reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Madziazt noo ostatnio był przyrost 0,7 przez 3 tyg A teraz ponad 2kg więc przyda mi się dziś dieta
Uff ja będę miała wizytę przed świętami bo mam co 3tyg;D ale następna będzie po weselu:o

Truskawka ja też kupuje jakieś tanie bo nie wiem co będzie. Dobrze że chociaż buty można kupić taniej skoro ubrania są droższe

Bulkaasia wszystko Ci się przyplatalo:( biedna jeszcze do pracy idziesz.. współczuję.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

Madziat, Truskawka tez to znam teraz zjadłam śniadanie i czekam aż mała zacznie się ruszać a później wypróbuję metodę Madziat :) a jak nie to pojadę na IP, ale jak tak jeździć będę to mnie później do szpitala nie wpuszcza :p ale co mam poradzić jak prędzej będę siwa...

To jeszcze zaczekam z nowymi butami znalazłam z zeszłego roku baleriny to będę w nich chodzić a później kupie coś nowego :)

Tea super, że wyniki lepsze :) dzisiaj do lekarza?

A u mnie jeszcze świeci słońce choć same chmury na niebie, zaraz sobie zrobię peeling, nogi ogolic :p paznokcie pomalować taki kosmetyczny poranek może małej się spodoba i się odezwie :)

Miłego dnia

Witajcie! U nas też słonecznie i nie wieje tak jak wczoraj. Całe szczęście bo głowę chciało urwać. Właśnie poszukuje mojej karty płatniczej! wyjęłam wczoraj w pracy i przepadła... :/ nie widzę na biurku, w torebce też nie mam... nie stresuję się jeszcze ale jak się nie znajdzie do jutra to zablokuję.... jestem ostatnio strasznie nierozgarnięta...
Co do jedzenia... w pracy jem co 2-3 h ale jak wrócę do domu to jak odkurzacz, tylko, że wieczorem już nie jem, bo jak usypiam młodą to zasypiam przeważnie razem z nią. Od maja idę na chorobowe chyba ze będę musiała wcześniej, ale na razie póki mogę to pracuję. Wstawanie rano nie jest mega męczące ale popołudniami nadrabiam odpoczynek ;)
Ruchy czuję raz w pracy i później wieczorem jak już się położę... ale jestem już po dwóch ciążach i nie panikuję;) wiadomo człowiek się martwi różnymi rzeczami, czeka od wizyty do wizyty, wtedy dopiero się uspokaja, ja wizytuję co 3 tyg, poprzednio raz w miesiącu, ale na każdej mam robione usg...
Szpilki noszę okazjonalnie, lubię, ale wygodniej w niskich;)

Hejka ,

w Warszawie słoneczko się przebija ... super :) tylko kurz bardziej widać , muszę posprzątać ;).

Ja już po śniadanku , dalej kompletuję listę wyprawkową w excelu :):) i wczoraj pół dnia czytałam o smoczkach , wkładkach laktacyjnych , pielęgnacji pępka .... i mąż mi podniósł ciśnienie, bo powiedział na koniec dnia , że to musi być przyjemne takie kupowanie ..... , a że ja ostatnio z wiadomych przyczyn jestem wrażliwsza, to się obruszyłam i powiedziałam, że nie wiem co on widzi przyjemnego w wybieraniu majtek jednorazowych, podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych ..... a że ja mam schorzenie w postaci perfekcjonizmu , minimalizmu i robienia list/zestawień/analiz ( choroba zawodowa ) to do robienia zakupów i części przyjemnej jeszcze daleko !!!!!! jak chce to niech sam sobie tą wyprawkę robi !!! on to by poszedł do jednego sklepu i kupił wszystko, bo nie ma świadomości jak róźne są ceny tego samego, ja to muszę poszperać w necie, poczytac, porównać ceny .... i nie lubię przepłacać , pewnie jak każdy ;)
oczywiście dziś już mi przeszło , ale dostało mu się i trochę mi głupio ahhhhhh te hormony

bulkasia losie losie już to zapalenie spojówek to mogło sobie akurat Ciebie darować i wielki szacunek , ze jeszcze pracujesz

Tea to czekamy na info od lekarza, ale nie taki diabel straszny ... :)

Z butami to ja mam jak coś z poprzedniego roku , które trochę mi się rozeszły , więc pewnie będą ok. Narazie nie mam spuchniętych stóp i nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży mi puchły .. może mnie ta dolegliwość ominie.

LILITH no motocykl pierwsza klasa ... super :)

Megan odezwij się !!! jak po wizycie , mam nadzieję , że wszystko ok ?

Kciuki za dzisiejsze wizyty !!

Dzień dobry ze słonecznego Londynu ;)
Jadę do pracy nafaszerowana paracetamolem bo nadal mnie boli ale dziś jest trochę lepiej. Ale żeby nie było kolorowo to dostałam jeszcze zapalenia spojówek. No masakra jakaś :( :growl:
W życiu nie miałam tyle dolegliwości co w tej ciąży. Jak jakaś stara Babcia się czuje :hmm:

Aneta czy Natalia? Chyba to pierwsze.

Co do butow to mi po ciąży z 38 na 39 skoczylo i tak jest do tej pory.

Wysiadam z metra, miłego dzionka :)

Współczuje Bulkaasia[emoji20] tyle się Ciebie czepia. Mam nadzieje ze bedzie lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ilka ale super! Tez celuje w karowa jak zawsze :D ciaze prowadzisz w ich poradni?
Nie, ciążę prowadzę prywatnie u pani doktor z tego szpitala. Super babeczka. I zauważyłam, że już któryś raz mylisz mnie z inną dziewczyną o podobnym nicku. Ilka, to kto inny :)

ŻonaGraja, kto nie ryzykuję, ten nie pije szampana! :D

Ola W. moja koleżanka ( też Ola :p) rodziła w tamtym roku synka w MSWiA, była bardzo zadowolona. Zwłaszcza z opieki położnych.

Lilith, suepr zakup dla synka, wydaję taki "dorosły". Musi być super rozwinięty, skoro da rady jeździć już na takim

Anet, gratulacje córeczki :) Kolejna dziewuszka :)

Aha piękne wyniki. Dobre lody były? :yes:

Dziewczyny nie straszcie z tymi butami :) Ja już teraz muszę baleriny kupować 40/41. Wolałabym, żeby już nie urosły. Byłam ostatnio w CCC w poszukiwaniu czegoś wygodnego na wiosnę, ale nic ciekawego nie było. Musze w Ryłko spróbować, zawsze byłam zadowolona z ich butów. jedne szpilki mam już 10 lat :)

Tea, super :) Uspokoiłaś się na pewno trochę :)

Pumelova, kciuki za wizytę :)

Byłam wczoraj u przyjaciółki w szpitalu. Strasznie kiepsko się czuje i nie mogą dojść dlaczego. Mam nadzieję, że jak porobią jej wszystkie badania, to w końcu pomogą.
Wybraliśmy w końcu imię dla córeczki. Będzie Maja <3 nie było łatwo, a najbardziej denerwowały dobre rady wszystkich na około :/ Dlatego postanowiliśmy, że nikomu na razie nie powiemy. Dowiedzą się jak się urodzi :) Więc ciiiii, nie wygadajcie się :laugh2:
Słonecznego dnia wszystkim!

Witajcie! U nas też słonecznie i nie wieje tak jak wczoraj. Całe szczęście bo głowę chciało urwać. Właśnie poszukuje mojej karty płatniczej! wyjęłam wczoraj w pracy i przepadła... :/ nie widzę na biurku, w torebce też nie mam... nie stresuję się jeszcze ale jak się nie znajdzie do jutra to zablokuję.... jestem ostatnio strasznie nierozgarnięta...
Co do jedzenia... w pracy jem co 2-3 h ale jak wrócę do domu to jak odkurzacz, tylko, że wieczorem już nie jem, bo jak usypiam młodą to zasypiam przeważnie razem z nią. Od maja idę na chorobowe chyba ze będę musiała wcześniej, ale na razie póki mogę to pracuję. Wstawanie rano nie jest mega męczące ale popołudniami nadrabiam odpoczynek ;)
Ruchy czuję raz w pracy i później wieczorem jak już się położę... ale jestem już po dwóch ciążach i nie panikuję;) wiadomo człowiek się martwi różnymi rzeczami, czeka od wizyty do wizyty, wtedy dopiero się uspokaja, ja wizytuję co 3 tyg, poprzednio raz w miesiącu, ale na każdej mam robione usg...
Szpilki noszę okazjonalnie, lubię, ale wygodniej w niskich;)

Współczuje z karta płatniczą. Ja tez mam wrażenie ze jestem jakaś nieogarnięta w tej ciąży. Ciagle o czymś zapominam, co nigdy się się nie zdarzało.
Również jem w pracy co 2,3 godziny ale jak wracam po 16tej to przeważnie juz wogole nie chce mi się jeść.
A ta paranoja z ruchami dziecka to mi się w tej ciazy zrobiła, w pierwszej podchodziłam do wszystkiego na luzie. Wtedy wiedziałam ze wszystko ma być ok i koniec, wogole tego nie analizowałam. A teraz ciagle się czymś zamartwiam.
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom które mogą pójść na zwolnienie. Ja teraz tez się czuje dobrze, tylko trochę stresu w pracy, no i po 8h padam, ale wiem ze juz w maju, czerwcu bedzie mi cieżko wysiedzieć. Jeszcze u nas w firmie w lecie klime włączają na full i jest lodówka[emoji32] chodzę naubierana bo zamarzam, a na dworze 30 stopni.

