reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela - u mnie z rana było całkiem całkiem... A teraz nagle poszarzalo i kulkami gradowymi zaczęło rzucać (wtf????).

reklama
ZonaGraja siły życzę, starj się nie przejmowac sytuacją, tylko cieszyć się dzidziusiem :)
Madziazt witaj :) ja rodzilam pierwsze dziecko w Anglii i nie mogę złego słowa powiedzieć, jest inaczaj niż u nas ale jak był problem to reagowali. jak widac co kraj to obyczyaj :)

u mnie na razie ładnie :) ale oglądam pogodę i ma być brzydko :)
Miłego dnia :)

Hej :)
Pumelova - ja tak wgl nie w temacie ale znasz moze gdzies w Katowicach lub poblizu miejsce gdzie robią samo usg 3d ? Chciałabym mamie zrobic taka niespodzianke i ja zabrać ze sobą zeby sobie poogladała małego :) i sama jestem ciekawa jak to wygląda :) Miłego dnia :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

ewella oczywiście nie lezy tak super jak na modelce, wygląda jak worek ale mi się podoba i o dziwo mojemu męzowi też - albo się boi że się znów rozpłaczę hahaha

Morela u mnie też słoneczko :p

właśnie kurier przyniósł mi paczkę - 1000 zdjęć, niepoukładanych, z 7 wyjazdów... mam co robić :D

edit:
Megan ja nie wiem czym się różni 3d od 4d i czy ja mam takie.. ja robiłam prenatalne w Feminie i w Sodowskim. wyglądały jak usg, foty mam jak usg normalne więc to chyba 2d. nie wiem. ale płytkę mam na pamiątkę i pokazuję wszystkim w rodzinie.

ZonaGraja siły życzę, starj się nie przejmowac sytuacją, tylko cieszyć się dzidziusiem :)
Madziazt witaj :) ja rodzilam pierwsze dziecko w Anglii i nie mogę złego słowa powiedzieć, jest inaczaj niż u nas ale jak był problem to reagowali. jak widac co kraj to obyczyaj :)

u mnie na razie ładnie :) ale oglądam pogodę i ma być brzydko :)
Miłego dnia :)

Abed widzisz pewnie to zależy na kogo i gdzie się trafi. Moja dentystka, która wiele lat mieszkala w Anglii opowiadała mi, ze jak tam rodziła, to po niecałej dobie dali jej wypis, a ona się pyta, -a to pediatra nie przyjdzie, nie zbada?, to jej odpowiedzieli- dwie ręce ma? Ma. Dwie nogi? Są. Głowa? Tez jest. To co Ci nie pasuje?! I tak tym sposobem pediatra nie zbadał dziecka po porodzie.
Ale tak to jest ze każdy ma swoją historie i jeden jest zadowolony, drugi nie.
W Polsce jak rodziłam te 11 lat temu tez pewne rzeczy bym zmienila, jednak im człowiek starszy tym mniej skrępowany zeby zareagować gdyś coś bedzie nie tak.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ewella oczywiście nie lezy tak super jak na modelce, wygląda jak worek ale mi się podoba i o dziwo mojemu męzowi też - albo się boi że się znów rozpłaczę hahaha

Morela u mnie też słoneczko[emoji14]
właśnie kurier przyniósł mi paczkę - 1000 zdjęć, niepoukładanych, z 7 wyjazdów... mam co robić :D

edit:
Megan ja nie wiem czym się różni 3d od 4d i czy ja mam takie.. ja robiłam prenatalne w Feminie i w Sodowskim. wyglądały jak usg, foty mam jak usg normalne więc to chyba 2d. nie wiem. ale płytkę mam na pamiątkę i pokazuję wszystkim w rodzinie.
Ok dzięki[emoji14]do feminy własnie dzwoniłam i powiedzieli ze moga zrobic usg w 3d ale tylko w ramach prenatalnych a do centrum medycznego sodowski nie umiem sie dodzwonic:p
A do szkoły rodzenia gdzieś sie moze wybierasz ?[emoji14]

Morela u mnie też słoneczko :p

edit:

A nie wołałas sobie zamówic fotoksiazki?? my zamawiamy po kazdym wyjezdzie i super to wyglada, od razu zdjęcia poukładane, mozna ładne tło sobie wybrac i opis od razu zdjec

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja dziewczyny tak streszcze czemu sie nie odzywałam. A dlatego ze mialam od wszystkich zakaz wchodzenia w internet itd . Jedynie szybko wbijałam na wątek z brzuszkami i zakupami co by dać kciuka w góre i czytałam kilka postów co tam u was slychac . Byłam od dłuższego czasu kłębkiem nerwów , stresu itd . Kazdy kto mnie zna , wie ze ja potrafiłam nawet tryskać entuzjazmem nawet wtedy gdy źle sie czułam. Ciąża miala byc najszcześliwszym okresem w moim zyciu , mialam sie cieszyć z kazdego dnia a tu co ? Chodziłam ciągle przybita i zmartwiona. Jak mnie coś zabolało , czytałam o tym w necie i zaraz panika . Co chwile jakieś czarne myśli w głowie .. Słowa , że czeka mnie wiecej stresów i to nie koniec dobiły mnie juz totalnie . Jednak wczoraj mój gin tak mnie podniósł na duchu , dość dlugo z nim rozmawiałam, dał mi motywującego kopniaka , że w koncu wróciłam do siebie . Znowu sie ciesze ciążą , wiem że wszystko jest dobrze i będzie dobrze i nie można sie patrzec na to co dzieje sie u innych . Bo jak to gin powiedział : mój znajomy wszedł na pasy i zginął , to oznacza że teraz mam sie bać podchodząc na przejscie dla pieszych albo nie przechodzić wcale ? Także powoli bede do Was wracać ( na szczescie duzo nadrabiania nie mam ) i zaczne sie sluchac najbliższych którzy juz mnie mieli dość z moimi smętami ,ale ciągle wbijali do głowy że wszystko bedzie dobrze i nic zlego sie nie stanie :) miało byc krotko :D no nic ,moze komus bedzie chciało sie przeczytać te glupoty :D

Megan! Tej tej tej, ze sie tak wyraze po poznansku! Jak cos sie dzieje to nie wujek google tylko tutaj pisz[emoji4]mi to bardzo pomoglo jak np. mialam kryzys z mezem[emoji4] kazdy tez ma prawo do gorszego dnia! My tu zaraz poprawimy Ci humor[emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan22 no niestety nie da się tak żyć ;) dobrze cie rozumiem, mam trochę przejść i byłam w szpitalu na patologi gdzie przez 5 dni usłyszałam wiele histori które mi zostały w głowie... i teraz kiedy jestm na l4 to różne mysli mi do głowy przychodzą :( ale tak sie nie da, nie da się przewidzieć przyszłości i dlatego trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze :) a działać jak coś się dzieje nie tak :) więc głowa do góry i nie myślimy za dużo ;)

Do góry