reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Madziazt noo ostatnio był przyrost 0,7 przez 3 tyg A teraz ponad 2kg więc przyda mi się dziś dieta
Uff ja będę miała wizytę przed świętami bo mam co 3tyg;D ale następna będzie po weselu:o

Truskawka ja też kupuje jakieś tanie bo nie wiem co będzie. Dobrze że chociaż buty można kupić taniej skoro ubrania są droższe

Bulkaasia wszystko Ci się przyplatalo:( biedna jeszcze do pracy idziesz.. współczuję.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

Madziat, Truskawka tez to znam teraz zjadłam śniadanie i czekam aż mała zacznie się ruszać a później wypróbuję metodę Madziat :) a jak nie to pojadę na IP, ale jak tak jeździć będę to mnie później do szpitala nie wpuszcza :p ale co mam poradzić jak prędzej będę siwa...

To jeszcze zaczekam z nowymi butami znalazłam z zeszłego roku baleriny to będę w nich chodzić a później kupie coś nowego :)

Tea super, że wyniki lepsze :) dzisiaj do lekarza?

A u mnie jeszcze świeci słońce choć same chmury na niebie, zaraz sobie zrobię peeling, nogi ogolic :p paznokcie pomalować taki kosmetyczny poranek może małej się spodoba i się odezwie :)

Miłego dnia

Witajcie! U nas też słonecznie i nie wieje tak jak wczoraj. Całe szczęście bo głowę chciało urwać. Właśnie poszukuje mojej karty płatniczej! wyjęłam wczoraj w pracy i przepadła... :/ nie widzę na biurku, w torebce też nie mam... nie stresuję się jeszcze ale jak się nie znajdzie do jutra to zablokuję.... jestem ostatnio strasznie nierozgarnięta...
Co do jedzenia... w pracy jem co 2-3 h ale jak wrócę do domu to jak odkurzacz, tylko, że wieczorem już nie jem, bo jak usypiam młodą to zasypiam przeważnie razem z nią. Od maja idę na chorobowe chyba ze będę musiała wcześniej, ale na razie póki mogę to pracuję. Wstawanie rano nie jest mega męczące ale popołudniami nadrabiam odpoczynek ;)
Ruchy czuję raz w pracy i później wieczorem jak już się położę... ale jestem już po dwóch ciążach i nie panikuję;) wiadomo człowiek się martwi różnymi rzeczami, czeka od wizyty do wizyty, wtedy dopiero się uspokaja, ja wizytuję co 3 tyg, poprzednio raz w miesiącu, ale na każdej mam robione usg...
Szpilki noszę okazjonalnie, lubię, ale wygodniej w niskich;)

Hejka ,

w Warszawie słoneczko się przebija ... super :) tylko kurz bardziej widać , muszę posprzątać ;).

Ja już po śniadanku , dalej kompletuję listę wyprawkową w excelu :):) i wczoraj pół dnia czytałam o smoczkach , wkładkach laktacyjnych , pielęgnacji pępka .... i mąż mi podniósł ciśnienie, bo powiedział na koniec dnia , że to musi być przyjemne takie kupowanie ..... , a że ja ostatnio z wiadomych przyczyn jestem wrażliwsza, to się obruszyłam i powiedziałam, że nie wiem co on widzi przyjemnego w wybieraniu majtek jednorazowych, podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych ..... a że ja mam schorzenie w postaci perfekcjonizmu , minimalizmu i robienia list/zestawień/analiz ( choroba zawodowa ) to do robienia zakupów i części przyjemnej jeszcze daleko !!!!!! jak chce to niech sam sobie tą wyprawkę robi !!! on to by poszedł do jednego sklepu i kupił wszystko, bo nie ma świadomości jak róźne są ceny tego samego, ja to muszę poszperać w necie, poczytac, porównać ceny .... i nie lubię przepłacać , pewnie jak każdy ;)
oczywiście dziś już mi przeszło , ale dostało mu się i trochę mi głupio ahhhhhh te hormony

bulkasia losie losie już to zapalenie spojówek to mogło sobie akurat Ciebie darować i wielki szacunek , ze jeszcze pracujesz

Tea to czekamy na info od lekarza, ale nie taki diabel straszny ... :)

Z butami to ja mam jak coś z poprzedniego roku , które trochę mi się rozeszły , więc pewnie będą ok. Narazie nie mam spuchniętych stóp i nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży mi puchły .. może mnie ta dolegliwość ominie.

LILITH no motocykl pierwsza klasa ... super :)

Megan odezwij się !!! jak po wizycie , mam nadzieję , że wszystko ok ?

Kciuki za dzisiejsze wizyty !!

Dzień dobry ze słonecznego Londynu ;)
Jadę do pracy nafaszerowana paracetamolem bo nadal mnie boli ale dziś jest trochę lepiej. Ale żeby nie było kolorowo to dostałam jeszcze zapalenia spojówek. No masakra jakaś :( :growl:
W życiu nie miałam tyle dolegliwości co w tej ciąży. Jak jakaś stara Babcia się czuje :hmm:

Aneta czy Natalia? Chyba to pierwsze.

