reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

ewczis jakby wyniki wątrobowe nie były w normie to spakuj do końca torbę do szpitala i ogarnij w domu co musisz przed jutrzejszą wizytą. Niestety cholestaza zazwyczaj oznacza pobyt w szpitalu do rozwiązania.
Moja koleżanka miała cholestazę, ale w sumie nie trzymali jej z tym w szpitalu, pewnie zależy od stanu itd. Na pewno była bardziej "pod kontrolą". Chociaż jak to wychodzi na samej końcówce to możliwe, że bezpieczniej trzymać kobietę w szpitalu.
Ewczis współczuję, faktycznie jakoś Ciebie różne parszywe rzeczy w tej ciąży dopadają :/

W ogóle to w szpitalu leżałam na sali czteroosobowej i przewinęło się oprócz mnie tam 4 różne pacjentki i 3 z nich już mają dzieci przy sobie (2 cesarki nagłe - w sumie dobrze, że dziewczyny w szpitalu były, jedno wywoływanie porodu po 40 tygodniu), teraz w piątek kolejna ma termin cesarki i tylko ja się taka bida ostałam, że nie wiem kiedy co i jak... ehhhh.

reklama
Odebralam wyniki sa podwyzszone ale nie tragicznie ....ALT 138.9 NORMA do 35
Bilarubina w normie 0.57
GGTP 35.8 NORMA DO 30

Co sadzicir ? Bo ja nie wiem od kad sie zaczyna ta cala cholestaza

Perla zdradzisz ile wyniosło Cię bankowanie? masz przypisaną krew sobie czy oddajesz anonimowo i każdy ma do niej prawo?
Sama się nad tym zastanawiałam, ale to dość duże koszty...

Całość wyjdzie 7200 zł za 18 lat bankowania. Krew zostawiamy dla siebie dlatego za to płacimy. Zdecydowaliśmy się z dwóch powodów - znam rodzinę której uratowała ta krew dziecko, dodatkowo mam pewne obciążenie w rodzinie. Jak przeliczylam ta kwotę na 1 rok, nie powala a nie chciałam kiedykolwiek pluc sobie w brodę. Mam nadzieje ze się nie przyda ale wole ja mieć :)

Ewczis nie pomogę, bo nie znam się na tym. Podwyższone próby watrobowe wyszły u Ciebie, wiec skontaktowałabym się z lekarzem albo IP.
U nas tez juz coraz trudniej pójść na dłuższy spacer itp. Nie narzekam jednak, bo myślałam że będzie gorzej. Dziś robię ostatnie porzadki w mieszkaniu, prasowanie, bo w środę jadę na kontrolne usg na patologie ciąży i jeśli okaże się, że córka słabo przybiera, cesarka nie będzie 3.07, tylko jeszcze w tym tygodniu.

reklama
Ja wróciłam ze szpitala. Ktg dziś ładnie wyszło. Ale zmartwilo mnie usg. Mała nie jest taka mala, wg lekarza ciąża juz donoszona a dzidzia waży - 4300!! Mówił ze usg trochę przeklamuje. Ale ja mam do terminu 11 dni!! Mam w karcie szpitalnej wpisane -uwaga duże dziecko. Wizyty mam teraz 2 razy w tygodniu z zaznaczeniem pomiaru wagi...

Do góry