reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella ten laptop jest tak słaby technicznie że nie da się nic zrobić. To jest taki mały netbook który mój mąż mi kupił jak się wprowadziłam [emoji16] dawno nie używałam bo miałam z pracy maszynę nie da zaniechania [emoji17] muszę przywyknąć. Trzymam kciuki za wizytę [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji110][emoji110][emoji110]

Obudziłam się na siku i jakoś nie chce mi się spać. Myślałam że dziś będę mniej ważyć a tu dupa:p a wizyta dopiero za tydzień! Lekarz będzie burzyl - na ostatniej wizycie jak mnie ważył to jakoś zonk wyszedł że przez 3 tyg przybrałam 0,7kg i przez to teraz przez 3 tyg wyjdzie mi przynajmniej 3kg:// a jak miałam przyrost 2,5 na 3 tyg to mówił że trochę za szybko:( ile tygodniowo zdrowo jest tyc? Mi z moich notatek wychodzi jakoś 0,6 na tydzień. Żeby nie było nie przeszkadza mi tycie tylko wiem że za szybki przyrost jest niezdrowy.
Edit: dobra postawiłam wagę inaczej i jest kg mniej[emoji14][emoji14]

Miłego poranka [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Helol [emoji3]

Pumelova - no właśnie najlepiej z wagą pokombinować [emoji6]

Ewella - u mnie też wczoraj była ogórkowa i została nietknieta - bo wszyscy rzucili się na schaboszczaki, zjadłam i ja... Ale jakoś tak bez większego smaku - coś schabowy nie podchodzi mi w tej ciąży (to było moje drugie podejście).
Tak więc zupę mam, ale nie wiem co na drugie... Mięso w sumie też jeszcze mam (tyle, że ja już go jeść nie będę). Naleśniki były tydzień temu.

Liluli - mam nadzieję, że udało się ponownie usnac [emoji5]

Witam Was z rana Dziewczyny!:)
Dzisiaj mam plan na duze leniuchowanie, tak bardziej stacjonarnie:) wczoraj odczuwalam klucia w brzuchu, dosc stresujace, wiec dzis wlaczam na luuuuzz. Tylko przed przedszkolem pojade z corcia do logopedy, zawioze dzidziola do przedszkola a potem mam plan na slodkie nic nierobienie;) dopiero pod wieczor mam wizyte u gin prowadzacego. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis i gratuluje Dziewczyny udanych wczorajszych wizyt. Chlopakow nam przybywa:)
Ps tez musze wskoczyc na wage dzis na wizycie, w domu jakos zawsze mniej waze, tylko ze wskakuje na wage rano a wizyty mam wieczorem.

Pumelova, u mnie waga w zależności od podłoża na jakim stoi to trochę inaczej waży. Jednak u mnie na szczęście najmniejszy pomiar jest tym prawidłowym, już to spradziłam ;)

Liluli, współczuję tych nocek. Mój mąż czasem wyjeżdża na kilka dni czy tygodni, i musiałam się przyzwyczaić żeby samej zasypiać. Łatwo nie było..

Pola, ja zawszę u położnej podaję wagę poranną. Myślę, że tak jest najlepiej, bo u mnie wahania wagi w ciągu dnia dochodzą nawet do 2,5-3kg! Także by wychodziła spora różnica.. ;)
Powodzenia na wizycie!

Ja powiem szczerze, że wczoraj przed pójściem spać się rozkleiłam. Płakałam w sumie bez powodu, ale miałam straszną potrzebę. Trochę mi ulżyło i mam nadzieję, że będzie trochę lepiej. No i na pocieszenie, zamówiłam sobie właśnie kilka ciuszków przez net, więc humor od razu mi się poprawił. Tym razem dla mnie :) bo ostatnio wszystko co kupuję jest dla maluszka.

Miłego dnia wszystkim!

Aga k_m poogladam jeszcze tv,porozmawialam przez tel.i udalo mi sie znow zasnac [emoji4]
Dzieki za pomysl na nalesniki [emoji6]

Pola,Ewella kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]

Linoone ja sie jakos nie moge przyzwyczaic. Wczesniej tez czasami wyjezdzal na 3 tyg.to ja wtedy pomieszkiwalam u rodzicow [emoji5]ale juz na szczescie nie jezdza teraz w delegacje [emoji4]

Ostatnia edycja:
Witajcie brzuszki :)

Ja po dłuższej nieobecności..Intensywny tydzień w Polsce miałam, który mnie mega wyleczył..dalej przemeczona dochodzę do siebie..Próbowałam was nadrobić ale niejestem w stanie..Co zabieram się do lektury to zasypiam..nie żebyście przynudzaly..po prostu jestem przemeczona...
Co do wagi to u mnie tydzień w Polsce zaowocował +3kg..jest to bardzo dużo jak na tydzień..wiadomo że jak dawno niebylam w kraju to i wszystko smakowało..wiecej na pewno zjadlam..ale nie żebym się jakoś obzerala..
Miłego dnia dziewuchy ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola trzymam kciuki:)

Linoone czasem chce się poprostu poplakac i nic innego nie pomoże. Też tak miałam niedawno że płakałam bez powodu a mój m nie ogarniał o co poszło [emoji3]

Aga km noo właśnie poprzestawialam i jest git[emoji16]

Idę spać dalej [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia te bóle to mogą być nerwobole,też tak miałam często w 1 trymestrze,nie wiadomo z jakiej przyczyny,potem minęły
Ja już po polowkowym,wszystko w normie,nawet spojenie w miarę ok narazie,na przepukline i żylaki jakieś tabletki mi przepisał i tylko przy jednym pomiarze dwa razy się zastanowil bo powinna ważyć ok.300,Max 350 gram na tym etapie ciąży,a waży 500!,lekarz stwierdził że brzuszek ma ok,tylko długie nogi,więc jest cienka i długa.Teraz sprawdzałam,w miesiąc przybrała 300 gram.Właśnie patrzę liluli pisała że jest po wizycie i dzidzia waży 550,a który to tydzień?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tea, waga swoja drogą, powinna potwierdzic gin biometrie plodu czy sie zgadza czy przypadkiem Twoj synek nie jest poprostu starszy :)

reklama
Madzia współczuję takiego polowkowego,wkurzona byłabym na maksa,
Kasia ja spojenie odczuwam dopiero w ostatniej ciąży,poprzednie nic takiego nie czułam
Dziewczyny wiele z was pisze że spodziewa się wcześniejszego rozpakowania,jak to jest,od którego tygodnia dziecko może bezpiecznie przyjść na świat?znaczy bez żadnych późniejszych komplikacji,38 tydzień to już jest donoszony tak?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Teoretycznie od konca 37 tygodnia ciąża uważana jest za donoszona. No chyba ze dziecko wazy mniej niz 2500 - wtedy jest uważane za wcześniaka.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry