reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ika ja ogólnie to nie boję się niczego i robali i szczurów i dzdzownic ale jak coś ma więcej jak 6 nóg to mnie brzydzi.
Liluli takie koniki wielkie zielone mi moja kicia przynosi w prezencie :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
To dobrze ze moja psinka znosi tylko zagryzione kurczaki od sasiada,ktore przefruna przez ogrodzenie do nas [emoji5]
Mam nadzieje ze kicia juz takie niezywe Ci przynosi [emoji6]

reklama
Witam Was. Co za dzień. Nic mi się nie chce. Od rana tylko telewizor i Internet. Zrobiłam zakupy (przez Internet) w aptece dla bobasa i dla nas. Pakowałam, pakowałam i w pewnym momencie wyszło 500 zł. Stwierdziłam że to jednak zbyt dużo i zmniejszyłam zamówienie do 300 a brakująca część w przyszłym miesiącu. Kupiłam między innymi laktator ręczny, pieluchy, linomag maść i krem, oilatum do kąpieli, oliwkę, podkłady, szlafroczek i jeszcze różne leki bez recepty. Następnym razem zamówię butelki smoczki i inne bobasowe gadżety :) polecam aptekę Gemini. Ceny bardzo atrakcyjne.
Link do: Apteka internetowa: Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty | AptekaGemini.pl

Aga ja też śpiąca. Nic dzisiaj nie zrobiłam pożytecznego... a Ty pierożki jak Ci się chciało :-D
Dobra z Ciebie dziewczyna, jeszcze sąsiadkę dokarmiasz...

Pumelowa współczuję. U mnie na dole jest dzieciak który krzyczy niesamowicie. Przed 22 idzie spać a po 7 wstaje do szkoły i ostatnio bardzo mi przeszkadza jak hałasuje. Mój bobas już niedługo odwdzięczy się i pokarze kto tu rządzi. :):):)

Morela_87 ja też na górze mam głośny seks. Jestem mega zdziwiona bo mają około 60 lat i takie rzeczy... Ostatnio to już nie miałam mocy tego słuchać i gdy o 22.30 zaczynali działać to walnełam 2 razy w grzejnik no i przestali. Mąż pękał ze śmiechu i w pracy opowiadał na drugi dzień to kumple leżeli... Nie rozumiem tego. Skrzypi łóżko to wymienić a nie sąsiadom oznajmiać jak to im super.

Nika999 w tamtym roku zdechł mój kotek Pysia. Miała guza w jelicie i nic już nie można było zrobić. Nie jadła przez 2 tygodnie, była taka chuda a ja nie mogłam jej uśpić co byłoby lepszym rozwiązaniem...

Cóż, mój pies nic nie przynosi bo wszystko od razu zjada zanim mu ktoś zdąży zabrać.

Inka super zakupy:) ja czekam do maja z zakupami.

Życie bez kibelka godzin 4. Dobrze że nie mam większego brzucha bo nie wiem jak bym kucla nad wiadrem o_O umówiliśmy się ze znajomymi do pizzerii za godzinę żeby mieć gdzie iść.. :D

Miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Inka, ja przez cały dzień tylko te pierogi machnelam. Na glinie zrobiłam cosik malutkiego do pokoju dla Malutkiej, ale jak to wyszło to się okaze za jakiś czas.
Sąsiadke sporo osób "dokarmia". A jest taką gadula (z osamotnienia), że nie idzie obok niej szybko przejść, czy wsiąść do windy (po 18:00 jak wracałam z BOKu to już stała w drzwiach i czekała na mnie co by talerz mi oddać [emoji3]).

Współczuję sąsiadów (i Tobie, i Moreli) [emoji1]. Moi tylko wiecznie się kłócą i wyzywają.. Pamiętam, że pierwsze tygodnie na tym mieszkaniu były naprawdę ciężkie - zastanawiałam się czy policji na interwencję nie naslac.. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że Ci sąsiedzi to para niepełnosprawnych ludzi, którzy jak już wyjdą z mieszkania to są dla siebie i innych "cud, miód, malina". Noooo...A w niedzielę lubią wspólnie śpiewać [emoji1]

Co do sexu u sąsiadów.. To tylko na wakacjach trafiliśmy na pewną parke po 60-tce, którzy tak ze sobą harcowali, że nam tynk z sufitu na łóżko spadl [emoji23][emoji23][emoji23] (na szczęście to było w trakcie dnia, jak większość hotelu spedzala czas na plaży/basenach, więc na szczęście obyło się bez ataku na nasze życie [emoji6]).

Tylko przeczytałam temat o pająkach i już oglądam się za siebie. Mam silną arachnofobię, zaczynam jąkać się na samo wspomnienie o tych paskudach. Nie piszczę, nie krzyczę, ja po prostu zastygam i nie mogę się ruszyć ani wydusić z siebie słowa. Kiedyś gdy znalazłam pająka w kuchni w zlewie (wodny - pływał sobie bo próbowałam go jakoś utopić), uciekłam do łazienki i siedziałam tam zamknięta do 16 aż mąż wrócił z pracy. Ciągle patrząc czy nie wchodzi przez szpary pod drzwiami albo wentylacją. Koszmar. Ciężko się z tym żyje, nigdy w życiu nie byłam pod namiotem, nie chodzę do lasu, gdy wyjeżdżamy gdzieś mój mąż najpierw "czyści" to miejsce żeby nie było ani jednego bo jak znajdę to nie zasnę w takim miejscu.

Nika,tak bardzo mi przykro,mieliśmy podobną sytuację,gdy córka się urodziła,moja mama wypuściła naszego psa beagle'a samego i przejechał godz tir,nie mogłam jej tego długo wybaczyć,a mąż dodatkowo obarczal wina mnie,obydwoje byliśmy do niego bardzo przywiazani
Lilith jak dajesz radę z chorobą dzieci?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A teraz jest coś takiego ze jak masz umowę na zastępstwo to po 3 miesiącu ciąży automatycznie się przedłuża do dnia porodu?, czyli macierzyński każdej przysługuje? Słyszałam ze miało wejść coś takiego, ale ciekawa jestem czy rzeczywiście to wprowadzili?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam umowę na zastępstwo i się niestety nie przedłużała do porodu.Kolejną dostałam standardową, która już miała taką możliwość plus macierzyński z zusu

reklama
Nie piszczę, nie krzyczę, ja po prostu zastygam i nie mogę się ruszyć ani wydusić z siebie słowa.
To samo mam, dokładnie.
Za dzieciaka "coś" w nocy spadło mi na twarz, po zrzuceniu tego i zapaleniu światła okazało się że to był olbrzymi pająk, załatwione mam przez to życie od tamtego czasu. Żadnych innych zwierząt się nie boję ale z pająkami mam olbrzymi problem.

Do góry