reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Patuszka masz w jonach ja w czystych mg. Dostaje 600mg w formie dodatku a w witaminie mam 125mg. Zmniejszylam niedawno na 2 tabletki czyli 400mg i mam hemo powyżej 10 chyba. Albo mylę z żelazem.

Wiem, że w przypadku mg rodzaj suplementacji ma znaczenie spore tez na wchłanianie ale nie wiem jak to przedłożyć na żelazo.

Sandały w dziecięcych tez maja różna numerację w porównaniu z np trzewikiem wysokim czy zwykłym adidasem przez budowę, może u nas jest podobnie :)

reklama
Ja cały dzień jestem raczej pełna ale za to jak wieczorem zjadam kolacje to jakby się jakiś lejek w moim brzuchu otwierał.... ciągle głodna i głodna, a wiadomo że wieczorami to najgorzej tak podjadać....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella idziemy równo:D moja też ma dni że się mniej rusza i też się martwię. 3 tyg czekałam na wizytę też..

Megaaan

Patuszka haha to nieźle:/ ja mam normalne 38:p wysokie szpilki są do siedzenia a nie do chodzenia:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No tak już chyba zostanie, że będziemy się martwić cały czas a po porodzie to już w ogóle ;) musiałabym zakupic aparat usg i sprawdzać codziennie :p lekarz mi ostatnio mówił ze będą dni jeszcze co mniej się będzie ruszać a dzień, że więcej tak do 26 tyg. Ale komu on to mówi ;) mi można tłumaczyć tłumaczyć a martwić i tak się będę ;)

Co do butów to musze kupić jakieś trampki albo baleriny, a to tak każdemu w ciąży się dzieje, że stopa rośnie ??

Ewella nie ja sie z tym nie spotkalam w ogole, wiem ze nie ktorym puchna nogi.Ale to chyba przy koncowce.

010igov35ye70zfx.png

No, że puchna to wiem właśnie, ale już mi ostatnio dwie koleżanki mówiły, że w połowie ciąży kupowały buty o rozmiar większe i tak im zostało ..hmm :D

Ika aż się miło czyta takie rzeczy, a pazurki śliczne.
Kasiulka ja się na razie bardzo dobrze czuję to też nie siadam, lubię taż dużo chodzić, ale 24 osoby w kolejce to lekka przesada na czczo przy cukrzycy.
Bulkaasia współczuję bo taki ból jest dobijajacy.
Dziewczyny z południa słońce było dziś w Warszawie ;)
Aneta gratuluję córci.
Pumelova nie ma za wysokich butów, są najwyżej na siedzące imprezy. Mają obcasy 15cm, nie da się w nich przejść więcej jak 20metrów ale nogi wyglądają zabójczo. Mam takie 2 pary ;)
Aha spokojnie lody możesz zagryzc czekolada.
Ewella więzadła się rozluzniaja i stopa niby się powiększa.
Byłam dzisiaj pół dnia u koleżanki i jej prawie 3miesiecznej córci. Już wyrasta z 68. Jest śliczna i grzeczna. Koleżanka doi się medela ta na dwa cycki. 15 minut co 2 godziny, w nocy robi przerwę na 5. Dziennie ponad litr ściąga -szok. Do banku oddaje. Nawet zostałam sama z mała a ona poszła ma spacer z psem.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

No tak już chyba zostanie, że będziemy się martwić cały czas a po porodzie to już w ogóle ;) musiałabym zakupic aparat usg i sprawdzać codziennie :p lekarz mi ostatnio mówił ze będą dni jeszcze co mniej się będzie ruszać a dzień, że więcej tak do 26 tyg. Ale komu on to mówi ;) mi można tłumaczyć tłumaczyć a martwić i tak się będę ;)

Co do butów to musze kupić jakieś trampki albo baleriny, a to tak każdemu w ciąży się dzieje, że stopa rośnie ??

Na skutek wydzielania się relaksyny stopy mogą urośnąć o jeden rozmiar. W dwóch poprzednich ciążach nie znałam tego problemu, teraz chyba tak... Kupiłam sobie w sobotę baleriny rozm. jak zawsze 38 i... ciasno mi było w domu :( Wymieniłam na 38,5. Przy okazji szczerze polecam serię Ryłko Relax, namierzyłam się chyba z 15 par przeróżnych balerin i wciąż coś mi było nie tak, a te są boskie! I dużo kolorów do wyboru, naprawdę świetne :)

reklama
Ewella oby nie, ja uwielbiam swoje buty:D

Misia ooo właśnie takie buty mam :D

Dziewczyny kiedy będzie 102 odcinek przyjaciółek?[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry