reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Madziazt witaj.. W końcu ktoś z Lublina jak ja...

Tea super że mały lobuziak zaczął chodzić :) teraz spokojnie możesz Cieszyć się ciążą...

Pisaliście coś o hulajnogach My właśnie też kupiliśmy naszej pannie hulajnoga z oxelo w dostępne właśnie w Decathlon.. Jest mega super wykonana... Ale tania też nie była... Młoda zbierała na nią pieniążki i jak już się udało z radością je na te pytania wymarzony sprzęt wydała...

O jedzenie nawet nie wspominam dzisiejszy dzień to ogólnie jakaś masakra jadłabym bez przerwy i w zasadzie wszystko.
W ogóle dzisiaj mam kiepski dzień-ostatnie dwa trzy tygodnie mogę uznać za tak beznadziejne,że zabierają mi całą radość życia... i radość z dzidziusia też...
Już nie wiem jak sobie sama ze sobą radzić.. ryczę po kątach i Najchętniej poszłabym gdzieś w cholerę... nie cieszy mnie dziecko nie cieszy mnie nic....
Sytuacja zamiast się rozwiązywać to się komplikuje...
Nie mam już ochoty przebywać tu ani chwili dłużej ale niestety na razie jeszcze muszę siedzieć w tym gnieździe os...

Przepraszam bardzo , że ja tak negatywnie ale musiałam się wygadać ...

Kochana jesli dobrze pamietam to mieszkasz z teściami. Współczuje Ci bardzo:-( ja dwa lata mieszkałam z moimi i nie tylko- teściowie mieli dwa domy obok siebie - oni w jednym, a w drugim: na dole brat meza z rodzina, na gorze siostra męża z rodzina, a na środkowym
pietrze my z córką. Awantury były codziennie, obchód 2 razy dziennie, szukanie po szafkach (teściowa) i wiele innych rzeczy które staram się wypchnąć z pamieci. Po 2 latach powiedziałam mężowie ze albo się wyprowadzamy albo rozwód. Na szczęście wybrał to pierwsze. Chociaż powiem szczerze ze życia usłanego różami nie mam z nim, ale
przynajmniej juz bez całego pakietu. Jak bym dale z nimi mieszkała to chyba bym samobójstwo popełniła. Co najlepsze teściowie teraz po tylu latach twierdzą ze oni ani razu z nasze życie się nie wtrącili. Niestety nawet na odległość potrafią mieć wpływ na męża- od razu wiem kiedy przeszedł pranie mózgu. Na szczęście on coraz bardziej widzi ich wady i jak przyjeżdżamy do Polski to nawet nie bierze pod uwagę abyśmy się u nich zatrzymali ( oni mieszkają 20 km od Lublina w Naleczowie) tylko jedziemy do moich Rodziców.
Mam nadzieje ze i u Ciebie się ułoży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ojjj tak mamusie, dzisiaj odpoczywam z synusiem w domu :-) :) W nocy musiałam nałożyć koszulę ciążową , tak mnie upinała gumka od pidżamy. Teraz jeszcze powoli muszę się podnosić, ale już jest lepiej. Pogoda się skisiła.
Jak piszecie o opiece nad ciężarnymi w niektórych krajach to mi się nóż otwiera . Wychodzi, że w tej sferze najbardziej patologiczne są właśnie te najbardziej cywilizowane :errr: A kobiety ciężarne są traktowane jak bydło ehhh. Ja w Polsce się bałam rodzić, chyba mnie to trochę uspokaja.
Miłego dnia ;-) ;)

Ojjj tak mamusie, dzisiaj odpoczywam z synusiem w domu :-) :) W nocy musiałam nałożyć koszulę ciążową , tak mnie upinała gumka od pidżamy. Teraz jeszcze powoli muszę się podnosić, ale już jest lepiej. Pogoda się skisiła.
Jak piszecie o opiece nad ciężarnymi w niektórych krajach to mi się nóż otwiera . Wychodzi, że w tej sferze najbardziej patologiczne są właśnie te najbardziej cywilizowane :errr: A kobiety ciężarne są traktowane jak bydło ehhh. Ja w Polsce się bałam rodzić, chyba mnie to trochę uspokaja.
Miłego dnia ;-) ;)

Chybra pocieszające dla mnie jest to w opiece w Polsce ze na miejscu są lekarze i jak coś się dzieje to zareagują. Tutaj położna mi mówiła ze pediatra nie bada dziecka po porodzie, tylko właśnie położna. Ja kiedyś narzekałam na służbę zdrowia w Polsce i napewno jest różnie, zależy gdzie i do kogo się trafi czy to w Polsce czy za granicą, ale jakoś mam większe zaufanie do polskich lekarzy. A nie zamierzam się jeszcze stresować ze coś bedzie nie tak przy porodzie ( choć wiadomo różnie może być) ale chce się cieszyć i oczekiwać z radością momentu narodzin.

Linoone to pewnie kwestia indywidualna, nie przejmuj się mna:D właśnie się zastanawiam czy można się do tego przekonać. Mogę Ci odsprzedać:>>>
pumelova, biorę ;) a tak na serio to znalazłam na allegro za 139zł rogala Motherhood, z odbiorem w sklepie baardzo blisko mnie, więc chyba się skuszę

Bardzo fajna kurteczka. Ja akurat mam też takie kurtki co w nie wejdę ale ta mi się podoba bardzo i jakbym miała dodatkowy zastrzyk gotówki to bym sobie sprawiła [emoji14]
Uznałam że zamówię, przymierze i najwyżej oddam :D bo wygląda po prostu na luźna, ściągają pod cyckiem, mam podobną zimowa teraz, ale to jej ostatni sezon niestety, po chyba 5 latach rękawy się postrzępiły...

Kasiulka, powodzenia na wizycie! :)

Hej babolki

Linoone ja nie kupuje bo akurat juz mam plaszczyk z 1szej ciazy, natomaist jakbym nie miala to bym kupiła zwykła parkę, bo sa takie fajne szerokie i spokojnie sie zmiescisz ;)

Zonagraja wspolczuje kochana :( ale tak jak pisza dziewczyny, jestes silna babeczka i jakos to wytrzymasz, teraz jest ciezko, ale masz dla kogo zyc i walczyc o swoje!

Pumelova ja sie cały czas zastanawiam nad tym rogalem, ale na razie bardzo dobrze mi sie spi, wiec w sumie nie kupuje

Kasiulka trzymam kciuki za wizyte!

Madziazt faktycznie u nas tak narzeka sie na szpitale i opieke lekarska, ale powiem szczerze, ze u nas jak sie cos dzieje to nie zwlekaja z cc czy wywoływaniem porodu. Moze szpitale nie sa w takim super standardzie jak za granica, ale to nie jest w sumie takie wazne. Lepiej zeby było stare meble ale dobra opieka niz odwrotnie

Linoone - fajna ta kurteczka. Właśnie przymierzylam płaszczyk, który kupiłam rok temu (wzięłam wówczas rozmiar większy, bo miał podpinke polarowa i ściągacze w pasie). Niestety jest już prawie na styk (i to bez tej podpinki).. I też zastanawiam się czy zaryzykować i miesiąc (góra dwa) w razie czego się przemeczyc (później już będzie cieplej), czy szukać jakiejś okazji..

Pumelova - fajne, dłuższe sweterki można wyhaczyc w New Jorkerze. 2 tyg temu kupiłam 3 swetry (w tym 1 dla przyjaciółki) przecenione z 90 zl/szt. na 25 zł [emoji6].

Kasiulka! racja, najwyzej :) powodzenia na wizycie, z szyjką :)

ewella wczoraj mój m czytał o 22tc i tam jest napisane żeby słuchać muzyki, bo potem przy tej muzyce maluszek się będzie uspokajał może. no i cały wieczór słuchaliśmy 'relaksacyjnej' - mała nie kopała, mąż zasnął o 19:30 a ja leżałam i siłowałam się z rogalem :D extra! :D

Madziazt - to kiedy tu przylecisz? w którym tygodniu? stres na pewno nie służy, a Ty się przez to musisz tam biedna stresować. nic nie wiem o szwecji, tylko wszystkie książki Lackberg czytałam :D

Pola@ kurczę mi się dobrze spi bez tego wszystkiego :D ten rogal wzięłam tylko dlatego żeby się nie obracać w nocy, bo lekarz powiedział że mogłabym już przestać spać na plecach a ja w nocy się ciągle na nie obracam :D do tego śpi z nami pies [golden] więc ciasno się robi z rogalem.

Morela jeszcze się nie poddałam :) tylko jak leżałam z nim tak że go miałam między nogami to mi lewa noga drętwieje - albo to dlatego że mi było zimno bo kołdra nie sięgła :D:D

Chybra okazuje się że w Polsce mamy całkiem dobrą opiekę jak tak czytam :D

Linoone ja kupiłam w empiku za 115 :p z Motherhood :p

aga k m - super dzięki! ja mam chyba jeden dłuższy z new yorkera, a drugi z reserved. tylko cieplejszy mi się przyda. nie mogę się doczekać tenisówek! swoją drogą zamówiłam sobie sukienkę na vubu.pl za 39zł 'bawełniania z rozszerzanym dołem' czy jakoś tak - dostawa kurierem za 2,99zł bądź za darmo - sukienka fajna jakościowo, wczoraj przyszła, własnie jadą do mnie 2 następne :D taka jakby bombka więc brzuch mi się mieści. a ze zwrotem nie ma problemu bo kiedyś tam kiecke zamówiłam i oddałam.
polecam!

