reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela_87 -
Tak i to aż tak bardzo,że nawet kąpiel sprawa mi ból. Ja z bólem piersi zmagam się już od samego początku ciąży. Zawsze byłam "płaska"..prawie zerówka i dopiero na kilka dni przed miesiączką delikatnie mnie pobolewały. Tym razem jednak ból pojawił się zaraz po owulacji,strasznie mnie swędziały z boku i z dnia na dzień robiły się coraz większe. Kiedy powiedziałam o tym mojej mamie to zaczęła się śmiać i twierdziła,że to jeszcze za wcześnie na takie zmiany ale ja na prawdę widzę,że są większe nawet po tym,że staniki mnie strasznie uciskają,a w niektóre się po prostu już nie mieszczę :D Najgorzej jest zaraz po przebudzeniu bo kiedy wstaje z łóżka czuje takie jakby "ciągnięcie" w dół ;/

Dorota_87 - Mi lekarz zawsze zalecał sok z żurawiny również na zapobieganie tej choroby ale to już jak byłam trochę starsza ...tak to zawsze przepisywał antybotyki i po kilku dniach było już ok :) Jako nastolatka miałam nawrót tej choroby i to olałam do tego stopnia,że pojawiło się przez to zapalenie przydatków,powiększony jajnik i bardzo ostre zapalenie pęcherza :( U małych dzieci przebiega to trochę inaczej i ta choroba dotyka wielu ale też łatwo ją wyleczyć , jak się okaże ,że to na 100% to zapytaj lekarza o witaminy na zapobieganie ew. nawrotom :) Na pewno już o tym wiesz ale ja i tak z własnego doświadczenia lubie coś doradzić :)

reklama
Życzę wam dziewczyny żeby wam ta ogórkowa nie wyszła bokiem tak jak mi kapusta :D
Zanim dowiedziałam się o ciąży to mnie taka ochota złapała na sałatkę z papryki i kiszonej kapusty,że zmiotłam cały słoik w ciągu kilku minut i tak przez kilka dni cały czas jadłam kapustę. Jak zobaczyłam na teście 2 kreseczki to chłopak ucieszony pobiegł do sklepu zrobić zakupy bo dzidzia głodna. Zrobił kolacje,wchodze do kuchni i widzę kotlety,ziemniaczki iii sałatka z kapusty. Cofnęło mnie aż na korytarz i zaczęłam....płakać :D
Właśnie jestem ciekawa czy któraś z Was miała taki objaw ciągłego płaczu bez powodu bo ja nawet kiedy nie potrafiłam odkręcić butelki soku albo coś spadło mi na ziemie wpadałam w płacz.
No i jeszcze dodam,że ta kapusta mi się kilka razy śniła,a kiedy jestem głodna i myślę co by tu zjeść przypominam sobie jej smak i okropnie mnie mdli. Mam nadzieje,że mi to przejdzie :D

Nath, serio z tymi lotami ? Ja 2go grudnia lecę do Polski. Rozmawiałam z moim lekarzem z pl i mówiłam,ze bede leciała do Polski, bo chciałam sie umówić na wizytę i nic o przeciwskazaniach do lotu nie mówił. Mi w ogóle przez myśl mi nie przeszło ze to może byc niewskazane , w imie zasady 'ciąża to nie choroba' . W piątek bede u położnej to zapytam.Bilety kupione :o

Mazi! Piszesz o ogórkowej...a ja właśnie na noc wszamalam 2 ogory wraz z woda! Mogłabym ogorkowa codziennie zajadać! W ogole to juz tak mam jakies 3 tyg...jak jeszcze nie wiedziałam o 2 kreskach!
Ogorkowa-delyyyszyzzz! Hehe
Ja za to ciągle mogłabym słodkue jeść. W ogole mnie do kwaśnego nie ciągnie. Słodycze odpuściłam na czas ciąży więc zawsze mam przy sobie jakiegoś owoca lub rodzynki [emoji7]

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom

Morela_87 -
Tak i to aż tak bardzo,że nawet kąpiel sprawa mi ból. Ja z bólem piersi zmagam się już od samego początku ciąży. Zawsze byłam "płaska"..prawie zerówka i dopiero na kilka dni przed miesiączką delikatnie mnie pobolewały. Tym razem jednak ból pojawił się zaraz po owulacji,strasznie mnie swędziały z boku i z dnia na dzień robiły się coraz większe. Kiedy powiedziałam o tym mojej mamie to zaczęła się śmiać i twierdziła,że to jeszcze za wcześnie na takie zmiany ale ja na prawdę widzę,że są większe nawet po tym,że staniki mnie strasznie uciskają,a w niektóre się po prostu już nie mieszczę :D Najgorzej jest zaraz po przebudzeniu bo kiedy wstaje z łóżka czuje takie jakby "ciągnięcie" w dół ;/

Dorota_87 - Mi lekarz zawsze zalecał sok z żurawiny również na zapobieganie tej choroby ale to już jak byłam trochę starsza ...tak to zawsze przepisywał antybotyki i po kilku dniach było już ok :) Jako nastolatka miałam nawrót tej choroby i to olałam do tego stopnia,że pojawiło się przez to zapalenie przydatków,powiększony jajnik i bardzo ostre zapalenie pęcherza :( U małych dzieci przebiega to trochę inaczej i ta choroba dotyka wielu ale też łatwo ją wyleczyć , jak się okaże ,że to na 100% to zapytaj lekarza o witaminy na zapobieganie ew. nawrotom :) Na pewno już o tym wiesz ale ja i tak z własnego doświadczenia lubie coś doradzić :)
Mnie za to ostatnio wcale nie bolą. Tylko niebieskie żyłki się pojawiły i sutki ciemniejsze

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom

Nath, serio z tymi lotami ? Ja 2go grudnia lecę do Polski. Rozmawiałam z moim lekarzem z pl i mówiłam,ze bede leciała do Polski, bo chciałam sie umówić na wizytę i nic o przeciwskazaniach do lotu nie mówił. Mi w ogóle przez myśl mi nie przeszło ze to może byc niewskazane , w imie zasady 'ciąża to nie choroba' . W piątek bede u położnej to zapytam.Bilety kupione :o

Ja mam kupiony bilet na 2 stycznia ale rodzina bardzo chciała żebym przyleciała do nich na święta albo nawet jeszcze wcześniej. Lekarz natomiast powiedział,że latanie samolotem w pierwszych tygodniach ciąży jest ryzykowne przez zmianę ciśnienia,promieniowanie urządzeń przy kontroli na lotnisku i ogólnego stresu. Trochę mnie to zdziwiło bo wiele koleżanek latało samolotami od początku ciąży do prawie jej końca i nic złego się dziecku nie stało no ale u mnie w gre wchodzi również lekka nerwica z która się zmagam. Latam bo muszę ale samolotów nienawidzę i okropnie się stresuje przed podróżą. Do tej pory nigdy nie wchodziłam na pokład bez wcześniejszego piwka ,a teraz alkohol odpada więc pewnie stresowałabym się jeszcze bardziej i to tego najbardziej się boje. W styczniu mój chłopak ma lecieć ze mną więc będe spokojniejsza i poczekam. Rozmawiałam z mamą i może tym razem to ona odwiedzi mnie w te święta więc jakoś dam rade :)

Trzymam mocno kciuki za Was kochana !!!

Dziewczyny czy was też tak masakrycznie bolą piersi?? no chyba oszaleje dotknąć ich się nie da :(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Mnie nie bola praktycznie w ogole. Za to prawie caly czas bola jajniki...ale dzis robilam drugi test i kreska ciemnieje wiec chyba jest ok.wizyta 06.12 czyli prezent na Mikołaja [emoji5]
1479277263-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia wszystkim wizytującym!! Przynoście radosne wieści

Piersi mnie bolą od samego początku, dlatego zrobiłam test juz 5 dni przed @

Co do latania jak interesowałam sie tematem nie było przeciwskazan, zwłaszcza właśnie na początku. Dopiero im brzuszek większy to gorzej bo właśnie owe przeciążenia działają na wody płodowe. Ale jak jest zgoda lekarza na piśmie to i w okolicach 36 tc można.

Wendy83 - Gratki!:) Mnie też bolaly strasznie jajniki na samym początku,a potem przeszło na piersi [emoji23]Ja drugą kreseczkę zobaczyłam 2-3 dni po przewidywanej dacie @ . Na poczatku kupilam zestaw identycznych 3 testow paskowych i 2 wyszly negatywne,a 3-ci z 2 blada kreseczka. Na drugi dzien zrobilam juz inny ,bardziej dokladny test i zobaczylam 2 wyrazne krechy :) Niektóre testy są po prostu "opózione" :D
1479277896-ajbimn.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry