reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Odebralam wyniki sa podwyzszone ale nie tragicznie ....ALT 138.9 NORMA do 35
Bilarubina w normie 0.57
GGTP 35.8 NORMA DO 30

Co sadzicir ? Bo ja nie wiem od kad sie zaczyna ta cala cholestaza

tragiczne nie są ale skoro nie mieszczą się w normie to coś na rzeczy pewnie jest dobrze że jutro masz wizytę u lekarza i tak jak gurek pisała weź spakowaną torbę na wszelki wypadek .....

reklama
Ewczis ja się powtórzę za dziewczynami, ale skonsultuj się z lekarzem, bo alat masz bardzo wysoki, mój lekarz przed ciążą jak mi wyszło 55 to już się przejął, ale wtedy brałam tabletki jakieś, ale miałam cały wywiad i powtórkę badania, a w ciąży jest wiadomo większy strach....

Perla - wow! Naprawdę spora dziecinka! :szok:

Im bliżej lipca, tym coraz więcej postów tutaj:) Ale i sytuacja robi się nerwowa,bo już się zaczynamy rozpakowywać...
karolina859, Michalina_ch, go0siaczek, julia2s dziewczyny serdecznie wam gratuluję, wspaniale, że już jesteście "po":-)

Po piątkowej wizycie, raczej się uspokoiłam, lekarz twierdził, że nie widzi oznak, że miałoby się coś zaczynać "na dniach". Maluch dalej ułożony jak trzeba, obawiałam się, że będzie bardzo ciężki (my z mężem urodziliśmy się >4kg), a tu się okazuje, że w tej chwili ma 3,3kg. Na kolejne KTG wybieram się dopiero w piątek, a póki co zamierzam się lenić, ewentualnie spacerki tylko, bo w sumie mam wszystko porobione..
Co do sylwetki po ciąży, ja przytyłam w sumie ok. 10kg do tej pory, ale głównie chyba w brzucho mi poszło, bo ręce, nogi zostały raczej takie same jak przed ciążą. Szczęśliwie udało mi się uniknąć rozstępów, ale smarowałam się i masowałam praktycznie całą ciążę. Jeśli wszystko będzie w porządku, to też chciałabym jak najszybciej zacząć ćwiczyć. No i przydałoby się dalej masować skórę, ale obawiam się, że przy dziecku będzie mi totalnie brakowało czasu na zadbanie o siebie :baffled: W ogóle obawiam się tych pierwszych miesięcy po porodzie- że nie będzie czasu w ogóle na nic poza maluchem i jego karmieniem, oczywiście wiem, że maluszek będzie najważniejszy, ale martwię się o czas na nawet takie najbardziej podstawowe rzeczy...:baffled:

My nie zdecydowaliśmy się na to bankowanie krwi pępowinowej.

Ja wróciłam ze szpitala. Ktg dziś ładnie wyszło. Ale zmartwilo mnie usg. Mała nie jest taka mala, wg lekarza ciąża juz donoszona a dzidzia waży - 4300!! Mówił ze usg trochę przeklamuje. Ale ja mam do terminu 11 dni!! Mam w karcie szpitalnej wpisane -uwaga duże dziecko. Wizyty mam teraz 2 razy w tygodniu z zaznaczeniem pomiaru wagi...

WOW, spora już jest ;) W waszym szpitalu taka waga jest już podstawą do cesarki ?
Ja idę na łatwiznę i gotuje sobie knedle z jagodami na obiad, bo T zażyczył sobie dzisiaj '' makaronową patelnie '' a ja podziękuje za takie przysmaki .. Ogarnęłam troche w domu, i zrobiłam przemeblowanie na piętrze. Łóżeczko stoi już w takim miejscu, że mi pasuje. Tylko musiałam wywalić komodę do przedsionka ;D No i oczywiście trochę się z tym naszarpałam i brzuch już jak kamień :no2: Na dzisiaj już starczy, jutro skończę tam sprzątać i jak wypucuje cały kurz z pokoju to będę mogła ubierać pościel do łóżeczka ;)
Ewczis, trzymam kciuki zeby było ok.
Ja jutro musze iść odebrać wyniki posiewu moczu i gbs.. ciekawe co tam wyjdzie :rofl2:

WOW, spora już jest ;) W waszym szpitalu taka waga jest już podstawą do cesarki ?
Ja idę na łatwiznę i gotuje sobie knedle z jagodami na obiad, bo T zażyczył sobie dzisiaj '' makaronową patelnie '' a ja podziękuje za takie przysmaki .. Ogarnęłam troche w domu, i zrobiłam przemeblowanie na piętrze. Łóżeczko stoi już w takim miejscu, że mi pasuje. Tylko musiałam wywalić komodę do przedsionka ;D No i oczywiście trochę się z tym naszarpałam i brzuch już jak kamień :no2: Na dzisiaj już starczy, jutro skończę tam sprzątać i jak wypucuje cały kurz z pokoju to będę mogła ubierać pościel do łóżeczka ;)
Ewczis, trzymam kciuki zeby było ok.
Ja jutro musze iść odebrać wyniki posiewu moczu i gbs.. ciekawe co tam wyjdzie :rofl2:

Właśnie nie wiem czy to wskazanie do cc jest. Ale mam wpisane w karcie aby powtarzać pomiar.

perla naprawdę duża dzidzia ci się szykuje..
kropka twój maluszek też będzie spory :-)
ja po popołudniowej kawce, czuję się ostatnio trochę zmęczona a wiele nie robię..

Dziewczyny czy serologię kiły WR oznaczałyście też w trzecim trymestrze? Kompletuje dokumenty do szpitala i ja mam tylko to badanie z 9tc. Nie dostałam od lekarza skierowania, a mam puste miejsce w karcie ciąży na badanie w 33-37tc. Help :-)

reklama
Do góry