reklama
Madziazt
Fanka BB :)
Przyszła_Mamusia fajnie ze mamy ten sam termin[emoji4] ale myśle ze może wcześniej urodzę, gdyż Córkę urodziłam w 38 tyg, ale pewnie nie ma reguły.
Kasiulka! Tez myślałam, ze tutaj jest super. Jednak przekonuje się coraz bardziej ze tutaj służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia. Gdy zobaczyłam pozytywny wynik na teście ciążowym musiałam zadzwoni do jakby centrali położnych, które później do mnie zadzwoniły. Pierwsze pytanie brzmi czy usuwamy, pózniej miałam wizytę w
8 tyg. Zero badań, tylko rozmowa o tym jak się czuje i musiałam wypełnić ankietę czy pije dużo alkoholu. Kolejna wizyta 11 tyg i tylko badanie moczu. Gdybym nie poleciała do PL na potwierdzenie w ciazy to do końca stycznia ( usg genetyczne) żyłabym w niepewności czy wszystko ok. Teraz będę miała w poniedziałek 2 i ostatnie usg tutaj, a wizytę u położnej dopiero 10 kwietnia! Miałam teraz lecieć do Polski na badania, ale niestety bardzo długo źle się czułam, a poza tym mogę pomarzyć o kilku dniach urlopu. Krew pare razy lekarz rodzinny mi pobrala ze względu na moje słabe samopoczucie i miałam od niej trochę zwolnienia to mogłam spokojnie leżeć w domu, bo tutaj zasadniczo nie dają kobietom w ciazy. Mam nadzieje ze wszystko ok, a badania szczegółowe zrobię dopiero w kwietniu jak pojadę na Wielkanoc. Także długo mogłabym pisać, a poród tutaj to jeszcze inna bajka[emoji51]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kasiulka! Tez myślałam, ze tutaj jest super. Jednak przekonuje się coraz bardziej ze tutaj służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia. Gdy zobaczyłam pozytywny wynik na teście ciążowym musiałam zadzwoni do jakby centrali położnych, które później do mnie zadzwoniły. Pierwsze pytanie brzmi czy usuwamy, pózniej miałam wizytę w
8 tyg. Zero badań, tylko rozmowa o tym jak się czuje i musiałam wypełnić ankietę czy pije dużo alkoholu. Kolejna wizyta 11 tyg i tylko badanie moczu. Gdybym nie poleciała do PL na potwierdzenie w ciazy to do końca stycznia ( usg genetyczne) żyłabym w niepewności czy wszystko ok. Teraz będę miała w poniedziałek 2 i ostatnie usg tutaj, a wizytę u położnej dopiero 10 kwietnia! Miałam teraz lecieć do Polski na badania, ale niestety bardzo długo źle się czułam, a poza tym mogę pomarzyć o kilku dniach urlopu. Krew pare razy lekarz rodzinny mi pobrala ze względu na moje słabe samopoczucie i miałam od niej trochę zwolnienia to mogłam spokojnie leżeć w domu, bo tutaj zasadniczo nie dają kobietom w ciazy. Mam nadzieje ze wszystko ok, a badania szczegółowe zrobię dopiero w kwietniu jak pojadę na Wielkanoc. Także długo mogłabym pisać, a poród tutaj to jeszcze inna bajka[emoji51]
Madziazt
Inka1985 super cieszę się! Jakoś miałam wrażenie że są prawie same dziewczyny, które maja termin na początek lipca. Od razu mi raźniej :-)
Morela_87
A ja wcinamTo chyba Cie przebije [emoji1].
Otworzyłam sobie przed chwilą śledzie zasmazane w zalewie octowej, ale mi nie podeszły.. Więc zagryzlam maczkami, które dzisiaj nabylam w cukierni, ale.. Za słodko mi się zrobiło, więc wcinam prazynki paprykowe córki [emoji6]. aaa... I zapomniałam wspomnieć o kanapce z serem żółtym z pół godziny temu... Masakra...
Zrobiłam placki ziemniaczane. Więcej aby było na jutro bo nie będę miała czasu jutro gotować no i zjadlam wszystkie
Muszę się ogarnąć...
Znowu czułam bąbelki ciekawe czy to to...
Buziaki dla Was.
To chyba Cie przebije [emoji1].
Otworzyłam sobie przed chwilą śledzie zasmazane w zalewie octowej, ale mi nie podeszły.. Więc zagryzlam maczkami, które dzisiaj nabylam w cukierni, ale.. Za słodko mi się zrobiło, więc wcinam prazynki paprykowe córki [emoji6]. aaa... I zapomniałam wspomnieć o kanapce z serem żółtym z pół godziny temu... Masakra...
bąbelki są fajneZrobiłam placki ziemniaczane. Więcej aby było na jutro bo nie będę miała czasu jutro gotować no i zjadlam wszystkie
Muszę się ogarnąć...
Znowu czułam bąbelki ciekawe czy to to...
Buziaki dla Was.
Ja właśnie zasiadam z mężem do Bridget Jones 3 i Mały kopie jak oszalały - już brzuch się podnosi przy kopniakach więc nawet widzi to i czuje mąż i mała
Mam lepszy humor - co w domu to w domu
Bulkaasia????
Lilith odpoczywaj sobie odstresuj się :* :*
Madziat zapraszamy! Ja mam termin na 22, więc też bliżej końca lipcaInka1985 super cieszę się! Jakoś miałam wrażenie że są prawie same dziewczyny, które maja termin na początek lipca. Od razu mi raźniej :-)
Nie mam wilczego apetytu -jeszcze pewnie czeka mnie to za tydzien, max dwa tygodnie jak widzę po dziewczynach. Już szykuje lodówkę
Chybra
Uff ale jestem zmęczona, leżę po prysznicu, synuś śpi, a wczoraj przespał całą noc
Po wizycie spoko. Maluch ma się dobrze i kręci się, mimo że ja jeszcze tego nie czuję, w pt zaczynam 20tydzień.
Potem polatałam po galerii i z mężem zakupy w Auchanie, nakupowaliśmy masę rzeczy, zadowolona jestem, ale chodziłam jak pokraka, bo od rana mnie strasznie dół bolał, myślałam, że się poryczę . Przeżyłam, jutro leżę
Po wizycie spoko. Maluch ma się dobrze i kręci się, mimo że ja jeszcze tego nie czuję, w pt zaczynam 20tydzień.
Potem polatałam po galerii i z mężem zakupy w Auchanie, nakupowaliśmy masę rzeczy, zadowolona jestem, ale chodziłam jak pokraka, bo od rana mnie strasznie dół bolał, myślałam, że się poryczę . Przeżyłam, jutro leżę
Witaj miło że do nas dolanczasz im nas więcej tym weselejWitam nieśmiało wszystkie Mamusieod pewnego czasu podczytuję Was z ukrycia. Jestem w 19+6, termin mam na 27.07. Jestem juz mamą 11 letniej Córci, a teraz jeszcze nie wiem kto tam mieszka w moim brzuchu, w poniedziałek mam usg to się może dowiem. Aktualnie mieszkam w Szwecji, a tu niestety opieka nad ciężarnymi jest strasznie marna. Muszę niestety pracować do 6 tygodni przed terminem, a i tutaj szefostwo obrażone ze śmiałam zajść w ciąże. Poród tutaj to tez masakra, wiec rodzic będę w rodzinnym Lublinie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny
A ja mam termin na 26 lipiec ale jak wogole o ten miesiąc zachacze to będzie dobrze
Chybra dobrze ze jest wszystko ok a zakupy poprawiają jeszcze bardziej humor(ja dzisiaj tylko orientacyjnie po pepko smigalam i już było milo)
Dobranoc(dzisiaj chyba ze 3km spacerkiem zrobiłam to może uda mi się w końcu normalnie zasnac)
reklama
Aga liczę, że na wekeend będzie juz dobrze. Męczy mnie już ten temat, wole zrobić i gotowe a to przeekladam w koło..
