reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

U nas spacerki, kąpiele opanowane. Malutka lubi to i to :) jedynie jestem trochę niedospana :p wklejam fotę z sesji zrobioną w 13 dniu życia :)

Załączniki

• 1437049641665.jpg
    1437049641665.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 81
reklama
U mnie dzisiaj kryzys, prawie cały czas płacze.. jestem przerażona. Mała co chwile chce cycka, T twierdzi ze się nie najada i coś jest nie tak ze może powinniśmy kupić mleko w sklepie przynajmniej będzie wiadomo ile zjada, a mnie dopadło przerażenie bo chyba myślałam że będzie to bardziej na zasadzie cycek, 3 godziny snu i cycek i tak w kółko.. a prawda jest taka ze mała dzisian nie spala od 6 do 14 co chwile chciała cycka i teraz ledwo zasnęła i widzę że już znowu mieli językiem. A ja mam w domu syf, zaczynają mnie bolec sutki i rano nawet nie było kiedy zjeść śniadania bo ciężko się ruszyć .. Niewiem jak to jest z tym karmieniem, ale to nie tak ze ciamka po 10 minut bo potrafi i po 30-40minut, a widzę ze mleko jest bo lekko nacisne i prawie samo leci.. ciężko :(

Olga jest też stronka PromoBaby.pl tu masz prmocje na mleko i inne. W jakiejś sieci drogerii jest mleko bebilon 1200 za 59, ale 2, nie wiem czy 1 też.

Patka mam takie same odczucia, chwalą się wagą, a mi cały czas do góry;)

Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj kryzys, prawie cały czas płacze.. jestem przerażona. Mała co chwile chce cycka, T twierdzi ze się nie najada i coś jest nie tak ze może powinniśmy kupić mleko w sklepie przynajmniej będzie wiadomo ile zjada, a mnie dopadło przerażenie bo chyba myślałam że będzie to bardziej na zasadzie cycek, 3 godziny snu i cycek i tak w kółko.. a prawda jest taka ze mała dzisian nie spala od 6 do 14 co chwile chciała cycka i teraz ledwo zasnęła i widzę że już znowu mieli językiem. A ja mam w domu syf, zaczynają mnie bolec sutki i rano nawet nie było kiedy zjeść śniadania bo ciężko się ruszyć .. Niewiem jak to jest z tym karmieniem, ale to nie tak ze ciamka po 10 minut bo potrafi i po 30-40minut, a widzę ze mleko jest bo lekko nacisne i prawie samo leci.. ciężko :(

Spróbuj odciągnąć i zobacz ile mniej więcej zjada. Dodatkowo w upalne dni dziecko domaga się częściej cyca żeby się napić ; )

Martyśka może ma gorszy dzień? Dużo przytulaj i dawaj piersi ile chce. Pewnie coś jej dziś dolega, każdy ma prawo. Albo w chustę wsadź to będzie szczęśliwa, a Ty sobie mieszkanie ogarniesz.

Angi to że nie ma nietreściwego mleka z piersi to nie jest moja opinia, tylko fakt, więc nie ma z czym się niezgadzać. Przyczyny małego przybierania na wadze szukałabym gdzie indziej. Może się z jakiegoś powodu szybko męczy i dlatego mało zjada, albo nie ma siły/nie chce mu się ciągnąć tego bardziej gęstego pokarmu, który leci po jakimś czasie i w związku z tym zjada tylko "zupkę". Czy zasięgałaś opini dobrego doradcy laktacyjnego? Mogę Ci dać kontakt do super dziewczyny z Warszawy.

To taki sam fakt jak to, że dzieci karmione piersią są ... mądrzejsze od tych co były karmione mieszkanką. A obserwacja i praktyka i tak swoje weryfikuje. Pisałam jakiego mam śpiocha i że sama go wybudzam na karmienie na samej piersi też tak było i karmienie długie też itp więc no niestety problem może być w mleku nie w dziecku. Doradca jedyne co mi powie żeby trzymać przy piersi... niestety nie będę mu szczypcami otwierać na siłę buzi i wciskać cycka jak śpi i nikomu tego nie polec jeśli kocha swoje dziecko ;)

reklama
Do góry