reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam. Jesteśmy po śniadaniu. Jajecznica i pomidorki. Nawet mi smakowało. O 5.30 bobas kopał. Aż poryczalam się... wspaniałe uczucie...
Dzisiaj kolejne zajęcie w szkole rodzenia. Nie mogę się doczekać. Nareszcie wyjdę do ludzi.

Tymuniek współczuję. . .

Lilith Ty to masz jakiegoś pecha. Jak sytuacja?

reklama
Witam sie i ja. Od rana.juz taki tłok[emoji4]
Tymulek.odpoczywaj faktycznie maz zafundowal.Ci niezapomniany dzien kobiet.[emoji20]
Kasiulka widzialam te kiecki na alli jak wrzucalam.jakies ciazowe odrazu te wychodzily do zdjec. Ja nie mam.odwagi zrobic ciazowej sesji.
Unas tez pogoda do bani jeszcze pada takze siedzimy w domu.
Lilith jak Judyta jest juz w domu odeslali ja ze szkoly straszne to ze dziecko musi isc Ty zas musisz lekarza prosic zeby miala 100% no i ona znow sie stresuje nie dosc ze chora to jeszcze glupia szkola.[emoji20][emoji20]
Ale pomimo brzydkiej pogody jak patrze na wczorajsze piekne kwiatki to czuje wiosne zaraz kawka i ciacho i troche endorfin bedzie.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Tymuniek współczuję strasznie, mam nadzieje ze dziś juz lepiej.

Lilith jak się dziś czujecie?

U mnie dalej zima w pełni. Pełno śniegu i cholernie zimno. Jeszcze u mnie pod pracą nigdy nie posypią i jak idę z parkingu do głównego wejścia to z duszą na ramieniu.

Co do księży, to tak jak z każdym człowiekiem, zależy na kogo trafisz. Wujek mojej mamy jest zakonnikiem, ale takim z prawdziwego zdarzenia, który od lat walczy o oddzielenie się władzy od kościoła i o prawo dla kazdego do postępowania zgodnie z własnym sumieniem. Jak można się domyślić nie jest lubiany przez teraźniejszą ekipę rzadzacych[emoji6] a zakonnicy mają 100 zł na miesiąc, zakon zabiera im emeryturę. Wiec, jesli Wujek nie dostanie czegoś od rodziny lub kogoś życzliwego, to po prostu nie ma. Ale pamiętam jak moja prababcia jeszcze zyla (jego mama) to jak Wujek na wieś przyjeżdżał, to jakby Święty zawitał. Moja babcia (jego siostra) tez tak robiła, ale w końcu Wujek przetłumaczył wszystkim ze on nie chce takiego traktowania i ma być na równi ze wszystkimi.
Ale tez mam pewien uraz to księży- tez zostałam zjechana w trakcie spowiedzi przedślubnej. Ale właśnie tj. mówi Wujek mówi, jak spowiedź wyglada w ten spodni, to należy wstać od konfesjonału, bez tłumaczenia się i znaleść sobie innego spowiednika. Nie może się jakiś księżulek wyzywać na spowiadających.

Co do Zalando to ostatnio zamówiłam dużo ciuchów ciążowych, ale niestety ani jedna rzecz się nie nadaje. Zamówiłam m.in. taka fajna sukienkę (tak mi się wydawało) a okazało się ze wyglada jak cerata mojej babci, a materiał jak kiedyś na wsi babcie miały takie fartuchy. A myślałam ze bedzie taka fajna na święta i ze z Esprit to w miarę bedzie ok. Dobrze ze bezproblemowo można oddać.
A byłyście może w sklepie HAPPY MUM? Fajne są tam rzeczy? Przez neta fajnie wyglądają, ale juz wole nie zamawiać. U nas w Lublinie nie ma, ale widziałam ze w Gdyni jest, także juz mężowi zapowiedziałam ze jak tylko z promu zjedziemy jak będziemy jechać na Wielkanoc za miesiąc, to od razu kierunek centrum handlowe. Jak można się domyśleć radość była wielka[emoji6] on zawsze się denerwuje i protestuje, bo nie znosi zakupów, ale zawsze jak troszkę popracuje nad nim to juz się nic nie odzywa, także tym razem zaczęłam wczesniej[emoji1]

Miłego dnia Kochane!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)

Lilith zdrowia dla dzieci..

