reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Nika wspolczuje bardzo :( tez mam koteczka swojego ukochanego wymuskanego, pewnie bym to tak samo przezywała jak Ty :(

Aha ja wczoraj mialam dzien wolny, caly czas cos robiłam, a i tak sie wynudziłam jak mops ;p moze jakby była lepsza pogoda, to bym przynajmniej na ogrodzie posiedziala, a tak to tylko w domu :/ na szczescie dzis juz w pracy :)

reklama
Madziazt to faktycznie lepiej mamy u nas.. myślę że u nas jest to nadużywane, koleżanki z pracy szły od razu na L4 mimo że siedzimy za biurkiem, mamy skrócony czas pracy, dostajemy podkładke pod plecy i nogi, soki i miejsce parkingowe... ale ja wylądowałam w szpitalu na początku więc się nie nacieszylam tym wszystkim :D

Aha super! 4h to jak nie praca:o
Przyjaciółki są na ipli:)

Tymuniek śliczna kiecka! Ile Ci wyjdzie za uszycie?

Nika jak mi przykro :(((( współczuję kocika..
Doskonale Cię rozumiem.

Misia czasem trzeba pospać:D

Włączam przyjaciółki , miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja tez za biurkiem[emoji6] gdzieś wyczytałam ze w ciąży nie powinno się dłużej jak 4 godziny siedzieć przed kompem.
Uważam ze w ciąży zwolnienie się należy. Jak ktoś się dobrze czuje i chce pracować, to super. A jak ktoś nie chce się chociażby stresować w pracy, a tym bardziej jak się źle czuje to powinien się jak najbardziej oszczędzać.
Ja na początku czułam się tragicznie i moja lekarka rodzinna mi zwolnienia dawała. Ale niestety na zwolnieniu jest niby 80% płatne, ale w zasadzie to trochę ponad 50% wychodzi, bo to się inaczej liczy. Tak samo na macierzyńskim [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny, ale dziś pospałam...

Pola miałam zapalenie krtani kilka razy i fakt jest faktem kaszel występuje taki suchy, męczący w szczególności na wieczór kiedy znikasz pod kołderką bo ciepło go nasila. Ale jeszcze miałam okropny, przeszywający, ostry ból w mostku i nie mogłam wogóle oddychać. Najpierw myślałam, że jakiś zawał ale poszłam do lekarza a ona mi mówi, że to zapalenie krtani. I dała mi antybiotyk, ja naprawdę w tamtej chwili pragnęłam go jak niczego na świecie. Już następnego dnia zaczął działac.

Nika przykro mi :( w moim życiu też było trochę zwierzaków i za każdym razem to był ból jak się takiego przyjaciela traciło:(

Nika przykro mi [emoji20]
Wiem co to znaczy stracic ukochanego zwierzaka..

Pumelova tez sie boje pajakow,ale ja to nic przy mojej mlodszej siostrze,ktora potrafila w srodku nocy postawic na nogi caly dom jak zobaczyla nawet mini pajaczka..

Aga_k_m pierogi i to jeszcze ruskie,uwielbiam [emoji39]

Misia mialas prawdziwa wyprawe do wychodka [emoji23][emoji23]

Madziazt w pl zwolnienie ciazowe platne 100% i lekarze zawsze je wypisuja jak sie poprosi, nawet jak nie ma wskazan do tego. Z punktu widzenia kobiety rewelacja, z punktu widzenia pracodawcy- gdyby ode mnie zalezalo zatrudnienie w firmie to nigdy bym kobiety nie zatrudniła ;p

Madziazt u nas jest 100%:) mogę Ci na priv napisać:)

Liluli ja należę do takich osób jak Twoja siostra :> haha [emoji14] ale odkąd mieszkam w domu a nie w bloku to takich całkiem małych się nie boję, bo tu u nas kątniki się pojawiają...

Madziazt u nas jest 100%:) mogę Ci na priv napisać:)

Liluli ja należę do takich osób jak Twoja siostra :> haha [emoji14] ale odkąd mieszkam w domu a nie w bloku to takich całkiem małych się nie boję, bo tu u nas kątniki się pojawiają...

Sprawdzilam jak wyglada ten katnik,az mnie ciarki przeszly [emoji27][emoji27]

Truskawka moj wczesniejszy gin jesli ciaza nie jest zagrozoba nie daje zwolnienia ot tak kazdemu.
Ale wiekszosc tak wlasnie robi.

Misia hehe ja też pozwalam sobie na McDonald raz w miesiącu jestem u lekarza w mieście gdzie jest McDonald i zajadam bułe plus frytki nie solone wtedy masz pewność że są dopiero co upieczone :) colę nie zawsze biorę czasami proszę o wodę z lodem i cytryną a czasami zamiast frytek zamieniam na sałatkę cukier po tym zawsze niski:) hihi
Co do moich fotek to ja nie wiem jak je zmniejszyć:errr:
Uszycie sukienki plus materiał koszt 200zl.u tej krawcowej szyłam już dwie kiecki na jakieś okazję i wiszą w szafie nie łaże w nich bo trochę opietę są a wiadomo teraz uszyje mi na moje obecne wymiary nie małe:-p
Akurat zbliżają mi się dwa wyjścia w kwietniu i bedzie jak znalazł:)

reklama
Hej

Ja wczoraj koszmarnie się czułam przez ten katar ale chyba z 4 kubki mleka z czosnkiem wypiłam i dzisiaj już lepiej, bałam się, że może być gorzej ale na szczęście nie, dalej pije to mleko na wszelki wypadek ;)

Nika przykro mi z powodu kotka..

Dzisiaj poukladalam ubranka co wczoraj dostałam od znajomej i mam 3 pełne szuflady :D
U mnie by mi zmniejszyli godziny pracy do 8h z 12h ale od razu szłam na l4, później pracodawca mi powiedział żebym juz brała l4 do końca ciąży bo ciężko by było z 8h a jakbym musiała do lekarza iść czy coś to tez problem wiec lepiej l4.. spoko :D
E tam jakie pająki :p chyba że jakieś wielkie to tak ale małe nic strasznego :p za to żaby na działce ochyda blee....

Aga_k_m ja się nie umie przemuc zrobić pierogi, myślę że ciasto mi się nie sklei i wszystko w wodzie rozleci. ..wiec w sklepie kupuję albo w barze mlecznym mamy dobre :)

Miłego piątku :)

Do góry