reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny czy któraś z Was miała podobna sytuacje:

Jestem w 25tc. Mały wszystkie wymiary ma w normie. Test pappa itd tez ok. Ale jego główka jest niewiele, ale jednak ponad normę... no i ogolnie wieksza w stosunku do reszty ciała. Lekarz kazał sie nie niepokoić i obserwować na usg. Ale niewiadomo z czego to wynika. Mam mętlik w głowie :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę z bólem gardła i ja się w końcu obudziłam:no2: Wiem, że można Tantum verde, ale coś innego może też polecicie? Może jakieś tabletki do ssania dla ciężarnych? Póki co ratowałam się herbatą z miodem i cytryną , mlekiem z miodem, malinową herbatą. Mogłam się wieczornym spacerem urządzić. A i dziś na obiad do rodziców poszliśmy piechotą, a wiało jak opętane :-( :( Aj no nic. Czasu nie ma na chorobę:-p
Brat z dziewczyną jutro przyjeżdżają, a pojutrze z synusiem do alergologa więc muszę jakoś ogarniać.
Aaa i pizza dziś wjechała hehe, dawno nie było, a co mi tam ;-) ;)
Poodkurzałam, pomopowałam, powycierałam kurze więc jutro spokój.
No to zaraz lulu ;-) ;)

Ola.W myślę, że główka dzidziusia jest zawsze niesymetrycznie większa. Skoro lekarz mówi żeby się nie martwić, to bym zaczekała do następnego badania i zobaczysz, może sprzęt coś przekłamał?
Truskawka gratuluję dużego bobaska, u mnie faktycznie spora różnica i pewnie synuś chętnie by pomagał, ale jak pisałam wcześniej, nie mieszka już z nami, na dodatek za granicę mi poleciał i odwiedza nas 2-3 razy w roku.
Linoone no ja w jego wieku też już byłam po ślubie i miałam jego (4 latka) :tak: ale jemu nie zbyt się spieszy. Pracuje i jeszcze się uczy, twierdzi, że nie stać go na dziewczynę :happy: pewnie nie trafił jeszcze na tę jedyną.
Ja chyba dziś przegięłam z pracą? Padam na twarz, a kręgosłup mnie boli strasznie. Nie mam siły, muszę się jakoś pod prysznic zawlec i idę spać. Mężo na jutro wycieczkę wymyślił i trzeba jakoś rano wstać.

Ostatnia edycja:
Kurczę z bólem gardła i ja się w końcu obudziłam:no2: Wiem, że można Tantum verde, ale coś innego może też polecicie? Może jakieś tabletki do ssania dla ciężarnych? Póki co ratowałam się herbatą z miodem i cytryną , mlekiem z miodem, malinową herbatą. Mogłam się wieczornym spacerem urządzić. A i dziś na obiad do rodziców poszliśmy piechotą, a wiało jak opętane :-( :( Aj no nic. Czasu nie ma na chorobę:-p
Brat z dziewczyną jutro przyjeżdżają, a pojutrze z synusiem do alergologa więc muszę jakoś ogarniać.
Aaa i pizza dziś wjechała hehe, dawno nie było, a co mi tam ;-) ;)
Poodkurzałam, pomopowałam, powycierałam kurze więc jutro spokój.
No to zaraz lulu ;-) ;)
chybra poszukaj sobie jakichś tabletek z propolisem pszczelim albo, już kiedyś dawałam linka, do Propolis spray forte:) Ja jestem zwolenniczką tego co naturalne więc wyszukiwałam różne naturalne cuda i co do bólu gardła to ten spray super mi się sprawdził bo propolis to naturalny antybiotyk. Cena w aptece ok 17 zł

Dwóch niezależnych lekarzy to zauważyło. Jeden zapytał na poczatku czy tata dziecka jest duży. A drugi (dzis, bo byłam na IP bo miałam plamienie) uznał, ze jest wieksza. Tak o ok 1,5tyg. Długo to sprawdzał. Powiedział, ze niewiadomo czemu i ze pozostałe pomiary w normie i płyny itd tez, ale główka wyprzedza pozostałe wymiary i nalezy to obserwować. W sumie nic wiecej nie powiedział... a ja byłam w stresie. W usg polowkowym była w górnej granicy normy. Teraz niby odrobine przekroczona, ale raczej nadal norma

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i chyba mnie dopadła ciążowa bezsenność. Leżę tak od 1,5 h z palącym gardłem i nosem. No nic. Byle do rana :blink:

Chybra witaj w klubie... ;) ja juz nadrobilam forum, przejrzalam instagrama, facebooka i twittera i co dalej?

W domu cisza. G obok mnie smacznie spi. Masakra...

reklama
Misia pisze o syndromie wicia gniazda- mi sie uaktywnil ostarnio na maksa. Ciagle chodze po domu i planuje, mierze. Jak taka wariatka. Na pierwszy ogien idzie balkon bo mam swiezo wyremontowany a w grudniu upolowalam w promocji nowe mebelki tarasowe. Teraz tylko ogarne po zimie i zacznie sie rozstawianie i sadzenie ;)

Co do siary- ja jeszcze nie mam, za to zyly na piersiach ogromne. Widoczne jak rzeki na mapie.

ZonaGraja- gratulacje i powodzenia w aklimatyzacji w nowym miejscu.

Piszecie o ciastach i pieczeniu a mnie znowu przesladuje chec na miecho. O kazdej porze dnia i nocy.

Do góry