Kasiulka! racja, najwyzej :) powodzenia na wizycie, z szyjką :)

ewella wczoraj mój m czytał o 22tc i tam jest napisane żeby słuchać muzyki, bo potem przy tej muzyce maluszek się będzie uspokajał może. no i cały wieczór słuchaliśmy 'relaksacyjnej' - mała nie kopała, mąż zasnął o 19:30 a ja leżałam i siłowałam się z rogalem :D extra! :D

Madziazt - to kiedy tu przylecisz? w którym tygodniu? stres na pewno nie służy, a Ty się przez to musisz tam biedna stresować. nic nie wiem o szwecji, tylko wszystkie książki Lackberg czytałam :D

Pola@ kurczę mi się dobrze spi bez tego wszystkiego :D ten rogal wzięłam tylko dlatego żeby się nie obracać w nocy, bo lekarz powiedział że mogłabym już przestać spać na plecach a ja w nocy się ciągle na nie obracam :D do tego śpi z nami pies [golden] więc ciasno się robi z rogalem.

Morela jeszcze się nie poddałam :) tylko jak leżałam z nim tak że go miałam między nogami to mi lewa noga drętwieje - albo to dlatego że mi było zimno bo kołdra nie sięgła :D:D

Chybra okazuje się że w Polsce mamy całkiem dobrą opiekę jak tak czytam :D

Linoone ja kupiłam w empiku za 115 :p z Motherhood :p

aga k m - super dzięki! ja mam chyba jeden dłuższy z new yorkera, a drugi z reserved. tylko cieplejszy mi się przyda. nie mogę się doczekać tenisówek! swoją drogą zamówiłam sobie sukienkę na vubu.pl za 39zł 'bawełniania z rozszerzanym dołem' czy jakoś tak - dostawa kurierem za 2,99zł bądź za darmo - sukienka fajna jakościowo, wczoraj przyszła, własnie jadą do mnie 2 następne :D taka jakby bombka więc brzuch mi się mieści. a ze zwrotem nie ma problemu bo kiedyś tam kiecke zamówiłam i oddałam.
polecam!

Pumelova muszę pracować do 16 czerwca, tego dnia Córka ma zakończenie roku szkolnego i 18 czerwca promem przyplyniemy i mąż nas zawiezie do Lublina. Samolotem juz na tym etapie nie chce ryzykować, choć od promu do Lublina 550 km i tez niebezpiecznie. Niestety mąż musi zaraz wracać z powrotem do pracy, ale mam nadzieje ze zdąży na porod:-) ja rodziłam Córkę do szyjka mi się na 1 tydzień wcześniej bardzo skróciła i moja gin mniej więcej określiła kiedy mogę urodzić, także liczę na to samo szczęście teraz. Samolotem tylko 1,5 godziny, to może akurat. A jak nie to trudno. W razie czego jest mama i siostra.
A stresuje się od początku, chociaż teraz juz coraz mniej bo wiem ze ma to wpływ na dziecko. Jak tylko w pracy powiedziałam to strasznie nieprzyjemna atmosfera się zrobiła i obiecałam sobie ze juz tu nie wrócę. Ale niestety jeszcze pare miesięcy muszę się przemęczyć.
Ja kiedyś myślałam ze Szwecja to jakaś Ameryka. A tutaj zacofanie straszne.

reklama
Helou po kawusi!

Dobrze, ze piszecie o wiosennych kurtkach...dzieki temu zajzalam do szafy i przypomnialam sobie, ze mam tylko czarna ramoneske...przydalaby sie nowa parka?! Kurcze umre finansowo, bo na koncie hmu do kupna juz sa leginsy i dwa topy ciazowe...a jeszcze musze kupic stanik[emoji23]

Co do rogala, ja musialam go zaakceptowac we wyrze....on wlasciwie jak dodatkowy (nie)proszony gosc...jak leze na boku to rogal miedzy giry i jest gitara! Biodro odciazone [emoji4] maz mi czesto go zabiera[emoji1]

Zonograja...ja Cie bardzo dobrze rozumiem. Po tym co dziewczyny pisza (niestety nie doczytalam Twojej historii) masz podobna sytuacje do mnie. Bedzie dobrze!

Madziazt - no to grubo mialas w tej chacie. Tyle ludu to juz najgorzej! Szacun dla Cb, ze w ogole w tym bylas. Moja sytuacja jest jednak poki co do przezycia. Ale tez w koncu bedzie powiedziane: wyprowadzka albo rozwod! [emoji4]

Dziewczyny maz sprzedal mi info, ze lozeczko kupia nam tesciowie...musze wybrac jakies diamentowe[emoji1] a tak na serio, lozeczko klasyczne biale z szuflada u dolu plus materac lateksowy [emoji1]
Moi rodzice dali deklaracje, ze dokladaja sie do wozka!
Juz mi sie papa cieszy! Bo moze uda sie kupic nowy woz[emoji38]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry