reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tea tak jak Kasiulka pisała, utrzymanie tej diety jest bardzo trudne, ale dasz radę! Pomysł czy jeszcze nie skonsultować się z innym lekarzem, na bym to zrobila dla spokoju ducha.

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady co do organizacji urodzin córy!:)

reklama
Witam was
Lilith bardzo dużo zdrówka wam zycze oby Ci i synkowi szybko przeszło!

Aga to miałaś "ciekawy" poranek-całe szczęście że mogłaś gdzie indziej pójść!

Życzę wam dobrych wyników!

Pola my do córki zaprosiliśmy siostrę chlopca ale to dlatego że we trójkę mają zajęcia. A z klasy nie prosiliśmy żadnego rodzeństwa bo bym zbankrutowala-prawie kazde dziecko ma PRZYNAJMNIEJ jedno! A jak chcesz to proś tylko uważaj czy jakiegoś nie pominiesz bo możesz być nieświadoma;)

Aha przed badaniami z cukrem musisz być na czczo 12h więc wszystko zależy o której tam dotrzesz. No i tylko wodę w tym czasie można pic (ja nie miałam i sok w nocy piłam i miałam za wysoki cukier i badania z glukoza doszly:baffled:) a czy tak jest przy tolerancji glukozy wydaje mi się że tak ale 100%pewności nie mam

Karuzela gratuluję udanej wizyty-super ze wszystko dobrze(jesteś 4 tyg przedemną a Twój synus waży więcej niż moja dwójka razem-ciekawe jak dalej). A Tobie zdrowia życzę!

Mam jeszcze 6str do nadrobienia ale to już jutro-a jak macie badania czy wizyty to powodzenia i trzymam kciuki!

Dobranoc i spokojnej przespanej nocy;)

Dziękuję wam dziewczyny za te słowa,jesteście kochane,ja też wierzę że dietą uda mi się utrzymać cukier w normie.trochę się uspokoilam bo po 2 godz.wyszedł 135,to nadal za wysoki ale już nie 250.
Dla mnie obliczanie kcal to już czarna magia a gdzie jeszcze cukry i tluszcze,ale mąż jest w pogotowiu,chodzi za mną z zegarkiem,najważniejsze to wiem,jeść mało ale często i 2 kolacje,najważniejszy posiłek jest przed spaniem.zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu.
Dobranoc,przespanej całej nocy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea trzymam kciuki żeby udało się zapanowac.nad.cukrem. współczuję że lekarz tak Ciebie potraktował zamiast straszyć powinien powiedzieć czym to grozi ALE przede wszystkim cię wesprzeć i uspokoić!

Aż ż ciekawości spojrzałam jaką miała wagę córcia na tym etapie i taka sama... A urodziła się w 42tc 3270g (W 40tc.miala 3kg) takze myślę że będzie ok chociaż nigdy nic nie wiadomo. Waga synka też będzie istotna przy decyzji czy sn czy cc.

... znowu nie śpię .... tym razem od 3.30 [emoji22][emoji35]

3jgxhqvkn04csc4c.png

Kalorie Tea maja mniejsze znaczenie jak indeks glikemiczny. Choc czesto to jedno idzie w parze z drugim. Dodatkowo kazda osoba na dany posilek reaguje innymi skokami. Sa stronki mysle ze pewnie i apki na telefonie gdzie mozna sprawdzic. Ale jednym slowem trzeba sie zachowywac jakbys sie odchudzala bez pieczywa bialego, z ciemnym bardzo uwazac jest pociemniany karmelem czesto, wszelkie makarony biale out, ryz bialy tez. Zapoznaj sie z roznymi blogami, poznaj teraz modna diete roslinna np z jadlonomii. Jest cale mnostwo przepisow i odkrywanie nowych smakow ;)
Potraktuj to jak przygode kulinarna, nie mysl zego nie mozesz tylko co mozesz jesc. Z optymizmem, a zobaczysz jak za pare dni bedziesz milo stawac na wage

Tea super ze.mezus się zaangażował i ic pomoze we dwójkę na bank dacie radę :) my trzymamy kciuki.
Pumelova przepis wrzucilam w przepisownik piecz bo naprawdę warto.
Aha współczuję problemów ze spaniem ja co prawda budzę sie.kilka razy w nocy ale w.miarę zasypiam.
Ja po sniadanku :) sily duzo.ale co z tego jak musze się oszczędzać, jejku.nie jestem typem kanapowca i tak.ciezko mi siedzieć bezczynnie az mnie roznosi w.srodku.
Pogoda beznadziejna kiedy.zawita piękna i ciepła.wiosna bo tak mi sie marzy juz usiąść na polku :)

Tea, trzymam za ciebie kciuki. Teraz tylko postaraj się trzymać diety i oby było dobrze i obyło się bez insuliny. Tak przejrzałam jak się odżywiać w takim przypadku i w sumie to po prostu zdrowe odżywianie. Tylko trzeba się mocniej pilnować niż przy zwykłej diecie :) No i super ze mąż cie wspiera!

Aha, bidulko, współczuję problemów ze spaniem.. to nic fajnego, potem cały dzień do kitu (przynajmniej u mnie)

A ja bez śniadanka właśnie siedzę na glukozie. Kolejki na szczęście zero, byłam pierwsza. Myślałam że będzie dramat z wypiciem, dostałam cytrynową i było ok. Tzn. taki ulepek ale dałam radę bez problemu. Ale najgorzej że jeszcze 2h czekania.. Potem w nagrodę idę sobie kupić buty! :D
Pogoda na razie piękna w Warszawie, może jakiś spacerek też zaliczymy.
Miłego weekendu!

Hej, hej [emoji5]

Linoone - oby czas pomiędzy kluciami szybko mijał [emoji5]. U mnie kryzys był po godzinie. Jak wstałam i ruszylam pod gabinet na klucie po 1h to było mi mega słabo, i zaczęło mi się odbijać ta glukoza. Na szczęście można wziąść parę lyczkow wody - to pomaga [emoji5]

Tea - trzymam mocno kciukasy za Ciebie [emoji5]. Wspólnymi siłami (z mężowym) napewno się uda! Zastanawiam się czy też na taką dietke nie przejść (w poniedziałek odbieram wyniki, i nie zależnie od tego co tam będzie, warto będzie zmienić nawyki żywieniowe) - z pewnością nie zaszkodzi [emoji6]

Kika - polecam babkę majonezowa z Winiary (wiem, wiem - majonez... Ale to raptem 4 łyżki i w ogóle jego nie czuć [emoji5]) - zawsze można do części ciasta dodać kakao, i wyjdzie Ci zebra jak ta lala [emoji6].
Bądź na kisielach - poprzez zastosowanie różnych kolorów/smaków całkiem ciekawie wygląda w przekroju [emoji5]

Aha - bidulko, o której usnęłas?
Jaka decyzja odnośnie dalszego L4? Ja wracam w poniedziałek - i chciałabym do końca kwietnia popracować, a od maja pełen spoczynek zawodowy [emoji5]

aim - a Ty gdzie? Coś Cię ostatnio mało widać..

reklama
Dzień dobry mamusie. Odwiozlam męża na autokar. Już jedzie na narty. Pierwsza noc jakoś poszła, wzięłam sobie jego noszona bluzkę pod nos i zasnęłam. Najbardziej brakuje mi jego zapachu do spania, jak walnięta jestem.
Tea wierzę że dasz radę z dietą, na dobre Ci wyjdzie na pewno, a nawet jeśli nie ogarniesz cukrzycy to insuliny też jest dla ludzi. Nie martw sie. Ja wczoraj nie jadłam 6 godzin bo po prostu zapomniałam i byłam zajęta, dopiero jak się zaczęłam źle czuć to się zorientowałam. Potem po małym posiłku cukier mocno skoczył. A jak pojadam coś cały dzień to jest dobry.
Lilith no kobieto co z tym Twoim zdrowiem. Wpadłaś w jakiś krąg zarazkow chyba. Zdrowiej.
Wszystkim życzę miłego weekendu, ja zabieram się za sprzątanie i prasowanie. Chciałabym też choć jedna szafkę ogarnąć z papierami.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry