Tymuniek współczuję strasznie, mam nadzieje ze dziś juz lepiej.
Lilith jak się dziś czujecie?
U mnie dalej zima w pełni. Pełno śniegu i cholernie zimno. Jeszcze u mnie pod pracą nigdy nie posypią i jak idę z parkingu do głównego wejścia to z duszą na ramieniu.
Co do księży, to tak jak z każdym człowiekiem, zależy na kogo trafisz. Wujek mojej mamy jest zakonnikiem, ale takim z prawdziwego zdarzenia, który od lat walczy o oddzielenie się władzy od kościoła i o prawo dla kazdego do postępowania zgodnie z własnym sumieniem. Jak można się domyślić nie jest lubiany przez teraźniejszą ekipę rzadzacych[emoji6] a zakonnicy mają 100 zł na miesiąc, zakon zabiera im emeryturę. Wiec, jesli Wujek nie dostanie czegoś od rodziny lub kogoś życzliwego, to po prostu nie ma. Ale pamiętam jak moja prababcia jeszcze zyla (jego mama) to jak Wujek na wieś przyjeżdżał, to jakby Święty zawitał. Moja babcia (jego siostra) tez tak robiła, ale w końcu Wujek przetłumaczył wszystkim ze on nie chce takiego traktowania i ma być na równi ze wszystkimi.
Ale tez mam pewien uraz to księży- tez zostałam zjechana w trakcie spowiedzi przedślubnej. Ale właśnie tj. mówi Wujek mówi, jak spowiedź wyglada w ten spodni, to należy wstać od konfesjonału, bez tłumaczenia się i znaleść sobie innego spowiednika. Nie może się jakiś księżulek wyzywać na spowiadających.
Co do Zalando to ostatnio zamówiłam dużo ciuchów ciążowych, ale niestety ani jedna rzecz się nie nadaje. Zamówiłam m.in. taka fajna sukienkę (tak mi się wydawało) a okazało się ze wyglada jak cerata mojej babci, a materiał jak kiedyś na wsi babcie miały takie fartuchy. A myślałam ze bedzie taka fajna na święta i ze z Esprit to w miarę bedzie ok. Dobrze ze bezproblemowo można oddać.
A byłyście może w sklepie HAPPY MUM? Fajne są tam rzeczy? Przez neta fajnie wyglądają, ale juz wole nie zamawiać. U nas w Lublinie nie ma, ale widziałam ze w Gdyni jest, także juz mężowi zapowiedziałam ze jak tylko z promu zjedziemy jak będziemy jechać na Wielkanoc za miesiąc, to od razu kierunek centrum handlowe. Jak można się domyśleć radość była wielka[emoji6] on zawsze się denerwuje i protestuje, bo nie znosi zakupów, ale zawsze jak troszkę popracuje nad nim to juz się nic nie odzywa, także tym razem zaczęłam wczesniej[emoji1]
Miłego dnia Kochane!
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom