Głowa do góry. Po 13 będziesz wiedziała jak wyniki
ja się zbieram pomału na ktg. Zobaczymy jakie dzisiaj tętno ma mała. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok bo ostatnio mnie wystraszyła. Lekarz kazał mi się wstawiać na ktg razem z torbą :/
reklama
ewczis76
Fanka BB :)
Bedzie dobrze ... U ciebie i u mnie ;-)
madziuuula87
ewczis trzymam kciuki aby to nie była cholestaza &&& a nawet jeśli to nie martw się na zapas mamy XXI wiek wszystko będzie dobrze
grunt to w porę postawiona diagnoza ......
dziewczyny nie przejmujcie się tak wagą ja też już prawie 13 kg na plus ale przecież to można zrzucić wystarczy tylko chcieć :-) ja już mam to w nosie teraz tylko myślę aby poród przebiegł bez komplikacji i by maleństwo było zdrowe bo już tak blisko ze aż nie mogę uwierzyć ...... a kg cellulit rozstępy na wszystko jest sposób dieta + ruch i będzie dobrze:-)
spokojna to ty byłaś sama skóra i kości:-) ja przy 163cm najmniej warzyłam 53kg i byłam bardzo szczupła......
maryśka błogim stanem to bym nazwała jedynie II trymestr wtedy jeszcze nie dużo się przytyło brzuszek malutki ale ładnie zaokrąglony jeszcze w niczym nie przeszkadzał a teraz ja też już się turlam jeszcze jak jestem w ruchu to jakoś siłą rozpędu to idzie![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
najgorzej w nocy jak się zależę to tak boli to spojenie że aż płakać się chce ........jednak ten 9 miesiąc najbardziej daje w kość a jeszcze w 6/7 myślałam że już do końca będę śmigać jak gdyby nigdy nic:-)
dziewczyny nie przejmujcie się tak wagą ja też już prawie 13 kg na plus ale przecież to można zrzucić wystarczy tylko chcieć :-) ja już mam to w nosie teraz tylko myślę aby poród przebiegł bez komplikacji i by maleństwo było zdrowe bo już tak blisko ze aż nie mogę uwierzyć ...... a kg cellulit rozstępy na wszystko jest sposób dieta + ruch i będzie dobrze:-)
spokojna to ty byłaś sama skóra i kości:-) ja przy 163cm najmniej warzyłam 53kg i byłam bardzo szczupła......
maryśka błogim stanem to bym nazwała jedynie II trymestr wtedy jeszcze nie dużo się przytyło brzuszek malutki ale ładnie zaokrąglony jeszcze w niczym nie przeszkadzał a teraz ja też już się turlam jeszcze jak jestem w ruchu to jakoś siłą rozpędu to idzie
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
najgorzej w nocy jak się zależę to tak boli to spojenie że aż płakać się chce ........jednak ten 9 miesiąc najbardziej daje w kość a jeszcze w 6/7 myślałam że już do końca będę śmigać jak gdyby nigdy nic:-)
to zaczniesz ćwiczyć i zrzucisz brzuszek ;-) głowa do góry, byle nie jeść po połogu co popadnie i broń boze dojadać podziecku jak już zacznie jeść, z tego sie tyje na maksa - kolezanka tak miała. A widzisz ja miałam duże rozstępy na piersiach w nawale pokarmu przy Matim i teraz ich nie widze, naprawdę jakoś zniknęły ;-)Mam nadzieje. A jeszcze dodatkowo ostatnio T zobaczył jak smaruje te okropne rozstępy na brzuchu i mówi żebym nie panikowala bo pewnie jak urodze i nie będzie brzucha to i rozstępy nie będą tak źle wyglądać.. tylko skąd ta pewność że ten brzuch zniknie. Gorzej jak skóra zostanie i będzie wisiec![]()
to mamy bardzo podobnie, też póki co +10 kg żadnych rozstępów na brzuchu (myślę, że to genetycznie bardziej bo mama moja też nie miała) ale ogólnie też od tygodnia mam już dość!Wiecie co, lepiej mi aż troche że nie jestem sama z tym wszystkim. Mam dokładnie to samo co Wy. Przytyłam chyba niecałe 10kg wiec nie najgorzej, rozstepów póki co nie mam ale juz to ciażowanie mnie okropnie męczy. Mam dość tych ciuchów, swoich ruchów i ogólnie tej ociężałości. Chciałabym urodzić 1 lipca. Wkurza mnie ewentualnosć przenoszenia. jakby tak przyszło sie do sierpnia toczyć to istny koszmar. Mój też z seksem przystopował bo "dziecko już takie duże" siedzi przy kompie i nachrzania w gry online... Jeszcze teraz jest w domu ten tydzień a ja tak bym chciała by do roboty chodził, jakoś irytuje mnie ta sytuacja.
