reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela - u mnie z rana było całkiem całkiem... A teraz nagle poszarzalo i kulkami gradowymi zaczęło rzucać (wtf????).

reklama
ZonaGraja siły życzę, starj się nie przejmowac sytuacją, tylko cieszyć się dzidziusiem :)
Madziazt witaj :) ja rodzilam pierwsze dziecko w Anglii i nie mogę złego słowa powiedzieć, jest inaczaj niż u nas ale jak był problem to reagowali. jak widac co kraj to obyczyaj :)

u mnie na razie ładnie :) ale oglądam pogodę i ma być brzydko :)
Miłego dnia :)

Hej :)
Pumelova - ja tak wgl nie w temacie ale znasz moze gdzies w Katowicach lub poblizu miejsce gdzie robią samo usg 3d ? Chciałabym mamie zrobic taka niespodzianke i ja zabrać ze sobą zeby sobie poogladała małego :) i sama jestem ciekawa jak to wygląda :) Miłego dnia :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

ewella oczywiście nie lezy tak super jak na modelce, wygląda jak worek ale mi się podoba i o dziwo mojemu męzowi też - albo się boi że się znów rozpłaczę hahaha

Morela u mnie też słoneczko :p

właśnie kurier przyniósł mi paczkę - 1000 zdjęć, niepoukładanych, z 7 wyjazdów... mam co robić :D

edit:
Megan ja nie wiem czym się różni 3d od 4d i czy ja mam takie.. ja robiłam prenatalne w Feminie i w Sodowskim. wyglądały jak usg, foty mam jak usg normalne więc to chyba 2d. nie wiem. ale płytkę mam na pamiątkę i pokazuję wszystkim w rodzinie.

ZonaGraja siły życzę, starj się nie przejmowac sytuacją, tylko cieszyć się dzidziusiem :)
Madziazt witaj :) ja rodzilam pierwsze dziecko w Anglii i nie mogę złego słowa powiedzieć, jest inaczaj niż u nas ale jak był problem to reagowali. jak widac co kraj to obyczyaj :)

u mnie na razie ładnie :) ale oglądam pogodę i ma być brzydko :)
Miłego dnia :)

Abed widzisz pewnie to zależy na kogo i gdzie się trafi. Moja dentystka, która wiele lat mieszkala w Anglii opowiadała mi, ze jak tam rodziła, to po niecałej dobie dali jej wypis, a ona się pyta, -a to pediatra nie przyjdzie, nie zbada?, to jej odpowiedzieli- dwie ręce ma? Ma. Dwie nogi? Są. Głowa? Tez jest. To co Ci nie pasuje?! I tak tym sposobem pediatra nie zbadał dziecka po porodzie.
Ale tak to jest ze każdy ma swoją historie i jeden jest zadowolony, drugi nie.
W Polsce jak rodziłam te 11 lat temu tez pewne rzeczy bym zmienila, jednak im człowiek starszy tym mniej skrępowany zeby zareagować gdyś coś bedzie nie tak.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ewella oczywiście nie lezy tak super jak na modelce, wygląda jak worek ale mi się podoba i o dziwo mojemu męzowi też - albo się boi że się znów rozpłaczę hahaha

Morela u mnie też słoneczko[emoji14]
właśnie kurier przyniósł mi paczkę - 1000 zdjęć, niepoukładanych, z 7 wyjazdów... mam co robić :D

edit:
Megan ja nie wiem czym się różni 3d od 4d i czy ja mam takie.. ja robiłam prenatalne w Feminie i w Sodowskim. wyglądały jak usg, foty mam jak usg normalne więc to chyba 2d. nie wiem. ale płytkę mam na pamiątkę i pokazuję wszystkim w rodzinie.
Ok dzięki[emoji14]do feminy własnie dzwoniłam i powiedzieli ze moga zrobic usg w 3d ale tylko w ramach prenatalnych a do centrum medycznego sodowski nie umiem sie dodzwonic:p
A do szkoły rodzenia gdzieś sie moze wybierasz ?[emoji14]

Morela u mnie też słoneczko :p

edit:

A nie wołałas sobie zamówic fotoksiazki?? my zamawiamy po kazdym wyjezdzie i super to wyglada, od razu zdjęcia poukładane, mozna ładne tło sobie wybrac i opis od razu zdjec

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja dziewczyny tak streszcze czemu sie nie odzywałam. A dlatego ze mialam od wszystkich zakaz wchodzenia w internet itd . Jedynie szybko wbijałam na wątek z brzuszkami i zakupami co by dać kciuka w góre i czytałam kilka postów co tam u was slychac . Byłam od dłuższego czasu kłębkiem nerwów , stresu itd . Kazdy kto mnie zna , wie ze ja potrafiłam nawet tryskać entuzjazmem nawet wtedy gdy źle sie czułam. Ciąża miala byc najszcześliwszym okresem w moim zyciu , mialam sie cieszyć z kazdego dnia a tu co ? Chodziłam ciągle przybita i zmartwiona. Jak mnie coś zabolało , czytałam o tym w necie i zaraz panika . Co chwile jakieś czarne myśli w głowie .. Słowa , że czeka mnie wiecej stresów i to nie koniec dobiły mnie juz totalnie . Jednak wczoraj mój gin tak mnie podniósł na duchu , dość dlugo z nim rozmawiałam, dał mi motywującego kopniaka , że w koncu wróciłam do siebie . Znowu sie ciesze ciążą , wiem że wszystko jest dobrze i będzie dobrze i nie można sie patrzec na to co dzieje sie u innych . Bo jak to gin powiedział : mój znajomy wszedł na pasy i zginął , to oznacza że teraz mam sie bać podchodząc na przejscie dla pieszych albo nie przechodzić wcale ? Także powoli bede do Was wracać ( na szczescie duzo nadrabiania nie mam ) i zaczne sie sluchac najbliższych którzy juz mnie mieli dość z moimi smętami ,ale ciągle wbijali do głowy że wszystko bedzie dobrze i nic zlego sie nie stanie :) miało byc krotko :D no nic ,moze komus bedzie chciało sie przeczytać te glupoty :D

Megan! Tej tej tej, ze sie tak wyraze po poznansku! Jak cos sie dzieje to nie wujek google tylko tutaj pisz[emoji4]mi to bardzo pomoglo jak np. mialam kryzys z mezem[emoji4] kazdy tez ma prawo do gorszego dnia! My tu zaraz poprawimy Ci humor[emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan22 no niestety nie da się tak żyć ;) dobrze cie rozumiem, mam trochę przejść i byłam w szpitalu na patologi gdzie przez 5 dni usłyszałam wiele histori które mi zostały w głowie... i teraz kiedy jestm na l4 to różne mysli mi do głowy przychodzą :( ale tak sie nie da, nie da się przewidzieć przyszłości i dlatego trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze :) a działać jak coś się dzieje nie tak :) więc głowa do góry i nie myślimy za dużo ;)

Do góry