reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pola@ no teraz np nic a nic mnie nie boli :o kolezanka mi powiedziala ze ona tak miala jak jej sie wszystko rozciagało:p zobaczymy jak bedzie po pracy[emoji14]

Maziajka - hahaha wybacz i nie zastrzelaj [emoji33][emoji33] wpadaj , mam jeszcze ponad pól wielkiego arbuza :D do tego sobie zaraz walne jabłko pozniej ziemniaczki pokrojone w plasterki zrobie na patelni , jeszcze w planach kluchy na parze z jogurtem jagodowym :D normalnie gastro mam okropne[emoji14]moglabym non stop cos jesc :o juz powstrzymuje sie dzisiaj od slodyczy bo 4 dni pod rząd wjechala conajmniej jedna tabliczka czekolady :D

Alex - to jest przekichane ..ja mam wrazenie ze wgl nie spie w nocy tylko sie kręce z boku na bok :o kupilam sobie tą poduche do spania ale nie wiele mi pomaga i narazie spie bez niej:/ Ja na truskawki skusilam sie jeden raz bo tak pieknie pachnialy ale oczywiscie w smaku zero .. u mnie termin na 6.07:p ale mam przeczucia ze urodze jeszcze w czerwcu[emoji14]zobaczymy :D

Liluli - ja uwielbiam ikee ale tylko nie w niedziele :D jest taki ruch ze ledwo da sie chodzic :D wybacz ze narobilam smaka , tak jak Maziajke ,również i Ciebie zapraszam na arbuza :D moj synuś to po tym arbuzie az cały podskakiwał:D
U mnie na odwrót, czekam na materac a łózeczko juz stoi :D oczywiscie jeszcze nie poskladane:p

Pumelova - haha ale jaja z tymi warsztatami :D wspolczuje dretwienia rąk :/ mojej znajomej w 30 ktorym tyg tak rece dretwialy przez tydzien ze musiala brac apap i byla z tym u lekarza[emoji14]oby nam szybko minely te dolegliwosci ..chociaz juz sie boje co to bedzie pozniej :D byle do konca :D a na samą mysl o tych sezonowych truskawkach to łooo trzęse sie [emoji23][emoji23] pomidorki tez pycha :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Liluli rozumiem;) ja w ogóle z moim nie chodzę na zakupy bo on nie lubi i oboje się zawsze wkurzamy więc ja zakupy robię swoje sama, a jak on coś chce kupić to idę z nim. A Ikea jest 10 km ode mnie więc ja sobie tam mogę skoczyc;) szkoda że nie można u nich przez neta kupowac.

Megan nie mów o słodyczach[emoji17]ja sobie pozwalam tylko w gościach żeby zaś nie przybrać tyle[emoji17]wczoraj u babci 3 kawałki ciasta zjadłam[emoji16]
Ja też nie byłam przekonana do rogala ale po prostu zaczęłam z nim spać i przywyklam. Czy mi pomaga to nie wiem.

Kasiulka a właśnie jak śpisz z rogalem to masz go z przodu czy z tylu?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - to poszalalas z tym ciastem :D ale rozumiem o co chodzi .. Ja przestalam wchodzic na wage takze jej nawet nie kontroluje bo widze ze moje cialo zbytnio sie nie zmienia[emoji14]jedynie troszke brzuszek i biust sie powiekszyl ciut ciut[emoji14]
A co do rogala to mi jest ciezko sie z nim przewracac na boki[emoji14]ale sprobuje dzisiaj znowu z nim spac bo mam cale lozko dla siebie[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny:)
ja uwielbiam ostatnio jabłka, których przed ciążą jakoś unikałam, generalnie unikałam owoców...a teraz mniamm. Po raz pierwszy od pewnego czasu nie zjadłam nic słodkiego przez weekend:D Ciekawe jak to wpływa faktycznie na maluszka...hmmm no bo jak na dzieci cukier zle działa bo są nadpobudliwe czyli innymi słowy poddenerwowane to na małą chyba też tak musi działac...a ja jej nie chcę denerwować :(

Wczoraj pojechaliśmy do parku, jechaliśmy godzinę! Myśleliśmy, że nie wytrzymamy - takie korki! W dodatku nie było gdzie zaparkować - kolejne kilkanaście min szukaliśmy miejsca. Ogrom ludzi, mówię Wam - aż nie fajnie się w takim tłumie spaceruje. Wolę nasz lasek blisko domu...

A wieczorem mój R robił bułeczki maślane ale nie wyszły - nie wiadomo czemu:( tydzień temu wyszły przepyszne...

Też bym chciała tak wić gniazdko jak Wy, no ale że nie jestem u siebie to musimy ograniczyć się do minimum. Powiedzcie mi kochane, bo zupełnie nie wiem co kupić z takich rzeczy aptecznych dla maluszka - tutaj jestem ciemna a wolę Was zapytać niz grzebać po necie. Wy niektóre doświadczone to łatwiej bo nie będę musiała kupować jakichś zbędnych pierdół, o których się czasem pisze...

A propos spania ja też się wierce w nocy no i zauważyłam że jak ląduję na plecach to cieżej jest mi oddychać.

Alex to termin mamy tak samo :)
Pumelova mi też ręce dretwieja w czasie snu. Ale to nie przez syncia, tylko od kręgosłupa, mam to od kilku lat. Dlatego jak się wybudzam w nocy nawet na siku to szybko zasypiam, kwestia przyzwyczajenia.
Biorę się do roboty, dziś w planie porządki w szafie w przedpokoju i wyniesienie zimowych kurtek i płaszczy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się slonecznie,wreszcie cieplutko na dworze,ja nadal zmagam się z dietą i cukrami,coś mi cienko idzie,wysłałam w piątek moje zapiski ginekologowi i nadal nie mam odp.hmm.
Zaczynam odczuwać mocne zmęczenie i brak sił,nie wiem czy to ciąża czy przez cukrzycę,dziś np.Po spacerze z wózkiem i młodym do piekarni,ledwie wróciłam do domu,a ostatnio zrobiłam sobie spacer i miałam trochę pod górkę to wózka nie mogłam upchnąć,kompletny brak kondycji :-[,też tak macie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea ja mam dobra kondycję póki co? Trochę się potrafię zasapac jak przesadze :) myślałam o Tobie jak Ci idzie z cukrem. Mi średnio szczególnie na czczo mam wysoki :/ w poniedziałek za tydzień idę do poradni cukrzycowej to coś się może dowiem.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
aim ja pracuje w okolicy Podgórza Duchackiego :) jestem tu codziennie póki co :)
aga_k_m też od maja planuję :) zobaczymy czy się uda
Pola@ my też planujemy malowanie pod koniec kwietnia początek maja i jeszcze meble w jednym pokoju bo do dziś nie mamy

ja miałam weekend intensywny :) urodziny małego :) wrzucę zdjęcie tortu na wątek o gotowaniu :) mały zadowolony... a ja dziś rano u lekarza z medivoweru po to by dostać skierowanie na badania :) no i czeka mnie glukoza ;) teraz siedzę w pracy i odpoczywam :)

Do góry