reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra cieszę się że wszystko ok:)

Aga k m udanego wyjazdu!!

ŻonaGraja życzę żeby Ci się poukladalo;*

Cześć madziazt:) widzę że masz tam niezły hardcore:D współczuję opieki medycznej..

Karo pochwal się łazienka:))

Czytałam Was wczoraj ale jakoś nie miałam co napisać:D też zjadłam wszystko co mogłam, mam prawie pustą lodówkę. Zły humor mam, wczoraj do południa cały czas mnie kopała a potem byłam poza domem i wieczorem cisza. A jeszcze trafiłam znów w jakieś dziwne miejsce z zastrzykiem w brzuch i mnie boli skóra i cała noc mnie boli bo z lewej strony. Próbowałam wczoraj spać z tym rogalem ale za cholere z tym nie zasne. Któraś tak miała i potem się do niego przekonała??? Niepotrzebnie wydane pieniądze :( płakać mi się chce z byle powodu.. dobry początek dnia!!! Eh.

Miłego wszystkim!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
ojej nie no ja kocham swojego Rogala :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Witam z rana! Ależ cudownie mi słoneczko świeci w twarz, ahh jak cudownie! 7 rano a jest tak jasno, już czuję wiosnę :D
Kawka już wypita, zaraz zabieram się za mój "przeczyszczający" koktajl owocowy. :p Zamówiłam sobie dwie książki o bobasach, jako, że nie mam o nich żadnego pojęcia. Język niemowląt i Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy H.Karpa. Dzisiaj wieczorem je odbieram. Gdzieś tam były polecane i nie mogę się już doczekać przeczytania :D

pumelova, nie strasz, ja jestem na etapie wybierania/kupowania takiej poduchy!

Tak się zastanawiam, czy wy kupujecie/macie jakieś wiosenne lekkie kurtki? Bo ja się zastanawiam, nie wiem czy jest sens kupować ciążową, czy normalną. A kurtkę i tak muszę kupić bo nie mam żadnej na ten sezon. Jak kupię zwykłą to się nie zapnę, a jak ciążową to boję się, że będzie tylko na teraz, jesienią już nie będę przecież w niej chodzić.. Mam dylemat. ;) myślałam np. nad taką
Link do: MAMA Parka - Zieleń khaki - ONA | H&M PL
jest dość luźna, więc może w "normalnym" stanie też będzie dobrze wyglądać?

Miłego dnia! :)

Hej wszystkim

U mnie też słońce do sypialni zagląda oknem :D wiec może będzie ciepło :) mnie mąż obudził, że dokumenty mu zgubiłam bo wczoraj wyciagalam coś z jego portfela i pewnie nie schowałam do kurtki, ale pozniej jeszcze byl w tesco to zapomnial...przeszukałam wszystko i dzwoni ze w aucie były ...eh :p

Pumelova ja moją poduszkę uwielbiam nie wiem czy później bez niej zasne heh super się śpi. Szybkiej poprawy humoru :)

Zonagraja trzymaj się !

Linoone ja nie kupuję żadnej kurtki mam jakiś płaszczyk wiosenny ti rozpieta mogę w nim chodzić a chcę kupić sweter dłuższy na wiosnę, ogólnie nie lubię długich kurtek ;)

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Morela a jak z nim spisz? Ja generalnie śpię prawie na płasko dlatego mi przeszkadza. Może się przekonam.

Linoone to pewnie kwestia indywidualna, nie przejmuj się mna:D właśnie się zastanawiam czy można się do tego przekonać. Mogę Ci odsprzedać:>>> kurteczka fajna, ja raczej nie będę kupować, trudno będę chodzić z rozpieta, bo mam dużo kurtek :D mam za dużo wydatków teraz:( - wesele w rodzinie

Ewella już mnie kopała więc humor wrocil ale płakać mi się chce dalej, ciekawe kiedy pekne:D

Linoone ja mam plaszczyk z sh ale nie ciazowy tylko kroj w A

Pumelova ja uwielbiam. Sprzedaż go najwyzej jako nowy prawie

Aga, chybra milego odpozynku i relaksu. U mnie dzis dzien troche na wariackich papierach. Mam wizyte u gin i pewnie tam posiedze troche. To wizyta bez usg. Ja juz mam co 3 tyg. Mam nadzieje ze szyjka dalej dluga i bede mogla dotrzymywac wiosennego rytmu chlopakom. Hulajnogi, rowery, rolki i wspinanie sie jak najwyzej na placu zabaw :p

Moja mnie wczoraj całe popołudnie kopala wlaczylam muzykę żeby trochę posluchala i juz się nie oddzywa, chyba muszę repertuar zmienić ;)

Kasiulka trzymam kciuki za wizytę i szyjkę :)

Witam z rana juz z pracy! U nas niestety szaro, buro i deszczowo.

