reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewcia broń boże mnie nie przepraszaj, przykro mi że masz takie przezycia.. [emoji9][emoji9][emoji9]

Misia było rano teraz oczywiście zaszło:(

Ja mam na całym ciele jasne włosy poza głową i wiecie gdzie [emoji14] nie mam problemów z nogami ale za to mam jasne brwi i rzęsy więc jak zmyje makijaż to żal patrzeć [emoji16]

Zdrówka życzę wszystkim chorym:*

Ja mam taką teorię :D co do ruchow. Od pon do pt czuje super a potem w weekend słabo ale prawda jest że w weekend jest mój mąż i od rana coś robimy rozmawiamy a w tyg siedzę do 16 sama i pół dnia leżę to mam czas się wczuć w swój brzuszek:)

Abed w happymum? Tylko oglądałam, mam na oku granatowa z koronką ale nie było w sklepie tej która mi się na necie podobała. Tylko ja typowo weselną muszę mieć bo będę świadkiem. Boję się już kupić że potem nie wejdę a drogie one są:/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a może spróbujcie kremu baby dream na odpoarzenia z rossmana. Dla mnie to najlepszy krem po depilacji bikini. Bez zawsze krostki a jak się tym posmaruje to piękna skóra to może i na inne części ciała działa podobnie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela a jak u Ciebie z cisnieniem? Mnie mimo puchnięcia sie nie podwyższa jak na razie, w sumie wczoraj tez mi spuchły dłonie i stopy na wieczór, ale polezałam w łożku na filmie 2 h i jakos opuchlizna zeszła. Podobno w rossmanie mozna kupic jakis zel chłodzacy do stop na opuchnięcia ciązowe, ale to tylko doraznie, bo wiadomo, ze w naszym przypadku jest to skutek choroby.

Kurcze mój syn tez mowi o sobie w 3 osobie, ale ma 3 lata, oprócz tego jest w miare samodzielny, tzn je sam, korzysta z wc sam, zrobił naprawde duzo postepy w mowie, ale pełnymi zdaniami dalej nie mowi.

Wiesz, to wszystko zalezy.... czesto jest tak ze rodzice tak mowia do dziecka i ono jest tego po prostu nauczone. Nie jest poprawiane, wiec dlatego tak wychodzi. PrYcyzny mogą byc rożne.
Ja tez nie diagnozuje, po prostu zasugerowałam co to moze byc, bo niby juz sie o autyzmie duzo mowi, ale nadal za mało i ktos, kto nogdy nie miał z tym styczności niczego nie podejrzewa. Yo samo jesli chodzi o zaburzenia SI. Ja sama nie miałam wiedzy (mimo ze jestem po psychologii) dopoki nie zaczęłam pracy w przedszkolu. Dopiero wtedy tldowiddzialam sie co to jest ta integracja sensoryczna i co moze wskazywać na jej zaburzenia.
Nie chciałam nikogo straszyć :) autyzm i asperger to całe spektrum zaburzeń. To ze jedne czy dwa pkt sie zgadzają jeszcze nie musi świadczyć o tm, ze u danego dziecka wlasnie takie zaburzenie sie stwierdzi :)
Ale warto obserwować, konsultować i byc otrwarym na rożne możliwości

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)

Morela, Przyszla_Mamusia zdrowia dla was :)

ewcia współczuję takich przeżyć :( :*

Trzymam kciuki dziewczyny za dobre wyniki badań :)

A te które dzisiaj mają wizytę powodzenia :)

Tymuniek pojechalas sprawdzić ?

U mnie też rano słońce było teraz już szaro, Nastawiłam bigos i zabieram się za książkę :)

Miłego dnia :)

Hejka poniedzialkowo [emoji38]

Ja już od rana działam, mam jakiś przypływ energii [emoji28] i tak trochę zdalnie popracowalam, w końcu zrobilam listę wyprawkowa , mam nadzieję, że już kompletną, bo ja jeszcze nic nie kupiłam poza jednym body
Aa i listę remontowa, bo mnie jeszcze remont czeka [emoji53]

Ewcia3004 współczuję przeżyć, nawet nie próbuje sobie wyobrazić co przeszlas

Przyszła_mamusia,Morela_87 zdrówka [emoji6]

Pumelova kciuki za wyniki zaciśnięte [emoji106]

Tymuniek ja też bym sprawdziła

3jgxhqvkn04csc4c.png

No właśnie o tym już kiedyś była mowa, że ona trochę może byc autystyczna, bo nie lubi zmian i wtedy wpada w histerię, no ale matka i jej babcia nie widzą problemu,bo ona umie powiedziec np, że ketchup jest z pomidorów albo zna kolory. Tylko, że podstawowych rzeczy nie umie.

Wypieranie.
Autyzm nie polega na nieumiejętnosci mówienia z czego jest ketchup... albo na nieznajomości kolorów. To zaburzenia głownie społeczne. Tak samo asperger- dzieci potrafia miec mega wiedze, a mimo to maja zaburzenia ze spektrum wlansie np nietolerancję zmian. Ale nie ma co miec pretensji do mamy czy babci- nie maja wiedzy na ten temat, a nie chca zagłębiać, bo pewnie wypierają taka opcje. Jak większość rodzicow na poczatku. Szkoda tylko dla dziecka, bo im szybciej sie poprowadzi terapie tym wieksze szanse na naprawde dobre wyniki

Pumelova ale jest w czym wybierać w happy mum? Ja będę tez kupować za miesiąc, z tym ze będę przejazdem. Ja chciałabym jakaś fajna sukienkę na święta wielkanocne. Rodzina meza jest bardzo krytyczna (bardzo tyłek obrabiają pomimo tego iż sami elegancja nie grzeszą) i chce się czuć dobrze. Mi się podoba taka sukienka w jasno niebieskie wzory z rękawem 3/4 blue dream dress, ale wiadomo ze na żywo to często inaczej wyglada. Ale może coś innego mi się rzuci w oczy. Dla
mnie sukienka musi być albo w połowie kolana albo tuż za - nie znoszę swoich kolan!

reklama
Morela a jak u Ciebie z cisnieniem? Mnie mimo puchnięcia sie nie podwyższa jak na razie, w sumie wczoraj tez mi spuchły dłonie i stopy na wieczór, ale polezałam w łożku na filmie 2 h i jakos opuchlizna zeszła. Podobno w rossmanie mozna kupic jakis zel chłodzacy do stop na opuchnięcia ciązowe, ale to tylko doraznie, bo wiadomo, ze w naszym przypadku jest to skutek choroby.

Kurcze mój syn tez mowi o sobie w 3 osobie, ale ma 3 lata, oprócz tego jest w miare samodzielny, tzn je sam, korzysta z wc sam, zrobił naprawde duzo postepy w mowie, ale pełnymi zdaniami dalej nie mowi.
No ja ostatnio byłam na IP i zostałam 3 dni w szpitalu. Miałam 150/110. Teraz biorę podwójną dawkę dopegytu. Na razie jet ok ale widzę , że na wieczór czasem skacze mi do 140/90 a w sumie po lekach powinno być idealnie zbite. Obserwacja , Obserwacja i jeszcze raz Obserwacja w naszym przypadku :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry