reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
O no to w któreś południe trzeba się umówić tam!!! :)

Ale ten artykuł co był podany o padaczce był dostępny, więc po co ja?

Bonarka to może nie moje rejony, ale dojechać zawsze można; ;-) tylko muszę te skurcze ogarnąć.

Truskawka do tej pory brałam Lactomag 3x1, a od soboty asmag forte 3x2- świadoma jestem że musi mieć czas żeby zacząć działać, ale np 9 napinań/skurczy to ja miałam już od rana, a gdzie tam do wieczora ;-)

Marcysia_mati na samo wzmocnienie przy przeziębieniu to może Sambucol, Cebion multi.

Kasiulka ok:D ja też go nie przekladam jak się obracam bo bym miała problem się wydostać siku ale wygodniej mi jak mam to z tylu - nie umiem go dac 'pod' brzuch bo jest za duży

Megan zobaczysz :D może się uda:D kurde mnie zaś kluje w lewym boku ale mi się zasnęło po obiedzie a było pikantne:( daj znać czy Ci przeszło ;)

Kasia831 też ostatnio wcinam jabłka właśnie zamiast batonikow[emoji16]

Misia to mi poza ciąża nie dretwieja, mojej mamie się tak robi od kręgosłupa. Współczuję:*

Tea ja zauważyłam że jak dużo robię to zasypiam na serialu o 21 a to mi się nie zdarzało więc chyba też dopada mnie zmęczenie:D

Truskawka lekarz mi powiedział że to obrzęki i że po ciąży chyba przejdzie. Nie jest to jakiś bardzo męczący problem bo nie dzieje mi się to ciągle tylko sporadycznie i wystarczy że ruszę rękami i przechodzi;)

Abed śliczny tort. Może wrzucisz przepis? Mój m ma urodziny za 2 tyg i kusi mnie żeby zrobić

Liluli to my chodzimy razem, z listą:D polecam apke listonic - można uwspolniac listę i wtedy jak się coś dopisuje to oboje to mamy.

Karuzela no to faktycznie 3 miesiące i 2 dni Ci zostaly:D

Maziajka mój m jest tak wrogo nastawiony do sklepów że jak jeszcze jeździliśmy razem to jak byl gdzieś pełen parking (=mnóstwo ludzi) to zawsze zawracalismydo domu:D to co kiedy się umawiamy?:D

Ola W ja brałam podjezykowa i nie tyłam serio

Abed pokaż kiece bo szukam na wesele:D

Inka dobrze że możecie wymienić :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova piękny bujaczek, miałam do młodego podobny z fisher price, ale wszystko porozdawałam ze wzglęgu na brak miejsca na przechowywanie. Teraz wszystko muszę kompletować od nowa.

Aha83 no fajnie. Zastanawiałam się czy to jeszcze "wypada", ale mój mąż i chłopaki bardzo chcieli i postanowiliśmy spróbować czy się uda? Udało nam się w drugim miesiącu prób . Polecam, to zupełnie inne uczucie niż wcześniej :tak:
Zazdroszczę tego sprzątania i wicia gniazda..ja mam strasznego lenia, robię tylko tyle co muszę. Może dlatego, że wiem ile mnie czeka pracy przy przeprowadzce?

Inka 1985 jak wypadło oglądanie porodówki? Masz już wybrane miejsce do porodu?
Fotelika jeszcze nie próbowałam montować, może spróbuj zamienić na inny? Ale czy inny dasz radę wpiąć?

Ola W. Na pierwszych prenatalnych w 12 tyg.lekarz stwierdził u nas wadę serduszka, bardzo poważną i powiedział, że mamy się na razie nie stresować. Super! Nie mogłam z tą wiadomością normalnie funkcjonować. W 13tyg.zapisałam się w innym miejscu prywatnie na powtórkę prenatalnych. Wyniki wyszły podobnie z tym, że jeszcze doszły inne nieprawidłowości. Zapisaliśmy się na aminopunkcję w 15tyg.i kontrolę prenatalną u pani kardiolog w 19 tyg. Czekałam na wyniki PAPPA. Jak zombie. Wyszły całkiem nie źle. Pojechaliśmy na aminopunkcję i poprosiłam o kontrolny scan. Pan doktor był w szoku, powiedział, że wszystkie nieprawidłowości się cofnęły. Stał się cud i nie ma potrzeby nakłuwać.Dzidziuś jest zdrowy, serduszko pięknie pracuje. Pani docent na kontroli potwierdziła, że wszystko jest w porządku. Tak że rozumiem, ale szkoda się martwić na zapas.

Megan pomyślałam o kolce jelitowej z tym twoim bólem, ale mnie też w poprzedniej ciąży podobnie bolało od nerki. Dobrze że już ci lepiej.

Ewella90 jak się udały zakupy w FF? Ja właśnie czekam na kasę i też zamierzam podjechać do tesco na dzidziowe zakupy.

Anita zazdroszczę tego widocznego falowania, u mnie na zewnątrz nic nie widać i słabo wyczuwalne, tata czuje się zawiedziony:sorry:

Pola@ piękne chmurki.
Byliśmy w Dolinie chochołowskiej, w Zakopanym. Uwielbiam! Teraz nie mogę tak dużo pochodzić, ale i tak było fajnie i słonecznie. Krokusów coraz więcej cudnie! Polecam.:biggrin2:

Misia 12 u mnie ze spaniem tak samo do 2-3 nie śpię, za to rano ile się da. W tygodniu nie zbyt mogę, bo młody do szkoły na różne godziny, ale czasem w dzień uda się nadrobić.:laugh2:

Maziajka ja właśnie mam tak samo, jestem głodna, a zjem trochę i jestem tak pełna, że ciężko mi oddychać. Jem dużo mniej niż przed ciążą. Owoce uwielbiam, za to na wodę mam odruch wymiotny. trochę piję, ale muszę się zmuszać.

Zbieram się po młodego do szkoły.
Miłego popołudnia.

Karuzela współczuję remontu bo po nim masa sprzątania. U nas już koniec, został tylko wiatrolap to go ogarnę sama. Podziwiam że niektóre zostawiają to na maj, mi już ciężko było, najgorzej wszystko pomyć.
No właśnie miałam pisać że są zakupy internetowe w IKEA. Jedziemy jak mąż wróci czyli na początku kwietnia :) po szafy, bo po duperele sama pojadę bo mam blisko i w dzień mniej ludzi :)
Nasprzatalam się i zjadłam Pawełka śmietankowego :) cukier ok.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed pokarz sukienkę. Właśnie szukam czegoś na komunię mojego młodego. Macie jakieś pomysły? Kupiłam jedną z allegro i do maja to na 100% w nią się nie wbiję.

Do góry