Lilith boje się, ze coś sie bedzie działo i na czas nie przyjmą mnie do szpitala. Tutaj nie przyjmują do szpitala kiedy nie uznają ze juz się naprawdę zaczęło. W grudniu rodziła znajoma nasza, Szwedka, przez tydzień miała tak straszne bóle, nie mogła jeść, aż wymiotowała z bólu, codziennie jeździli do szpitala i prosili zeby ja przyjęli, oni ja badali, po czym odsyłali do domu mówiąc ze to normalne i ze jeszcze się nie zaczęło. Ja na początku miałam całkiem pozytywne nastawienie i nawet nie brałam pod uwagę porodu w Polsce, ale teraz nie widzę innej opcji. Jak pojechałam na potwierdzenie ciazy to moja ginekolog wręcz nalegała zebym w ojczyźnie rodziła. Opowiada mi historie swojej znajomej stomatolog, która była na kontrakcie w Szwecji i zaszła w trzecia ciąże- niestety skończyło się nie za dobrze. A prosiła, mówiła ze coś jest nie tak, i słyszała ze to normalne i zeby tabletkę przeciwbólową sobie wzięła.
My jeździmy do Polski pare razy w roku, czasem samolotem, czasem promem. Mąż się w miarę dobrze tu odnajduje, ja nie koniecznie, a córka coraz lepiej. Ale to nie jest kraj, w którym chce zeby dorastały moje dzieci. Tu dzieciaki na głowę rodzicom włażą, zero szacunku, wartości, im wolno wszystko. Boje się o moja córkę i juz widzę ze to ma na nią wpływ. Wiem ze łatwo nie jest jak się wraca do ilus latach do kraju, ale ja sama to przeżyłam, mieszkałam wiele lat z rodzicami w Kanadzie, także znam to wszystko z perspektywy dziecka i na dłuższa metę wychodzi na plus.

ZonaGraja fajnie ze ktoś tez z Lublina! A z której części lbn jesli mogę zapytać? Ja z Czubów.

Pozdrawiam, muszę trochę popracować, ale będę tu zaglądać jak będę miała chwilke[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka - "przerażają" mnie Twoje zabawy [emoji1]. Uważaj na siebie [emoji5]
Trzymam kciuki za dobre wieści gabinetowe [emoji110][emoji110]

Pumelova - i ja uwielbiam swojego rogala. Nawet na ferie ze mną jechał (i sam mąż specjalnie leciał po niego przed wyjazdem, bo bal się, że mu spać nie dam bez tej cudownej poduchy).

Zonagraja współczuję Ci bardzo, że musisz przebywać z ludźmi, z którymi nie masz ochoty, to musi byc psychicznie bardzo męczące..Ale wierz mi, że życie jest taka sinusoida i sytuacje, które jakiś czas temu wydawały się nierozwiązywalne, beznadziejne i bez wyjscia, po jakimś czasie tracą na znaczeniu i blakną w naszej pamieci, bo przychodzi nowe, lepsze jutro. Wierze głęboko, że u Ciebie tak będzie, tez każda z nas na pewno miała sytuacje w zyciu, które wydawały się całkowicie beznadziejne i zdawało się że trwają wiecznosc, że nigdy nie będzie lepiej, ale zawsze przychodzi po jakimś czasie to lepsze jutro.

