupilam zestaw identycznych 3 testow paskowych i 2 wyszly negatywne,a 3-ci z 2 blada kreseczka. Na drugi dzien zrobilam juz inny ,bardziej dokladny test i zobaczylam 2 wyrazne krechy :) Niektóre testy są po prostu "opózione" :D
1479277896-ajbimn.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :)

Witajcie dziewczyny
Powodzenia na wizytach dzis!! ja mam jutro wizytę i to będzie 5t1d, wiec pewnie za wiele nie zobacze, ale musze isc po receptę oraz zastanawiam się nad zwolnieniem ciązowym, brała któraś tak wcześnie??

Nath mnie tez ciągle chce sie plakac, w zasadzie najchetniej bym sobie siadła gdzies w kąciku i płakała, w dodatku chodzę taka zła, mój m. ma tez teraz gorszy okres w pracy wiec awantury są dzień w dzień :/

Morela mnie piersi dopiero od kilku dni zaczeły bolec, choc urosły już wcześniej, ale od owulacji przyjmuję progesteron a od tego tez piersi bardzo rosną.

Dziewczyny czy Wy tez macie skurcze jak na @? mnie juz zaczeły przechodzic, ale od wczoraj znów mnie brzuch pobolewa, a w nocy dostałam taki skurcz, ze az się obudziłam, pozniej zasnełam i sniło mi się, ze dostałam okres :/ trochę się tym martwie, biorę cały czas magnez a jak mocno mnie boli brzuch to nospę.
ja progesteron mam powyżej 40 jednostek więc chyba sama tyle naprodukowalam :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Do góry