reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Boże temat pająków, zgłupiałyście czy jak? :-pOgarniam jeszcze te zwykłe polne, ale mieszkamy w starym drewianym domu i raz na jakiś czas włażą tu te wielkie, czarne bydlaki, o matko! Umieram zawsze gdy je widzę i jeszcze męża nie ma, bo muszę je zabijać, boję się, że syn może takiego złapać. Yyyyyh i też przez jakiś czas mam traumę heh , massssakra. Brat gdy był w Afganistanie mówił, że takie pół metrowe bydlaki tam chodzą, no przecież bym umarła!:no:
A z ciążą i pracodawcą na prawdę mam szczęście, wcześniej 2 lata pracowałam na zleceniu w call center, żałość. Później dostałam wymarzoną pracę biurową z wszelkimi udogodnieniami , nieplanowanie zaszłam i w 5 mies odeszłam na l4, a Oni przedłużyli mi umowę do 2020 roku i mam 100 % płacone na l4 i w ogóle pełny socjal i zawsze jak tam przyjdę to jestem przyjmowana z otwartymi ramionami, w ogóle kilkaset osób tam pracuje i większość to kobiety , firma bardzo prorodzinna, a no i teraz drugi raz zaszłam i nadal się cieszą heh, cud! :-) :)

A teraz jest coś takiego ze jak masz umowę na zastępstwo to po 3 miesiącu ciąży automatycznie się przedłuża do dnia porodu?, czyli macierzyński każdej przysługuje? Słyszałam ze miało wejść coś takiego, ale ciekawa jestem czy rzeczywiście to wprowadzili?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawka teraz nie wiem tez jak jest,siostrzeniec w lipcu skonczy 5lat. Dopytam pozniej siostry czy cos sie zmienilo.

Myszy sie nie boje,ale pamietam w zeszlym roku jak wskoczyl mi do garazu ten wielki zielony konik polny. Akurat bylam sama na noc i jak zawsze przed snem robilam obchod zeby sprawdzic czy mam wszystko zamkniete. Z placzem zadzwonilam do mojego T.i tak sie pozniej tluklam miotla zeby go zabic ze chyba cala wies obudzilam.

Madzia, z tego co się orientuję, to umowa przedłuża się do dnia porodu. Później przysługuje Ci kosiniakowe czyli 1000 zł na miesiąc

Madzia, z tego co się orientuję, to umowa przedłuża się do dnia porodu. Później przysługuje Ci kosiniakowe czyli 1000 zł na miesiąc
Ika kosiniakowe to jak soe wogole nie pracuje,a chyba jak sie ma umowe do dnia porodu to pozniej macierzynski placi zus ale nie jestem pewna.

Ika ja ogólnie to nie boję się niczego i robali i szczurów i dzdzownic ale jak coś ma więcej jak 6 nóg to mnie brzydzi.
Liluli takie koniki wielkie zielone mi moja kicia przynosi w prezencie :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam rano u laryngologa, nie dała mi na krtań antybiotyku, z krwi wychodzi że infekcja bakteryjna to jest, ale mała. Mam przeczekac do poniedziałku, ewentualnie w poniedziałek da mi duomox jak nie będzie poprawy.
Jak wróciłam z wizyty, to dostałam dużego powera, ugotowałam rosół, posprzątam cale mieszkanie, a teraz siedzę i robię inhalacje podczytujac forum:)

Pamietajcie Dziewczyny, że dzisiaj dzień mężczyzn!;)

Nika bardzo mi przykro, wiem jak to jest stracić zwierzatko-czlonka rodziny.

Tymuniek super, mam nadzieję że znajdę coś bo też mam wyjścia w kwietniu.

Misia noo one nie wchodzą oknem tylko chyba przez rury albo drzwi :D jak się wprowadziłam to było 8 w jeden wakacje to powiedziałam że się wyprowadzam ale akurat wycinalisny pół ogrodu. Teraz jest tak jeden w roku :D

Madziazt już to przegadalysmy na prv:D

No do piwnicy nie schodzę w ogóle bo tam mieszkają pajaki.

Aga k m szacun za zrobienie tylu pierogów!

Chybra ja jak jestem sama to chodzę po sąsiadów - ich 10 letni synowie mi zabierają te pająki[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola to dobrze, że nic poważniejszego do poniedziałku pewnie przejdzie :)

Aga_k_m no może spróbuję kiedyś z tymi pierogami ;)

Tak dzisiaj dzień mężczyzn dostał mój 2 perfumy z rossmana bo była promocja 1+1 gratis to sobie wybrał ;)

A co do seriali oglądam teraz Riverdale - fajny :)
A przyjaciółki jakoś mnie nie przekonują, tej liszowskiej nie lubię :p

reklama
Madziazt no coś o tym słyszałam, ale raczej mgliście, podejrzewam, że jest um przedłużona do dn porodu, ale nie wiem czy później macierzyński czy kosiniakowe, niestety nie pomogę :hmm:

Do góry