Pumelova ja tak jak Ty nie mogę spać na moim rogalu z motherhood, spalam na nim raz i był twardy i niewygodny, raz jeszcze dałam go mężowi do spania, bo bolal go kregoskup, ale w nocy zrzucil go z łóżka i rano powiedział, że jeszcze bardziej od tego rogala go boli:-D:-D kupiłam jeszcze takiego rogala prostego z allegro - i też mi nie odpowiada:D na szczęście przypomniałam sobie nazwę firmy rogala z pierwszej ciąży (fiki miki), którego po prostu uwielbiałam i chyba takiego muszę zakupic;)

Co do płaszczykow mam taki trencz jak Kasiulka w kształcie A, jak z lat 60tych i to jest fajne rozwiązanie, bo zmieszcze tam spokojnie brzuch każdej wielkości i się zapne;)

Kasiulka nie szalej tak z chłopakami, niech oni na Ciebie czekaja;)

Aga k m to niedobrze że się gorzej czujesz, ale to dobrze że w takiej sytuacji nie pojechałas, nie ma co ryzykować - a to jest ryzykowanie życiem dziecka tak naprawdę. Trzeba wsłuchiwać się w nasze ciało i jak coś boli to dać na luz i wypoczywac, z czystym sumieniem leniuchować;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana! Ależ cudownie mi słoneczko świeci w twarz, ahh jak cudownie! 7 rano a jest tak jasno, już czuję wiosnę :D
Kawka już wypita, zaraz zabieram się za mój "przeczyszczający" koktajl owocowy. [emoji14] Zamówiłam sobie dwie książki o bobasach, jako, że nie mam o nich żadnego pojęcia. Język niemowląt i Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy H.Karpa. Dzisiaj wieczorem je odbieram. Gdzieś tam były polecane i nie mogę się już doczekać przeczytania :D

pumelova, nie strasz, ja jestem na etapie wybierania/kupowania takiej poduchy!

Tak się zastanawiam, czy wy kupujecie/macie jakieś wiosenne lekkie kurtki? Bo ja się zastanawiam, nie wiem czy jest sens kupować ciążową, czy normalną. A kurtkę i tak muszę kupić bo nie mam żadnej na ten sezon. Jak kupię zwykłą to się nie zapnę, a jak ciążową to boję się, że będzie tylko na teraz, jesienią już nie będę przecież w niej chodzić.. Mam dylemat. ;) myślałam np. nad taką
Link do: MAMA Parka - Zieleń khaki - ONA | H&M PL
jest dość luźna, więc może w "normalnym" stanie też będzie dobrze wyglądać?

Miłego dnia! :)

Bardzo fajna kurteczka. Ja akurat mam też takie kurtki co w nie wejdę ale ta mi się podoba bardzo i jakbym miała dodatkowy zastrzyk gotówki to bym sobie sprawiła [emoji14]
Morela a jak z nim spisz? Ja generalnie śpię prawie na płasko dlatego mi przeszkadza. Może się przekonam.

Linoone to pewnie kwestia indywidualna, nie przejmuj się mna:D właśnie się zastanawiam czy można się do tego przekonać. Mogę Ci odsprzedać:>>> kurteczka fajna, ja raczej nie będę kupować, trudno będę chodzić z rozpieta, bo mam dużo kurtek :D mam za dużo wydatków teraz:( - wesele w rodzinie

Ewella już mnie kopała więc humor wrocil ale płakać mi się chce dalej, ciekawe kiedy pekne:D

śpię z nim różnie, albo mam go z przodu i nogę podginam i kładę na nim albo mam go z tyłu i wtedy zawijam go pod nogami / między nogami. ja oknie śpię na bokach bo na płasko nie mogę oddychać a na brzuchu już nie da się :)

Ale jeśli go nie chcesz to sprzedaj go na olx - na pewno ktoś kupi.
Linoone ja mam plaszczyk z sh ale nie ciazowy tylko kroj w A

Pumelova ja uwielbiam. Sprzedaż go najwyzej jako nowy prawie

Aga, chybra milego odpozynku i relaksu. U mnie dzis dzien troche na wariackich papierach. Mam wizyte u gin i pewnie tam posiedze troche. To wizyta bez usg. Ja juz mam co 3 tyg. Mam nadzieje ze szyjka dalej dluga i bede mogla dotrzymywac wiosennego rytmu chlopakom. Hulajnogi, rowery, rolki i wspinanie sie jak najwyzej na placu zabaw :p
Kciukasy za wizytę ;*

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Do góry