reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pracodawca i Zus ma obowiązek do 28 lutego wysłać PIT. Firma powyżej 20 pracowników wypłaca zasiłki chorobowe, wtedy PIT tylko z zakładu pracy. Kiedy miałaś przelew z Zusu?? Może dopiero w tym roku Ci coś wyplacili. Jakby co pytajcie pracuje w biurze rachunkowym

reklama
Cześć.
Dziękuję dziewczyny za gratulacje i miłe wpisy. Kochane jesteście :*

Jakoś się przyzwyczaję do sisiorka. :)
Mąż przeszczęśliwy. Już mówi że pojedzie z synem do Barcelony na stadion Camp Nou
Masakra :)

Umyłam dzisiaj okna bo kupiłam firanę do kuchni no to była motywacja na porządki. Na obiad zupa pieczarkowa bo coś ostatnio pieczarki są przepyszne :)

W lidlu miałam spięcie ze starą babą bo niechcąco dotknęłam ją wózkiem. Przeprosiłam a ta wywody zaczęła robić. Mówię do niej że nie zrobiłam tego specjalnie a ta dalej... No to powiedziałam jej "a weż babo spier...aj"...
Może nieładnie no ale nie wytrzymałam...

Cześć.
Dziękuję dziewczyny za gratulacje i miłe wpisy. Kochane jesteście :*

Jakoś się przyzwyczaję do sisiorka. :)
Mąż przeszczęśliwy. Już mówi że pojedzie z synem do Barcelony na stadion Camp Nou
Masakra :)

Umyłam dzisiaj okna bo kupiłam firanę do kuchni no to była motywacja na porządki. Na obiad zupa pieczarkowa bo coś ostatnio pieczarki są przepyszne :)

W lidlu miałam spięcie ze starą babą bo niechcąco dotknęłam ją wózkiem. Przeprosiłam a ta wywody zaczęła robić. Mówię do niej że nie zrobiłam tego specjalnie a ta dalej... No to powiedziałam jej "a weż babo spier...aj"...
Może nieładnie no ale nie wytrzymałam...

Hahaha[emoji16] dobrze jej powiedziałaś[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka, Paninka czyli ja tylko od firmy mam pit bo u mnie duzo osob pracuje.

Inka i dobrze jej powiedzialas jak nie wystarczyly przeprosiny [emoji2]

Misia w takim razie sprawdzę dziś w nocy,zjem też inaczej kolacje i przed snem większą porcję
Inka mecz na Camp Nou to też moje marzenie,miało się spełnić w maju,ale tą podróż musimy odłożyć w czasie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie, od jakiegoś czasu z prawej strony między pępkiem a pachwina mam takie dziwne odczucie jakby dretwienie. Trochę takie uczucie jak się przesadzi mocno z ćwiczeniami i mięśnie tak drżą. Jakby skrzydła kolibra od środka mnie smyraly. Dzisiaj to już cały dzień prawie tak mam. Czy któreś mama tak czuła? Może wiecie co to może być?
Tea napisz co ci wyszło. Mi tak kazała mierzyć jak wychodził mi wysoki cukier na czczo -mi nic nie spadło. Z jakim cukrem się położyłam z prawie takim samym wstałam, no może z 15 jednostek mniejszym. Jak masz wahania w nocy to najlepiej wieczorem zjeść coś co długo się przetwarza, a nie co ma cukry proste.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka, dzięki za wyjaśnienie sprawy z ZUSem. Mi wypłaca zasiłek, bo jest poniżej 20 pracowników, ale pierwszy przelew dostałam od nich w styczniu. Czyli dopiero w przyszłym roku dostane od nich PITa? Dopytam się jeszcze dziewczyny, która mi rozlicza.
Mąż skręca komodę, na rzeczy malutkiej :) Teściowie przyjadą w sobotę i przywiozą nową dostawę ciuszków od szwagierki.
Tea, chciałabym jakoś Ci pomóc, bo widzę, że przejmujesz się bardzo. Niestety kompletnie nie mam o tym pojęcia :( Dobrze, że są Kasiulka i Misia, to zawsze coś podpowiedzą :)

Dziewczyny tak jak Wam pisałam, że robię posiew moczu, dzisiaj odebrałam wyniki i wynik ujemny. A w ogólnym zawsze mi bakterie liczne wychodzą. I dobrze, że mi ginekolog nie zaleca jakiś urofuraginum i tym podobne albo co gorsza antybiotyków jak to lekarze mają w zwyczaju jak widzą tylko ogólne wyniki, tylko posiew jest miarodajny. :)

reklama
Inka BRAWO TY ;) chciałabym zobaczyć minę tej baby
Ika to przelew miałaś robiony za miesiąc grudzień? Jeśli tak to wydaje mi się że też powinni Ci przysłać pit.

Wiecie rano obudziłam się z drapaniem w gardle:( teraz dużo owoców jadlam i cherbata z domowym sokiem malin. Jak do jutra nie przejdzie to dodatkowe mikstury wprowadze-taką mam wiosneo_O

Do góry