reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

dziewczyny, do wczoraj z blizną po cc było wszystko super, dziś ją położna jeszcze obejrzała i mówi, że idealnie się goi, ale zaczęła mnie pobolewać z prawej strony (szczególnie jak śpię na tym boku, a potem wstaję), a pod nią wyczuwam zgrubienie, czy któraś z was też tak miała?

reklama
Ja tez mam nad blizna zgubienia. Mi udało się w końcu zdrzemnac 2 godziny bo Maciuś znowu w nocy się wybudzil o 1 do 4 nie spał chyba pomyliły mu się znowu pory, nie płakał tylko porostu tu przytulic się chciał tu cyca u tak do 4 a rano musieliśmy jechać do poradni nefrologicznej. 30 lipca ma mu wykonać usg nerek żeby sprawdzić czy wszystko ok jest a w ogóle ta lekarka miała chyba że sto lat taka stara była ale bardzo konkretna wszystko wyjaśniła co i jak

U nas też z kp trochę problemów mamy. Mała oproznia obie piersi i nadal głodna więc po cycu idzie w ruch laktator żeby coś pobudzić a mała dojada mm nawet do 60 ml więc za mało pokarmu :-( i od razu inne dziecko. Ale walczę o laktacje, chce ja rozhulac żeby małej starczyło. Wczoraj cały dzień bez dokarmiania to ciągle wisiała na cycu i się zloscila i mało spała aż mi jej szkoda było i dziś wymieklam i dokarmiam...

U mnie to się jakoś rozchulalo z ta laktacji. Maciuś nawet na 3 razy je cyca z przerwami ale zawsze tylko jednego daje, na zmiany.
Ja nawet mleka nie mam mm jak by chciał i u mnie raczej nigdzie nie kupię musiała bym ekstra jechać 30 km wiec musi mu cyc wystarczyć :d

Dziś 16 lipca o godzinie 11:34 czasu uk przyszła na świat Sara. 3175 gram 48cm SN. Na razie jestem wykończona. Opowiem później wszystko.
Gratulacje:)

Emilka przyszła na świat o 9.27 3045 i 51 cm szczęścia,odrazu po cc dali mi ją pocałować,potem na golaska leżałysmy przytulne i szybko szukała cycusia,i chyba nawet pojadła i usunęła
Teraz przywieźli mnie na roaming a mała wzięli do kąpieli. Niestety strasznie boli mnie brzuch i rana,wiec te pierwsze godz będą trudne ale damy radę:)
Rowniez gratulacje :)

dziewczyny, do wczoraj z blizną po cc było wszystko super, dziś ją położna jeszcze obejrzała i mówi, że idealnie się goi, ale zaczęła mnie pobolewać z prawej strony (szczególnie jak śpię na tym boku, a potem wstaję), a pod nią wyczuwam zgrubienie, czy któraś z was też tak miała?

To opuchlizna, raczej normalna. Tez mam zgrubienia, najwieksze w miejscu w którym kiepsko dopasowali krawedzie rozciecia

Dla mnie w KP najważniejsze jest zaspokojenie potrzeb dziecka i nie chodzi tu o samo napełnienie brzucha, tylko o bliskość, więź, ukojenie, relaks, bezstresowe przechodzenie w fazę snu itp. Tego: przytulenie, butelka i smoczek nie są w stanie zastąpić w 100%. Jeżeli zaś chodzi o inteligencję dziecka to ma na nią wpływ ilość połączeń w mózgu, te połączenia najefektywniej tworzą się w poczuciu ukojenia, bezpieczeństwa i bliskości i szybkim zaspokojaniu potrzeb dziecka, to nie musi być generalnie KP, ale przy KP jest tego po prostu najwięcej. Choć mleko z piersi jest najlepszą pożywką dla rozwoju mózgu. Ale na inteligencję generalnie ma wpływ bardzo wiele aspektów: geny, inteligencja rodziców, zdrowie, zdrowa dieta, poza tym inteligencja wcale nie jest w życiu najważniejsza:)

tak jakoś mnie naszło i się wymądrzam, przepraszam, wiem, że to bywa irytujące...

Gratuluję nowym mamusiom!!!:-*

My jeszcze w szpitalu ale jak nic się nie zmieni to jutro do domku :-) już się nie mogę doczekać bo te położne szczególnie jedna stara to mnie tak wkurza z karmieniem że szok :mad:

reklama
Do góry