reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aim - ciezko pow :) ja jestem mała, głowę tez mam mała. Urodziłam sie 3,5kg. Maz natomiast urodził sie 2,900 :D on jest wysoki i jest postawny. Swego czasu był gruby, ale jest z tego typu, ktory nawet jak schudnie to bedzie duży, bo nie jest gruby tak wiesz... ze tłuszcz dookoła itp. Tylko no duży :D ale co do głowy to sama nie wiem. Do reszty ciała jest proporcjonalna.
Tam jeden wymiar z tej głowy wyprzedza o 2 tyg :(
Staram sie myslec, ze taka jego uroda i ze wszystko i tak sie wyrówna, ale no troche sie boje... jak nie torbiele, to rozmiar głowy... juz nie mam siły. Wolałabym 3 pierwsze miesiace spędzić nad kiblem i byc non stop zmęczona niz cały drugi trymestr w oczekiwaniu i stresie :/ bo jednak ciezko jest o tym nie nyslec lub myslec tylko pozytywnie :/

Pumelova jest ok. Szyjka długa, zamknięta.
Na IP lekarz powiedział, zebym do czasu wizyty u swojego brała na wszelki luteinę i odpuściła sobie rowerek stacjonarny.
Ale z łożyskiem itd jest ok. Przodujące, bez odklejanie sie itp.
Ja mam nadzerke, ale nie wiem w sumie czy on ją widział. To mogło byc z niej w sumie. Fakt, ze wczoraj byłam bez mocy, wiec niepotrzebnie na sile wsiadłam na ten rowerek. Ale
To nie była żywo czerwona krew tylko sporo śluzu zabarwionego na różowo. I to było przy wypróżnianiu. Jakos bardziej sie napisałam. Potem juz nic nie byloC. No na wzierniku tylko jak badał to jeszcze troche i juz bardziej takie brązowawe.
7.04 mam wizytę u mojej, wiec moze nie kaze mi dalej brać luteiny. Zobaczymy. Pierwszy taz miałam taka syt i tak naprawde czuje sie ok, nie mnie nie bolało, wiec mam nadzieje, ze to jednorazowr i juz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ola, moja jak koleżanka urodzila corke to lekarze panikowali ze moze ma wodoglowie bo glowka byla za duza. Od razu usg bylo robione. No I okazało się, że wszystko jest w porządku tylko taka uroda. Jest więc duża szansa że u was jest podobnie [emoji4]
Pozdrawiam [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia, to wino bezalkoholowe to w Piotrze i Pawle. Jest białe, czerwone i różowe :) ooo widzę, że już dostałaś odpowiedź :) Ja nigdy za bardzo za winem nie byłam, bo mam głowa mnie po nim następnego dnia bolała. No i wczoraj wypiłam dwa kieliszki i też mnie rozbolała :/

Truskawka, to już kawał dziewuchy :)

Pumelova, super ten bujaczek. To prezent od dziadka?

AAggAA ja raz byłam sama z moim na rybach, i nigdy więcej :) wynudziłam się za wszystkie czasy. On nawet gadać nie lubi jak ryby łowi, tylko patrzy w tą wodę i się relaksuję :) Mogłabym się poopalać nad wodą, ale w południe ryby nie biorą :)

Ola W, trzymam kciuki za Twój spokój ducha, bo z maluchem na pewno wszystko jest ok :*

Kasia, to najlepszego mamusiu :)

Megan, cieszę się że już lepiej :) mnie też ostatnio kopała raz z jednej strony, raz z drugie. Raz z łokcia, raz z kopniaka :) To wreszcie daje wyobrażenie jak duże są już dzieciaczki :)

Ja po wczorajszym lataniu i przygotowaniu imprezki (dla starszyzny :)) i późniejszym siedzeniu przy stole, dziś mam dzień leniucha. Nawet obiadu żadnego nie robię, tylko wyjadamy to co zostało :)

Ika - ja tez sie nudze wtedy. Jade tylko po to zeby celebrowac pogode. Dzisiaj odpuscilam, za duzo tam dziadow[emoji4]

Zabieram sie za domowe hambuksy [emoji4]mniamo

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Megan nie mam pojęcia co to może być. Na twoim miejscu polezalabym poobserwowala, jak nie przejdzie to IP. Ja mam dosyć wysoki próg bólu i albo jeszcze mnie nic tak porządnie nie bolało albo to przegapiłam.
Karuzela chwilę zajęło co to za tabletki spam :) ech te ciążowe hormony.
Chybra zdrowia. Mi pomógł tantum verde i cukierki i spray.
Kasia udanego spaceru.
Mi jakoś nic nie idzie dzisiaj tzn jakoś nie mogę się ogarnąć żeby coś zrobić, na razie było małe spa i teraz muszę się wysuszyć.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela my akurat miejsca mamy zanadto;) uważaj na siebie z tymi skurczami :*

Megan to ja tak właśnie się czuje jak właśnie powstrzymam za długo gdzieś w gosci. Nie mam na to recepty bo mnie to wieczorem chwytalo lub popołudniu i następnego dnia rano już zazwyczaj nie czulam. A nie wiem czy czytałaś bo dziewczyny z Tychów coś tutaj proponował spotkanie dla nas że Śląska, chciałabyś?[emoji16][emoji16]

Kasia831 dzieki:) oczywiście zdaje sobie sprawę że to nie ma być od pierwszych dni oraz że dłużej niż kilka minut, nawet timer tam jest na 8, 15 I 30 ;) czytałam że to dla większego dzieciaczka będzie fajne. Śliczny tort!

Ika tak prezent:) mój tata to taki griswald jakkolwiek się to pisze, nawiązuje do filmu:D jeszcze nic nie kupujemy a on mi już z bujaczkiem przyjechal eh:D była córeczka tatusia to będzie wnusia dziadka[emoji16]

Aaggaa smacznego:D

Jadę do Brennej na ciacho, miłego popołudnia:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje dziewczyny :)

A powiedzcie- czy któraś z Was brała/bierze luteinę?
Mi lekarz przepisał "na wszelki" wczoraj. Oczywiscie wzielam, ale jestem z tego powodu niezadowolona, bo uwazam, ze to plamienie było z nadżerki... zreszta on pow, ze szyjka długa, wszystko zamknięte.
I tak troche nie chce sie faszerować na zaś :/ zwłaszcza hormonami. Zaluje, ze mi nie sprawdzili z krwi

A swoja droga wzrastała Wam
Waga po luteinie?

No mam nadzieję. Mam nadzieję, z e ostatecznie okaze sie proporcjonalny ;) zobaczymy. Wiem, ze stres teraz w niczym nie pomoze, trzeba czekac i tyle. Ale same wiecie jak to jest... tysiąc mysli na minute

reklama
Ola.W ja od 8 do 16 tyg przyjmowalam luteine i duphaston , potem nie caly miesiac przerwy i znowu luteina 2x dziennie i magnez[emoji14]przybieram na wadze normalnie i nic mi sie nie dzieje :) a moje jedyne dolegliwosci ciazowe to bole plecow i nog jak dluzej postoje , no i od wczoraj te klucie z prawej strony[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry