reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny , mam malutki problem .. Wczoraj jakos po 21 zaczęło mnie kłuć po prawej stronie i momentami przechodziło , ale czasami to byl taki ból ze łapał mnie paraliż , albo jak podnosze prawą noge do gory to tez czuje uklucie i ucisk .. Maly sie wierci jak szalony i naszła mnie mysl ze moze gdzies mnie tam uciska? Jak myslicie ? Bo nie wiem co robic . Wizyte mam dopiero 5 kwietnia . Miłej niedzieli :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale na dole? A masz wyrostek? Pytam, bo to mi przeszło przez mysl, jak napisalas o unoszenie prawej nogi.

Albo jestes przemeczona i/lub uciska Cie dziecko. Moze sie tak ułożył niefortunnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale na dole? A masz wyrostek? Pytam, bo to mi przeszło przez mysl, jak napisalas o unoszenie prawej nogi.

Albo jestes przemeczona i/lub uciska Cie dziecko. Moze sie tak ułożył niefortunnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mam wyrostek[emoji14]ogladalam serie na youtubie z lidką piechotą i w podobnym tyg ciazy miala taki ból , pojechala do lekarza z mysla ze to wyrostek a lekarz jej na to ze kobiety w ciazy wyrostek maja pod zebrami i sie okazalo ze maly gdzies ja uciskał ale wiadomo kazdy przypadek jest inny [emoji14]hmm a jak jest wyrostek to boli ciągle czy wlasnie raz boli a raz nie ? Teraz jak leze na boku jest ok , ale np jak sie przekręcałam na drugi bok to masakra .. Nie pamietam teraz w którym tygodniu ale mialam podobnie tylko duzo lżej z lewą stroną .. Mam wrazenie ze jak naciskam ręką ( tez odczuwam lekki ból ) to czuje zgrubienie ale sama nie wiem :/

Megan ja miewam takie kolki jelitowe, klujacy kolkowy ból. Przechodzi po jakimś czasie jak mina wzdecia. Tak po pół dnia mnie czasem boli, a zaczyna się jak za dużo się schylam tak mysle. Gazy mi się przemieszczają, potem coś tam wstrzymam i zdarza mi się takie cos. Miałam chyba z 5 razy w sumie, pierwszy raz miesiąc temu, raz po lewej raz po prawej.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Megan z tego co opisujesz to wygląda to na ucisk. Mialam podobnie ale w wyzszej ciazy. Obserwuj, spróbuj odpocząć albo zająć się czymś może dzidzia zmieni położenie.

Ola jeśli dwóch lekarzy mówi że jest ok to.moze warto poczekać jak będzie na nastepnym usg. Natomiast jeśli kolejna konsultacja u specjalisty miałaby cię uspokoić to moze

Chybra tabletki *spam*, isla i fiorda dobrze nawilzaja. Jak tylko czuje że coś mnie bierze to syrop *spam*- tylko w takiej formie jestem czosnek przyjąć.

Pumelova super bujaczek, myślałam nad nim ale nie mam miejsca, chyba że trafi się synuś "nieodkladalny" to bede myslec bad bujaczkiem albo chusta.

Aga nie pojawiają się już te skurcze co 15 minut, ale tak raz na 1-2h godzinę są a większość czasu odpoczywam. Od jutra muszę wrócić "do normalnego" trybu życia i ciekawa jestem jak bedzie. Narazie spokojnie- myślę że magnez zacznie działać a przecież w przeciągu kilku dni szyjka ż 4cm aż tak chyba nie poleci...- pocieszam się:p
Drugi dzień odpoczynku a ja już nie wiem co że sobą robic. Zrobiłam rozeznanie w rzeczach kosmetycznych dla babelka, przegladnelam youtube i zaległe seriale.

Lilith co u Ciebie? Dzieciaki mają jeszcze jakieś ślady po Bostonce? U mojej córci minął miesiąc i zaczyna jej schodzić wierzchnia warstwa paznokci. Co za dziadostwo z tego wirusa.

Z tą kolką to w sumie tez moze byc , zaparc nie mam bo do totalety potrafie isc nawet 3 razy ale za to wczoraj wlasnie gazy mnie męczyly zanim sie to zaczęło i troche chyba powstrzymywalam bo bylismy z moja mama i Kamilem u jego mamy + mialam bardzo intenstywny dzień , duzo schylania sie , chodzenia .. Poczekam jeszcze troche zanim zdecyduje pojechac na ip . Bo raz nic nie czuje a czasem jak zlapie to hoho

No i spanie było mega słabe. Mam nadzieję, że nadrobię gdy syn kimnie. Piję od rana różne herbatki owocowe i z miodem i aktualnie się inhaluję. Muszę się jakoś ogarnąć na jutro. A nawet stan podgorączkowy mnie nawiedził :oo2: Ojciec mi niedługo tantum verde przywiezie, zobaczymy czy pomoże.
Nie planuję dziś wychodzić, a takie słonko wyszło ymmm :zawstydzona/y:
Męż zrobi carry na obiad, a później zobaczymy.
Ja jakoś nie zauważyłam powiększenia się znacznego piersi, tylko bolą mnie. Ale wicie gniazda mam bardzo. Co chwilę coś nowego wymyślam do kupienia czy zrobienia :blink:

dzień dobry w kolejny piękny dzień:) dziś dostałam prezent od mojego dziecka na dzień mamy bo tutaj przypada na 26 marca:)

pumelova fajny bujaczek, my dostaliśmy ostatnio taki leżaczek ale słyszałam, że na początku nie powinno się dziecka wkładac do czegoś co nie jest absolutnie płaskie. A wczoraj natknęłam się na artykuł wyjasniający, że takim bobasom opada główka i może dojść do zatkania dolnych dróg oddechowych...
Mój prezyjechał po imprezie i odsypia:) Jak się prześpi to wio na spacer i lodów mi się chce przy okazji:)

Załączniki

• IMG-20170326-WA0001.jpeg
    IMG-20170326-WA0001.jpeg
    790,7 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady :) jak teraz sie troche przeszlam na sloneczku to nie czulam wgl bólu :) tylko jak sie pogorszy i nie bedzie przechodzic to jade na ip , nie ma co[emoji14]ale pociesza mnie to ze synek ma tam niezly ubaw[emoji14]dzisiaj rano kopał równoczesnie w obie strony brzucha[emoji14]smieja sie ze mnie że moze mam tam blizniaki:p

Do góry