reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej ja dziś też po drinku glukozowym, czekam na ostatnie pobranie. Na początku mnie zmroziło, bo laborantka powiedziała, że po cytrynowej glukozie najczęściej kobiety wymiotują. Ale nie jest źle, kolejki nie było, weszłam druga, jest jedna ciężarna weszła po mnie, też glukozę robi. Wyniki będą w poniedziałek. :biggrin2:

reklama
aim - a Ty gdzie? Coś Cię ostatnio mało widać.
Miałaś szczęście że w ogóle zobaczyłam te wiadomość ;) bo nie czytam większości stron teraz. Takie zaskoczenie że miałam mieć teraz trochę lżej w pracy a jest na odwrót. I w pracy nie mam nawet minuty żeby tu zaglądnąć a po jestem na tyle zmęczona że mi się nie chce :p no i tak wychodzi że jestem mało aktywna...

Ja też jeszcze czekam na ostatnie pobranie. Jeszcze 15 minut. Chyba oszaleje!
Ja mam mieć wyniki dziś wieczorem, nie ukrywam, po historii Tea, zaczynam się denerwować czy że mną będzie wszystko ok..

Hej dziewczyny, u nas dziś pogoda beznadziejna pada deszcz i zimno. Zbieram się zaraz z moimi dzieciakami na zajęcia sensoryczne bo udało mi się ich zapisać na jakieś darmowe :)
Ja mam tylko jedną babcie ale jest bardzo Kochana, uwielbiam ją zresztą dziadka też, moje dzieciaki też lubią u nich spędzać czas :D
Kika ja mam synka Maksa i uważam, że to imię jest bardzo ładne, a synek bardzo wrażliwy a z tą grzecznoscia to różnie bywa :p
Maks dostał właśnie zaproszenie na urodziny koleżanki do Bajkolandu na środę, ale że do tej pory zawsze dostawali we dwoje to chyba będę musiała wziąść młodszą i zapłacić jej żeby się też pobawiła bo będzie ryk jak nie wiem co. Ja zawsze robię urodziny w domu albo w ogrodzie i zapraszam znajomych z dziećmi i problem z głowy, dzieci się bawią a my możemy spokojnie pogadać :)
Moja mała gwiazda rozszalała się ostatnio, jak tylko się położę to zaraz daje o sobie znać ;)
Tea trzymaj się, ale ci lekarze to lubią straszyć, na spokojnie może uda się to opanować. Ja na szczęście nie mam problemow

Lilith - ty bidulko :( duzo zdrowka zycze :*

Co do pierwszenstwa to ja nigdzie sie go nie domagam[emoji14]miło jesli ktoś mnie prosi poza kolejką ale jak nie to trudno , poczekam mimo ze mi bardzo ciezko z tymi plecami , napiętym brzuszkiem i bolącymi stopami[emoji14]czuje sie doslownie jak emerytka :) najgorsze sa te spojrzenia moherów i tylko to mnie doprowadza do szalu . Na początku mnie to bawiło , ale zaczyna irytować bo patrzą sie na mnie jak na jakaś gówniare która pewnie wpadła i bedzie ciągnela zasilki ehh a staralismy sie pół roku , ja nadal pracuje i co z tego ze mam tylko 23 lata :)

Ja wczoraj bylam od rana na nogach takze czasu na pisanie malo[emoji14]a dzisiaj w planach pierwszy meczyk w sezonie braciszka takze zaraz wstaje z lozka i lece sie ogarniac :D bede mogla pochwalic sie rodzicom ,kolegów brata moim brzuszkiem [emoji23][emoji41]
szkoda tylko ze pogoda brzydka i ciagle leje :( Milego dnia :):)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny:)
Kurcze przedwczoraj w okolicach warg sromowych ale to jeszcze jest na zgięciu uda wyczułam guzek :/ Czasem robiły mi się jakieś tłuszczaki ale to coś nie jest tłuszczakiem , jest po prostu guzem takim 2cm. No nie powiem, martwi mnie to. Nie choruje ale czasem zrobi mi się coś na ciele ` oryginalnego` :crazy::crazy: Tylko nie wiem do kogo z tym pójść czy do położnej czy do lekarza. To coś mi się zrobiło zaraz w okolicy tego grubego ścięgna na zgięciu uda. Miała któraś z Was coś takiego?

Kasia moze jakis taki pryszczyk tez czasami tak mialam tylko ze nie w ciazy albo jakies otarcie od bielizny.

Ja glukoze odwlekam mysle ze zrobie poczatkiem kwietnia .

Pogoda rzeczywiscie do bani choc tyle ze cieplo..moglo by przestac padac to.chociaz spacer sie zaliczy.

010igov35ye70zfx.png

U nas też deszczowo :sad: Synuś miał jakieś jazdy znowu w nocy. O 6 jak co dzień pobudka. Byliśmy w Obi i Auchanie ( oczywiście ja prowadziłam :-) :) ). Teraz Męż odkurza górę i korytarz ( tak mnie odciąża :blink:) , zaraz ja ogarniam dół. Na obiad zapiekanka z makaronem i szpinakiem ymmmm uwielbiam ! Na spacer chyba nie ma co liczyć, więc raczej się ponudzimy.
A pierwszeństwem nie zawracam sobie gitary , bo wiem jacy są ludzie, chociaż gdybym się czuła jakoś słabo czy źle to pewnie bym się upomniała, maluch najważniejszy, a nie jakieś za przeproszeniem wredne truchła.
Miłej soboty;-) ;)

Dziewczyny wiecie co strasznie się cieszę, że glukozę już mam za sobą, jestem w domu po śniadaniu, mam dzisiaj dużo pic, maluszek może byc niespokojny, ale powiem Wam, że naprawdę czuję się całkowicie normalnie, nawet mówiłam do Pani co pobierała mi krew, że mam takiego kopa to mówi do mnie, że to adrenalina dlatego tak się czuję to teraz lajcik na miesiąc, wyniki w poniedziałek a do lekarza w piątek. Cieszę się, że mam glukozę z głowy. :) :)

reklama
Hej dziewczyny u nas zimno pada śnieg i deszcz :( wczoraj nalaziłam się byliśmy w 3 GCH ja sobie nic nie kupiłam bo albo rozmiaru nie było lub ceny kosmiczne:( za to mężowi dwie pary spodni a Tymkowi buty kupione:)

Na wizycie u diabetologa
Jestem na insulinie nocnej 40j i jak za 4 tyg cukry nadczo się nie ustabilizują to da mi dodatkową dawke do kolacji pierwszej a nocną dawkę przesunie na później bo ja zazwyczaj chodzę spać po 23 no chyba że jestem mega zmęczona to po 21:) jeśli to nie pomoże to będzie musiał mi przepisać insulinę na którą nie ma refundacji dla cukrzyków w grupie 1 i koszt to 300zl:errr: także pilnuje teraz bardziej siebie:)

Tea kibicuje ci abyś poradziła sobie w tym wszystkim ja mam taką tabelkę od której mam pomiary i kiedy jeść nie wiem czy też może dostałaś od swojego doktorka taką?

Na fb jest taka grupa zamknięta cukrzyca ciążowa tam są świetne przepisy z fotkami od śniadania do kolacji warto tam zajrzeć :)

Lilith zdrowiej kobieto:)
Kasiulka mój Tymek jest naprawdę grzeczny nie mogę narzekać.

U mnie dziś rosołek i kuraka z rosołku na tą niepogodę8-)

Do góry