reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Żonagraja oświecenia to rzut beretem ode mnie :-)

Właśnie wróciłam z ip. Te skurcze nie dawały mi spokoju a w nocy były co 15 minut, nospa nie pomogla. Na szczęście wszystko ok pozamykane. Zmieniono mi Lactomag+ aspargin na asmag forte. Lekarzem nie jestem ale chyba asmag ma mniej magnezu niż to co brałam? Zobaczymy. Weekend mam leżeć więc ż planow nici ale przynajmniej nadrobie forum :-)

reklama
Karuzela ja tez biore asmag forte, podobno jest bardzo skuteczny przy twardnieniach brzucha i takie tam (porownania nie mam, bo od poczatku go lykam), wiec spokojnie zmien na asmag. Ja biore 3x2.

Patuszka milego dnia w pracy! Pochwal sie jak cos upieczesz:)

Aniek zapraszamy:) trojeczka dzieci- super!:)

Dziękuję za miłe powitanie.
Inka super wózek, my właśnie też w tym tygodniu kupiliśmy wózek, nic więcej na razie dla dzidzi nie mam.
Pumelova termin na 21 lipiec, ale powiedział lekarz, że może być wcześniej, dzidzia szybko rośnie, jest o 2 tygodnie większa. Jestem z Pszczyny (śląsk), blisko Tychów.
To moja 3 ciąża i oczekujemy Majeczki. Wcześniej były chłopaki.:)

Ooo widzę ze coraz więcej Majeczek się nam szykuje. U mnie tez będzie Maja jeżeli okaże się dziewczynką oczywiscie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bulkasia współczuję zalania my świeżo po remoncie też tak mieliśmy sąsiad zalał nam najpierw kuchnie po czym później łazienkę i pokój starszego syna czytał lekture i mówi słyszę że coś kapie ja wchodzę patrze a tu żółto na suficie i w dużym salonie zauważyłam plame małą na suficie wkurzona byłam tak zglosilismy do ubezpieczenia i oddali nam śmieszne pieniądze teraz wszystkie pomieszczenia sa wyremontowane jak by nas znów zalali to bym się wściekła na maksa.

U nas wczoraj mega ciepło piłam pierwszą kawke na działce:) zamowiłam dla młodego trampoline ma przyjść dopiero pod koniec kwietnia.
Robię kącik dla nas i małej także znów będę mieć swoją wymarzoną sypialnie zamówiłam materac przez allegro na zdjęciu podglądowym całkiem inny a rzeczywistość inna jeszcze stoi zapakowany no zobaczymy czy wygodny ceny materacy stacjonarnie to od 2000 do 3000 dziewczyny to kupe kasy a na allegro ten sam skład a ceny atrakcyjne.

Dziś miało być pięknie i słoneczko zapowiadają ok 10 stopni miał być grilek na działce i wylegiwanie na leżaczku ale okaże się:)miłego dnia babolki:)

ŻonaGraja super :) witaj w Krakowie :) nawet dziś słonko świeci dla was :) jak się ogarniesz to pytaj :)
Aniek42 gratuluje córeczki :)
aim z której strony Krakowa jesteś ?
Karuzela leż i odpoczywaj

ja od rana piekę tort na jutro :) własny pomysł :) jak mi wyjdzie to się pochwalę :) Miłego dnia :*

Witaj Aniek! U mnie też Majeczka w brzuszku siedzi :-)
Widze że część z Was spędziła wieczór na wypiekach, ja też :-) zrobiłam czekoladowy sernik z malinami i dziś zjadłam go na śniadanie :-) mamy dziś gości wieczorem, przyjeżdżają rodzice, teściowie i babcie, także czeka mnie trochę pichcenia. Przetestuje też wino bezalkoholowe :-) jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :-)
P.S Chybra ostatnio też miałam chetke na taka imprezę :p lubiłam czasem tak zaszaleć, ale tylko w towarzystwie przyjaciółki. Facet się do tego nie nadaje :-)

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)

Karuzela to dobrze, że sprawdzilas, odpoczywaj teraz :)

Aniek42 gratuluję córeczki :) bracia będą jej pilnować i bronić :D

Abed pewnie wyjdzie pyszny :) smacznego i czekam na zdjęcie ;)

Tymuniek udanego grillowania :)

I u nas dzisiaj słońce od rana. Popołudniu jadę do rodziców a mój idzie robić zdjęcia na mecz.

