reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawka spokojnie moja wychodzi caly czas wieksza wychodzi wiec to dlatego, rozne dzieciaki sa:p moja bedzie pulpetem:D
Chipsy tez bym zjadla ale anemia no i niestety wole nie jesc tego badziewia:p ale po porodzie to marza mi sie juz Laysy solone i zimne piwkoo:D

010igov35ye70zfx.png

reklama
Ta waga podawana przy usg jest zazwyczaj taka "pi razy drzwi". Stad czasami bywają dziwy przy porodzie, bo dziecko, które miało ważyc ok.4 kg przez co matce zrobiono cc, waży 3300-3500, lub dziecko, które miało mieć wagę 3500 rodzi się ponad 4 kg, i oczywiście sn [emoji6].

Ostatnia edycja:
Kciuki za wizytujace!
Ja też miałam dziś mieć wizytę ale przez ta Bostonke musiałam przełożyć i najbliższy termin dopiero 16 marca :-( tyle czasu bez podglądania babelka :-( ewidentnie to siedzenie w domu mi nie służy na moje nastroje.

Inka, pumelova macie wydłużone świętowanie, wg mnie raz w miesiącu powinien być taki "dzień kobiet" ;-)

Pewnie ze waga dziecka z Usg jest orinetacyjna...Pomiar to obwod glowki i brzuszka, nie pamietam co z nozkami. Moj mlodszy ma bardzo mala glowe i roznica z usg a urodzeniowa to ponad 700 g. Mial wazyc ok 2800 a wazyl 3530

A swoja wage mozna kontrolowac kalkulatorami, wiadomo tez wyniki sa dosc usrednione, ale daja obraz
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Babyonline.pl

Maziajka ja miałam coś wczoraj co mogło być skurczem właśnie się zastanawiałam, albo mi się mała obracala:) nie wiem ale dziwne uczucie:D
U mnie w sumie 4,5 na plus narazie więc zle nie ma ale przyspieszyłam ostatnio z waga

Aga km szacun za wspinaczkę! Ja kiedyś mieszkałam na 4 piętrze i latałam po schodach, a teraz zamieszkalam w domu na dole i mam potem problem wejść na 3 piętro do znajomych

Truskawka ale są chyba szerokie normy na każdy tydzień bo każdy maluszek rośnie swoim tempem[emoji9]

Karuzela też mam wizytę 16 marca! A co dnia kobiet to my 7. Każdego miesiąca chodzimy na randki więc mam swój dzień kobiet:D od ślubu tak robimy - polecam :)

Kasiulka patrzę na te kalkulatory i się nimi pocieszam bo któryś nawet mi wskazał niedowage hahah

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie i ja z rana

Do mojego kataru doszedl wczoraj wieczorem bol ucha.do tego szaru i ponuro u nas.no nic jakos bedzie to trzeba przetrwac.wczoraj odebralam mojego okulary i przyzwyczajam sie Do nich
Jutro mamy wizyte i tez jestem ciekawa ile mala przybrala ale podchodze Do tego tak jak Aga napisala.my jestesmy z mezem tez niscy i strona mojej mamy to same "kurduple "155cm w kapeluszu wiec wiadomo ze pulpeta niebedziemy miec.u niektorych sa znowu zdolnosci Do duzych dzieci wiec z tym roznie. Juz wam pisalam ostatnio ze kolezanka ma dzien roznicy z moja Siostra a maly mojej siostry mial 600g na USG a mala mojej kolezanki 960g na USG ale u nich w rodzinie wszystkie dzieci okolo 4,5 kg sie rodza.

Gratuluje wszystkim wizytujacym wczoraj i poznania plci

Za dzisiejsze trzymam kciuki

Wczoraj wszystko w pokoju malej powynosilam i moze M dzisiaj jak sie wyspi po nocce to Juz sufit pomaluje a Jutro sciany i w czwartek moze Juz zaczniemy wnosic wszystko

f2w3flw15r2h1ssa.png

dzieki dziewczyny, niby to wiem, syn tez mial wazyc 2500 gr, a sie urodził 2170, ja sie boje o łozysko czy daje rade, bo przy gestozie wlasnie lozysko jest zle zaimplantowane i moze nie dokarmiac dzidziusia, tak to bym sie w ogole nie martwiła waga.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Truskawka może tym razem tak nie bedzie, mam nadzieję.. miałaś USG w 18 tyg, dzieciaczki chyba tak ok 20tyg zaczynają rosnac jak na drożdżach i przybierać na wadze.
Moja córeczka 20+3 waży 350 g, także już kawał dziewczyny jest:)

reklama
Hejka! Pisze z pracy, nie mam weny a kupka papierów leży do segregacji :p
Próbowałam wypić kawę, ale 2 łyki i nie smakowała za to paczka draży czeko zjedzona :p
Dziś mamy połowę ciąży :) ja wizytuje co 3 tyg. zawsze mam robione USG i jestem zadowolona. Nasza waga w 19 tyg wynosiła ok 350 g.

Do góry