Tymuniek no to miałaś przeżycia...dzisiaj jak się czujesz?

Pumelova a ty czasem ostatnio samych paczek z sukienkami nie dostałaś? Hihi ;)
A wyobraź sobie, że byłam wczoraj całe do południa w domu później wyszłam zaglądam do skrzynki a tam 3xawizo :growl: jakim cudem..po prostu nie chciało mu się chyba wjeżdżać na górę ehhh....

Ja dzisiaj obudziłam się z katarem i trochę gardło boli, ale mleko z czosnkiem będę piła mam nadzieje ze szybko przejdzie, katar samo zło.. ;)
Tez mam same słodkości z wczoraj może małą trochę obudze w brzuchu tym bo od wczoraj cisza...

Miłego dnia :)

Witam sie i ja [emoji4]

Wczoraj czulam ze zaczyna mnie bolec gardlo i dzisiaj obudzilam sie jeszczecz katarem i kaszlem..

Lilith jak dzieciaczki dzisiaj?

Tymuniek najwazniejsze ze jyz dobrze. Jak sie dzisiaj czujesz?

Aga k m dzięki za info bo się martwiłam:D ej mam tylko te 3 sukienki + jeansy bez przesady:p ale nie kupuje nic teraz bo mi mama opowiadała jaki ona brzuch miała to wolę sobie zostawić kasę na jakiś spadochron :D mówiła że przytyla w ciąży że mną 12kg ale to był tylko brzuch :D
No ja już na zalando nie zamawiam bo 2 razy zwracałam więc się poddaje :D

Misia cieszę się:D wczoraj nam ciocia i sąsiadka powiedziały że jakby miały córki to by były Agatki [emoji173] bo do tej pory w rodzinie to tak bez entuzjazmu. Ale to oni mają problem :D haha widziałem wczoraj świetny tekst 'uświadamiasz sobie ilu ludzi nie lubisz dopiero gdy wybierasz imię dla dziecka ' [emoji23]
Misia a ty bierzesz insulinę?

Kasiulka super, pochwal się potem zdjęciami [emoji16] ja bym chciała sesję ale później, 8-9 miesiąc :D

Inka zazdroszczę Ci tej szkoły, ja mam dopiero w maju :(

Madziazt też miałam sukienkę z tego fartucha z zalando [emoji2]
Ja się wybieram do happy mum po sukienkę na wesele ale za miesiac. Megan22 tam była:p

Ewella to dziś odbierasz!:D zdrówka życzę:*

Kurczę u mnie przesrane. Zatkało nam się szambo i wybija wode w piwnicy. Dobrze że jestem w ciąży to nie będę musiała im pomagać sprzątać [emoji16] żeby nie było mamy piwnicę 100m i już nam kiedyś tak się stalo. Mam nadzieję że przyjedzie dziś ktoś to przetkac..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc Dziwczyny, mnie dzis rozlozylo totalnie bol gsrdla i kaszel taki, ze mozna plucka wypluc....juz jestem po dwoch miksturkach (mleko, miod, maslo i czosnek beleeee:baffled: i woda z miodrm i cytryna). Moj plan na dzis- caly dzien w lozku.

Liliuli, ewella lacze sie wiec w bolu.

Lilith jak dzisiaj coreczka? Przespala chociaz biedactwo noc?

Tymuniek jej, wspolczuje, sama mialam zatrucie jedzeniem w tej ciazy i wiem jakie to straszne. A maz chcial dobrze;)

Kasiulkaa co to za tunika specjalna, pochwal sie:)

Pimelova to doslownie przesrane;)

O! Abed dzieki ze mi przypomnialas, nie pomyslalam zupelnie o tym, zaraz sobie zrobie, mam solanke zablocka;)

reklama
Ewella, Pola - zdrówka Kochane [emoji8][emoji8]

Kasiulka - opaski kwiatkowe widziałam w H&M i Carry.
Albo najlepiej samej sobie zrobić np.z krepiny (zakochałam się w krepinie, jak rok temu robiłam mojej Jadzce opaskę /koronę wiosenną. Wówczas zrobisz sobie dokładnie taką jaką potrzebujesz - no i naprawdę wygląda całkiem fajnie [emoji5].
Zaraz wrzucę Ci foto mojej zeszłorocznej twórczości [emoji6]

Do góry