Miłego weekendu dziewczyny :)

Madziazt, ja właśnie mam takie kieliszki które zmieszczą całą butlę wina. Ale rzadko kiedy napełniam je w całości ;)
Aniek, gratuluję córci, Maja to przepiękne imię :)
Karuzela, dobrze że to sprawdziłaś, przynajmniej jesteś spokojna :)
Tymuniek, zazdroszczę grillowania!
Abed, powodzenia w pieczeniu, jak skończysz to koniecznie się pochwal :)
Ika, no to miłego wieczoru, i smacznego winka bezalko
Chybra, Ika, mnie nie ciągnie do takiego imprezowania, nigdy tego nie lubiłam. Co innego spokojny wieczór z mężem, czy kilkoma znajomymi w domku, sącząc winko, z serami, z winogronami i prosciutto, czy jakąś kiełbaską włoską :D

U nas piękne słońce, więc dopijam kawę i lecę się przemaszerować z psami nad wisłę. Potem odbieram wywołane fotki i będę sobie dekorować salon :)
Zmierzyłam dziś rano brzuch, bo taki jakiś mały mi się wydawał, a tu 1 cm mniej! hehe, dziwne, bo wczoraj, aż wstyd się przyznać, ale obżerałam się batonikami i chipsami. I mało tego nie zjadłam :p

Miłego weekendu brzuszki!

Patuszka zazdroszczę grilla! Uwielbiam! [emoji173][emoji173][emoji173] ale muszę jeszcze poczekac:D

Karuzela życzę Ci spokojnego weekendu :*

Tymuniek Tobie również udanego grilla życzę:D

Abed zrób nam smaka, pewnie:D

Ika zgadzam się, taka imprezka to tylko z kolezankami:D moja ostatnia od której nie pije wódki to panieński najlepszej przyjaciolki[emoji16] jak jesteśmy z mezami na imprezie to jakiś drink albo piwo, a jak same to oczywiście czysta :D

Linoone każdy rodzaj spotkania z przyjaciółmi jest dobry i każdy uwielbiam ;) co by człowiek zrobił bez przyjaciol[emoji173][emoji173][emoji173]

Słońce słońce w końcu! Miłego Dnia!! [emoji274]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pola@ dzieci to troje, ale w domu będzie dwoje, bo najstarszy synuś z pierwszego małżeństwa jest już dorosły i samodzielny:-) :) bo ja, to już taka dojrzała mamusia jestem. Tak że w domu zostaje młodszy i Majeczka.
Pumelova fajnie wiedzieć, że jest Nas tutaj więcej , tak blisko:) Wy się tak dobrze znacie, jejku kiedy ja was wszystkie zapamiętam?;)
Wózeczek używany ABC Design 3w1, ale w bardzo dobrym stanie. Taki uniwersalny, ciemny jak chciałam.
Madziazt Majeczka od dawna chodziła mi po głowie, też myślałam o Milence, albo Elizce. Wbrew pozorom nie ma tak dużo tych Majek. Osobiście znam 2 ze szkoły mojego młodego.
Ika89 widzę, że tu Majeczki w większości, fajnie:p
Ewella90 mam nadzieję, że będą... Starszy okazyjnie, ale młodszy powiedział, że będzie spał z dzidzią, tylko do zmiany pieluszek będzie mnie budził hahaha
ŻonaGraja gratuluję przeprowadzki! Nas też czeka przed samym porodem, albo od razu po nim, nie wiem jak się wyrobimy.
Linoone dziękuję.
Dziewczyny skąd wy tyle energii macie na to pieczenie, wstawanie wcześnie, zakupy, remonty? Ja to trochę się poruszam i od razu dyszę jak parowóz, zmęczona jak po maratonie. Wcześniejsze ciąże z chłopakami też wulkan energii, a teraz na spokojnie.

Dopijam kawę i zmykam na budowę coś pościemniać, bo mąż tam od rana ciężko pracuje. Po południu też może jakiegoś grilka zamiast obiadu zrobimy?
Życzę Wam miłej soboty dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Do góry