Chciałabym zasnąć i obudzić sie po połogu :/
najbardziej przeszkadza mi ten obniżony brzuch, nawet na kibelku wygodnie się usadowić nie mozna...
No u nas też drugi maluch będzie ale już gadamy z Matim i chce go od początku angażować przy małym. Na początku będzie ciężko jak wszędzie ale potem planujemy popołudniami małego dawać w opiekę tatusiowi, żebym ja mogła zająć sie tylko starszakiem. Np. sama z nim pójść na lod czy plac zabaw albo zwyczajnie w innym pokoju zagrać tylko z nim w grę czy choćby pokopać w piłkę.Spokojna,po prostu moja psychika potrzebuje jeszcze moment na przygotowanie się do sytuacji,w której to będę mama dwójki szkrabów,a nie tylko Nataszki.poza tym strasznie się boje jak ona zniesie pojawienie się brata,że ja nie dam rady tak tego wszystkiego ogarnąć,żeby jej nie skrzywdzić...sama jestem jedynaczką,wiec będę poruszać sie trochę po omacku,nie mam wzorca postępowania :/...pewnie w dużej mierze te wszystkie obawy to po prostu hormony,które po porodzie znikną,ale póki co spędzają sen z powiek.no i tak jak już pisałam -N. urodziłam 11 dni po terminie i taka sytuacja jest dla mnie jedyną normalną
![]()
Zobaczymy jak wyjdzie ;-)
Ewczis trzymam &&&&&&&&&&& oby było dobrze
Ja dziś mam wizytę ok 13 jade a wcześniej kilka spraw załątwić.
Ale spakowałam torbę przez weekend!!!!!
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
jeszcze muszę dokupić biustonosze do karmienia i będzie git.
martyska1223
Weźcie mnie nie straszcie z tym swędzeniem, bo mi się też zdarza ze swędzą mnie mocno stopy ale myślałam ze to przez to że są tak spuchnięte
ale was swędzą ciągle czy czasami i jak podrapiecie to jest spokój ??
Jeny już nawet dzien dobry tvn nie leci .. ;[
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Jeny już nawet dzien dobry tvn nie leci .. ;[
ewczis76
Martyska mnie swedzi najbardziej W nocy jak sie klade spac i z rana jak wstaje ... Wczoraj moj M trzymal mi nogi zebym nie tarla noga o noge ... A teraz w tej chwili to robie bo swedzi ....
Martyska poczytaj to
Cholestaza - zastój żółci - Medonet.pl
Cholestaza - zastój żółci - Medonet.pl
P
pani.olga
Gość
dziewczyny, ja mam to samo co wy, u mnie +14 kg i czuję się jak wielorybek, nie mam na nic siły, nogi mnie bolą po głupiej godzinie chodzenia, chciałabym już mieć małego na rękach i zacząć gubić kilogramy (;
ja się zbieram zaraz do fryzjera, miałam iść na morfologię jeszcze, ale całą noc nie spałam przez ból głowy /: nigdy w życiu mnie tak głowa nie bolała, zasypiałam i budziłam się, ból nie przechodził, chodziłam po mieszkaniu i płakałam, aż w końcu o 3 nad ranem poszłam do budki ochrony, żeby mi dali coś przeciwbólowego (bo ja oczywiście w domu ZERO czegokolwiek poza nospą), wzięłam i po 10 minutach odpuściło i zasnęłam...
ale siły na żadne wycieczki do lekarza to nie mam, więc pójdę jutro.
ja się zbieram zaraz do fryzjera, miałam iść na morfologię jeszcze, ale całą noc nie spałam przez ból głowy /: nigdy w życiu mnie tak głowa nie bolała, zasypiałam i budziłam się, ból nie przechodził, chodziłam po mieszkaniu i płakałam, aż w końcu o 3 nad ranem poszłam do budki ochrony, żeby mi dali coś przeciwbólowego (bo ja oczywiście w domu ZERO czegokolwiek poza nospą), wzięłam i po 10 minutach odpuściło i zasnęłam...
ale siły na żadne wycieczki do lekarza to nie mam, więc pójdę jutro.
reklama
MamaPatryka89
Ale spakowałam torbę przez weekend!!!!!chyba jako ostatnia ;-)
.
Nie jestes ostatnia moja torba leży w szafie jeszcze pusta
W 33 tyg miałam 15,8kg na plusie
Z pierwszym 17 przytyłam