Ty chyba jutro też odpoczywasz?
Teraz taki okres jedzeniowy, niedługo będziecie nocą wstawać i zajadac.
U mnie natomiast brak ochoty.. Nie mam pomysłów na obiad ani smaków..nic
My co ciążę chodzimy na usg HD. Warto dopłacić, obraz taki czysty jest wtedy, zupełnie i aczej.
Maziajka, czasem się boje co później będzie, szczególnie ze czuje obroty mocne jak się wygina i dziwnie mi brzuch wygina.. Boli to..
Madziazt witaj nie przejmuj się pomylkami, każdej się zdarza.
Kasiulka ten celullii ciążowy zejdzie po porodzie, tak czytałam przynajmniej. Wiesz, że też mnie oblalo i widać mocno..czasem mam wrażenie, że on to wszystko co mam na plusie.. I baardzo mi ćwiczeń brakuje ale co zrobić..
Im szybciej tym lepiej bo nieładnie to wygląda.. Takie zaniedbanie i ciągle coś.
Ujda, takie mam jak to lekarz mówi i poprawiło się z żelazem ha wiec od razu zmniejszylam sama żelazo
Madziazt byłaś na swoojskim forum? Koleżanka tam ciążę prowadziła, nie mówiła ze aż taką tragedia była..
Za to potem chyba są obowiązki nauki języka, szybszego przedszkola etc?
Ile już tam mieszkacie?
Twoja córa jest z 2006 czy 5?? Tez mam 11 stke.
Mlrela pycha!! I na zdrowie.
Ja lubię z fasola
Świetnie, że tak już ruchy i dzieciątko widać. Jak się tak rusza, to wtedy by się odkladalo wszystko i chciało latrzec, zaczepiac, dotykać i nacieszac.
Chybryda uważaj na siebie i odpocznij czasem.
Szkoda, że Bulkasiaa nic nie pisze jeszcze..
Ty chyba jutro też odpoczywasz?
Teraz taki okres jedzeniowy, niedługo będziecie nocą wstawać i zajadac.
U mnie natomiast brak ochoty.. Nie mam pomysłów na obiad ani smaków..nic
My co ciążę chodzimy na usg HD. Warto dopłacić, obraz taki czysty jest wtedy, zupełnie i aczej.
Maziajka, czasem się boje co później będzie, szczególnie ze czuje obroty mocne jak się wygina i dziwnie mi brzuch wygina.. Boli to..
Madziazt witaj nie przejmuj się pomylkami, każdej się zdarza.
Kasiulka ten celullii ciążowy zejdzie po porodzie, tak czytałam przynajmniej. Wiesz, że też mnie oblalo i widać mocno..czasem mam wrażenie, że on to wszystko co mam na plusie.. I baardzo mi ćwiczeń brakuje ale co zrobić..
Im szybciej tym lepiej bo nieładnie to wygląda.. Takie zaniedbanie i ciągle coś.
Ujda, takie mam jak to lekarz mówi i poprawiło się z żelazem ha wiec od razu zmniejszylam sama żelazo
Madziazt byłaś na swoojskim forum? Koleżanka tam ciążę prowadziła, nie mówiła ze aż taką tragedia była..
Za to potem chyba są obowiązki nauki języka, szybszego przedszkola etc?
Ile już tam mieszkacie?
Twoja córa jest z 2006 czy 5?? Tez mam 11 stke.
Mlrela pycha!! I na zdrowie.
Ja lubię z fasola
Świetnie, że tak już ruchy i dzieciątko widać. Jak się tak rusza, to wtedy by się odkladalo wszystko i chciało latrzec, zaczepiac, dotykać i nacieszac.
Chybryda uważaj na siebie i odpocznij czasem.
Szkoda, że Bulkasiaa nic nie pisze jeszcze..