reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Nika wspolczuje bardzo :( tez mam koteczka swojego ukochanego wymuskanego, pewnie bym to tak samo przezywała jak Ty :(

Aha ja wczoraj mialam dzien wolny, caly czas cos robiłam, a i tak sie wynudziłam jak mops ;p moze jakby była lepsza pogoda, to bym przynajmniej na ogrodzie posiedziala, a tak to tylko w domu :/ na szczescie dzis juz w pracy :)

reklama
Madziazt to faktycznie lepiej mamy u nas.. myślę że u nas jest to nadużywane, koleżanki z pracy szły od razu na L4 mimo że siedzimy za biurkiem, mamy skrócony czas pracy, dostajemy podkładke pod plecy i nogi, soki i miejsce parkingowe... ale ja wylądowałam w szpitalu na początku więc się nie nacieszylam tym wszystkim :D

Aha super! 4h to jak nie praca:o
Przyjaciółki są na ipli:)

Tymuniek śliczna kiecka! Ile Ci wyjdzie za uszycie?

Nika jak mi przykro :(((( współczuję kocika..
Doskonale Cię rozumiem.

Misia czasem trzeba pospać:D

Włączam przyjaciółki , miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja tez za biurkiem[emoji6] gdzieś wyczytałam ze w ciąży nie powinno się dłużej jak 4 godziny siedzieć przed kompem.
Uważam ze w ciąży zwolnienie się należy. Jak ktoś się dobrze czuje i chce pracować, to super. A jak ktoś nie chce się chociażby stresować w pracy, a tym bardziej jak się źle czuje to powinien się jak najbardziej oszczędzać.
Ja na początku czułam się tragicznie i moja lekarka rodzinna mi zwolnienia dawała. Ale niestety na zwolnieniu jest niby 80% płatne, ale w zasadzie to trochę ponad 50% wychodzi, bo to się inaczej liczy. Tak samo na macierzyńskim [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny, ale dziś pospałam...

Pola miałam zapalenie krtani kilka razy i fakt jest faktem kaszel występuje taki suchy, męczący w szczególności na wieczór kiedy znikasz pod kołderką bo ciepło go nasila. Ale jeszcze miałam okropny, przeszywający, ostry ból w mostku i nie mogłam wogóle oddychać. Najpierw myślałam, że jakiś zawał ale poszłam do lekarza a ona mi mówi, że to zapalenie krtani. I dała mi antybiotyk, ja naprawdę w tamtej chwili pragnęłam go jak niczego na świecie. Już następnego dnia zaczął działac.

Nika przykro mi :( w moim życiu też było trochę zwierzaków i za każdym razem to był ból jak się takiego przyjaciela traciło:(

Nika przykro mi [emoji20]
Wiem co to znaczy stracic ukochanego zwierzaka..

Pumelova tez sie boje pajakow,ale ja to nic przy mojej mlodszej siostrze,ktora potrafila w srodku nocy postawic na nogi caly dom jak zobaczyla nawet mini pajaczka..

Aga_k_m pierogi i to jeszcze ruskie,uwielbiam [emoji39]

Misia mialas prawdziwa wyprawe do wychodka [emoji23][emoji23]

Madziazt w pl zwolnienie ciazowe platne 100% i lekarze zawsze je wypisuja jak sie poprosi, nawet jak nie ma wskazan do tego. Z punktu widzenia kobiety rewelacja, z punktu widzenia pracodawcy- gdyby ode mnie zalezalo zatrudnienie w firmie to nigdy bym kobiety nie zatrudniła ;p

Madziazt u nas jest 100%:) mogę Ci na priv napisać:)

Liluli ja należę do takich osób jak Twoja siostra :> haha [emoji14] ale odkąd mieszkam w domu a nie w bloku to takich całkiem małych się nie boję, bo tu u nas kątniki się pojawiają...

Madziazt u nas jest 100%:) mogę Ci na priv napisać:)

Liluli ja należę do takich osób jak Twoja siostra :> haha [emoji14] ale odkąd mieszkam w domu a nie w bloku to takich całkiem małych się nie boję, bo tu u nas kątniki się pojawiają...

Sprawdzilam jak wyglada ten katnik,az mnie ciarki przeszly [emoji27][emoji27]

Truskawka moj wczesniejszy gin jesli ciaza nie jest zagrozoba nie daje zwolnienia ot tak kazdemu.
Ale wiekszosc tak wlasnie robi.

Misia hehe ja też pozwalam sobie na McDonald raz w miesiącu jestem u lekarza w mieście gdzie jest McDonald i zajadam bułe plus frytki nie solone wtedy masz pewność że są dopiero co upieczone :) colę nie zawsze biorę czasami proszę o wodę z lodem i cytryną a czasami zamiast frytek zamieniam na sałatkę cukier po tym zawsze niski:) hihi
Co do moich fotek to ja nie wiem jak je zmniejszyć:errr:
Uszycie sukienki plus materiał koszt 200zl.u tej krawcowej szyłam już dwie kiecki na jakieś okazję i wiszą w szafie nie łaże w nich bo trochę opietę są a wiadomo teraz uszyje mi na moje obecne wymiary nie małe:-p
Akurat zbliżają mi się dwa wyjścia w kwietniu i bedzie jak znalazł:)

reklama
Hej

Ja wczoraj koszmarnie się czułam przez ten katar ale chyba z 4 kubki mleka z czosnkiem wypiłam i dzisiaj już lepiej, bałam się, że może być gorzej ale na szczęście nie, dalej pije to mleko na wszelki wypadek ;)

Nika przykro mi z powodu kotka..

Dzisiaj poukladalam ubranka co wczoraj dostałam od znajomej i mam 3 pełne szuflady :D
U mnie by mi zmniejszyli godziny pracy do 8h z 12h ale od razu szłam na l4, później pracodawca mi powiedział żebym juz brała l4 do końca ciąży bo ciężko by było z 8h a jakbym musiała do lekarza iść czy coś to tez problem wiec lepiej l4.. spoko :D
E tam jakie pająki :p chyba że jakieś wielkie to tak ale małe nic strasznego :p za to żaby na działce ochyda blee....

Aga_k_m ja się nie umie przemuc zrobić pierogi, myślę że ciasto mi się nie sklei i wszystko w wodzie rozleci. ..wiec w sklepie kupuję albo w barze mlecznym mamy dobre :)

Miłego piątku :)

Do góry