Hej :) nadrabiam i nadrabiam[emoji14]mowilam wam ze ja sie na forum nie nadaje [emoji23] no kilka razy probowalam sie wbic w rozmowe i nie wiedzialam komu co odpisac , od czego zaczać itp haha moze to glupie ale ciezko mi sie nagle wbic w jakis temat :D zobaczyłam juz wszystkie brzuszki , tu mi polowa zostala bo iles tam postów dziennie czytalam a potem jeszcze do ogarnięcia zakupy[emoji14]widzialam ze ktos o mnie pytał , a wiec u mnie ok[emoji14]oprocz ciagle napinającego sie brzucha i okropnego bólu pleców to jest spoko :) lekarz powiedzial ze na szczescie ta stawiajaca sie macica nie robi mi szkód na szyjce:p wiec dalej magnez i luteina ,mam nadzieje ze jakos dotrwam do konca[emoji14]maly rosnie jak szalony i wczoraj na usg byl glowką w dól i fikał sobie nozkami i rączkami , smiesznie to wyglądało[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, ciążę prowadzę prywatnie u pani doktor z tego szpitala. Super babeczka. I zauważyłam, że już któryś raz mylisz mnie z inną dziewczyną o podobnym nicku. Ilka, to kto inny :)

ŻonaGraja, kto nie ryzykuję, ten nie pije szampana! :D

Ola W. moja koleżanka ( też Ola :p) rodziła w tamtym roku synka w MSWiA, była bardzo zadowolona. Zwłaszcza z opieki położnych.

Lilith, suepr zakup dla synka, wydaję taki "dorosły". Musi być super rozwinięty, skoro da rady jeździć już na takim

Anet, gratulacje córeczki :) Kolejna dziewuszka :)

Aha piękne wyniki. Dobre lody były? :yes:

Dziewczyny nie straszcie z tymi butami :) Ja już teraz muszę baleriny kupować 40/41. Wolałabym, żeby już nie urosły. Byłam ostatnio w CCC w poszukiwaniu czegoś wygodnego na wiosnę, ale nic ciekawego nie było. Musze w Ryłko spróbować, zawsze byłam zadowolona z ich butów. jedne szpilki mam już 10 lat :)

Tea, super :) Uspokoiłaś się na pewno trochę :)

Pumelova, kciuki za wizytę :)

Byłam wczoraj u przyjaciółki w szpitalu. Strasznie kiepsko się czuje i nie mogą dojść dlaczego. Mam nadzieję, że jak porobią jej wszystkie badania, to w końcu pomogą.
Wybraliśmy w końcu imię dla córeczki. Będzie Maja <3 nie było łatwo, a najbardziej denerwowały dobre rady wszystkich na około :/ Dlatego postanowiliśmy, że nikomu na razie nie powiemy. Dowiedzą się jak się urodzi :) Więc ciiiii, nie wygadajcie się :laugh2:
Słonecznego dnia wszystkim!

Maja piękne imię![emoji5] jeżeli będę miała dziewczyneczkę to tez bedzie Maja[emoji4]

reklama
Hejka ,

w Warszawie słoneczko się przebija ... super :) tylko kurz bardziej widać , muszę posprzątać ;).

Ja już po śniadanku , dalej kompletuję listę wyprawkową w excelu :):) i wczoraj pół dnia czytałam o smoczkach , wkładkach laktacyjnych , pielęgnacji pępka .... i mąż mi podniósł ciśnienie, bo powiedział na koniec dnia , że to musi być przyjemne takie kupowanie ..... , a że ja ostatnio z wiadomych przyczyn jestem wrażliwsza, to się obruszyłam i powiedziałam, że nie wiem co on widzi przyjemnego w wybieraniu majtek jednorazowych, podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych ..... a że ja mam schorzenie w postaci perfekcjonizmu , minimalizmu i robienia list/zestawień/analiz ( choroba zawodowa ) to do robienia zakupów i części przyjemnej jeszcze daleko !!!!!! jak chce to niech sam sobie tą wyprawkę robi !!! on to by poszedł do jednego sklepu i kupił wszystko, bo nie ma świadomości jak róźne są ceny tego samego, ja to muszę poszperać w necie, poczytac, porównać ceny .... i nie lubię przepłacać , pewnie jak każdy ;)
oczywiście dziś już mi przeszło , ale dostało mu się i trochę mi głupio ahhhhhh te hormony

bulkasia losie losie już to zapalenie spojówek to mogło sobie akurat Ciebie darować i wielki szacunek , ze jeszcze pracujesz

Tea to czekamy na info od lekarza, ale nie taki diabel straszny ... :)

Z butami to ja mam jak coś z poprzedniego roku , które trochę mi się rozeszły , więc pewnie będą ok. Narazie nie mam spuchniętych stóp i nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży mi puchły .. może mnie ta dolegliwość ominie.

LILITH no motocykl pierwsza klasa ... super :)

Megan odezwij się !!! jak po wizycie , mam nadzieję , że wszystko ok ?

Kciuki za dzisiejsze wizyty !!

Hahaha, to rzeczywiście mężowi się oberwalo[emoji6] No cóż hormony. Mojemu tez się często obrywa, a pózniej sama juz nawet nie wiem czemu tak zareagowałam.

Do góry