reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

U nas spacerki, kąpiele opanowane. Malutka lubi to i to :) jedynie jestem trochę niedospana :p wklejam fotę z sesji zrobioną w 13 dniu życia :)

Załączniki

• 1437049641665.jpg
    1437049641665.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 75
reklama
U mnie dzisiaj kryzys, prawie cały czas płacze.. jestem przerażona. Mała co chwile chce cycka, T twierdzi ze się nie najada i coś jest nie tak ze może powinniśmy kupić mleko w sklepie przynajmniej będzie wiadomo ile zjada, a mnie dopadło przerażenie bo chyba myślałam że będzie to bardziej na zasadzie cycek, 3 godziny snu i cycek i tak w kółko.. a prawda jest taka ze mała dzisian nie spala od 6 do 14 co chwile chciała cycka i teraz ledwo zasnęła i widzę że już znowu mieli językiem. A ja mam w domu syf, zaczynają mnie bolec sutki i rano nawet nie było kiedy zjeść śniadania bo ciężko się ruszyć .. Niewiem jak to jest z tym karmieniem, ale to nie tak ze ciamka po 10 minut bo potrafi i po 30-40minut, a widzę ze mleko jest bo lekko nacisne i prawie samo leci.. ciężko :(

Olga jest też stronka PromoBaby.pl tu masz prmocje na mleko i inne. W jakiejś sieci drogerii jest mleko bebilon 1200 za 59, ale 2, nie wiem czy 1 też.

Patka mam takie same odczucia, chwalą się wagą, a mi cały czas do góry;)

Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj kryzys, prawie cały czas płacze.. jestem przerażona. Mała co chwile chce cycka, T twierdzi ze się nie najada i coś jest nie tak ze może powinniśmy kupić mleko w sklepie przynajmniej będzie wiadomo ile zjada, a mnie dopadło przerażenie bo chyba myślałam że będzie to bardziej na zasadzie cycek, 3 godziny snu i cycek i tak w kółko.. a prawda jest taka ze mała dzisian nie spala od 6 do 14 co chwile chciała cycka i teraz ledwo zasnęła i widzę że już znowu mieli językiem. A ja mam w domu syf, zaczynają mnie bolec sutki i rano nawet nie było kiedy zjeść śniadania bo ciężko się ruszyć .. Niewiem jak to jest z tym karmieniem, ale to nie tak ze ciamka po 10 minut bo potrafi i po 30-40minut, a widzę ze mleko jest bo lekko nacisne i prawie samo leci.. ciężko :(

Spróbuj odciągnąć i zobacz ile mniej więcej zjada. Dodatkowo w upalne dni dziecko domaga się częściej cyca żeby się napić ; )

Martyśka może ma gorszy dzień? Dużo przytulaj i dawaj piersi ile chce. Pewnie coś jej dziś dolega, każdy ma prawo. Albo w chustę wsadź to będzie szczęśliwa, a Ty sobie mieszkanie ogarniesz.

Angi to że nie ma nietreściwego mleka z piersi to nie jest moja opinia, tylko fakt, więc nie ma z czym się niezgadzać. Przyczyny małego przybierania na wadze szukałabym gdzie indziej. Może się z jakiegoś powodu szybko męczy i dlatego mało zjada, albo nie ma siły/nie chce mu się ciągnąć tego bardziej gęstego pokarmu, który leci po jakimś czasie i w związku z tym zjada tylko "zupkę". Czy zasięgałaś opini dobrego doradcy laktacyjnego? Mogę Ci dać kontakt do super dziewczyny z Warszawy.

To taki sam fakt jak to, że dzieci karmione piersią są ... mądrzejsze od tych co były karmione mieszkanką. A obserwacja i praktyka i tak swoje weryfikuje. Pisałam jakiego mam śpiocha i że sama go wybudzam na karmienie na samej piersi też tak było i karmienie długie też itp więc no niestety problem może być w mleku nie w dziecku. Doradca jedyne co mi powie żeby trzymać przy piersi... niestety nie będę mu szczypcami otwierać na siłę buzi i wciskać cycka jak śpi i nikomu tego nie polec jeśli kocha swoje dziecko ;)

reklama
Do góry