Co do butow to mi po ciąży z 38 na 39 skoczylo i tak jest do tej pory.

Wysiadam z metra, miłego dzionka :)

Współczuje Bulkaasia[emoji20] tyle się Ciebie czepia. Mam nadzieje ze bedzie lepiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ilka ale super! Tez celuje w karowa jak zawsze :D ciaze prowadzisz w ich poradni?
Nie, ciążę prowadzę prywatnie u pani doktor z tego szpitala. Super babeczka. I zauważyłam, że już któryś raz mylisz mnie z inną dziewczyną o podobnym nicku. Ilka, to kto inny :)

ŻonaGraja, kto nie ryzykuję, ten nie pije szampana! :D

Ola W. moja koleżanka ( też Ola :p) rodziła w tamtym roku synka w MSWiA, była bardzo zadowolona. Zwłaszcza z opieki położnych.

Lilith, suepr zakup dla synka, wydaję taki "dorosły". Musi być super rozwinięty, skoro da rady jeździć już na takim

Anet, gratulacje córeczki :) Kolejna dziewuszka :)

Aha piękne wyniki. Dobre lody były? :yes:

Dziewczyny nie straszcie z tymi butami :) Ja już teraz muszę baleriny kupować 40/41. Wolałabym, żeby już nie urosły. Byłam ostatnio w CCC w poszukiwaniu czegoś wygodnego na wiosnę, ale nic ciekawego nie było. Musze w Ryłko spróbować, zawsze byłam zadowolona z ich butów. jedne szpilki mam już 10 lat :)

Tea, super :) Uspokoiłaś się na pewno trochę :)

Pumelova, kciuki za wizytę :)

Byłam wczoraj u przyjaciółki w szpitalu. Strasznie kiepsko się czuje i nie mogą dojść dlaczego. Mam nadzieję, że jak porobią jej wszystkie badania, to w końcu pomogą.
Wybraliśmy w końcu imię dla córeczki. Będzie Maja <3 nie było łatwo, a najbardziej denerwowały dobre rady wszystkich na około :/ Dlatego postanowiliśmy, że nikomu na razie nie powiemy. Dowiedzą się jak się urodzi :) Więc ciiiii, nie wygadajcie się :laugh2:
Słonecznego dnia wszystkim!

Witajcie! U nas też słonecznie i nie wieje tak jak wczoraj. Całe szczęście bo głowę chciało urwać. Właśnie poszukuje mojej karty płatniczej! wyjęłam wczoraj w pracy i przepadła... :/ nie widzę na biurku, w torebce też nie mam... nie stresuję się jeszcze ale jak się nie znajdzie do jutra to zablokuję.... jestem ostatnio strasznie nierozgarnięta...
Co do jedzenia... w pracy jem co 2-3 h ale jak wrócę do domu to jak odkurzacz, tylko, że wieczorem już nie jem, bo jak usypiam młodą to zasypiam przeważnie razem z nią. Od maja idę na chorobowe chyba ze będę musiała wcześniej, ale na razie póki mogę to pracuję. Wstawanie rano nie jest mega męczące ale popołudniami nadrabiam odpoczynek ;)
Ruchy czuję raz w pracy i później wieczorem jak już się położę... ale jestem już po dwóch ciążach i nie panikuję;) wiadomo człowiek się martwi różnymi rzeczami, czeka od wizyty do wizyty, wtedy dopiero się uspokaja, ja wizytuję co 3 tyg, poprzednio raz w miesiącu, ale na każdej mam robione usg...
Szpilki noszę okazjonalnie, lubię, ale wygodniej w niskich;)

Współczuje z karta płatniczą. Ja tez mam wrażenie ze jestem jakaś nieogarnięta w tej ciąży. Ciagle o czymś zapominam, co nigdy się się nie zdarzało.
Również jem w pracy co 2,3 godziny ale jak wracam po 16tej to przeważnie juz wogole nie chce mi się jeść.
A ta paranoja z ruchami dziecka to mi się w tej ciazy zrobiła, w pierwszej podchodziłam do wszystkiego na luzie. Wtedy wiedziałam ze wszystko ma być ok i koniec, wogole tego nie analizowałam. A teraz ciagle się czymś zamartwiam.
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom które mogą pójść na zwolnienie. Ja teraz tez się czuje dobrze, tylko trochę stresu w pracy, no i po 8h padam, ale wiem ze juz w maju, czerwcu bedzie mi cieżko wysiedzieć. Jeszcze u nas w firmie w lecie klime włączają na full i jest lodówka[emoji32] chodzę naubierana bo zamarzam, a na dworze 30 stopni.

Hej :) nadrabiam i nadrabiam[emoji14]mowilam wam ze ja sie na forum nie nadaje [emoji23] no kilka razy probowalam sie wbic w rozmowe i nie wiedzialam komu co odpisac , od czego zaczać itp haha moze to glupie ale ciezko mi sie nagle wbic w jakis temat :D zobaczyłam juz wszystkie brzuszki , tu mi polowa zostala bo iles tam postów dziennie czytalam a potem jeszcze do ogarnięcia zakupy[emoji14]widzialam ze ktos o mnie pytał , a wiec u mnie ok[emoji14]oprocz ciagle napinającego sie brzucha i okropnego bólu pleców to jest spoko :) lekarz powiedzial ze na szczescie ta stawiajaca sie macica nie robi mi szkód na szyjce:p wiec dalej magnez i luteina ,mam nadzieje ze jakos dotrwam do konca[emoji14]maly rosnie jak szalony i wczoraj na usg byl glowką w dól i fikał sobie nozkami i rączkami , smiesznie to wyglądało[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, ciążę prowadzę prywatnie u pani doktor z tego szpitala. Super babeczka. I zauważyłam, że już któryś raz mylisz mnie z inną dziewczyną o podobnym nicku. Ilka, to kto inny :)

ŻonaGraja, kto nie ryzykuję, ten nie pije szampana! :D

Ola W. moja koleżanka ( też Ola :p) rodziła w tamtym roku synka w MSWiA, była bardzo zadowolona. Zwłaszcza z opieki położnych.

Lilith, suepr zakup dla synka, wydaję taki "dorosły". Musi być super rozwinięty, skoro da rady jeździć już na takim

Anet, gratulacje córeczki :) Kolejna dziewuszka :)

Aha piękne wyniki. Dobre lody były? :yes:

Dziewczyny nie straszcie z tymi butami :) Ja już teraz muszę baleriny kupować 40/41. Wolałabym, żeby już nie urosły. Byłam ostatnio w CCC w poszukiwaniu czegoś wygodnego na wiosnę, ale nic ciekawego nie było. Musze w Ryłko spróbować, zawsze byłam zadowolona z ich butów. jedne szpilki mam już 10 lat :)

Tea, super :) Uspokoiłaś się na pewno trochę :)

Pumelova, kciuki za wizytę :)

Byłam wczoraj u przyjaciółki w szpitalu. Strasznie kiepsko się czuje i nie mogą dojść dlaczego. Mam nadzieję, że jak porobią jej wszystkie badania, to w końcu pomogą.
Wybraliśmy w końcu imię dla córeczki. Będzie Maja <3 nie było łatwo, a najbardziej denerwowały dobre rady wszystkich na około :/ Dlatego postanowiliśmy, że nikomu na razie nie powiemy. Dowiedzą się jak się urodzi :) Więc ciiiii, nie wygadajcie się :laugh2:
Słonecznego dnia wszystkim!

Maja piękne imię![emoji5] jeżeli będę miała dziewczyneczkę to tez bedzie Maja[emoji4]

reklama
Hejka ,

w Warszawie słoneczko się przebija ... super :) tylko kurz bardziej widać , muszę posprzątać ;).

Ja już po śniadanku , dalej kompletuję listę wyprawkową w excelu :):) i wczoraj pół dnia czytałam o smoczkach , wkładkach laktacyjnych , pielęgnacji pępka .... i mąż mi podniósł ciśnienie, bo powiedział na koniec dnia , że to musi być przyjemne takie kupowanie ..... , a że ja ostatnio z wiadomych przyczyn jestem wrażliwsza, to się obruszyłam i powiedziałam, że nie wiem co on widzi przyjemnego w wybieraniu majtek jednorazowych, podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych ..... a że ja mam schorzenie w postaci perfekcjonizmu , minimalizmu i robienia list/zestawień/analiz ( choroba zawodowa ) to do robienia zakupów i części przyjemnej jeszcze daleko !!!!!! jak chce to niech sam sobie tą wyprawkę robi !!! on to by poszedł do jednego sklepu i kupił wszystko, bo nie ma świadomości jak róźne są ceny tego samego, ja to muszę poszperać w necie, poczytac, porównać ceny .... i nie lubię przepłacać , pewnie jak każdy ;)
oczywiście dziś już mi przeszło , ale dostało mu się i trochę mi głupio ahhhhhh te hormony

bulkasia losie losie już to zapalenie spojówek to mogło sobie akurat Ciebie darować i wielki szacunek , ze jeszcze pracujesz

Tea to czekamy na info od lekarza, ale nie taki diabel straszny ... :)

Z butami to ja mam jak coś z poprzedniego roku , które trochę mi się rozeszły , więc pewnie będą ok. Narazie nie mam spuchniętych stóp i nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży mi puchły .. może mnie ta dolegliwość ominie.

LILITH no motocykl pierwsza klasa ... super :)

Megan odezwij się !!! jak po wizycie , mam nadzieję , że wszystko ok ?

Kciuki za dzisiejsze wizyty !!

Hahaha, to rzeczywiście mężowi się oberwalo[emoji6] No cóż hormony. Mojemu tez się często obrywa, a pózniej sama juz nawet nie wiem czemu tak zareagowałam.

Do góry