reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan - dawaj rogala! Ja tez na poczatku nie moglam sie do niego przyzwyczaic. Mi z kolei dretwieje lewy bok. Rogalik ladnie odciaza biodra! [emoji41]
Dej mi tez arbuzika!!!!
Mam taki sam apetyt jak Ty!

Tea - mam to samo...lazilam w weekend i dzisiaj tez sporo...a teraz zdycham [emoji38]

Czekam na: truskawki, pomidorki, cukinie, marchewki, szpinaki, jablka od mojej mamy z ogrodka[emoji7]

Pumelova Ty flejtuszku! Podoba mi sie typ Twojego meza [emoji1]

Kasia - mam to samo z nagrywaniem...jak maz kladzie reke to tez ma wstyda majestatu i nic...[emoji38] czekam, az nie bedzie miala wyjscia i bedzie musiala sie pojawic[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
czasem też troszkę się boję czy podołam bo w sumie jesteśmy tutaj sami. Lecz z drugiej strony nawet jak bylibysmy w PL to i tak nie mogłabym się spodziewać jakiejś pomocy. Mama R pracuje w Austrii chociaż ona jakby mogła to by całkowicie przejęła opiekę nad mała hehe bo już zwariowała na jej punkcie a moja mama, hmm, do ciepłych osób to nie należy :D że tak powiem:D I raczej nie będzie nigdy typem babci, która z ochotą zajmie się wnuczką :) Także czy tutaj czy tam to jeden pieron. Boję się tylko tego niewyspania bo ja śpioch jestem i jak mi tylko zabraknie ze 2 gdz snu to już chodzę jak zombi :D

pumelova przepis na torcik dopiszę jutro :) bo dziś coś słabo się czuje

Aniek42 pumelova ta sukienka nie nadaję się na imprezy, bo to jest sportowa, wrzucę zdjęcia jutro

A ja Wam powiem (moze mi sie to zmieni), ze ja wlasnie bardzo nie chce pomocy. Ja mam swoje olany na wychowanie i chce to robic po swojemu. Wiadomo, ze bede chciała wyjsc itd. To nie kwestia, ze nie chce nikomu oddać dziecka. Ale jakos wole mojej przyjaciółce albo jakiejś zaufanej opiekunce. Do tego boje sie, ze teściowie i moja mama Beda mnie meczyc z ta pomocą... juz teraz nic mnie bardziej nie doprowadza do szału jak 5 razy częstsze telefony z pytaniami jak sie czuje i czy na pewno wszystko ok...
To miłe, ze sie martwią, ja to doceniam. Ale naprawde no nie jestem chora... i meczy mnie to. Poza tym trzeba byc w ciazy/chorym, zeby dostac pyt "czy na pewno w porzadku? Bo jak nie to sie odzywaj" na Boga no...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Ale dzisiaj dużo pisalyscie :) czytałam ale weny do pisania nie miałam ;)
Każdej nie odpisze na pewno ;)

Pumelova, Maziajka, Megan to trzeba się zgadać na jakieś popołudniowe spotkanie jak wszystkie chętne :)

Ola W mam trochę podobne podejście do Twojego tez nie chce za bardzo pomocy takiej nachalnej a wiem, że taka mnie może czekać od teściów bo moi rodzice akurat juz mają dwoje wnuków i nigdy się nie wtracali tam. Teście juz układają dni co będa z małą robić w lato ale ja tak długo czekałam na dziecko, że chciała bym sama najpierw z nim pożyć poznać się i w ogóle, nie mówię nie bo jak będę potrzebowała pomocy to poproszę. ..

Megan dokładnie kładz się na Rogala pomaga, lepiej się śpi :)

Ja dzisiaj dużo nie przeszłam ale coś mnie brzuch ciągnął i książki w bibliotece wybierałam na siedząco :D

Kasia831 tez jem dużo jabłek, ale też banany i pomarańcze :)
A czekam na czereśnie, truskawki, arbuza :D

U mnie malowanie i panele planuje na koniec kwietnia po świętach :) mój miał sam zrobić ale kogoś z pracy przytarga i zrobi ;) a sprzątanie nie wiem może kogoś ogarnę albo mój się za wszystko zabierze ;)

Aniek42 zakupy w FF nic nie znalazłam fajnego właśnie :( ani dla siebie ani dla dzidziusia..

Pola bardzo ładne te chmurki :) my mamy kupiona tapetę w zwierzątka na jedną ścianę :)

Dalej ogl serial i idę spać :) jutro znowu liczę na słońce i spacer :)

W ogóle to glupio mi ze mało uczestnicze..... jeszcze pracuje i trudno mi się z czasem ogarnac. Co pare dni nadrabiam czytanie i czasem sie wtrącam. Ech... [emoji6]
Ale musze sie pochwalić - w zeszlym tygodniu mialam usg i okazało się, że nasze maleństwo jak na razie jest wiejsze niz wskazuje tydzień. Bylam w szoku jak zobaczylam 640 g!! I coraz częściej wierzę w to że uda się donosić ciążę terminowo.
Moja Maja juz w 23 tc byla za mala a w 26 tygodniu juz ponad 2 tygodnie i szło coraz gorzej. Więc aż trudno mi się przyzwyczaić, ze bobo jest wieksze [emoji3]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Jesssu wybaczcie te moje byki, telefon mi tak poprawia, a nie mogę się z laptopa zalogować.

Inka, a masz jeszcze jakieś inne opcje, czy jesteś zdecydowana na ten szpital gdzie byłaś?

Abed a powiedz można w tym heppymum kupić jakąś elegancką sukienkę na ogromny brzucholek w rozsądnych pieniądzach? Ja mam dość daleko do tego sklepu, ale i tak wolała bym podjechać np.do Katowic i przymierzyć, niż kupować kolejną w którą nie wejdę.

Ola W. ,właśnie też tak myślę, że najlepiej samemu zająć się swoim maleństwem od początku, ale miło, że ktoś cię chociaż zapyta jak się czujesz. Moja teściowa jest zimną osobą i wogóle jej to nie obchodzi, nawet nas zbytnio nie odwiedza, raz, dwa razy w roku i to dosłownie na chwilkę, a mieszkamy nie cały kilometr od siebie.

Ewella trochę mnie zmartwiłaś, bo myślałam, że właśnie wejdę do tesco i większość rzeczy kupię :)

Objadłam się dziś wyjątkowo mocno. Chodziły za mną kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym i narobiłam dopiero ok.19.00 masakra! Jak ja zasnę?

Dziewczyny które są na L4 długo czekałyście na pierwszą wypłatę z ZUS? ja już czekam drugi miesiąc i zaczyna mnie to drażnić.

reklama
Aniek dawaj przepis na kotlety ziemniaczane, pamiętam smak z podstawówki a nie umiem odtworzyć w domu.
Mi płaci firma ale wiem że ZUS ma 30 dni od otrzymania dokumentów z firmy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry