reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka, pozdrawiam z drogi do pracy

Integral tez tak mam, cały czas mi się czegoś chce, ale staram się powstrzymywać. Różnie to wychodzi, ale codziennie muszę coś słodkiego zjeść, chociaż herbatniki [emoji6]

Aga_k_m ja też jestem pracusiem i niestety moje zaangażowanie i odpowiedzialność jest powyżej standardów u mnie w dept. mój mąż też się wkurza na mnie, ale jest podobny wiec zaraz cichnie. Wczoraj powiedziałam, że skoro za te kilka tygodni może mnie nie być to niech się zastanowia co chcą, to tak mi dorzucaja, że już mam stres , że się nie wyrobie i zastanawiam się czy dłużej jednak nie popracować niż do świąt [emoji53] a jeszcze po feriach dzielnie ten czas skracalam z końca maja zeszła do świąt, a mąż był taki dumny [emoji48]

Tea super super super, gratki dla synka

Bulkaasia kciuki są zaciśnięte i czekamy na dobre wieści

Tymczasem miłego dnia [emoji4]

reklama
Aaaaa skasowało mi się to co napisałam!!!

Integral zwykłe z hm leginsy też są spoko, nad pępek i mają luźna gumkę, to mam po domu a ciążowe jak wyjdę.

Ewella no ja mam normalny 38 to rzadko mam coś za duże :D ale przykre to jest ze teraz mam 5 wieszaków w sklepie do wyboru :((

Aga k m - nie daj się pracy! Zazdroszczę wyjazdu!!

Mnie brzuch bolał całą noc, taka kolka z prawej strony. Do tego pierwszy raz czułam w nocy ruchy, źle spalam, oczywiście koszmary też. Zaraz idę spać dalej :D

Miłego poranka!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej babolki mnie dziś obudził desz ok 5 rano:eek: młody pojechał do szkoły czekam na dostawe bułek:laugh2:

Tea a maluszek twój był rechabilitowany czy coś mi umkneło Tymek zacząl chodzić jak miał 22mc dzięki rehabilitacji metodą vojty.
Teraz czekamy wizytę u ortopedy on ciągle mówi że go bolą kości jest strasznie szczupły i wysoki bo waży 27kg a wzrost prawie 140cm.

Miłego dnia:)
Mam to samo z moim starszakiem. Wyglada jak dziecko z oswiecimia. Ma 155 wzrostu a waga 30 kg. Na bilansie wyszlo ze ma spora niedowage. On je i to duzo ale nie tyje...... bylam z nim juz wszedzie. Taki ma metabolizm. Na bolace kosci dlugie ortopeda kazal jesc zelki i lykac ibuprom..... podobno samo minie.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella gratulacje!!

Nika ja sie tu zawieruszylam i termin mam na polowe czerwca, ale ruchy czuje codziennie bardzo intensywne, ale nie bolesne. Z reszta nigdy nie dzieci mnie nie poobijaly
Aaaa bo w hm to trzeba kupowac rowno swoj rozmiar, bo on i tak zawyzony w stosunku do zwyklej numeracji. A rozm za duze to jak piszesz krok w kolanach

Tea wczoraj z rana pytalam gdzie jestes. A tu przyszlas z taka piekna nowina!!!
Na te zyly to moze powinnas nosic ponczoche uciskowa?

Lilth to Cie meczy w tej ciazy.. co rusz cos ... nie dawaj sie

Aga no nieladnie. Raz ze nie powinno Cie tam byc wcale jak ktos naklablowalby to pip to by mieli ostro przerabane. Pamietaj, ze w czasie zwolnienia nie podpisuj dokumentow, w zasadzie maili tez nie wysylaj. Jak jestes to nie zostwiaj sladu swojej obecnosci ;)
Baw sie dobrze. Jak daleko masz do Hamburga?

Aga, Aha pamietajcie ze nie ma ludzi niezastapionych. Firmy i tak sobie poradzą.

Kasiulka - do Hamburga mam 500 km (czyli jutro jakieś 1000 km do zrobienia.. I to też mnie z lekka przeraża).

Wiem, wiem.. Nie podpisuje listy obecności (i na liście nie mam zaznaczonego L4 póki co), na mailach i ofertach wpisuje kolegę, bądź samego Bossa, a telefonów nie łączą do mnie, a jak mimo to jakiś zadzwoni to się nie przedstawiam [emoji6].

Wczoraj mialam wypłatę, więc zobaczymy co i jak.. może moje zaangażowanie samo przejdzie jeżeli bonusa nie otrzymam [emoji6] [emoji1]. Póki co nie wchodzę na konto... Co by się nie zniechęcić, skoro i tak podjęłam decyzję, że jeszcze dziś pojadę (muszę wypchac dokumenty dla 2 firm i 2 prywatnych osób, z których 1 jest niepełnosprawna, więc.. Wiesz.. nie umiem zostawić tego do 20.03 - bo dopiero wtedy będę na firmie).

Wiem, wiem.. Nie podpisuje listy obecności (i na liście nie mam zaznaczonego L4 póki co), na mailach i ofertach wpisuje kolegę, bądź samego Bossa, a telefonów nie łączą do mnie, a jak mimo to jakiś zadzwoni to się nie przedstawiam .

Hehehe no kochana tutaj to mnie przebijasz o niebo [emoji23] cwaniara [emoji6]

Tymianek tak,jeździmy z synkiem na rehabilitację,rehabilitantka stwierdziła że jest cały usztywniony i ma napięte mięśnie cały czas i go rozciagala.
Jaki to słodki widok jak tak tupta sobie po mieszkaniu,jeszcze stanie na środku pokoju i patrzy czy wszyscy widzą i dopiero wtedy rusza z śmiechem :-)
Z mową też jest kiepsko,zaledwie potrafi 2 słowa,am i daj,ale o to się tak nie martwię bo wiem że dużo dzieci zaczyna mówić po 2 roku życia.
Ale miałam znów chore sny i noc w kratkę,jak uda mi się usnąć,zwykle koło północy to już po 1,5 ,2,godz się budzę na siusiu i trudno z powrotem zasnąć a po 2 godz powtórka,za to w dzień jak się poloze na drzemkę to zasypiam od razu przynajmniej na godzinkę,ale widzę że nie ja jedna tak się męczę,ciezarowki pewnie tak mają.
Bulkaasia trzymam cały czas kciuki za malenstwa.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Tea gratulacje dla synka:-)

Aga no bo tak to jest z ludzmi dasz palec to wezma cala reke!! ...a ta wycieczka to w jakims celu czy zwiedzac jedziesz?

U nas tez slonce wychodzi :-) zaraz robie sniadanie i biore sie za prasowanie.

010igov35ye70zfx.png

witam

Miałam sen że urodziłam synka. Ważył 4200 i 60 cm. Byłam przerażona bo ciuszki które miałam na 56 były w tej sytuacji za małe. Może to sen proroczy... bo nie znam jeszcze płci...
Denerwuję się brakiem ruchów. Mąż stara się mnie uspokajać ale coś ciężko. Wczoraj wieczorem leżałam z ręką na brzuchu i czekałam. Poczułam jakby takie bąbelki ale czy to dzidzia... może mi się wydawało albo to jelita. Zwariuję w tej ciąży na pewno...

Aga jak czytam to co wyprawiasz to mnie nerwy biorą... Co Ty robisz dziewczyno? Myślisz że za jakiś czas będzie ktoś pamiętał o Twoim poświęceniu? Wątpię... W pierwszej ciąży bardzo przeżywałam że jak pójdę na zwolnienie to co to będzie. Bez pracy nie wyobrażałam sobie życia. (pracoholizm) a jednak teraz zrozumiałam że praca to nie wszystko. Może mam takie podejście bo kredyt się skończył i już nie mam takiego nacisku. Teraz to się zastanawiam czy wrócę do obecnej pracy. Myślę o zmianie...
Aga ogarnij się i odpoczywaj.

Ostatnia edycja:
reklama
Integral no zobaczymy co tam ortopeda powie:cool2:
Tea mój Tymek urodził się o 6 tyg za szybko i są tego skutki również borykamy się z afazja jego wada wymowy wciąż się nie naprawia jako maluszek nie gaworzył tak jak inne dzieci dopiero jak poszedl do przedszkola w wieku ok 3-latka tam szło już z górki terapie logopedyczne mamy cały czas.
Ktoś tu pisał o hulajnodze my mamy taką

wczoraj jeździł ba skate_parku mamy zamiar kupić mu rower większy ale ma zaburzoną integracje sebsoryczną i ciężko mu pamiętać że trzeba się patrzeć do przodu a dół ma pedałować:eek:
Co myślicie na temat tych laleczek pluszaków.

Do góry