reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim - ciezko pow :) ja jestem mała, głowę tez mam mała. Urodziłam sie 3,5kg. Maz natomiast urodził sie 2,900 :D on jest wysoki i jest postawny. Swego czasu był gruby, ale jest z tego typu, ktory nawet jak schudnie to bedzie duży, bo nie jest gruby tak wiesz... ze tłuszcz dookoła itp. Tylko no duży :D ale co do głowy to sama nie wiem. Do reszty ciała jest proporcjonalna.
Tam jeden wymiar z tej głowy wyprzedza o 2 tyg :(
Staram sie myslec, ze taka jego uroda i ze wszystko i tak sie wyrówna, ale no troche sie boje... jak nie torbiele, to rozmiar głowy... juz nie mam siły. Wolałabym 3 pierwsze miesiace spędzić nad kiblem i byc non stop zmęczona niz cały drugi trymestr w oczekiwaniu i stresie :/ bo jednak ciezko jest o tym nie nyslec lub myslec tylko pozytywnie :/

Pumelova jest ok. Szyjka długa, zamknięta.
Na IP lekarz powiedział, zebym do czasu wizyty u swojego brała na wszelki luteinę i odpuściła sobie rowerek stacjonarny.
Ale z łożyskiem itd jest ok. Przodujące, bez odklejanie sie itp.
Ja mam nadzerke, ale nie wiem w sumie czy on ją widział. To mogło byc z niej w sumie. Fakt, ze wczoraj byłam bez mocy, wiec niepotrzebnie na sile wsiadłam na ten rowerek. Ale
To nie była żywo czerwona krew tylko sporo śluzu zabarwionego na różowo. I to było przy wypróżnianiu. Jakos bardziej sie napisałam. Potem juz nic nie byloC. No na wzierniku tylko jak badał to jeszcze troche i juz bardziej takie brązowawe.
7.04 mam wizytę u mojej, wiec moze nie kaze mi dalej brać luteiny. Zobaczymy. Pierwszy taz miałam taka syt i tak naprawde czuje sie ok, nie mnie nie bolało, wiec mam nadzieje, ze to jednorazowr i juz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ola, moja jak koleżanka urodzila corke to lekarze panikowali ze moze ma wodoglowie bo glowka byla za duza. Od razu usg bylo robione. No I okazało się, że wszystko jest w porządku tylko taka uroda. Jest więc duża szansa że u was jest podobnie [emoji4]
Pozdrawiam [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia, to wino bezalkoholowe to w Piotrze i Pawle. Jest białe, czerwone i różowe :) ooo widzę, że już dostałaś odpowiedź :) Ja nigdy za bardzo za winem nie byłam, bo mam głowa mnie po nim następnego dnia bolała. No i wczoraj wypiłam dwa kieliszki i też mnie rozbolała :/

Truskawka, to już kawał dziewuchy :)

Pumelova, super ten bujaczek. To prezent od dziadka?

AAggAA ja raz byłam sama z moim na rybach, i nigdy więcej :) wynudziłam się za wszystkie czasy. On nawet gadać nie lubi jak ryby łowi, tylko patrzy w tą wodę i się relaksuję :) Mogłabym się poopalać nad wodą, ale w południe ryby nie biorą :)

Ola W, trzymam kciuki za Twój spokój ducha, bo z maluchem na pewno wszystko jest ok :*

Kasia, to najlepszego mamusiu :)

Megan, cieszę się że już lepiej :) mnie też ostatnio kopała raz z jednej strony, raz z drugie. Raz z łokcia, raz z kopniaka :) To wreszcie daje wyobrażenie jak duże są już dzieciaczki :)

Ja po wczorajszym lataniu i przygotowaniu imprezki (dla starszyzny :)) i późniejszym siedzeniu przy stole, dziś mam dzień leniucha. Nawet obiadu żadnego nie robię, tylko wyjadamy to co zostało :)

Ika - ja tez sie nudze wtedy. Jade tylko po to zeby celebrowac pogode. Dzisiaj odpuscilam, za duzo tam dziadow[emoji4]

Zabieram sie za domowe hambuksy [emoji4]mniamo

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Megan nie mam pojęcia co to może być. Na twoim miejscu polezalabym poobserwowala, jak nie przejdzie to IP. Ja mam dosyć wysoki próg bólu i albo jeszcze mnie nic tak porządnie nie bolało albo to przegapiłam.
Karuzela chwilę zajęło co to za tabletki spam :) ech te ciążowe hormony.
Chybra zdrowia. Mi pomógł tantum verde i cukierki i spray.
Kasia udanego spaceru.
Mi jakoś nic nie idzie dzisiaj tzn jakoś nie mogę się ogarnąć żeby coś zrobić, na razie było małe spa i teraz muszę się wysuszyć.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela my akurat miejsca mamy zanadto;) uważaj na siebie z tymi skurczami :*

Megan to ja tak właśnie się czuje jak właśnie powstrzymam za długo gdzieś w gosci. Nie mam na to recepty bo mnie to wieczorem chwytalo lub popołudniu i następnego dnia rano już zazwyczaj nie czulam. A nie wiem czy czytałaś bo dziewczyny z Tychów coś tutaj proponował spotkanie dla nas że Śląska, chciałabyś?[emoji16][emoji16]

Kasia831 dzieki:) oczywiście zdaje sobie sprawę że to nie ma być od pierwszych dni oraz że dłużej niż kilka minut, nawet timer tam jest na 8, 15 I 30 ;) czytałam że to dla większego dzieciaczka będzie fajne. Śliczny tort!

Ika tak prezent:) mój tata to taki griswald jakkolwiek się to pisze, nawiązuje do filmu:D jeszcze nic nie kupujemy a on mi już z bujaczkiem przyjechal eh:D była córeczka tatusia to będzie wnusia dziadka[emoji16]

Aaggaa smacznego:D

Jadę do Brennej na ciacho, miłego popołudnia:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje dziewczyny :)

A powiedzcie- czy któraś z Was brała/bierze luteinę?
Mi lekarz przepisał "na wszelki" wczoraj. Oczywiscie wzielam, ale jestem z tego powodu niezadowolona, bo uwazam, ze to plamienie było z nadżerki... zreszta on pow, ze szyjka długa, wszystko zamknięte.
I tak troche nie chce sie faszerować na zaś :/ zwłaszcza hormonami. Zaluje, ze mi nie sprawdzili z krwi

A swoja droga wzrastała Wam
Waga po luteinie?

No mam nadzieję. Mam nadzieję, z e ostatecznie okaze sie proporcjonalny ;) zobaczymy. Wiem, ze stres teraz w niczym nie pomoze, trzeba czekac i tyle. Ale same wiecie jak to jest... tysiąc mysli na minute

reklama
Ola.W ja od 8 do 16 tyg przyjmowalam luteine i duphaston , potem nie caly miesiac przerwy i znowu luteina 2x dziennie i magnez[emoji14]przybieram na wadze normalnie i nic mi sie nie dzieje :) a moje jedyne dolegliwosci ciazowe to bole plecow i nog jak dluzej postoje , no i od wczoraj te klucie z prawej strony[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry